1/10
Norbi9szabo okt. 13. 10:21:21 1/10
(46/126)
Ha valaki egy unalmas életrajzi filmet akar nézni annak ajánlom. Egyetlen izgalmas dolog volt benne, a robbanás. Egy unalmas egyhangú film
1/10
kybuck okt. 13. 02:27:20 1/10 Előzmény Melinda1888
(45/126)
👎
9/10
Melinda1888 okt. 12. 21:50:47 9/10 Előzmény trinitz
(44/126)
👍
9/10
Rotovics Kázmér okt. 12. 09:47:49 9/10
(43/126)
Felpontoztam, hogy a sok kamaszkorból szakértő "szőrős talpú suttyó" (ahogy korábban elhangzott az egyik ilyen emberkétől) ne húzza le annyira a sok 1/10-el. :) Jó példa erre istvánpityuherceg is itt előttem, akinek a mentális betegségekről szóló filmről a Harcosok Klubja jut eszébe.... Hiába, aki popcorn mozikon nevelkedett, az nem is tud innen tovább jutni. Lesz ez még jobb is srácok, csak menjetek mélyebbre.
Igen, túl messzire ment ez a film. Messze a popcorn mozitól. Igen, Lady Gagát valóban nem lett volna szabad főszerepbe engedni. És igen, a képregényből megismert nyomdafestékszagú gonosz Joker, na az pont nincs a filmben.
Legyen akkor 7/10 a valós értékelésem, már ha érdekelne bárkit is.
1/10
István Pityu Herczeg okt. 12. 03:17:30 1/10
(42/126)
Ha már itt tartunk, mentális betegségekről, tudathasadásos emberekről is ennél 100X jobb filmek léteznek. Pl. a Harcosok Klubja, Viharsziget vagy akár a 12 Majom is ide sorolható. Szóval ez még ilyen kategóriában se nevezhető kiemelkedőnek, sőt jónak se. A legnagyobb baj hogy itt egy Joker filmre ültünk be, és hát nem ezt kaptuk. Mármint nyilvánvalóan Arthur nem maga a Joker, ez már az első részben kiderült, de annak a filmnek volt értelme a Joker karakter kontextusában, ennek viszont nincs. Semmit nem tudtak már kezdeni ezzel a karakterrel. Szépen meggyalázták, a földbe tiporták helyette. Szóval a film címe inkább lehetett volna az, hogy Lady Gaga, és egy szerencsétlen öreg bohóc. Ez így hamis marketing. Semmilyen kétszemélyes téboly nem volt a filmben, ahogyan Joker se volt (tudjuk a végén benne volt "joker" de ez kb mindenkit hidegenhagy. Todd Philips se akart folytatást a filmnek, csak a stúdió rábeszélte. Valószínűleg a Musical elemek is csak azért kellettek bele, hogy valahogyan meglegyen a 2 órás játékidő, ha már semmilyen új vagy érdekes ötletük nem volt a főszereplőhöz. A filmnek lényegében nincs storyja. Ha az lenne a cél, hogy rossz filmet készítsenek, akkor az év filmje lenne.
20agh okt. 11. 23:43:11
(41/126)
Nem láttam még olyan filmet ahol ennyire élethűen mutatta volna be egy tudathasadásos ember gondolatait, képzelgéseit. Kőkemény dráma 10/10. Más kérés, hogy aki Joker filmre ül be, ezt akarja-e látni, vagy a "klasszikus" megszokott Joker-t. Ha az utóbbit, akkor simán jó a film, viszont ha az előbbit akkor érthető sajnos a bukása a mozikban
8/10
Ildikó Nóra okt. 11. 13:25:29 8/10
(40/126)
A történet, a főszereplők alakítása, a filmzene, az operatőri munka miatt is érdemes megnézni a filmet. Brendan G-nak, Catherine K-nek jól állt az adott mellékszerep.
