1/10
frenetikus 2011 nov. 28. - 11:17:27 1/10 Előzmény vadimari
(2/2)
Ez film egy egyoldalú propaganda! Csak úgy süt belõle a GMO-s PR!Nem tudom mennyit kaptak a Monsanto-tól, de tuti, hogy valamelyik biotechnológiai cég a fõszponzor!
Ez a mûsor azért veszélyes, mert azt a látszatot kelti, mintha az ellenzõk érveit is bemutatná, pedig csak elbagatelizálja azokat, számos tényt/ellenérvet meg sem említ, az ellenzõket tudatlannak állítja be, mintha csak az ismeretek hiánya, az újtól való félelem lenne az ellenálás legfõbb oka.
Fõ érve, hogy az USÁ-ban már több, mint 10 éve megy a GMO termesztés és szerinte ott minden frankó, de elfelejtkezik azokról a farmerekrõl szót ejteni,akiknek nem csak pozitív tapasztalataik vannak, és akik kétségbeesett harcot folytatnak az órási biotech cégekkel.
Nem szól a beültetett "terminátor-gének"-rõl, ami azáltal biztosítja a biotech cégeknek a maximális profitot, hogy szaporodásképtelenné teszi növények magvait. A vetõmagot a farmer így csak tõlük veheti meg, viszont a szélbeporzással a szomszédos területeken termelt növényeket is szaporodásképtelenné teszi, tönkretéve a gazdálkodókat. De még lehetne 1001 további "érdekességet" sorolni.
A GMO esetén (is) minden a csak a pénzrõl szól, itt pedig képmutatóan úgy szeretnék beállítani, mintha az emberiség érdekében, humanitárius célból kellene a GMO-kat EU-ban is engedélyezni.
Nem is értem, hogy kerülhetett ez a "reklámanyag" egy ismeretterjesztõ csatorna mûsorába!
vadimari 2011 aug. 28. - 09:15:35
(1/2)
Jimmy jó kis propagandafilmet csinált a GMO-nak. Elmorfondírozott azon, hogy vajon érdemes-e kitiltani Európa országaiból ezeket, mikor az USÁ-ban már 10 éve termelik és nem bizonyított ezek fogyasztásának károssága az emberi szervezetre.
Azt viszont Jimmynk valahogy elfelejtette vizsgálni, hogy vajon ezen növények termesztése, a csak "nekik való" és a létrehozójuk által gyártott növényvédõszerek, a csak rájuk jó mûtrágyák mit csinálnak a környezettel?

No meg ugyan miért van éhinség Afrikában?...
Kiknek üzlet minden rendnek a felborítása a világon?