grosz_i 2021 jan. 25. - 09:28:46
(1/1)

Fforde - Üres a fészek (2018) - 33. epizód

Lydia Elman semmiképp sem kotlós típusú anyuka, viszont amikor a lánya, Holly egy viszonylag problémás fiúba beleszeret, akkor nem egészen szokásos módon is megpróbálja, a lányát a fiútól lehetőleg távol tartani.

Az iskolapszichológusnak, Lydiának azzal kell valamit kezdenie, hogy a 17 éves lánya, Holly szeretne Simonnal, az egyik legproblematikusabb páciensével elutazni. Előjönnek Lydia anyaoroszlán-anya ösztönei. Ugyanakkor az orvosi titoktartás megakadályozza abban, hogy Hollyt bármiképp is figyelmeztesse.

Akkor hát mit tehetne? Lydia igen profi pszichológus, ha arról van szó, hogy a családi fészekből kirepülő gyermekekkel kapcsolatban segítséget kell nyújtania. Nem győzi az ilyen esetekben hangsúlyozni, mennyire fontos a gyerekek számára a felnőtté váláshoz az önállóság és a függetlenedés. Éppen ezért, inkább leharapná a nyelvét, minthogy elismerje Holly lánya otthonról való elköltözése mennyire mélyen megérintette.

Szerencsére éppen most akadt egy másik esete, ami eltereli a figyelmét. Simon Lambert új diák az iskolában, és folyton teszteli a lehetőségeket, hol is a határ, ameddig még elmehet. A fiú kis híján majdnem az egész kémialabort a levegőbe röpítette, és csupán az iskolai házirend szerint a Lydia által előírt terápiára mentheti meg a kirúgástól, amin a gyerekét egyedül nevelő apának, Peternek is részt kell vennie.

A vonzó külsejű vendéglátóst nem nagyon lelkesíti a dolog, ugyanis nem sokra tartja az ilyen pszicho-néniket, akik beleszólnak abba, hogy hogyan is nevelje a saját gyerekét. Amikor pedig Lydia rájön, Simon is részese egy fogadásnak, hogy ki tudja a diáktársai közül a legtöbb lányt megfektetni, és az ő szeretett lánya is a kiszemelt áldozatok célkeresztjében van, bizony nagyon kínos helyzetbe kerül.

Az orvosi titoktartási kötelezettség áll szemben az anyai felelősséggel. Nos, támogatást éppen a nem remélt személytől, Petertől kap, aki a konyhaművészetével nem csupán egy mosolyt tud az arcára varázsolni…