1/10
kybuck okt. 10. 21:42:49 1/10 Előzmény trinitz
(39/126)
Lám-lám, erről beszéltem. Már rég nem a filmről van szó, hanem a balhédról, mert fikázni merték a Szent Filmedet, szóval úgy tűnik neked "sincs életed". Engem amúgy mulattat ez a purparléd, nem mintha bármit számítana: ezután is oda és annyit kommentelek amennyit szeretnék. Inkább te ne foglalkozz ezzel és te éld az életet, hisz semmit nem fogsz tudni változtatni, se rajtam, se azokon, akiknek más a véleménye, mint a tied.
8/10
trinitz okt. 10. 10:47:35 8/10 Előzmény kybuck
(38/126)
Úr Isten. Te ki a nyavaja vagy hogy mindenkinek irogatsz és szent küldetést csinálsz egy film hősies fikázásából ? Bakker. Nincs életed ??? Persze jogod az van hozzá. Majd az evolúciónak is panaszkodj hogy van jogod hülyének lenni.
De addig menj ki és éld az életet. Ne ezzel foglalkozz. Még erre írj valami frappáns , felháborodott választ. Én már nem érek rá veled foglalkozni. Remélem mások még fognak neked válaszolni , máskülönben mi fogja kitölteni az életedet 😬
5/10
danek87 okt. 10. 00:07:52 5/10 Előzmény p_gejza
(37/126)
30-40 perc ami nem musical? 😲
4/10
p_gejza okt. 09. 22:10:59 4/10
(36/126)
Az első rész sárba tiprása. Rémes volt, de a színészi játék miatt nem adhatok 1 csillagot. Tele volt musicallel, mintha egy teljesen más rendező készítette volna. Nem ajánlom senkinek, 30-40 értékelhető perc van a 138 perces filmben.
1/10
kybuck okt. 09. 21:32:16 1/10 Előzmény trinitz
(35/126)
Joguk/jogunk van ahhoz is, hogy az önérzetünk az "egekben" legyen, neked meg ahhoz, hogy ezzel ne érts egyet. Ahhoz viszont nincs jogod, hogy azért, mert egy film nem tetszik kvázi lehülyézz másokat en bloc, beleértve engem is. És mivel nem ismered a többieket csak vélelmed, nota bene előítéleted lehet arról, hogy mi alapján értékelték le. Én is mondhatnám, hogy hülye, lila filmsznob vagy, meg mindenki más, akinek tetszik, de nem teszem, mert egyrészt nem különösebben érdekel milyen film tetszik neked, másrészt ahogy írtam is korábban ezt a jogot meghagyom neked. Ennyi a dolog lényege. Nekem nem tetszik a film, az ilyen dramaturgia, nem csak itt, máshol sem, én ezt vállalom; nekem személy szerint nincs szükségem mások véleményére, hogy meg tudjam fogalmazni a sajátomat, ha hiszed ha nem, úgyhogy megnyugtathatlak magamtól értékeltem 1-esre. Neked sem kell erőlködnöd, nem kell másokat megváltoztatnod, csak fogadd el, hogy vannak, lesznek, akik nem értenek egyet a véleményeddel.
4/10
napviragi okt. 09. 20:08:43 4/10
(34/126)
Micsoda nagy film az első rész! Örök kedvenc. De ez egyenesen nézhetetlen. :(
8/10
trinitz okt. 09. 10:09:19 8/10 Előzmény kybuck
(33/126)
Nem tudom mi a különbség pálcát törni egy film felett , valaki alkotása felett ( úgy hogy , ahogy te is tetted, 1-és re értékeled ! ) mint azok felett akik azt sem tudják miről szólt de az önéreztük az egekben. Nézd , én 8-ast adtam rá mert az a reális, nem ellenállni akarok a másik táborral szemben. Te és a hasonlók mind 1-est… Tényleg úgy gondolod hogy ez egy 1-es ? Vagy csak jól oda akartad mondani, jól odacsapni ?😃 De ne erőlködj. A kognitív disszonancia miatt a te világképed lesz mindig a helyes. ;)
1/10
kybuck okt. 09. 00:45:28 1/10 Előzmény trinitz
(32/126)
Ez mind szép és jó, a dicsérők is valami ilyesmikkel indokolják, hogy nekik miért tetszik, és ebbéli véleményüket tiszteletben tartom, de azokra a megjegyzéseidre mégiscsak reagálnék, hogy "a Gauss ( IQ ) görbe eső 60%-ban vannak", meg hogy "Éjjel nappal Bukaresten meg akció trash -en nőttek fel". Már megbocsáss, de ezt kikérem magamnak, a magam nevében legalábbis mindenképp! Semmit nem tudsz rólam, vagy másokról, akiknek nem tetszett, de már ítélkezel, jó hogy hovatovább azok csak szőrös talpú, olvasni sem tudó suttyók lehetnek, akik talán még az evőeszközöket sem ismerik! Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az tetszen, vagy ne tetszen neki ami! Én elfogadom, hogy neked tetszik, cserébe te is fogadd el, hogy nekem viszont nem, ennyi! Megannyi nem tetsző-vélemény olvasható, amiben tök kulturáltan leírták, hogy szerintük mi a baj a filmmel, úgyhogy semmilyen erkölcsi jogod nincs mások felett általánosítva így pálcát törni! Ezt szerettem volna azért tisztába tenni.
