Téma: Jókislány

5/10
The Cortez ápr. 26. 21:31:47 5/10
(60/60)
Félrebaszós, erotikus BDSM-dráma a holland Halinától. A téma meg Nicole Kidman karakterének jellemrajza, csak nagyon felszínesen van kapargatva. Persze az a rész kristálytisztán átjön, hogy a hatalmi pozícióban lévő személyek titokban az alárendeltségre gerjednek, de ez már régóta elég nagy közhelynek számít. A lezárásból kiderülő főüzenet ugyancsak érthető, miszerint pont a kapcsolatbeli kommunikáció fontosságát harsogó nők képtelenek leginkább a kommunikációra – mondjuk ez legalább elhallgatott tény.
Kidman & Dickinson között szemernyi kémia sincsen, ráadásul filmbéli viszonyuk is totálisan hiteltelen. A rendezés, a sztorivezetés és a színészi játék mocskosul enervàlt, hogy a gyakran suttogósra hangszerelt dialógusokról ne is beszéljünk! A kötelező leszbikus kvótát jókislány módjára pipálja ki a rendezőnő, emellett felesleges plusz feminista szálat szintén a történetbe erőltet.
Nagyjából 2 merészebb, valóban perverz jelenet található benne. A zene viccesen elvont, míg a betétdalok George Michaeltől egészen a hardcore-ig terjednek. A fényképezés ahogyan azt várni lehetett, művészi színvonalú lett.
8/10
InteriorLulu 2025 nov. 22. - 19:27:06 8/10
(59/60)
Tűpontos a port amúgy jó és lényeglátó kritikájának a megállapítása: "a szexjeleneteknél sokkal felkavaróbb Romy lányának Bundesliga-frizurája..." :)
Én is nem győztem rácsodálkozni, akkora nyolcvanasévek-fílinget adott. Szerencsére (még) nem látni tömegével kóricálni embereket ilyen frizurával, mégha egyébként maga a csaj túl szép (gyönyörű) is ahhoz, hogy különösebben rontson a kinézetén. Ilyen arccal bármit csinálhatsz.

És ha már kinézet: a sok botox, egyéb beavatkozások és valószínű önsanyargatások ellenére Kidmanen mintha egyre inkább kiütközne a kora. Nem varázsszerek, úgyhogy ez természetes is. És az a "vicc" ebben, hogy az ember megfelelő adottságokkal (génekkel), plusz persze életmóddal, folyamatos odafigyeléssel, valamint alapvetően stresszmentes élettel bármiféle művi-műtéti kezelés nélkül prezentálhat erős ötvenes korára ennél még fiatalosabb és fittebb kinézetet is. (Az elsőnek említett faktor nyilván a döntő.)
8/10
InteriorLulu 2025 nov. 22. - 19:22:47 8/10 Előzmény 20agh
(58/60)
Anélkül hogy én is vitatkozni akarnék, csak megjegyezném, hogy az általad adott (!) 0/10-zel márpedig tényszerűen erősen pisálsz széllel szemben. Téged idézve: "azt hiszem, a további 74.000 értékelő se véletlen értékelte" 5,8 pontra...
20agh 2025 nov. 22. - 18:24:34 Előzmény InteriorLulu
(57/60)
Ha egy 8.0 imdb pont feletti filmnél pisálok széllel szemben, akkor talán igazat is adok Neked, de ez a film jelenleg 5.8 pontot ér el, azt hiszem a további 74.000 értékelő se véletlen értékelte ennyi pontra. Ha Neked tetszik, egészségedre, nem célom vitatkozni
8/10
InteriorLulu 2025 nov. 22. - 18:16:34 8/10 Előzmény 20agh
(56/60)
Írod: "Kb 15.000 film van a hátam mögött, ezt csak azért írom hogy láttam már ezt azt... [...] A film nem tud magával mit kezdeni, nem nyúl eléggé merészen a témához, a srác is nem domináns, inkább mulatságos mint ha maga se tudná hogy kell uralni a nőt, csak próbálkozik."

Hogy is mondjam... ha nem esett le,
1) hogy nem volt céljuk az alkotóknak "eléggé" merészen nyúlni a témához, hisz azzal pont elvitték volna a hangsúlyt arról, ami igazán érdekelte őket, hogy mi zajlik mindvégig a főhősben és hogyan jut el vágyai megélésén át a szexuális felszabadulásáig,
2) valamint hogy a srácot illetően pontosan az volt az alkotói szándék, amit a film ellen érvként írsz: eleinte maga sem tudja, hogyan kell uralni a nőt, csak próbálkozik, sőt - szintén eleinte - igazán nem is tudja, akarja-e egyáltalán ezt az egészet;
szóval ha mindez nem jött át neked, akkor ezzel a filmmennyiséggel már bocsánat, de bizony csúnyán ártottál magadnak...
8/10
InteriorLulu 2025 nov. 22. - 18:09:36 8/10 Előzmény zetevar
(55/60)
Írod: "Sokszor nem is értettem, mi történik: miért nem küldi el a csúcsvezető a p.csába a bizalmaskodó gyakornokot... [...] Pedig tökéletesen értettem a film mondanivalóját, és nőként át is érzem azt."
Bocsánat hogy ezt mondom, de úgy tűnik, pont hogy semennyire nem értetted meg a mondanivalót.

