Téma: Jóbarátok

10/10
greghouse 2012 máj. 03. - 20:58:38 10/10
(1385/2185)
..ha nem hiszed, nézz utána. Ne számíts egy "Vészhelyzet"-re, borzalmasan rossz.
Más érdekesség.
Jon Cryer volt kiszemelve Jon Favreau mellett Chandler szerepére. Favreau elutasította (õ a leggazdagabb az egész társaságban, C.C. mellett), Cryer meg akkor tárgyalt Charlie Sheennel egy Két pasi...sorozatról. Szóval majdnem valamelyik "Jon" lett Chandler.

.....Teljesen személyes.
Amikor New Yorkban jártam, már láttam ezt a sorozatot (nálunk még nem ment), és elmentem a Bedford street 90 - hez, megnézni hol is játszódik. külsõleg tényleg hasonlít, West Village bohém negyede, de ennyi. Volt ott egy pizzeria akkor, még az olasz maffia uralta a térség nagy részét. Ez majdnem tíz éve volt, és olyan jó volt ott lenni, a Bedford st. 90 alatt, ahol - a film szerint - laknak. Röhögjetek ki, megsimogattam a falat. (Maga a film sohasem készült ott, végig a Burbanki stúdióban, csak a külsõ képek azok.)
.....még valami, Lisa Kudrow "Phoebe" karakterét az akkori Jennifer Anistonról mintázták, aki tényleg hippi és misztikus dolgokkal foglalkozott. Csak szerepet cseréltek.
....Bocs, hogy ennyit írok róluk, egy ismerõsöm szerint már honlapot kellene nyitnom, mert azt is tudom, ki mikor született. (Pl. Monica elvileg a huga Rossnak, valójában sokkal idõsebb...na mindegy.)
10/10
greghouse 2012 máj. 03. - 20:49:41 10/10
(1384/2185)
..aztán persze Denise Richards csinált pár jó playboy sorozatot, kapott epizódszerepeket, és jó érzékkel jó helyre feküdt, a Két pasi meg egy kicsi-ben elõször Charlie szeretõjét alakítja, aztán megint, és közben jó érzékkel férjhez ment hozzá, aztán pár év múlva elváltak.
...Végül is...(tudom, pasi szemmel nézem), ....adott volt a világ egyik leg erotikusabb, legszexibb nõje, Denise Richards. Sosem fog Oscart kapni, de kit érdekel, amíg így néz ki. Másrészt meg Charlie Sheen, akinek már a neve hallatára milliók csörögtek (akkor, de szerintem ma is). Összejöttek, szétváltak, Hollywoodban ez igazán nem ritkaság.
....Ami néha örömet okoz ezzel a témával kapcsolatban, hogy születnek szép párok. Most nem csak a Paul Newman (Neumann Pál) és Joanne Woodward kettõsre gondolok, de azokra inkább, akik házasok voltak, elváltak, és mégis tartják a kapcsolatot, lehet szépen is elválni.
...Mai hír, Bruce Willis, aki ma is jóban van Demi Moore-ral, megbocsátott neki mindent, a lányaikat együtt nevelik (halkan kérdezem meg, van-e Demi Moore-nak más választása....örüljön, hogy Bruce egy lágyszívû ember.)
10/10
greghouse 2012 máj. 03. - 20:42:54 10/10
(1383/2185)
kedves Rea, az Életünk napjai nagyon sokáig futott az US of A ban. Ne tudd meg, borzalmas. És igen, Jens apja, huszadrangú szinészként orvost játszott benne.
10/10
greghouse 2012 máj. 03. - 20:41:34 10/10
(1382/2185)
Denise Richards akkor kereste a helyét, hogy legyen Playboy modellbõl színésznõ, hát Istenem, nem sikerült. Van egyébként ellenpélda is, Pamela Anderson (egyébként az eredeti neve finn, valami kimondhatatlan finn név), szintén p. modell volt, de megtalálta a helyét, sokan lenézik de jó humora van, aminek szerintem az is az egyik bizonyitéka, hogy kiállt a "Roast" sorozatban, azaz "Égessük le Pamela Andersont". Nem sokan vállalják. Charlie Sheen is vállalta, bár nem biztos, hogy józan volt, mikor aláírta a szerzõdést, de a mûsor jó lett.
Tovább.
rea1 2012 máj. 03. - 20:38:46
(1381/2185)
Nem mondjátok komolyan,hogy Joey sorozata,az Életünk napjai valós sorozat? :D A mai részben Monica nézett ki a legjobban a jelmezében. Ja,és Sean Penn volt a vendég. :)
10/10
greghouse 2012 máj. 03. - 20:38:23 10/10
(1380/2185)
Sorban.
