Téma: Kenny Lin

bori4 2020 okt. 28. - 19:25:00
(3627/4727)
Mint említettem maradtam a tangoknál, csak pár évvel korábbra landoltam az időutazóval... Itt az dinsztia alapító fiának Taizong császár udvarába "látogatunk"...
"Tang Taizong és a Tang-kori hódítások
Li Yuant 626-ban saját fia, Li Shimin – aki eddig Li Yuan hadseregeit vezette – rákényszerítette, hogy adja át neki a hatalmat (Li Shimin emellett a testvéreit lemészároltatta.) Li Shimin Tang Taizong néven uralkodott (626–649), s a kínaiak a történelmük egyik legbölcsebb, legtehetségesebb császárának tartják. Parasztkímélő politikát folytatott, visszaállította a Han-dinasztia által bevezetett hivatalnokvizsgákat, s uralma alatt megalkották a nagy Tang törvénykönyvet. Fővárosa, Chang'an (a mai Xi'an) egymillió lakójával a világ legnagyobb városa volt. Az ország fellendítése után terjeszkedni kezdett: hosszú hadjáratokkal meghódította vagy vazallusává tette Közép-Ázsia országait."
bori4 2020 okt. 28. - 19:17:59 Előzmény Riamara
(3626/4727)
"Na meg ott vannak a Dee detektívről szóló filmek, amik ugye Wu császárnő idejében játszódnak." - erről még nem hallottam. Te láttál belőlük valamit?
Annyira plasztikusan van ábrázolva a korszak, a város, minden, hogy szinte köztük érzi magát az ember, amikor nézi. Kivéve a torony, mert szerintem azért az túlzás, a fantázia kissé elszaladt az alkotóknál.... De ahogy megcsinálták, az káprázatos.
Riamara 2020 okt. 28. - 18:33:16 Előzmény bori4
(3625/4727)
A vén kecske. :)
Köszi az ismertetőt. Amúgy mindez nagyon jól van ábrázolva a sorozatban is.
Na meg ott vannak a Dee detektívről szóló filmek, amik ugye Wu császárnő idejében játszódnak. És letagadhatatlan a hasonlóságuk a sorozattal.
bori4 2020 okt. 28. - 18:12:23
(3624/4727)
A sorozatban többször elhangzik a Tian Bao korszak - éppen a 3. évében vagyunk...
"Tianbao- korszak (742–756)
Az öregúr jódogában már nem tudta mit csinál ...
"A történészek szerint Xuanzong császár több tízezer gyönyörű nőt kényszerített arra, hogy a palotájában éljenek, hogy örömet szerezzenek neki,.... És sokakat még akkor sem engedett szabadon engedni, amikor öregek voltak. [35] Amikor Xuanzong császár az örömkeresésre fordította figyelmét kedvenc ágyasa, Yang Guifei és családja mellett, egyre kevésbé figyelt birodalmának működésére, és hatalmának nagy része a korrupt Li Linfu kezébe került. (akinek Lady Yang oldott unokatestvére, Yang Guozhong vette át az utódját ) és Gao Lishi eunuchot .... " - https://en.wikipedia.org/wiki/Emperor_Xuanzong_of_Tang
bori4 2020 okt. 28. - 18:08:53 Előzmény Riamara
(3623/4727)
De ugyanakkor milyen haszontalan méregdrága pénzért.... a ráfordított temérdek pénznek ezernyi helye lett volna.
Kicsit olvasgattam a Tang korszakról és a sorozatbeli császárról. Hozzá, azaz Xuanzong császárhoz kötik a tangok fénykorát, több mint 40 évig volt császár. Ha jól követtem akkor annak a híres Wu császárnőnek (akinek a sorozatával az istennek sem halad a fordító) az unokája. A sorozatunk története - Chang'an egy napja - uralkodásának már a második felében játszódhatott.
"A Tang birodalom virágkora Xuanzong (玄宗; Xuánzōng) császár uralkodásának (712–756) első fele volt. Ekkoriban Kína volt a világ legfejlettebb, legerősebb országa. Virágzott a gazdaság, a bel- és külkereskedelem, a kultúra. Uralkodásának kezdeti éveiben a császár maga intézte az állam ügyeit, s igyekezett a birodalom legtehetségesebb embereit az udvarába gyűjteni.
