Téma: Kapcsolat

Babi néni 2013 nov. 23. - 01:19:12 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(445/525)
Miért szükségszerû?
Beszéljünk arról, hogy tudósok megvizsgálták a Holdat és matematikailag nem kéne ott lennie, ahol van, de ott van, sõt szükségszerû számunkra, hogy ott legyen (apály-dagály, fontos)
Ha a Holdban nincs logika és ráció, miért lenne szükségszerû.
Mondjuk van egy kibaszott nagy helyiséged, szükségszerû, hogy telebaszd minden négyzetcentiméterét bútorral vagy akár hagyhatod, minimál dizájnon is vagy üresen?
Szerintem nem logikus, h attól hogy valami olyan kurvanagy tele legyen baszva.
Van ez a bolygó és vannak más bolygók, amik szintén kibaszott nagyok, mégsincs rajtuk élet pedig a ti gondolkodásotok szerint szükségszerû lenne.

Baromság, nem hiszem, hogy akkora dolog az ember, hogy csak õ lehet a világon, viszont csak õ van a világon, méghozzá a Földön (+élõvilág, természet, de ebbe ne menjünk most bele) de ez egy elenyészõ dolog, mert a világegyetem nagy.
Nem kell ahhoz más lényeket képzelni, hogy érezzük mennyire hangyaszarnyi egy ember a világegyetemben.
Nekem ez tiszta sor.
Sosem elég senkinek ami van, mert nem van Isten, meg ufók, meg a fasz tudja mi, mert nem lehet ennyi!
De b+ ennyi.
merkel 2013 nov. 20. - 21:08:50
(444/525)
Kiváló film.

SPOILER
Én sem értem, hogy miért nem hisznek neki (valószínûleg azért, hogy érdekesebb legyen a film). Ez dühítõ volt. Mert ha hallucinált volna vagy ilyesmi, akkor is, egy tudós csak tudja már, hogy mi a valóság, hogy mit élt át igazából, és mit nem. És szerintük az ufók lefaxoltak egy sok milliárd dolláros csúszdát, és tök hülyék hozzájuk képest (mondjuk James Woods iq-ja tényleg magas)? Továbbá leellenõrizhették volna, mehetett volna még egy ember utána. A végét alaposan elrontották.

A másik, hogy ezek a gyenge rádióhullámok elhalnak bizonyos távolság után, beleolvadnak a kozmikus zajba, talán még a szomszéd csillagig sem jutnak el sajnos. Elég hülyén nézne ki, ha a Földrõl mindenhova sugároznának az elektronikus eszközök keresztül-kasul az univerzumon.
offtopic
jani-wan 2013 nov. 20. - 18:57:56
(443/525)
OFF