Az Életünk Napjai tényleg létezõ (szerintem borzalmas) sorozat volt, amolyan mézes mázos, a nálunk futó Step by Step ahhoz képest kész horror. Nyálcsorgatós baromság. De tényleg Jens apja játszott benne orvost, igaz, nem Drake Ramoney néven. Akkor még a görög nevét viselte, késõbb lett Aniston. (És nem véletlen JA keresztapja Telly Savalas (RIP)).
sarahangel 2012 máj. 03. - 19:13:13 Előzmény nikato
(1379/2185)
Na, õrá nem emlékszem, de köszi az érdekességet. ;)
sarahangel 2012 máj. 03. - 19:12:01 Előzmény greghouse
(1378/2185)
A 4. ponttal még meg is lehet magyarázni, hogy Denise Richards (nem emlékszem a karakter nevére) miért csak Monica unokahúga. ;)
sarahangel 2012 máj. 03. - 19:08:27 Előzmény greghouse
(1377/2185)
Ha nem sokra becsülték, akkor gondolom, a paródia sem véletlen (gondolok itt dr. Drake Ramoray agyátültetésére). ;)))
sarahangel 2012 máj. 03. - 19:05:19 Előzmény greghouse
(1376/2185)
... és milyen jól sikerült az a görbe tükör. ;) Nem csodálom, hogy nézett lett. Az utolsó részt viszont soha nem láttam, így nem tudom, mi lett a vége. Persze ezt is ismételgetik, most pl. a Prizma csatornán.

JA akkor elég sokat változtatott a külsején (kilók száma, barna göndör hajból egyenes szõke - ami jól áll neki, de csodálom, hogy egészséges maradt a haja).
10/10
greghouse 2012 máj. 03. - 14:20:44 10/10
(1375/2185)
Néhány érdekesség, ha valaki nem tudná.
Chandler szerepét eredetileg Jon Favreau-nak szánták (késõbb Pete, Monica milliomos barátja.)
Monica szerepét sokan elutasították, az elsõ jelölt Janeane Garofalo volt. (Késõbb Lisa Kudrow-val játszanak valami idióta filmben). Szintén jelölt volt Jamie Gertz, Leah Remini (a Férjek Gyöngyében a kövér postás jó nõ felesége).
Amikor Matt LeBlanc a meghallgatásra ment, összesen 11 dollárja volt.
Amikor megkapták az elsõ fizetésüket, Courtney Cox egy autót vett rögtön. Matt LeBlanc egy nagy adag meleg ételt.
New Yorkban van egy Central Perk nevû kávézó, de nem a West Village-ben (ami a mûvésznegyede Manhattennek), hanem Brooklynban, a JFK reptér közelében. A producerek egy csomó pénzt fizettek a névhasználatért, az igazi Perk forgalma megnõtt.
A Columbusi egyetemen van egy Dr. David Schwimmer nevû paleontológus.
James Michel Tyler, a kávéház "Günter" tulajdonosa, tényleg büfés volt a stúdióban mikor forgatni kezdtek, és saját ruháit használta.
Az utolsó epizód angliai vetítésekor egy 30 másodperces reklám spot 1,8 millió dollárba került. Mivel 14-szer 30 mp. reklám (7 perc) van egy "félórás" epizódban, nem semmi összeg. (Most a House záróepizódján több mint 2 millió dollár egyetlen reklámspot).
Csak úgy.
10/10
nikato 2012 máj. 02. - 16:04:52 10/10 Előzmény sarahangel
(1374/2185)
És az egyik Életünk napjais epizódban szereplõ Hope, az igazi Életünk napjaiban is szerepel már '83 óta. (Kristian Alfonso) :D
10/10
greghouse 2012 máj. 02. - 15:51:11 10/10 Előzmény rea1
(1373/2185)
Korunk fölösleges embere nem anyagiakban szenved hiányt. Nincsenek valódi céljai, nem képes lelkesen küzdeni valamiért. Tipikus mai fiatal értelmiségi, aki az életét sokszor hiábavalónak érzi , noha alapvetõ szükségleteiben soha nincs hiány, és mégis hiányzik valami, amit nem tud megfogalmazni.
Néha rendet rak a lakásában, kínosan, mintha saját lelkében akarna rendet rakni. Néha váltogatja partnereit, mintha a személyiségét meg tudná változtatni.
Néha szakmát vált, foglalkozást. Barátkozik olyan emberekkel, akiket valójában ki nem állhat. De ha belenéz a jövõjébe - amit soha nem mer - csak az ürességet látja.
(a Jóbarátok "Bergman" átélésében)
én így látom.
gh
10/10
greghouse 2012 ápr. 30. - 21:42:14 10/10
(1372/2185)
Nem bírtam ki, csak megnéztem a több, mint 100 000 szócikket tartalmazó Nagy Webster Dictionary-ban a "cousine"-t, unokatestvért. Négy értelme van, szûktõl tágig használható (a szó..): 1. ami nálunk, "nagybácsi vagy nagynéni gyermeke, 2. rokon, aki egyik õsünk leszármazottjához köthetõ (na ez már akármi lehet), 3. bármilyen hasonló korú rokon, és 4. olyan személy, aki bármilyen tulajdonsága, szokása, földrajzi származása miatt köthetõ hozzánk. Ehhez jön még eleve a "nagybácsi és a nagynéni", amibe nem megyek bele, bármilyen rokon aki szüleinkkel hasonló korú. Na.