Tang Xuanzong császár uralkodásának második felében azonban a birodalom gyors hanyatlásnak indult. Ennek az egyik legfőbb oka – legalábbis a néphagyomány szerint – a Yang Guifei (楊貴妃; Yáng Guìfēi) nevű császári ágyas volt, akibe a császár belebolondult, s emiatt elhanyagolta az államügyeket. Az ország irányítása az ágyas pénzéhes rokonságának kezébe került, akik hamarosan szétzüllesztették az eddig kiválóan működő kormányzatot."

Választ kaptam arra a sokszinűségre, több nemzetiségű kavalkádra, ami a sorozatban megjelent...
"A Tang-kor első fele, vagyis a 7. század elejétől a 8. század közepéig terjedő időszak a középkori Kína aranykora volt. Ekkor egyértelműen Kína volt Kelet-Ázsia központja, és történelmének számos más időszakával ellentétben egyáltalán nem volt jellemző rá a bezárkózás. Tömegesen érkeztek Kínába a kereskedők Közép-Ázsiából, Perzsiából és Arábiából, s az ázsiai országok között élénk cserekereskedelem alakult ki, amelynek központja Chang'an, a Tang főváros volt. A kereskedők egy része letelepedett Chang'anban, ahol hosszabb-rövidebb időre meghonosították saját szokásaikat és vallásaikat, így megismertették a kínaiakat az iszlámmal, a nesztoriánus kereszténységgel, a manicheizmussal, az izraelita vallással stb. Megélénkültek a kínai-japán és kínai-koreai kapcsolatok, a japánok ebben az időben vették át a kínai kultúra vívmányainak jelentős részét. Az ekkoriban még virágzó buddhizmus által a kínaiak Indiával is közvetlen kapcsolatba kerültek. "
Chang'anban ekkor egymillió ember élhetett!
(Az idézetek innen: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADna_t%C3%B6rt%C3%A9nelme)
Riamara 2020 okt. 28. - 16:02:46
(3622/4727)
Changan 34.
Atya világ, micsoda építmény! Egyszerűen gyönyörűséges.
Mindig lenyűgözött, hogy sok száz évvel ezelőtt, sokkal egyszerűbb technikákkal micsoda látványos dolgokat tudtak építeni. És megtették akkor is, amikor csak egyszeri látványosságról volt szó. Teszem azt egy színházi előadás, vagy egy ünnepség.
Riamara 2020 okt. 27. - 20:22:37 Előzmény bori4
(3621/4727)
Van egy sanda gyanúm, hogy az eunuch viszont Jiant pártolja. Nekem legalábbis úgy tűnt, nem nagyon ért egyet a császárral a fiát illetően. Lehet, hogy ő fogja megszellőztetni a születése titkát?
Riamara 2020 okt. 27. - 20:18:30 Előzmény bori4
(3620/4727)
Én sem értettem miért nem mutatta meg az eunuch a végrendeletet. Arra kellett neki a három nap, hogy elrejtse. A hercegnőnek meg arra, hogy csináltasson magának egy hamis császári pecsétet. Ezt farigcsálta a jáde faragó.
A házasság bizony érvényes. Jól megszívták mind a négyen. És még csak nem is hibáztathatják egymást. Jiang terve teljesen jó volt, ki gondolta volna, hogy a hercegnő lebuktatja őket. :)
bori4 2020 okt. 27. - 20:04:09 Előzmény bori4
(3619/4727)
Erre kiváncsiak vagyunk ....
Meg arra is, hogy akkor ez most érvényes házasság volt-e?
bori4 2020 okt. 27. - 20:00:48 Előzmény Riamara
(3618/4727)
A lényeg az volt ugye, hogy többszöri nekifutásra a nagynéni ugyan nem tudta eltenni láb alól Juzhant, de mégis csak borsot tört Jin orra alá, mert tudtán kívül ugyan, de Jinzhant vette el.
Közben a császár meghalt, elég fura körülmények között - ha jól értettem 3 napja már halott volt és csak úgy csináltak, mintha még élne. Ez mire volt jó, majd biztos kiderül.
Az a rendelet, amit az eunuchnak adott az trónutódlás ügyében a császár, ugyan nem került terítékre, de az eunuch azt mondta, hogy a császár Jin herceget látta volna szívesen mindig koronahercegnek. Ez most akkor elég ahhoz, hogy császár legyen? -
Lehet itt variálnak majd, ha az írásbeli rendeleten nem is Jin herceget nevezte meg a császár.... akkor már tudta, hogy van egy fia is. El tudom képzelni.
