9/10
zsotya010 2015 jún. 19. - 20:54:28 9/10
(219/399)
Mindenkinek nem tetszhet, de legalább megosztotta a közönséget. Olyan film nincs is , ami mindenkinek tetszik, de olyan sincs, ami senkinek sem tetszik, meg nem is lesz soha.
2/10
sawyerx 2015 jún. 19. - 18:05:51 2/10
(218/399)
Ez a film egy értékelhetetlen sz*rkupac, az elsõ három rész összevegyítve egy sablonos látványmoziba. Érdektelen karakterek, kiszámítható és lapos sztori, ugyanazokkal a jelenetekkel, amiket már a korábbi részek elsütöttek, de itt még egy csomó hülyeséggel rátettek egy lapáttal. Gratulálok az íróknak. Nem tudtak már mit kitalálni, így megalkottak egy csúcsszuperüberállatlegyõzhetetlencsodadínót, amirõl már az elején lerí, hogy mibõl van, végül egy Godzilla-Transformers lett az egészbõl. A védelmi rendszer szintén egy vicc, a tipikus filmes katasztrófa eseti viselkedésekkel együtt. A család hátterének bemutatására sem értem miért volt szükség. Meg ami még feltûnt, hogy aki a zenét alávágta lehet másnapos volt, vagy én nem tudom, de a klasszikus zene bekerült oda, ahol a helikopterben van a pofázás, mire mutatják a vidéket, a parkot és a leszállást meg vége van. EZ A FILM NEM JURASSIC PARK, ANNAK MEGSZÉGYENÍTÉSE!
1/10
taki009 2015 jún. 19. - 16:22:18 1/10 Előzmény Greta21
(217/399)
Úgy befuttatták, hogy bedõltem és elmentem - talicskaki

...de én vagyok a hibás, mert a film azt hozza amit ígér: olcsó klisék, banális sztori, lapos karakterek, érthetetlen és logikátlan fordulatok. Egy dologban múlta alá a lehetõségeit: az elsõ film látványa nagyon erõs volt, amire azóta is épít a sorozat, itt sem jelenik meg semmi új, ami az akarna lenni az pedig annyira béna sztorival van megágyazva, hogy inkább sajnálatot váltott ki belõlem.
Nao93 2015 jún. 19. - 11:34:55
(216/399)
Én kétszer fizettem ezért a filmért, és egyáltalán nem bántam meg. Talán négy éves voltam, mikor láttam az elsõ filmet, aztán megnéztem 967824 alkalommal... aztán a másodikat is megnéztem nagyságrendileg ennyiszer.... ÉS AZTÁN MEGKAPTAM KAZETTÁN A HARMADIKAT, ÉS OLYAN MENÕNEK ÉREZTEM MAGAM TÕLE! Csak nekem volt meg az osztályból, és mindenkinek én adtam kölcsön, hogy átmásolhassák másik kazettára :DDDDDDDDDDDD A Jurassic Park mindhárom része nagyon oszlopos része volt a gyerekkoromnak, és én pontosan azt kaptam a World-tõl, amit vártam: sok-sok könnycseppet a régi szép emlékekért és izgalmakat.
Csodálatos volt újra hallani a zenét, csodálatos volt a régi épületeket látni, csodálatos volt MINDEN ebben a filmben, még a kis rohadt hibák is, amiket AZ AZTÁN BÕSÉGGEL LEFOSOTT, AKI EZEKEN NÕTT FÖL.
Voltak vicces részek benne, voltak ijesztõek, volt megható rész, volt benne minden, még Samsung, Coca Cola és Apple márka is, amin szintén sokat nevettem marketingesként... elég jól elejtették benne az összeset, ha nem Samsungom lenne már alapból, mára már vettem volna egyet részletre.
A gyerekeknek, illetve a huszonéves, dínókon felnõtt gyerekeknek tökéletes választás (valamint azoknak a szülõknek, akik a fent említett 967824x3 alkalommal sem untak rá), de aki logikát, tudományt és miegymást keresne benne, az ne olyannal üljön be, aki legszívesebben az e-bayen rendelt hibás, de eredeti Jurassic Parkos pólóban (merazolcsóbb) nézné ezt meg, egy Jurassic Parkos mozikólával a kezében.
