10/10
offtopic
fredi60 2010 febr. 18. - 17:30:00 10/10
(52/112)
Ezt most komolyan kérdezted? :o
TÜK = titkos ügykezelés
10/10
valdan 2010 febr. 18. - 17:02:45 10/10
(51/112)
Már megbocsásson Uram. Tekintve, hogy a volt AE egy ilyen VIP, nem lenne célszerûbb TÜKKösíteni az SK-ját mielõtt a vietkongok KO-zák és mi EÜ szolgálatra kerülünk?
AE=AlElnök, VIP=Very Important Person, SK=Sajtó Konferencia, EÜ=Egység Ügyelet, a KO az KO, de mi a TÜKK? :)
filmfan122 2010 febr. 10. - 20:35:34
(50/112)
Elkezdtem nézni ezt a filmet, de nem sikerült végignézni, mert elaludtam rajta, olyan késõn volt. Hogy miért kell minden jó filmet késõre rakni...?
10/10
Kyol 2009 aug. 24. - 21:29:23 10/10
(49/112)
Az egyik kedvenc filmem! Aki nem látta, annak ajánlatos pótolnia ezt a hiányosságot:)

Egyébként az összes film közül a kedvenc jelenetem a What a wonderful world c. szám lejátszása. Amikor elõször láttam - és azóta is, nagyon üt az a rész.
Dros 2009 aug. 18. - 16:41:25
(48/112)
Hehe nagyon jó film :D
Vikke 2009 aug. 18. - 16:40:03 Előzmény fredi60
(47/112)
Bocsánat bocsánat :-) Úgy értettem komikus
10/10
fredi60 2009 aug. 12. - 16:45:24 10/10 Előzmény Vikke
(46/112)
Robin Williams mint komika?? Nem is tudtam, hogy nõvé operáltatta magát idõközben. ;)
delamico 2009 aug. 12. - 15:45:50
(45/112)
Robin Williams tényleg nagy komikus. De ez nem elég egy vígjátékhoz. Se egy drámához. Se semilyen más filmes mûfajhoz. Egy kerek történet, ami annyira kerek, hogy saját magába megy vissza. Talán mert ilyen az élet? Jön egy ember. Tesz valamit. Elmegy. And the show must go on. És az ember szemszöge? Ja igen, szar az élet: a nõvel nem jön össze, a siker elszáll, minden nap ugyanaz. Persze, ha belegondol az ember, annyira nem is: barátok, poénok, egy-két kaland, pia. Olyan monoton és langyos. És akkor a film is monton és langyos? Milyen szolidáris gesztus...
A cselekmény ismétli magát (a show-t, a korrupciót, a mindent), majd jön egy fordulat, ami végül elfelejt megfordulni, a poénok csak 50%-ban sülnek el és csak hömpölyög és hömpölyög. Majd arra eszmélsz lecsukódi pilláid közül, hogy Good bye, Vietnam!, fõhõs sehol, vége a filmnek. De jó! Szeretjük a szolidaritást, de szórakoztató ipartól, pláne egy Robin Williams filmtõl azért elvárnánk, hogy élvezhetõ legyen. Ez sajna nem jött össze, így az állás 5/10. That's all folks...
10/10
M@r3c 2009 ápr. 06. - 21:06:51 10/10
(44/112)
Vígjátéknak nevezni ezt a filmet tényleg erõs.Ez egy dráma némi szarkazmussal és cinizmussal vegyítve. Mind azon által szerény véleményem szerint ez a filmezés történetének egyik legnagyobb darabja. Vicces és szomorú feszültséggel terhes, árulás, két vélemény szemben állása.
Csak gondoljunk bele a szovjet hadsereg ideiglenes megszállásába.Mennyire nem szerettük volna ha megmentenek minket...
Ez persze az én véleményem , de aki nem látta mindenképpen ajánlom neki.
Vikke 2009 márc. 02. - 20:05:37
(43/112)
Robin Williams mint tudjuk egy hatalmas komika, és talán ez a film az egyik legjobb példa erre. Forest Whitaker szerepe nagyon kedves akárcsak a színész maga. Tetszett a film hangulatvilága és az, ahogy a végén a fõszereplõvel együtt a nézõt is kivonták a háborúból.
Szike00 2008 aug. 02. - 14:39:24
(42/112)
ha jól emlékszek bajor imre volt robin williams hangja:)
Kriszti720708 2008 febr. 20. - 13:38:10
(41/112)
Igazad van, csak hajlamos az ember tényleg elõre beskatulyázni egy még nem is látott filmet a kategóriabesorolás alapján, ami persze nem szerencsés. De a lényegben igazad van: ez valóban egy Robin Williams-es film! :) Ahogy még a Holt Költõk Társasága, az Ébredések, Az éjszaka hangjai, A Halászkirály legendája...
efes 2008 febr. 20. - 12:19:48
(40/112)
én speciel (ha már itt vagyok, le is írom) nagyon szeretem ezt a fimet, mert ez a pali (a robin williams) éppen olyan civil fazon a seregben, mint én voltam - igaz sokkal tragikusabb fazonban - a mi kis néphadseregünkben... a film mondanivalója, miszerint a civil humánum gyõz a korlátolt militarizmus felett, mindig könnyeket csal a szemembe. valszeg azért, mert a valóságban sosincs így.
efes 2008 febr. 20. - 12:15:39 Előzmény zszoltan
(39/112)
á, ne hiszem, hogy érdemes lovagolni azon, hogy ki milyen mûfaji definíciót ír a film alá.... ma már lyan szintû mûfaji keveredése vannak, hogy nincs tiszta mûfaj. ha mégis definiálni akarunk, akkor az lesz, mint az elektronikus zenében: gyakorlatilag minden egyes elõadó egy külön stílus, ergo, külön mûfaj..:D akkor használjuk csupán az alkotók neveit: ez például, egy robin williamsos film! :)))
Kriszti720708 2008 febr. 20. - 12:08:37 Előzmény zszoltan
(38/112)
Bevallom, én is csak nemrég láttam elõször, a tv-ben, elõtte sok jót hallottam róla, és - nem csalódtam! Alapfilm, valóban érthetetlen, hogy vígjátéknak írják, mert persze van benne humor-poénok bõven, de számomra ez filmdráma volt. Robin Williams - aki egyébként is kedvenc színészem, egészen elképesztõ tehetségérõl, sokoldalúságáról ad számot, és legalább ugyanennyire különleges tehetségrõl a szinkron is, minden elismerés érte!