Tom Skerritt karakterérõl valahogy Schmidt Pál jutott eszembe, és nem a vívással kapcsolatban.
jani-wan 2013 nov. 20. - 18:56:39
(442/525)
Szerintem inkább valószínûleg kell lennie, mert vannak olyan lehetõségek, hogy nincs máshol értelmes élet.
jani-wan 2013 nov. 20. - 18:54:52
(441/525)
Hmmm, bennem az él hogy az ember eredendõen ragadozó, és mamutokat püföl bunkósbottal.
És minek nekik ekkora univerzum? A fele is sok lenne, a negyede egy ezredének, stb...
9/10
squashmacska 2013 nov. 19. - 23:27:02 9/10
(439/525)
Nem tudom, olvastátok-e az Andromédát (magyarul is megjelent a Kozmosznál), és kísértetiesen hasonlít erre a filmre, legalábbis az elejére:
***SPOILER***
Üzenetet fognak az ûrbõl, megfejtik, építenek egy szuperszámítógépet, melyet tönkretesznek, de titokban építettek egy másikat...
***SPOILER VÉGE***
AvatáR Gil Maerth 2013 nov. 19. - 22:21:56
(438/525)
õk úgy értették hogy ekkora gigantikus helyes szükségszerûen kell lennie más fajoknak.
De a gyökerekkel / jó emberekkel egyetértek.
Babi néni 2013 nov. 19. - 18:22:17
(437/525)
Szerintem meg nem pazarlás lenne, ha az emberek visszanyúlnának a gyökereikhez, hiszen az ember eredendõen jó.
Azt gondolom, hogy a jó emberek megérdemelnek egy ekkora univerzumot, igen.
9/10
-greghouse- 2013 nov. 19. - 17:47:01 9/10 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(436/525)
Abszolút nyitott a film, semmire sincs válasz, mindenki úgy magyarázza magának, ahogy akarja. De ez a jó benne, hogy felvet kérdéseket, amiken aztán hagyja rágódni az embert. Sokáig. Egy biztos, a lényeg (többek közt) abban a mondatban van, amit a végén JF mond a gyerekeknek (egy az egyben az írótól, Carl Sagantól átvéve):
"Az univerzum olyan hatalmas, annyi minden van benne, hogy kár lenne ezt az egészet ilyen kevés emberre elpazarolni."
Ráébreszt, milyen iszonyúan kicsik vagyunk, még ahhoz a világegyetemhez képest is, melyet a mai tudásunk szerint ismerünk. Mi lehet még azon túl?
Talán Füst Milán írja valahol, a naplójában: (kb.) "az emberben az a csodálatos, hogy belátja, hogy vannak kérdések, melyekre sohasem talál választ, és mégis hajlandó mindig tovább keresni."
..Pár éve egyébként a TV2 mutatta be (teljsen szokatlanul tõle) teljesen reklám nélkül. Nem tudom, azóta volt-e példa ker tévében ilyen hosszú film reklám nélküli bemutatására. Hihetetlen, de akkor a tv2 megcsinálta, pedig akkor még jobban ment nekik mint most.
....DE atyaúristen, ki lehetett az az idióta, aki a mûsorújságban ezt "thriller"-ként címkézi meg?....!!!
AvatáR Gil Maerth 2013 nov. 19. - 10:10:26
(435/525)
Sajnos késõn indul be. 40-edik 50-edik perc.
De akkor valamit gigantikusan eltalálnak !
Óriási lélegzetû, ahogy egy transz-ûri utazáshoz illik.

Kíváncsi lennék: Heaven honnan tudta a dolgokat. hmm. Õ is vegai volt valaha?
és ez is tanulságos:
"A kormányzati kiadások elsõ számú törvénye:
ha meglehet egy dolgot építeni, miért ne lehetne kettõt dupla olyan drágán?"
500 milliárd dollár észveszejtõ összeg. nem hiszem hogy kiadnának rá ennyit.
(Bár ki tudja)

Egyébként két pont közt a legrövidebb út... a Keresztül.
Bárki kipróbálhatja egy papírlappal és egy gombostûvel. :)

