offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 okt. 15. - 13:33:10
(87/107)
A humor mindig szubjektív.
Amit te (jelen esetben) nem tartasz humorosnak, azt más még tarthatja.
Illetve ez mûködik oda-vissza.
1/10
marxengelszleninsz 2016 okt. 15. - 10:42:01 1/10
(86/107)
Erõltetett a film is és Cronauer figurája is. A legrosszabbak a rádiós jelenetek - rettentõ kínos nézni és hallgatni azt a töménytelen mennyiségû ostoba és értelmetlen ripacskodó blõdlit, amivel pedig a film éppen azt próbálná bemutatni, mennyire ellenállhatatlanul humoros jófej ez a Cronauer.. sajnos ez egyáltalán nem jön át; a film jórésze inkább a kínos feszengés és a "facepalm" egyenlítõ mentén mozog.
A forgatókönyvírónak kb annyi köze van a humorhoz, mint az általa a történetben pellengérre állított Hauk hadnagy figurájának..
k11zoltan 2015 máj. 23. - 08:04:35
(85/107)
Úgy emlékeztem régen sem tetszett a film, és valóban, most sem.
Túl eröltetett. Pedig jó az ötlet.
Mike088 2014 szept. 07. - 00:35:11
(84/107)
Azért a 200 éves ember a Good Will és még jó néhány filmben nyújtott alakítása igazán jó színésszé tette számomra. Itt speciel nem tetszett a karaktere sõt maga a film se, de ettõl függetlenül elismerésre méltó nagyszerû színász volt. Isten nyugosztalja!
gladiolus 2014 aug. 25. - 13:11:44 Előzmény szubjektív
(83/107)
Ez is benne lehetett, de nekem inkább a ripacs bohóc vonulatú alakítások nem tetszettek. Hála Istennek ebbõl nem votl neki sok, hiszen szerencsére volt neki más is, voltak sokkal jobbak is, a szomorúság és a tragikum még nem lett volna baj, Kifejezetten tetszett a Stétkamra c. film is, még a Mork hívja Orsont is tetszett nekem, és a maga nemében a Vietnám is, de valóban, a szinkron nagyon lerongálta az egészet, kaphatta volna valaki másnak a hangját.
Valamelyik nap elkezdtük nézni a Túlélõk c. filmet, mert abban bíztam, hog Matthau és Williams azért nem a bóvli képviselõi, de valahogy ezen is elaludtam. Szóval az õ munkássága nagyon vegyes, és hát nem véletlen a Good Will Hunting alakításért járó megbecsülés, mert ott is meg tudta adni a kellõ komolyságot. Nem vitatom a kvalitásait, csak a stílusának egyik része az, ami nem jön be, mintha két emberrõl beszélnénk, az egyik fele megható és szerethetõ, a másik picit ripacs.
Vígjátékot nagyon nehéz játszani úgy, hogy az tényleg színvonalas legyen, borzasztóan sok benne a gagyi ostobaságokra és vulgáris stílusra épülõ film, és kevés az igazán nagy értéket képviselõ, ezért is nehéz a mûfajt igazán jól képviselni, és néha nagy színészek is kicsit kicsúzsnak a megfelelõ kategóriákból.
robicsek2 2014 aug. 23. - 17:14:17
(82/107)
Nekem ez a film mindig is Bajor szinkronja miatt volt unszimpatikus.
Robin pedig nagyszerû színész volt a alkoholizmusa, és drogproblémája ellenére.
szubjektív 2014 aug. 23. - 17:08:43 Előzmény gladiolus
(81/107)
Én kimondottan rühelltem a filmjeit és sokáig nem tudtam, hogy mi zavar benne. Mikor olvastam, hogy alkoholista és depressziós, akkor jöttem rá, hogy mindig valami mindent átható szomorúságot éreztem benne, ezért nyomasztott minden alakítása.
goodboy 2014 aug. 15. - 16:18:11
(80/107)
Isten nyugosztalja Robin Williamset és Bajor Imrét. Keserédes film volt ez, és ezek után még keserédesebb lesz.
Mike088 2013 szept. 07. - 18:37:52
(79/107)
Robin Williams kifejezetten unszimpatikus karaktert alakított ebben a filmben. Voltak ugyan humoros jelenetek mégis kissé erõltetettnek, vérszegénynek éreztem a kivitelezést. Számomra ez jó esetben is csak közepes.
gladiolus 2013 júl. 15. - 12:13:50
(78/107)
Örülök neki, hogy egyetértünk. A Patch Adams-et nem láttam, mert annak idején nem olvastam el, hogy ez egy vígjáték, csak azt láttam, hogy kórházban, beteg gyerekek között játszódik, és ez túl nehéz témának tûnt számomra.De ezt még majd valamikor pótolom.Csak annyi mostanában a dolgom, hogy szinte leszoktam a film nézésrõl, örülök, ha a kedvenceimre marad idõm. Annak viszont örülök, hogy az emberek véleményei hatnak egymásra, hála Istennek kölcsönösen. Én is átgondoltam a dolgokat az alapján, amiket írtál.
Igazándiból tudom, hogy õ egy nagy formátumú színész, ebben igazad van, majd azokat a filmjeit fogom elõnyben részesíteni, ahol nem bohóckodós, kalapos, táncikálós dolgokat csinál, hanem valami mást, és akkor rendben lesz a dolog. A John Keeting típusú szerepek jól állnak neki, és valóban igaz, hogy sok olyan film van a repertoárjában, ami az emberi nagyságról szól. Az lényeges.
Akkor te végül is nem láttad még a Jó reggelt Vietnámot? Azért érdemes megnézni, nem rossz film, és lehet, hogy tetszeni fog. A zenék, amiket betesz a rádióba, azok nagyon jók, mondanivaló is van, a stílusát pedig mindenki fogadja ízlése szerint. Egyébként most már azt is tudom, hogy azokat a beszólásokat a rádióban improvizálta, ahhoz pedig tényleg kell a tehetség. Ezt eddig nem tudtam. Persze Bajor magyar hangja sok mindent befolyásol, lehet, hogy inkább azzal van bajom.