9/10
mro26 2015 jún. 19. - 08:54:19 9/10
(215/399)
"Szeretem" a kritikákat ami szinte csak a negatív dolgokat emeli ki a filmekbõl :D. Teljesen jogosak, de hogy a pozitív elõrelépéseket/elképzeléseket nem említi az "érdekes"
Szilárd Podmaniczky 2015 jún. 19. - 08:19:16
(214/399)
Novalis 2015 jún. 19. - 03:08:42
(213/399)
"fõleg a két gyerek meg az idegesítõ anyuka aki a film 95%-ában telefonált és szaladgált a legújabb Iphone-al magassarkúban."

Figyelmesen nézhetted a filmet, ha azt hiszed õ volt az anyuka... Bezzeg a telefon márkájára sikerült odafigyelni...
7/10
Greta21 2015 jún. 18. - 11:06:02 7/10
(212/399)
Vártam nagyon, de csalódás volt. Az elején kifejezetten unatkoztam. Aztán voltak izgalmak, de semmi extra számomra.
Még mindig az elsõ kettõ számomra a tuti. A szereplõk meg jelentéktelenek, unalmasak voltak egytõl egyig. 7 pontot adtam jóindulattal.
9/10
zsotya010 2015 jún. 18. - 10:08:04 9/10
(211/399)
Chris Pratt szerintem élvezte a forgatást, monotonnak nem nevezném a játékát egyáltalán. A galaxis õrzõi után egy Jurassicban forgatni szerintem fõnyeremény, a pali már meg is alapozta magát.
9/10
Semprini 2015 jún. 18. - 00:16:39 9/10
(210/399)
Biztosan lesznek akik nem értenek velem egyet, de nekem ez tetszett a legjobban a Jurassic Park-filmek közül. Oké, persze, az elsõ durrant a legnagyobbat, hiszen az korszakalkotó volt trükktechnikai szempontból: ilyen élethû dínókat addig nem láthattunk filmen. A második rész rátett egy lapáttal: több dínó, sokkal több akció, bár a sztori kicsit talán laposabb volt. A sokat szidott harmadiknak a legnagyobb baja szerintem az volt, hogy túl rövidre sikeredett, de még így is ebben volt messze a legtöbb dínós akció, márpedig ez nem utolsó szempont - és felfedeztek számunkra egy még a T.Rexnél is hatalmasabb húsevõ theropodát: a Spinosaurus-t. A negyedik viszont lazán übereli a korábbiakat, és nemcsak az újdonság varázsa miatt, hanem mert a sztorija ennek lett a legjobb, a szereplõk is jók, és dínós akcióval sem spóroltak a készítõk. Bár eltelik jó félóra, mire az elsõ valamirevaló dínót megmutatják, de a sztori felvezetése is legalább annyira lényeges, mint az akció. És nem utolsósorban: sikerült végre egy igazán jó nõi karaktert összehozniuk a forgatókönyvíróknak! Az elsõ részben Laura Dern, a harmadikban pedig Téa Leoni az idegesítõ mellékszereplõ-kategóriát is legfeljebb alulról súrolták, a a másodikban Julianne Moore valamivel jobb volt náluk, de õ se volt az igazi. Ezúttal viszont megkaptuk a széria messze legjobb nõi karakterét: Bryce Dallas Howard minden szempontból telitalálat, remekül áll neki a szerep, szinte õ az abszolút fõszereplõ - a dínók mellett természetesen. Azt, hogy remek színésznõ, már M. Night Shyamalan korai filmjeiben (A falu és Lány a vízben) sõt Shakespeare-adaptációban is (Ahogy tetszik) bizonyította. Azt azonban nem hittem volna, hogy ennyire dögös is tud lenni és akcióhõsként is megállja a helyét - márpedig ez történik. Chris Pratt megfelelõen asszisztált neki, bár színészileg nem igazán egy súlycsoportba tartoznak és ez a mûmacsó-alfahím karakter számomra alapból ellenszenves. A gyerekszereplõk egész ügyesek voltak, de hát a fõ szám persze az új dínó, az Indominus Rex re keresztelt mesterségesen létrehozott hibrid faj, ami szenzációs lett! Emellett persze kapunk még más újdonságokat is, mindenki nézze meg maga, és talán felesleges hangsúlyozni, hogy ezt a filmet mindenképp moziban, nagyvásznon kell látni, tévéképernyõn már nem ugyanaz a hatás!
