10/10
nefefe máj. 20. 18:21:34 10/10
(1/1)
Az elején teljesen érthetetlen az egész. Martin úgy viselkedik, mint egy perverz srác, aki meg akarja figyelni tanárnőjét. Persze nem erről volt szó. Amikor megtudtam az ügy részleteit, értettem, hogy mit miért csináltak, csak éppen szerintem hibás volt az alapelképzelés. --- SPOILER --- Igaz, hogy hat igen rossz ember volt egy helyen, de mi történik, ha sikerül az akció, és mindegyik meghal? Hát, gondolom újak lépnek helyükbe… Tehát, érdemes volt 150000 embert – köztük talán 149994 ártatlant – elpusztítani? Vagy ez megint csak az USA megalomániás akciója volt, hogy bizonyítsák, mindenkinél jobbak? Hát, ebbe érdemes belegondolni. Ez a politikai krimi-dráma nagyon jól mutatja be a világ beállítottságát, az Államok szinte egyeduralmi helyzetét, a politikai hozzáállást, amikor istent játszanak – beleértve a retorziókat is. Ja, meg a gátlástalanságot, amivel a felelősségüket akarják eltitkolni. És ez újabb ártatlan áldozatokat követel… Nagyon jó film, érdemes megnézni – már csak a tanulságok levonása miatt is…