Szép napot, szia. :)
sixpack1989 2013 júl. 15. - 11:23:21
(77/107)
Ja,és még természetes a Patch Adams is rmek film,ezerszer jobban szeretem az ilyen filmeket,mint a mai vasember meg hasonlókat.de hát ízlések és pofonok. :)
sixpack1989 2013 júl. 15. - 11:22:04
(76/107)
Van benne valami amit írsz. Amúgy ez a Jó reggelt Vietnam szállóigévé vált itthon,de még nem láttam,ma akarom megnézni,a Holt költõk társaságát nagyon szeretem én is,de a Good Will Hunting Ébredések,ahogy te is írtad,kihagyhatatlan azoknak akik szeretik az érzelmes,sokatmondó filmeket.Nem akarlak kioktatni,de azt veszem ki a szavaidból,hogy neked a színészi játéka nem tetszik némelyik filmben,másikban elég jó,ezzel én is így vagyok sok színészezel,akiket alapból nem bírok,de van 1-2 film tõlük,amiket kér lenne kihagyni. :)
gladiolus 2013 júl. 14. - 19:56:53 Előzmény sixpack1989
(75/107)
Van néhány dolog, amiben nem értek egyet. Nem csak negatív dolgokat fogalmaztam meg a filmmel kapcsolatban, Pozitívakat is.

Ha te szólsz hozzám, akkor én is szólok, szólásszabadság van, pillanatnyilag, még.És te szóltál hozzám elõször.Én csak reagáltam.

Fontos az is, hogy sosem írtam olyat, hogy az összes filmjét láttam, annyit írtam, hogy láttam tõle annyi filmet, hogy véleményt tudjak alkotni magamnak, különbözõ mûfajokból, de megmondom õszintén, ez kb. 6-7 film lehetett, mert nem akartam megnézni többet.

Láttam ezt,mert híres, felkapott film volt, tudni akartam, mirõl szól. Williamstõl függetlenül.
Láttam az Egy úr az ûrbõlt, mert gyerekkoromban még az ment a tv-ben, és nem volt más választásom, egyébként ez volt az egyik legkomolytalanabb és legzavaróbb dolog, amit csinált.
Láttam a Mrs. Doubtfire-t,hogy miért, fogalmam sincs már, de nem tetszett, azok miatt az ízléstelen maszkok és mûmellek miatt, amiket használt.
Láttam az általam is nagyra értékelt Holt költõk társaságát, hogy ezt miért néztem meg?Mert csodálatos film nagyszerû alakításokkal és nagyon katartisztikus tartalommal. Lelkem legmélyéig megrendültem tõle.
Láttam a Jumanji-t, ami ismét szörnyû volt, valószínûleg tévedésbõl választottam ki,és azt hiszem kifújt. Mivelhogy a Halászkirály legendájához hasonló filmeket már alapból nem is volt kedvem megnézni.