***SPOILER***

A vége: hát, ez egyértelmûen nem lett volna hiteles happy enddel, ahogy a másik két kedvenc filmem, a Holt Költõk Társasága és az Ébredések sem. Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta, addig is, míg a tv újra leadja, dvd-n beszerzem, ezt sem elég egyszer látni!
zszoltan 2008 jan. 01. - 16:57:57
(37/112)
Én úgy látom, hogy ami az IMDB-n Comedy/Drama besorolással fut, az többnyire magyar keresztségben a Vígjáték besorolást kapja. Ami persze egyfelõl jogos, mert tényleg humoros alkotás. Másfelõl viszont sajnos alapból elkomolytalanítja a filmet a nézõk egy jelentõs részének a szemében. De nem csak a 'Jó reggelt, Vietnám!' járt így: a 'Mondvacsinált hõs' vagy az 'Adaptáció' is vígjáték és dráma egyenrangú keveréke.
10/10
Silvana 2008 jan. 01. - 16:10:07 10/10
(36/112)
Igen. Minek tovább ragozni? A rádiós DJ vietnámi mûködése avval véget ér. A történelmet pedig ismerjük, illetve sokaknak tiszta. Már amennyire pontos információink lehetnek róla...
A film Adrian Cronauer(Robin Williams) saigoni katonai rádiós tevékenységét mutatja be. A közben "odakint" zajó véres valósággal. Mikor áthelyezik, vége a filmnek.
Klassz film! Kitünõ poénok, vicces jelenetek. Plusz egyéb. Ezért akárhányszor adja egy csatorna, felmerül a kérdés, vajon miért vígjáték, miért nem film??! Mert az ... amerikai "logika" szerint a fõhõs nem hal meg a végén??? Gyenge érv.
katus 2008 jan. 01. - 00:37:33
(35/112)
Én tegnap megnéztem a tvben, és nagyon tetszett. Csak olyan kurtán-furcsán let vége. Leadták az egészet? A befejezõ kocka ugyanis az volt, hogy felszáll a gépe, s lejátszák a búcsú üzenetét.
tundeey 2007 dec. 30. - 18:50:35
(34/112)
nagyon jó ez a film, mivel nem biztos, h ma végig tudnám nézni a tv-ben, így inkább még a délelõtt folyamán megnéztem itthon DVD-n. Nekem itthon bár másolva van meg a DVD, de így is szinkronos....
Pizsama 2007 dec. 30. - 15:46:46
(33/112)
Ez egy kihagyhatatlan film, egy remek keserédes vígjáték, örök klasszikus, melyben Robin Williams élete egyik legnagyobb alakítását hozzá. Igazán kár hogy még nem jelent meg szikronosan DVD-n, szerintem nagy igény lenne rá!