8/10
trinitz okt. 08. 21:27:07 8/10 Előzmény Hemike2
(31/126)
Örülök , meg gondolom az alkotók is, hogy azért van akik értették a filmet. Mondjuk inkább az a csoda ha van aki nem… dehát van wazze rendesen. Így aztán valóban kuka lesz a demokrácia rendszere.
8/10
trinitz okt. 08. 21:19:58 8/10
(30/126)
Számomra az elmúlt évek arról szóltak, hogy már nem lehet szállodai szobát foglalni vélemények alapján , mozit nézni pontozás alapján … Egész egyszerűen régebben nem volt ennyire aktív online az a réteg akik a Gauss ( IQ ) görbe eső 60%-ban vannak. Ma már inkább azoknak ad támpontot egy ilyen komment / vélemény oldal.
Mert ez a film csak szerintük 4 alatti csillagos … Nem értik. Nem a világuk. Éjjel nappal Bukaresten meg akció trash -en nőttek fel. Ez egy igazi film. Alkotás. Azt sem értik miről szólt. Csoda hogy végre nem nekik gyártottak movie-t.
Spoiler : segítek.
Nagyon szuper egy idea amit kitaláltak. Egy sokkal reálisabb mese, mint amit megszoktunk.
Nevezetesen, hogy joker karaktere , amit a kettészakadt fusztrált társadalom akarva kívánt, előbb született meg mint maga a későbbi Joker.
Arthur csak réslegesen , bekattanva öltötte magára és teremtette meg a karaktert. És majd később veszi át azt egy full pszichopata , akar az aki a végén megöli és a háttérben mintha vigyort vágva az arcára. Vagy a gyereke, ha azzal a beteg anyjával nő föl. Vagy akárki a rajongó táborból akik istenítik.

Egyebek iránt igazán reális és emiatt valóban semmit nem ad a nézőnek. Csak a valóságot. Ebben a magyar Fekete Pont c. filmre hajaz. Nincs csoda. Nincs varázslat. Csak az a szr amiben a néző is nap mint nap él. Talán felfogható ez egy kis kollektív terápiának is. ..
10/10
Lizus-ka okt. 08. 09:22:17 10/10
(29/126)
Csatlakozom azokhoz, akik épp azt látták meg a filmben, ami a lényeg. Itt végre nem a sematikus erőszak van a fókuszban, hanem az azt kiváltó okok. Érzésekről, gondolatokról, emberekről szól. Ehhez társult egy fantasztikusan jó zene és koreográfia. Újranézős film, mert nagyon jó, csak érteni kell.
1/10
kybuck okt. 08. 06:44:24 1/10 Előzmény TheOldMan
(28/126)
Többen elmondták már, hogy nem musicalt és nem ilyen cselekményt vártak egy Joker-filmtől; aki feszült és hidegrázós musicalt akar csinálni, az ne a világ egyik legnépszerűbb karakterével játssza ezt el, mert szelet vet és vihart arat (a stúdió meg semmit, mert anyagilag eddig több mint 100 millát buktak rajta, így pedig kizártnak látok bármilyen folytatás is).
1/10
vandor.laura999@gmail.com okt. 07. 23:28:38 1/10
(27/126)
🥲