10/10
jeffero 2009 márc. 14. - 14:53:50 10/10 Előzmény jeffero
(4/4)
Egy kis kiegészítés a port.hu ismertetõhöz:

Van hogy az egymás utáni adások nagyon hasonlítanak egymásra, amiatt is, hogy általában a Nap üdvözlése (Surya Namaskar) gyakorlatsorral indul a foglalkozás, az elsõ 5 percet ez teszi ki. Diane Bruni azonban adásról adásra igyekszik valamit kiemelni és részletesebben elmagyarázni, így a jóga és az egyes gyakorlatok, pózok (asanák) egyre több oldalát ismerhetjük meg. A Jóga mindenkinek, lévén hogy csoportfoglalkozás, barátibb, családiasabb hangulatot sugároz a nézõk felé, és kihangsúlyozza, hogy legyünk türelmesek a testünkkel, hisz ez egy lassú folyamat, amelynek nem a pózok minél elõbbi tökéletes kivitelezésére, hanem inkább a belsõnkre kell összpontosítania a tudatos légzés által. Ha sikerül eléggé belülre figyelni és összhangba kerülni valódi lényünkkel, akkor elértük a célunkat, és így idõvel a testünkkel is tökéletes harmónikus kapcsolatba kerülhetünk. De addig is el kell fogadnunk a testünket olyannak, amilyen.

A Jóga mindenkinek adások érdekessége és egyben fõ erõssége, hogy a több tanítvány lehetõséget ad az egyes pózok kezdõ és haladó változatának egyidõben való bemutatására, ami által, és persze Diane lényegretörõ magyarázatainak köszönhetõen is, jobban megérhethetõek lesznek az egyes pózok. A folyamatos gyakorlások is segítenek, hogy az adásról adásra elõforduló alapgyakorlatok jobban rögzüljenek, hogy aztán a haladóbb pózokhoz már könnyebben tudjunk nekifogni. Diane a kezdõ tanítványok mellé állva és kézzel segítve õket rajtuk keresztül mutatja be az egyes pózoknál a helyes testtartást.

"Az emberiség már 5000 éve gyakorolja a jógát, mely elõször szájhagyomány útján terjedt, tanítóról tanítványra, valamint mesterrõl tanítványra, generációkon és évezredeken keresztül. Ha én vagyok az Önök elsõ jógaoktatója, akkor arra bíztatom Önöket, hogy ássák bele magukat mélyebben a jóga csodálatos világába. Keressenek néhány könyvet, videót, vagy egy másik oktatót a közösségükben. Mi minden tõlünk telhetetõt megteszünk ebben a mûsorban, hogy megfelelõ csoportosításokat és helyes gyakorlatokat mutassunk be, de semmi sem pótolhat egy valóságos oktatót, aki segít Önöknek megérteni a gyakorlatok finomságát." - Diane Bruni
10/10
jeffero 2009 febr. 03. - 13:50:04 10/10
(3/4)
Nemrégiben indult a Zone Club-os jóga mûsorokat katalogizáló Jóga Zóna - jóga mûsorok magyarul oldal, ahol szeretném összegyûjteni a csatorna jóga mûsorait, és a sorszámok mellett feltüntetni, hogy nagyjából mit is tartalmaznak az egyes adások. Remélem még megy jó darabig a csatornán, mert én csak nemrégiben kezdtem érdeklõdni a jóga iránt, a mûsorokat január 18-ától nézem, és szeretnék felvenni belõle annyit, amennyit csak lehet.

A Yoga Zone szerintem is jobbnak tûnik, bár még nem láttam sokat belõle, de annyival jobb, hogy csak ketten jógáznak, és így több közeli kép miatt jobban lehet összpontosítani a gyakorlatokra, az oktató nem egy csoporttal, hanem csak azzal az egy emberrel foglalkozik.

A Jóga mindenkinek afféle keretrendszerben megy, talán mint egy igazi csoportos foglalkozáson, nyitó és záró gyakorlatok, körítve a jóga történetével, elméleti ismeretekkel, és csak az elsõ 5 perc után jön az aznapi új gyakorlat, ja meg van amikor ismétlik az elõzõ napit, hogy arra alapozzák az újakat. Mindenesetre érdemes mindkét mûsort bepróbálni.

Akit tehát érdekel az oldal, kérem keressen meg privátban.
minti 2009 jan. 02. - 17:26:18
(2/4)
Szia!
Én Yoga Zone párti vagyok és még évekkel ezelõtt (amikor angolul ment - úgy sokkal jobb volt!) - felvettem a sorozatot magamnak. Így a reklámokat is ki tudtam szûrni.
A sorrend nem fontos. Csak csináld! :o)
Az eBay-n általában meg lehet venni az eredeti DVD-ket, de gondolom, az amazon.com-on is.
Sok sikert és jó gyakorlást!
Próbáld ki a Jóga Zónát is! :o)
Mint
10/10
Lugossy Lászlóné 2009 jan. 02. - 13:50:37 10/10
(1/4)
Hello, imádom D. Bruni jógasorozatát, jó lenne DVD-n mind a 65 részt megszerezni, még az angol eredeti is jó lenne, tud valaki ebben tanácsot adni? A másik kérdésem, milyen sorrendben lenne célszerû gyakorolni, mit javasol a szakember, mert nem biztos, hogy 1-tõl 65--ig, ráadásul az elsõ 5 perc mindig ugyanaz a sok reklámot meg jó lenne kihagyni. maszekként is megvenném a felvételt!
Üdvözlettel: lugossymagda@t-online.hu