"De ezen a ponton is ott a buktató: a saját jól menő komoly céged vezetője vagy és mégsem tudod elmondani a férjednek, hogy mit szeretnél az ágyban - az egyik egy tökéletesen magabiztos, üzletileg rafinált nőt feltételez, a másik egy tökéletesen bizonytalan, megfelelési kényszerrel küzdőt. Sehogy sem áll össze a kép... "

Mert nem minden fekete-fehér, azért nem áll össze. (Szintén bocsi.) Attól, hogy valaki a munkájában és szakmailag valamilyen - esetünkben erős, magabiztos stb -, ha nem is általános, de valójában nem is ritka, hogy magánéletében, lelkileg és érzelmileg nem olyan, sőt akár pont az ellenkezője - főképp ha nő az illető.
SPOILER
Továbbá egészen a sztori mondjuk közepéig ő maga sem tudja, mi hiányzott addig neki, hogy mi hozza, mi hozhatná igazán tűzbe, hogy mi is az, amire tudat alatt vágyik. Ezt most megéli, ami egyben egyfajta felszabadulás is, és ennek köszönhetően a történet végére végre valóban élvezi férjével a szexet.
7/10
Hamsterdog 2025 okt. 07. - 09:16:28 7/10
(54/60)
Ezt a filmet csak azok fogják érteni, akiknek van valamilyen szemelyes kapcsolodasuk a temaval ( pl : hazassag ami nem mukodik a szexualitas miatt, vagy ha valaki befele fordulo szemelyiseg es nehezen beszel az erzeseirol, problemairol) Nyilvan nekem sem tetszene egy olyan film, amivel nem tudok azonsulni.
Szerintem ez a film egy eros 7-es. Erdekes a tema amit boncolgat, a zenek is jol el lettek talalva az adott jelenethez ( egyszer gyenged es simogato, egyszer meg orult es tombolo - pont ugy, ahogy a foszereplo karaktere is megeli a helyzeteket) Van benne egy ket zavaro dolog, de elenyeszo.
Erdemes megnezni.
1/10
Dandea 2025 okt. 04. - 09:36:34 1/10
(53/60)
Borzalmas. Unalmas, kidolgozatlan, a szereplők teljesen hiteltelenek, nulla kémia. Eddig sem voltam NC fun,de most végképp kiábrándító volt... a fiúról nem is beszélve....A felejtős nem jó kifejezés rá, mert annyira rossz volt, hogy emiatt sajnos még elfelejteni sem tudom....
6/10
Szíriusz 2025 szept. 24. - 17:50:30 6/10
(52/60)
A film besorolása megtévesztő! Nem erotikus thrillert látunk, hanem erotikus drámát. Elismerésem N. Kidmannek, hogy bevállalta ezt a szerepet! A fiatalember kiválasztása a szerepére megosztó, szimpátia kérdése. Talán lehetett volna kicsit sármosabb valaki. 18 éven felüli a film, de a lényegét tekintve ezt a korosztályi besorolást még jóval feljebb tornáznám, mert minden szempontból érettebb személyiséget kíván a megértése szexuális tapasztalatok, érzelmi intelligencia, pszichológiai ismeretek terén.
5/10
nefefe 2025 aug. 10. - 16:48:36 5/10
(51/60)
Az első benyomásom az volt, hogy Kidman-en már szinte minden meg van újítva… Korához képest természetellenes az arca. Nem tudom, mit vártam ettől a filmtől, de biztos nem azt kaptam. Számomra unalmas volt, sok felesleges részlettel. Kicsit emlékeztetett a Lady Chatterley szeretőjére – csak sokkal rosszabb volt. Sokszor éreztem megalázónak a szituációt. Az egész filmnek kapuzárási pánik feelingje volt. Lehet, hogy ez valakinek tetszik, nekem nem jött be. Közepes, egyszer meg lehet nézni.
1/10
santagata 2025 aug. 08. - 01:28:49 1/10
(50/60)
Borzalmas. Gagyi. Unalmas. Fárasztó. Röhejes. Lapos. Hiteltelen. Nagyjából ennyi....
1/10
pala1964@freemail.hu 2025 aug. 03. - 21:57:47 1/10
(49/60)
Beteg volt az egész, ráadásul hiteltelen is.
5/10
zetevar 2025 aug. 03. - 19:54:13 5/10
(48/60)
Nem tudom, hány pontot adjak rá... Nekem most nem jött be NK alakítása sem. Egy ilyen jól menő cég létrehozója és vezetője szerintem nem ilyen. Talán egy öregedő balettoktatónak elment volna... Az arca nyilván egyre furább, a frizurái pedig szimplán szörnyűek voltak.
A srác nem volt jó választás a szerepre. Egyszerűen nem hittem el a párosnak a sztorit. Sokszor nem is értettem, mi történik: miért nem küldi el a csúcsvezető a p.csába a bizalmaskodó gyakornokot...
A kutyás jelenetek... nahát azok... hát nem is tudom, tényleg a szekunder szégyen a legjobb szó arra, amit éreztem közben. A kémiát, ami ilyen viselkedésre vezeti hősnőnket, sehol sem találtam.

