Téma: Kémek hídja

rEVENGE 2015 dec. 02. - 23:56:29
(9/89)
Valahol a negatív és a pozitív kommenteknek is igaza van. Nagyon vegyes érzésekkel távoztam a moziterembõl. Egyrészt láttam egy remek történelmi filmet, amely minden apró részletre kiterjed és tökéletesen mutatja be az akkori viszonyokat, öltözködést, helyzetet, mindent. A sztori remekül végig van vezetve, minden pontos és precíz, ugyanakkor valahol ez a negatívum is. Hiába kapunk mindenbõl minõséget, nincsen a filmben katarzis, és tulajdonképpen meglepõ fordulat sem, ezáltal az éreztetni kívánt feszültség is elvész. Emellett azért egy-két szinkronhangot is megkérdõjelezek, az orosz hadnagy hangját a végére megszokja az ember, de csak a végére...

Összességében egy remek, kifogástalan iparosmunka, ami kiválóan mutat be egy történelmi kort, de semmi több.
9/10
roemer 2015 dec. 01. - 17:17:17 9/10
(8/89)
Tökéletesen egyetértek.
Aki akciófilmre vágyik, erre ne vegyen jegyet.
9/10
roemer 2015 dec. 01. - 17:14:10 9/10
(7/89)
Kitünõ film.
Történelmi ismeretek nélkül kár beülni rá.
mf5hd 2015 nov. 30. - 23:49:15
(6/89)
Elõbocsátva remek klasszikus mozi lett Spielberg új filmje, üde színfolt az agyzsibbasztó CGI orgiák és a nívótlan romkomok, altesti "humorral" fûszerezet vígjátékok és a dögunalmas nyavajgós drámák világában, minden idõk egyik legjobb filmrendezõje végre valahára úgymond visszatért. A filmben egyébként szinte minden rendben volt, a Coen fivérek keze meglátszik a forgatókönyvön, bár egy kicsit lassan indul a történet, de aztán beindul. Meg kell említeni, hogy Tom Hanks szokás szerint kiváló alakítást nyújt, de a többi szereplõ is abszlút rendben van, a színvonalas szinkron is remekül passzol a filmhez. A látványra és a fényképezésre Spielbergnél sosem volt panasz, ahogy most sem, látszik, hogy a kivitelezésen nem spóroltak, minden korabeli részlet igen pontos. A filmzene szokatlan módon Thomas Newman munkája, de tökéltesen illik a film világához. Egyetlen említhetõ negatívum, hogy egy kicsit lehetne pörgõsebb a történet több akcióval, de ez is nézõpont kérdése, viszont aki nincs valamelyest tisztában az 50-es évek végének és a 60-as évek elejének történelmével lehet, hogy kicsit csalódni fog, mert sokmindent nem fog érteni a film lényegébõl. 10/9
1/10
Cammer427 2015 nov. 30. - 12:31:24 1/10
(5/89)
Tegnap megnéztem...
Húúú, de vártam...
Aztán félóra után azt hittem, kimegyek a moziból...
Inkább letöltöttem volna, de akkor sem néztem volna végig...
Egy gramm feszültség nélküli giccsparádé, értékelhetetlen a számomra...
10/4
6/10
Morten 2015 nov. 29. - 22:04:29 6/10
(4/89)
Nagyon gyenge! Méltatlan ezekhez a nagy nevekhez.
Hanks maga az unalom...Feszültség semmi.
A történet lehet hogy valós alapokon nyugszik, de ez kevés a sikerhez.
Vagy csak én lettem túl igényes, vagy csak sok európai filmet nézek és azokhoz képest az amerikai filmek egyszerûen élvezhetetlenek már. Legalábbis a legtöbb!
Nem is tudom mikor láttam jó amerikai filmet.
Ez is tele volt klisékkel...Ugyanazok a karakterek ismétlõdnek évtizedek óta, a jó és a rossz oldalon.
Kiszámítható párbeszédek, Percre pontosan tudja az ember hogy mikor milyen feszültségpont következik. Szinte már a vágások ritmusa is sablonos.
Évek óta olyan mintha egy filmet néznék, csak mindig más a címe. Spielbergben még reménykedtem...de most hiába.
Na most jól kitomboltam magam.:-) Maradnak az alacsony költségvetésû indi filmeknél, jó párbeszédekkel, tartalommal, izgalmas jól elbeszélt történetekkel..vagy pedig a francia, spanyol, dán, argentin vonal...
Kezdem feladni a reményt. De látom hogy ezt a filmet a kritikusok zabálták és a nézõk is 8.5 ön tartják...szóval biztos velem van a baj:-)
Marcipáncica_ 2015 nov. 28. - 22:42:03
(3/89)
Két hozzászólásnál azért ez a film jóval többet érdemel(ne).
Bevallom kicsit kedvetlenül mentem be a moziba, valahogy nem voltam ráhangolódva a témára, de teljesen pozitív és feldobott érzésekkel, hangulattal jöttem ki a filmrõl. (Jó, ha folyamatosan hangosan popcorntnyitottszájjalszétrágó barmokat nem számítjuk...)
Nem szabad hatalmas akciókra és váratlan fordulatokra számítani, de egy percig nem unalmas a történet. Mindez a szuperül összerakott forgatókönyv, a szereplõk és elõadásmód érdeme. Egy nagyon jól felépített, karakterizált történetet látunk, melyet áthat az akkoriban mindent átlengõ félelem, teljesen magával ragadva az embert. És ezt olyanok is átérezhetik a film nézése közben, akik még meg sem születtek akkor. Talán ez az egyik legnagyobb pozitívuma a sztorinak hogy a más filmekben kicsit olyan távolinak, megfoghatatlannak történõ hidegháborús atmoszférát tökéletesen átadja.
Nézzétek! Szeressétek!
feketebarany 2015 nov. 25. - 22:34:21 Előzmény somersby
(2/89)
Tokeletesen bele illik a sorba, nagyon jo film! Mindenkinek ajanlom.
somersby 2015 jún. 10. - 20:50:51
(1/89)
A Ryan közlegény megmentése, a Kapj el, ha tudsz és a Terminál után negyedszer készített filmet közösen Tom Hanks és Steven Spielberg.

A '60-as években játszódó, valós eseményeken alapuló történet fõhõse egy James Donovan nevû ügyvéd (Tom Hanks), akit a kormány gyakorlatilag rákényszerít, hogy vállalja el egy KGB-ügynök védelmét, és érthetõ módon ezzel nem lesz túl népszerû a honfitársai körében. Az események oka az volt, hogy a szovjetek lelõttek egy U2-es kémrepülõgépet, az amerikaiak eleinte tagadták annak valódi célját, de késõbb a bizonyítékok láttán kénytelenek voltak beismerni a valódi célt. Francis Gary Powers-t, a pilótát elfogták és 3 évre, valamint további 7 év kényszermunkára ítélték. Donovannak Kelet-Berlinbe kellett mennie, hogy lebonyolítsa a fogolycserét.

Ebbõl az esetbõl írt Matt Charman forgatókönyvet St. James Place címmel a Coen fivérek segítségével, valamint Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda és Billy Magnussen színészek segítik az idõközben Bridge of Spies (Kémek hídja) címre átkeresztelt hidegháborús thrillert.

Official Trailer [HD] - http://www.youtube.com/watch?v=2-2x3r1m2I4

Bemutató dátuma: 2015. október 16.