Számomra eleddig vitán felül az év filmje, alig várom a DVD-kiadást! No meg persze az ötödik részt is!
9/10
6/10
offtopic
_Freddy_ 2015 jún. 17. - 09:39:54 6/10
(209/399)
Azt még kifelejtettem, hogy a film elejétõl a legvégéig nagyon kiszámítható. De az is érdekes volt, hogy minden ráközelítéses jelenetben a szereplõ lefutotta a dínót. Hát azt meg hogy? :D
6/10
_Freddy_ 2015 jún. 17. - 09:26:05 6/10
(208/399)
Csalódás volt ez a film, régóta vártam de nem azt kaptam amire számítottam. A karakterek súlytalanok voltak, érdektelenek, fõleg a két gyerek meg az idegesítõ anyuka aki a film 95%-ában telefonált és szaladgált a legújabb Iphone-al magassarkúban. A legnagyobb baj a filmmel az, hogy rettentõ rosszul és dedósan lett megírva. Látványra nem rossz, de sajnos a trailerekben majdnem minden jobb jelenetet ellõttek. Ami még nem tetszett: SPOILER! Miért kellett ekkora hõsnek beállítani a T-Rexet mikor az elsõ részben meg mondhatni õ volt a halálos ellenség? Értem én hogy nagy szó, de itt úgy viselkedett mint egy robot, és õ csak a nagy dínót bántotta, akik bezárták azokat nem, sõt mint aki jól végezte dolgát el is sétált a végén. Nagyon buta, leegyszerûsített,hatásvadász lett ez a film. Szegény Chris Pratt meg elég unott fejjel játszotta végig az egészet. A raptorokat bírtam, meg azt is hogy a két gyerek megtalálta a Jurassic Park-ot, voltak látványos és elég jó jelenetek meg azért tetszett a végsõ harc, de ez a film nagyon közepes, és ezt is csak jó szívvel mondom. 10/6
9/10
mro26 2015 jún. 16. - 15:50:24 9/10
(207/399)
Én pont a látvánnyal nem voltam annyira megelégedve a filmmel, szóval nem ezért tetszett. A látvány azért szuper volt, olyan téren nem tetszett, hogy a dínókat nem csak kizárólag CGI-al kellett volna megvalósítaniuk. A korábbi részekben így "kézzelfoghatóbbnak" tûntek a lények.

SPOILER ELÕFORDULHAT:

Történet egyik résznél sem nagy szám, az elsõ kettõben a szereplõk jók voltak az nagy plusz volt. Itt talán kevésbé, a kölykök egyáltalán nem érdekeltek, a többi szereplõvel nem volt gondom. De magában a parkban nagyon jó ötletek voltak, jó volt látni milyen ha üzemel a park.Jónak tartottam még a raptorok idomítását, majd párt fordulásukat, hogy a végén mégiscsak az "emberekkel legyenek".
Az új dínót "bunknak" tartottam, alig vártam, hogy kicsinálják, így mikor megtörtént az igen látványosan és jól oldották meg szóval öröm volt nézni, fõleg a 3.rész T-Rex alázása után. Tény, hogy többet ki lehetett volna hozni, de én meg vagyok elégedve vele mint folytatás.
(Azért Ian Malcolm karaktere hiányzott :D )
Ryry 2015 jún. 16. - 14:30:15
(206/399)
5/10
tombenko 2015 jún. 16. - 12:07:34 5/10
(205/399)
Csak azért írtam, mert úgy értettem, hogy a puszta pörgéssel akarják eladni a mozit. Ha szigorúan vesszük, akkor a legtöbb mozinak nincs valami bonyolult sztorija, inkább ami lényeges, hogy ezt mivel és hogyan tudják köríteni. Normális esetben a kettõ egymást támogatja, ettõl lesz film"mûvészet" (még ha ez egyesek sznobizmusát sérti is), szélsõséges esetben viszont nagyon eltolódhat valamelyik irányba, ami könnyen tönkretehet egy filmet.
Ami még eléggé aggaszt, az az állítólag ebben a filmben is felbukkanó tudományellenesség. Az elsõben kifejezetten korrektül szemléltették (kicsit talán szájba is rágták), hogy a tragédiát az emberi kapzsiság okozta. A másodikban dettó. A harmadiknak semmi értelme nem volt, így kicsit hihetetlennek (bár a mostani trendek alapján nem lehetetlennek) tûnik a "gonosz tudós" szerep a filmben.