Tehát fogalmazhatunk úgy is a kedélyek megnyugtatása érdekében, hogy a nevetgélõs, táncikálós, bohóckodós, Játékszerek típusú (Tau bácsi 2) filmjei alapján számomra nem kedvelhetõ.
Most, hogy így kénytelen vagyok belemélyedni, jut eszembe, hogy láttam néhány komolyabb filmet is tõle, mint a Good will Hunting, Ébredések és a Vágott verzió,ezek alapján viszont valamelyest kedvelhetõ színész mégis. Talán így pontos vagyok, azt hiszem így korrekt a vélemény alkotás részemrõl.Ezek a filmek múltkor nem jutottak eszembe, amikor a hozzászólást írtam.

Egyébként a hozzászólásaim többségében én is a pozitívumokat keresem, és azokat fogalmazom meg, de egyszer- egyszer becsúszik más is, mert az embernek nem tetszhet minden, és mindenki. Te most éppen a negatív hozzászólásommal futottál össze, errõl sajnos senki sem tehet, és ezért beszóltál, sajnos. Kár, mert nem szeretek veszekedni.
Miért nem tudtad értékelni például azt, hogy jó poénokat szó szerint leírtam ide, hogy akinek tetszik, az kedvet is kaphasson netán? Miért csak a hozzászólás negatív részét veszed észre?
De egy valami biztos, ha én mindig csak pozitív véleményt írnék le egy filmrõl és egy emberrõl, kizárólag a békesség kedvéért, az hazugság lenne, mert nincs olyan ember, akinek minden tetszik, és állandóan diplomatikus -jaj de szuper film volt ez- típusú hozzászólásokat irkál. Aki ilyen, az vagy hazudik, vagy megjátssza magát, vagy fél õszintének lenni, mert majd rádörrentenek.

Ha látnád, hogy bizonyos helyeken milyen trágár, alpári és gyûlölködõ stílusban fogalmaznak egyesek, miket vágnak egymás fejéhez, és hogy milyen eget rengetõ cinizmussal szednek szét még jó filmeket, és rendes embereket is, akkor szerintem még te is azt gondolnád, hogy az én hozzászólásom egy enyhe kis tavaszi ibolya volt csupán.

Még egy jó poén van a filmben, amit múltkor kihagytam:

Impotens Dickerson törzsõrmester kérdezi, hogy:
-Mi jut eszébe, ha három ferde csíkot lát?
-Egy vasúti átjáró.

Na így teljes a kép.

Neked is szép, békésebb napot, szia.
offtopic
sixpack1989 2013 júl. 14. - 18:28:57
(74/107)
Figyelj te magad írtad,hogy szinte az összes filmjét láttad,akk nem értem miért nézed meg õket,ha számodra nem elég jó színész, vagy nem szimpatikus. Amúgy meg ez a fórumok lényege,elmondják az emberek amit gondolnak,ezért én nem szólhatok neked,te se tedd. Leírtad ok,sajnálom,hogy megszakadt a sorozat,és vitád volt,de ilyen helyeken ahol véleményt alkotnak,ott bizony történnek ilyenek. Sokféleképpen meglehet közelíteni a dolgokat,úgy is,hogy valakit negatívan kielemeznek,mint ahogy te csináltad,meg úgy is,mint én,hogy a jót látja meg a másikban. nem vagyunk egyformák,szép napot szia.
gladiolus 2013 júl. 13. - 20:14:37
(73/107)
Bocsáss már meg, még életemben senkivel nem volt itt konfliktusom, és úgy gondolom, nem értetted meg a lényegét annak amit itt leírtam. Az, hogy egy színészrõl véleményt formálok, az nem hozzáértés, hanem szubjektív benyomás kérdése.Robin Williams-hez nem érteni kell, hanem véleményt formálni arról, hogy tetszik e a játéka, a stílusa, a személyisége, vagy nem. Láttam tõle annyi filmet, ami alapján megfelelõ véleményt tudok formálni róla és a stílusáról, valamint a színészi kvalitásairól. És képzeld, lehetséges, hogy vannak emberek, akiknek nem õ a legszimpatikusabb.

