10/10
Nótárius 2019 okt. 29. - 14:15:13 10/10
(2/2)
Miczura Mónika a tegnapi koncertjén is, mint eleddig mindannyiszor, senkivel össze nem hasonlítható, őserejűen átható hangjával, ősizzásúan káprázatos énekével ellenállhatatlanul ragadta magával hallgatóságát! Akik már sokadszorra lehetnek részesei, még azoknak is minden alkalommal, újra és újra döbbenetes élmény a már jól ismert hangzásának varázslatos áradása !
Éneke: korokon és kontinenseken is rendkívül intenzíven átzengő üzenete, egy népcsoport egyetemesbe tagozódóan is lenyűgözően sajátos, zenei kultúrájának!
Előadásának pontozhatatlanul magas színvonalát még tovább emelhette volna számomra, a hangszeres kíséretének visszafogottabb játéka.
10/10
Nótárius 2019 febr. 24. - 01:45:21 10/10
(1/2)
A népzene ünnepén hallhattam őt újra, tegnap. Rendkívüli élmény volt, ... amiként ezidáig mindig! Különleges zenei világa minduntalan megigéz. Nem ismerek még egy, ennyire összetéveszthetetlenül egyedi hangfekvésű előadót. Kis termete, törékeny alkata, külsőségeiben szinte eszköztelen színpadi jelenléte éles ellentétben van, elképesztően intenzív, szuggesztív hatású énekével. Az érzéstelien mélyről jövő, a régmúltak és távoli kultúrák üzenetét sajátjaként közvetítő hangi áradása, annyira átható, mintha belsőnkből szakadna fel!