9/10
mro26 2015 jún. 16. - 09:33:04 9/10
(204/399)
Ezért vannak különbözõ fajtái a filmeknek akció, vígjáték, dráma, stb. (meg már külön nyári "popcorn" mozik is léteznek). Mindegyiket a saját kategóriájában érdemes értékelni magunkban. Egy Bad Boys 2 filmet is kár a Keresztapához hasonlítani, nem ugyanaz a kettõ. Azt megértem, ha valakinek a Transformers az gyenge, de azért a Jurassic World nem csak egy szimpla látvány film mint az (mégha nagy szerepe is van a látványnak ami nem baj). Na meg ha már Jurassic World, az elsõ résznél sem volt ennél nagyobb történet ott is az akkoriban elképzelhetetlen látvány az ami szintén jelen volt. Persze nem mondom, hogy ez jobb mint a JP sõt tuti, hogy nem de a 3-nál fényévekkel, a kettõnél meg talán egy fokkal jobban sikerült.
5/10
offtopic
tombenko 2015 jún. 15. - 22:51:00 5/10
(203/399)
Két nagy kedvencem a 2001 és a Csillagösvény. Innentõl sejtheted, mi a véleményem a pörgésrõl. :) Pedig egyébként nem zavar, csak akkor, ha ezzel akarják eltakarni a történet hiányosságait.
9/10
offtopic
mro26 2015 jún. 15. - 22:11:36 9/10
(202/399)
Dettó ugyanez nálam is. Terminator,Predator,Alien, Jurassic Park, Batman, Star Wars, Godzilla. Ezeken nõttem fel. Emiatt lehet elfogultabb vagyok az ilyen filmekkel kapcsolatban, biztos közrejátszik a nosztalgia faktor is. De szerintem akkor sem olyan rossz ez a film mint egyesek állítják. Egyáltalán nem tökéletes, de félrevezetõ amit írnak. Olyan negatív dolgokat hoznak fel, mintha direkt csak azokat vadászták volna a film alatt, vagy csak szimplán ki akarták elemezni, mint valami nagy mozikritkusok és elfelejtik azt hogy csak beüljenek és hagyják hogy a film szórakoztassa õket. Saját meguktól veszik el az élményt. De az emberek szeretnek kritizálni, jobban mint elismerni valamit...ez van. Tény, nem tetszhet mindenkinek egy film. De azért vannak erõs megjegyzések (pl a 3. részt is jobbnak találta valaki :D ).
9/10
zsotya010 2015 jún. 15. - 22:02:34 9/10
(201/399)
5 vagy 6 dinoszaurusz enciklopédiám van, ezen nõttem fel, meg a Star Wars volt még a nagy kedvenc a dinoszauruszok mellett. És még most is azok 25 éves fejjel, és ne hagyjuk ki az Alient se a Predatorral együtt.
És a film akármennyi sza*rságával együtt sem tudom lejjebb pontozni, mert az összkép tetszett. Egy évbe kb. össze tudnak hozni mindent beleértve 5-6 olyan filmet, ami többször nézõs nekem, ez benne van, de igaz, hogy a gyengébb filmeket is végig szoktam nézni egyszer, ha már belekezdtem.
9/10
zsotya010 2015 jún. 15. - 21:49:17 9/10
(200/399)
15 méteres falon az életbe nem mászott volna ki, nagyobb, mint 2 T-Rx magassága egymás hátán, és egyáltalán hogy nõhetett meg olyan magasra, ha a legnagyobb állat, amibõl összehozták az pont a T-Rex volt.
Nah ezek inkább a problémás részek (de még ezeken is túl lehet siklani, ha kikapcsol a film), nem az, hogy egy percben a gyerekek a szüleik válásáról beszélgetnek, vagy miért futkoznak kint a katonák golyóálló mellényben. Vagy a magassarkú cipõ, vagy miért néz egymásra és sétál el a T-Rex és a Velociraptor. Ezek annyira kicsinyes sz*rságok, hogy aki ilyeneket talál a filmben elsõre, az tuti hogy azért ült be rá, hogy a hibákat keresse, nem pedig azért, hogy két órára kikapcsolja magát.