Ráadásul szép film is, fõleg a legeslegvége.
mifelénk sajnos még az ûrutazást is reklámmal vágják négyrét :(
legalább a vágásban legyen már érzékük !!!
Csonger 2013 júl. 27. - 11:34:28 Előzmény tombenko
(434/525)
"valláskárosultak" - ez jó! :)
tombenko 2013 júl. 26. - 16:04:20 Előzmény Csonger
(433/525)
A vallásos vonal a valóságoshoz képest éppen csak érintve van. Ha Sagan a valláskárosultak valódi hozzáállását akarta volna ábrázolni, akkor a filmben tömeggyilkosságok történtek volna, Shakespeare legnemesebb királydrámáit alázó, Robotzsarut sárba tipró mértékben.
A Film viszont nagyszerû, ez tényleg sci-fi, ellentétben a köznyelvi zavarral. A legviccesebb az egészben, hogy a féregjáratokat a közgondolkodásba (meg kissé a tudományos életben is elõbbre) pont a film alapjául szolgáló regény, illetve maga a film hozta be.
9/10
Jagdglück 2013 júl. 26. - 11:34:09 9/10 Előzmény havajj
(432/525)
SPOILER
Azért "alázzák", mert nincs bizonyítéka. Miért hinnék el neki, hogy amit mond, az valóban megtörtént, miközben nagyon sok ember azt látta, hogy nem is indult el az ûrhajó, és 3 sec alatt történt az egész. Ha valakit gyilkosságért vádolnak, de tagadja a bûnösségét, és a bizonyítékok is azt mutatják, hogy õ gyilkolt, te kinek hiszel? Hagyod elfutni, mert õ azt mondja, hogy nem õ tette? Végülis, a bíró nem volt ott a gyilkosság elkövetésénél, akkor nincs is joga bírálni...?
A kérdés csak az, hogy miért a tárgyalás után derült ki, hogy a kamera 18 órát rögzített....azért, mert többen látták azt a 3 sec-et, és ebben egymást tudják támogatni. Nem kellett ehhez bizonyíték, mindenki a saját szemével látta. Szükség volt arra, hogy az embereknek valamilyen eredményt felmutassanak, hisz minden az orruk elõtt zajlott. Az "igazság" úgyis csak késõbb derül ki. Ha a Fehér Ház úgy dönt, hogy nem teszik közzé, hogy mégiscsak van valami abban, amit a tudós mond, akkor minden máshogy alakul...lehet, hogy a nõt bezárják a pszichiátriára, a tömegek meg úgy ítélik meg, hogy a földönkívüli intelligencia tényleg nem létezik. Madzagon vagyunk rángatva, ennyi. A tudomány "kevés".
SPOILER vége
9/10
Jagdglück 2013 júl. 26. - 11:02:52 9/10
(431/525)
Örülök, hogy végre láthattam egy igazán jó filmet hónapok után...Jodie Foster nagyon jól játszik benne, viszont Matthew McConaughey valahogy nem illik a képbe. Mondjuk véleményem szerint semmilyen filmbe nem való...állítom, hogy a film miatta veszít az értékébõl.
6/10
havajj 2013 máj. 07. - 16:21:46 6/10
(430/525)
jó film lenne, de akkora logikai buktató van a végén ami kiveri az ember agyában a biztosítékot. egy egész bizottság gyalázza a csajszit hogy kamuzik, ahelyett hogy valamelyik beleülne abba a gépbe. ez így fasság. pedig tényleg látványos, szórakoztató, minden ami kell egy jó filmhez
Rossi65 2013 ápr. 15. - 22:01:54
(429/525)
Csonger detto én is family guyban hallotam róla 1. és tényleg nagyon jó film !
Csonger 2013 márc. 08. - 09:31:04
(428/525)
Szégyen, de csak tegnap néztem meg elõször ezt a filmet. Az ötlet onnan jött, hogy a Family Guy egyik részében azt mondják, hogy Matthew McCoungahteneghyehiey-nek nincs is igazi szerepe a Kapcsolatban.
Gondoltam, akkor megnézem a Kapcsolatot. :)

Szerintem nagyon jó film. Izgalmas, érdekes. Bár valóban, a Matthew McConogahananagey által képviselt vallásos vonalat én is feleslegesnek érzem.
10/10
Elena* 2012 okt. 31. - 22:27:19 10/10 Előzmény man4gep
(427/525)
Elõször olvasd el a könyvet, sztem érdemesebb azt boncolgatni:) A film jó, de a könyv mondanivalója sokkal tágabb, sokrétûbb.
10/10
Sierra2008 2012 okt. 28. - 13:30:51 10/10
(426/525)
Egyébként máig a kedvenc filmem, a témája egyszerûen lenyûgöz, kiskorom óta csillagász akarok lenni, szóval nagyon közel áll hozzám a téma, és a film is mélyen érintett. Eddig azt hiszem csak háromszor láttam, de ezt bármikor megtudom nézni. És végre egy olyan sci-fi, amelyikben bõven tudományosan van bemutatva az ûr téma. Kár, hogy nincs nagyon ehhez hasonló film. Ha valaki esetleg tudna ilyet, kérem jelezze!