Pedig tökéletesen értettem a film mondanivalóját, és nőként át is érzem azt. De ezen a ponton is ott a buktató: a saját jól menő komoly céged vezetője vagy és mégsem tudod elmondani a férjednek, hogy mit szeretnél az ágyban - az egyik egy tökéletesen magabiztos, üzletileg rafinált nőt feltételez, a másik egy tökéletesen bizonytalan, megfelelési kényszerrel küzdőt. Sehogy sem áll össze a kép... Jóindulattal 5 pont...
1/10
Sophie_Western 2025 aug. 03. - 12:03:17 1/10
(47/60)
Erőltetett, mesterkélt, amatőr, a felénél feladtam.
2/10
Sofiona 2025 aug. 02. - 23:15:31 2/10 Előzmény Bali Judit
(46/60)
Szívemből szóltál.
2/10
Bali Judit 2025 júl. 30. - 22:08:57 2/10
(45/60)
Gyenge film, hiteltelen story, hiteltelen szereplőkkel SZERINTEM. Kb. annyira volt erotikus, mint a zöldséghámozás, bocs, abban több van. Kidman folyamatos suttogása és vöröslő, párás szemei kimondottan idegesítők. (Ráadásul a sokadik filmben hozza ezt a figurát) Kínos volt, nem erotikus. Számomra minden feszültséget nélkülözött. A beleerőltetett mondanivaló így teljesen elsikkadt, súlytalan vált. Szándékosan túlzok és gonosz leszek: olyan érzésem volt, mintha egy stáb összeált volna arra a célra, hogy bebizonyítsák a komoly önértékelési zavarral küzdő Nikol Kidmannek, hogy még mindig dögös nő. Pedig nem is. (Az operatőr rendesen ellene is dolgozott). Az ehhez összekalapált sztori kb. annyira realisztikus, mint a Mars expedíció. Ehhez képest még A szürke ötven... is kész mestermű.
longliverebel 2025 júl. 30. - 17:38:12
(44/60)
A hangulata nekem kicsit a Tágra Zárt Szemek -et idézi. A történet pedig az A Hűtlen c. filmre hajaz (Diane Lane). Még nem néztem végig. Kidman sárga haja nem tetszik.
6/10
Efggyhi 2025 júl. 27. - 22:47:34 6/10 Előzmény joskapistike
(43/60)
Pedig leírhatnád. :) Jelenleg Rotten Tomatoes audience 48%, imdb 5.8, itt meg 5.1. Ez egy 5-6 pont közötti film egy 10-es listán. Összesen 70 ezer szavazat alapján. Lehet, hogy senki nem olyan kifinomult, mint te, de az is lehet, hogy nem veszed észre a középszerű filmélményt. Ha ugyanez a 90-es években lett volna, akkor ez egy jó film lett volna. Csak sajna eltelt 30 év.
10/10
offtopic
dgf 2025 júl. 26. - 19:16:11 10/10
(42/60)
..
6/10
Efggyhi 2025 júl. 26. - 15:53:39 6/10
(41/60)
Emberek, térjetek már magatokhoz! Attól, hogy valakinek nem tetszik egy szerintetek jó film, nem biztos, hogy az illető tahó és csak a "picsogós"/látványfilmeket szereti. "Nem elit" társaság – haver, akk ilyet leír, az 100% nem elit. Ha azt hiszed, ettől vagy művelt, akkor elmondom, hogy nem így működik. A film nem az én műfajom, és nem is túl egyedi. Lassú, pszichésen nyomasztó és kibszott feusztrált. Túl van tolva. 90-es években voltak ilyenek a művészfilmek, ergo ma inkább kópia ez az érzés, amit ad.