2/10
nemarik 2013 jún. 23. - 22:27:40 2/10 Előzmény southwind
(4/4)
Veled értek egyet. Szívesen adakozok jó célra, ha valószínû, hogy a segítség oda jut, ahova kell, és esetleg ezt ellenõrizni is tudom. A kormány most olyan mértékben kisajátította az árvízi védekezés témáját, hogy semmi biztosítéka nincs annak, hogy az általam küldött pénzt ténylegesen a segítségre szorulók kapják. Az iszapömlés tökéletes példa: ma sem tudjuk, mire használták fel a segélyekre begyûjtött pénzt. Bízzák a segélyezést az arra specializálódott civil szervezetekre, akik már bebizonyították, mire képesek! Nem a költségvetési lyukakat akarom tömni a felajánlásaimmal, azt a (nem kevés) adómmal már megtettem. Ha a kormányzat ilyen mértékben, ahogy ezt most teszi, kinyilvánítja, hogy mindenhol ott van, és mindent megold, akkor tegye. Ezt is az én pénzembõl/adómból teszi. Ne akarjon érzelmi alapon, ellenõrzés nélkül újra lenyúlni az egyébként általam, az adómból finanszírozott közmédián keresztül. Ossza be, amit eddig elvett: a pénzt ne önfényezésre, hanem tényleges segítségre fordítsa.
Minden tiszteletem az árvízi védekezésben ténylegesen résztvevõ embereké és szervezeteké. Együtt érzek mindazokkal, akik vétlen károsultjai ennek a nagy víznek. Nem tudok, és nem is akarok viszont azokkal azonosulni, akik tudatában voltak a kockázatnak, hogy ártérben építkeztek, most mégis védelmet, kártérítést akarnak. Ez velünk, adófizetõkkel szemben nem tisztességes.
Jónak lenni, vagy jónak látszani? Nehéz eldönteni. Azt viszont pontosan érzem, hogy ne dõljek be az ilyen jól hangzó szlogeneknek.
1/10
Aspius 2013 jún. 23. - 13:18:17 1/10 Előzmény southwind
(3/4)
Ennek a tolvaj bandának egy fillért se!
kanalasjenõke 2013 jún. 22. - 10:20:12
(2/4)
southwind 2013 jún. 22. - 09:24:40
(1/4)
meg talan tetszene is, de a MAL karosultaknak osszegyujtott penzt se kaptak meg azok akiknek gyujtottek. Csak a vallasi szerezetektol kaptak segitseget. Most ezt a kormany blokkolta, hogy minden penz hozza fusson be. Igy ebben az ossznepi keregetesben a karosultak csak alibi. Masreszt pedig azert fizetunk adot, hogy az allam ezeket a nehezsegeket oldja meg. Szeretnenk egy listat a jol megfizetett politikusainkrol, hogy ok szemely szerint mennyivel allnak helyt azoknak akik a tronra emeltek oket.