Ettõl függetlenül teljes mértékben jogomban áll olyan filmet is megnézni, aminek a témája érdekel, akkor is, ha játszik benne egy általam nem igazán kedvelt színész. Amikor az ember leül filmet nézni, nem tudhatja, mit fog látni, és az milyen érzéseket kelt majd benne, lehetséges, hogy nem élete kedvenc filmjét sikerül éppen kifognia. Ha te személyes sértésnek veszed azt, ha valaki õszintén leír egy nem pozitív véleményt egy színészrõl, az nem az én saram, mert jogom van véleményt formálni, úgy mint bárki másnak. Mazochista soha életemben nem voltam, mert ha a film kínszenvedést okozott volna, akkor nem néztem volna meg.
Az esetek nagy részében egy filmnél és egy színésznél mindig is akadnak negatív és pozitív vélemények egyaránt, ha ehhez nem vagy hozzászokva, arról megint nem én tehetek.A hozzászólásommal azt hiszem, nem csorbítottam Robin Williams emberi nagyságát, csak annyit fejeztem ki, hogy nekem valóban nem jön be az a stílus, amit õ a legtöbb filmjében képvisel, és itt ismét kiemelném, hogy KIVÉVE HOLT KÖLTÕK TÁRSASÁGA.Valamint annyit próbáltam érzékeltetni, hogy voltak már jelentõsebb poénok is a filmtörténetben, mint amik itt, e filmben elhangzanak.

Úgyhogy megkérlek, hogy a jövõben ne aggass rám különféle jelzõket, mert én is tehetném veled kapcsolatban, de nem szokásom.
sixpack1989 2013 júl. 13. - 19:21:33 Előzmény gladiolus
(72/107)
Persze mert nem értesz hozzá,neked nem jönnek be a filmjei a többségnek meg igen. A legtöbb filmje az emberi nagyságról szól,kiváló színész,ha neked ez nem jön minek nézed,imádom az ilyen megmondó embereket,mazochista hajlammal fûszerezve.
gladiolus 2013 ápr. 27. - 19:09:00
(71/107)
Persze, ennek a filmnek pozitív az üzenete, meg értékes emberi tulajdonságokról beszél, és egy jó fej rádióst akar bemutatni, akinek célja a katonák feszültségeinek feloldása.De számomra Robin Williams mindig is egy ripacs volt, kivéve Holt költõk társasága, nekem személy szerint nagyon nem jön be, és az itteni alakítását sem éreztem másként.
Ezeken a poénokon csak elhúzni lehet egy kicsit a szájat, de torkom szakadtából röhögni nekem nem sikerült.
Talán ez a néhány értékelhetõ beszólás van, amit én kiemelnék:

"Itt ül mellettem egy úr a katonai elhárítástól.
-Elmondaná mit derítettek ki az ellenségrõl, mióta Ön itt van?
-Rájöttünk kolléga úr, hogy nem találjuk õket.Elbújtak. És számunkra komoly nehézségeket okoz, hogy ráakadjunk az ellenségre.
-Mégis, hogy próbálnak a nyomukra jutni?
-Hát megkérdezzük az emberektõl, hogy maga az ellenségünk? És akik igennel felelnek, azokat lelõjük."

"
-Köszönjük a kimerítõ politikai tájékoztatást Nixon úr, de most szeretnénk egy fokkal személyesebb jellegû kérdést feltenni. Hogyan írná le a saját heréit?
-Hogy puhák. Teljesen ernyedtek és tökéletesen céltalanok.
-És hogy érti ezt pontosan uram?
-Hát hogy hiányzik belõlük a fizikai erõ."

"Sokmindent elnéztem magának Dick, mert azt hittem, hogy nem egészen komplett. De maga nem hülye, hanem gonosz.És ez itt csak egy rádió".

"Csak az igazi katonák számítanak. Azok, akik meghalnak."

Híres film, meg minden, nagyon jó zenei betétekkel, érdekes cselekménnyel, de ízlés kérdése.
Sz Peter 2012 nov. 27. - 14:18:38 Előzmény -greghouse-
(70/107)
Hangzatos, csak éppen nem igaz a mondás. :)
10/10
Dexter82 2012 szept. 29. - 14:44:33 10/10
(69/107)
Ez inkább vígjáték / dráma mûfajú, mintsem csak vígjáték! Tökéletes fõszereplõvel egy valós történetet ábrázol a vietnámi háborúról, amolyan "Robin Williamses" poénokkal teletûzdelve! Drámai részeknél látszódik igazán Williams úr mennyire is zseniális színész! 10/10
10/10
-greghouse- 2012 aug. 13. - 17:44:58 10/10
(68/107)
Pontosan!