10/10
greghouse 2012 ápr. 30. - 17:00:19 10/10
(1371/2185)
Ja, még annyit a Rém Rendesrõl, hogy Ed O'Neill, azaz Al Bundy, teljesen reménytelenül ment el a castingra, azt gondolta a világon semmi esélye sincs, sosem volt fõszereplõ, ráadásul - akármilyen meglepõ - nem is komikus színész. Sok rendõr szerepet játszott, hivatalnokokat, nem készült komédiára. Viszont a casting úgy zajlott, hogy azt a feladatot kapta õ is, mint mindenki: jöjjön haza, akassza fel a dzsekijét a fogasra, és mondjon valamit. Megtette. (Azóta lett szállóige a "milyen volt a napod?" kérdésre a válasza "Hazajöttem. Hát milyen lehetett...?") Christina Applegate imádott buta szõkét játszani, viszont állítólag David Faustino utálta a szerepkörét (el is hagyta a színpadot, megnõsült, és valami boltja van, ha jól tudom.)
10/10
greghouse 2012 ápr. 30. - 16:55:18 10/10
(1370/2185)
Igen, matematikailag, illetve logikailag lehetséges, hogy egyáltalán nem volt vérrokona, vagy ha az volt, nagyon távoli. Én nem tudom, akkor mit tökölt annyit...:-)
10/10
greghouse 2012 ápr. 30. - 16:54:06 10/10
(1369/2185)
Valóban, a DOL egy sokáig élt sorozat, amolyan Isaura vagy mi, nem sokra becsülték, valahogy úgy volt, mint nálunk a Valóvilágok, mindenki szidja, aztán meg 30 százalékot hoz esténként. (sajnos). Nyilván nem véletlen, hogy az Életünk Napjaiban "játszik" Joey, fel kell dobni valahogy a nevét. (Lásd, a döglõdõ Heti Hetesben kötelezõ megemlíteni az éppen aktuális saját csatornabeli tehetségtelenség kutató nevét, akármirõl van szó, bele kell szõni a poénokba. Már nem emlékszem ki, sokkal régebben, véletlenül valamelyik kibökte, hogy nem szokta nézni, kapott érte hideget meleget, lehet, hogy a Kern volt, de nem biztos).
10/10
greghouse 2012 ápr. 30. - 16:50:24 10/10
(1368/2185)
A Rém Rendes Családot még Amerikában kezdtem nézni, ott láttam a premierjét. Egy ott élõ angol barátom is nézte, legyintett, ezt Amerikában hamar leveszik a mûsorról, mert görbe tükröt tart eléjük, nem a jajdeboldogmindenki, Hetedik menyország, stb. család van benne, de még csak nem is a Step by Step. Hála Istennek nem lett igaza, az egyik legtovább élt sorozat lett a komédiák közt (Jóbarátok, M.A.S.H. (személyes kedvencem), Cheers, Rém rendes, talán még egy pár. A House nézõszám szerint a legnézettebb, de az nem komédia és a 8. évaddal véget ért.)
JA kimondottan pufi kislány volt, néha ma is küzd a kilókkal, jojózik, de Matthew Perry mellett talán a legtehetségesebb. CC jól játsza a kõkemény jó nõket, ennyi. JA viszont nem itta el az eszét mint Perry. Eredetileg szemüveges, jó kis klub, pl. Demi Moore-nak és Don Johnsonnak is 9 dioptriás (!) szemüvege volt (aztán megmûtötték), de Don Johnson nem viccbõl hordta a napszemüveget, hanem mert dioptriás volt és semmit nem látott nélküle.
sarahangel 2012 ápr. 30. - 15:32:29
(1367/2185)
Az Életünk napjai egyébként egy létezõ sorozat, ha jól kutakodtam. Sokáig azt hittem, hogy fiktív, aztán 'gyanakodni' kezdtem; elõször az All my children c. sorira gondoltam (már nem emlékszem, hogy miért pont arra), aztán kiderült, hogy tényleg van ilyen, hogy "Days of our lives", vagyis még a fordítás is szó szerinti. Mindenesetre ez is egy hasonlóan régi, és még napjainkban is tartó sorozat, akárcsak az All my children, és JA apja, John Aniston is játszik/játszott benne.
sarahangel 2012 ápr. 30. - 15:17:27 Előzmény greghouse
(1366/2185)
Ilyen alapon tényleg lehetséges, hogy valójában nem is volt olyan közeli rokona Ross-nak a lány.

Errõl a Family Ties sorozatról nem is hallottam, persze nem csoda, ha nálunk nem adták le. Azt sejtettem, hogy CC fiatalabb korában is vékony volt. Bár azt olvastam, hogy JA meg 10 kilót adott le a szerep kedvéért, azóta meg még vékonyabb lett, és sikeresen tartja is a súlyát (bár szerintem jobb lenne, ha felszedne pár kilót, de ez már ízlés dolga). Ezzel oda akartam csak kilyukadni, hogy lehet, mégis hibás az elméletem, hogy a nagyon vékony nõk alapból ilyen típusok.