Riamara 2020 okt. 27. - 17:45:33
(3617/4727)
Legend ofTwo Sisters In the Chaos 7. rész
A császári hercegnő visszavágója. De a Fu lányok most se hagyják magukat. Persze elkél egy-két lovagias segítő is.
A már szinte megszokottnak számító, meglepetésekkel teli esküvő után, jön a feketeleves. Persze kérdés, végül ki koppan a végén.
Riamara 2020 okt. 27. - 13:45:04
(3616/4727)
Na most kicsit utánanéztem. A szereplők nagy része szerepelt a Tribesben is. :D
Tan Qi (a szolgálólány) Xu Bin, Yao, Cui Qi (a kapitány, aki végül meghalt az Egységért) meg a császár. És gondolom a mellék-mellék szereplők közül még jópár.
A rendező szereti magával vinni a kedvenc színészeit. A legközelebbi sorozatában is szerepelnek páran a Changanból.
A sorozat történetét pedig ugyanaz a pasi írta aki a Három királyság titkát.
Riamara 2020 okt. 27. - 12:57:43
(3615/4727)
Changan 32. rész
Csak én találom úgy, hogy Gao tábornok roppant élvezi a helyzetet? Vajon mennyire lehet benne?
Annyira szeretnivalóak voltak a pasik, ahogy ezerrel próbálták megmenteni megmenteni a szolgálólányt.
bori4 2020 okt. 26. - 21:30:52 Előzmény bori4
(3614/4727)
Belekezdtem a Tang dynasty tourba.... majd meglátjuk, remélem nézhető
bori4 2020 okt. 26. - 21:29:04 Előzmény Riamara
(3613/4727)
no comment... :)
Na de nem mentem én sem messzire, visszavágyom .... :-D
Riamara 2020 okt. 26. - 20:33:25 Előzmény Riamara
(3612/4727)
Ja, és azt is elég gyanúsnak találtam, amikor annyira ragaszkodott ahhoz, hogy a Farkasok után nyomozzanak és nem a mögöttük megbújó felbujtók után.
Riamara 2020 okt. 26. - 20:27:41 Előzmény Riamara
(3611/4727)
Xu Bint majdnem kicsapták az Egységből, mikor meghamisította a Zhanggal kapcsolatos információkat. Miközben eltitkolta, hogy ismerik egymást. És a Wen lányt is ismerte. Szóval ezért gondolom, hogy összedolgoztak.
Riamara 2020 okt. 26. - 20:13:07 Előzmény bori4
(3610/4727)
Igen, ő az. Úgy értettem, hogy mindketten azon dolgoztak, hogy Zhang bármi áron kiszabaduljon.
bori4 2020 okt. 26. - 19:29:47 Előzmény Riamara
(3609/4727)
"Ugyanakkor most már egyértelmű, amit régóta sejtettem, hogy Xu Bin és Wen Ran egy követ fújnak." - én nem láttam ezt, nekem Wen Ran egy hatalmas fehér folt.... Ő a parancsnok lánya ugye??? (Sajnos a nevekkel sokszor bajban voltam, csak ha láttam az arcokat, akkor tudtam kiről beszélnek...)
Riamara 2020 okt. 26. - 18:32:15
(3608/4727)
Changan 30. rész
Azt hiszem már kezd derengeni a rejtély lényege. :) Értem már, miért őfelségére gyanakodtál.
Annyira tudtam, hogy Xu Bin nem halt meg. Volt az a pici előzetes, amiben látszott, hogy elvisz néhány dolgot a tűz előtt (teszem hozzá, imádom a részek végén lévő "előzeteseket" Mindegyik egyfajta rejtélyes utalás a későbbiekre)
Ugyanakkor most már egyértelmű, amit régóta sejtettem, hogy Xu Bin és Wen Ran egy követ fújnak.
Yao pedig nem semmi. Egy igazi kaméleon. És megkockáztatnám, hogy igazi manipulátor is. Na miatta is érdemes lesz visszanézni a részeket. :)
bori4 2020 okt. 26. - 16:44:05 Előzmény Riamara
(3607/4727)
Ja, így már értem...... :)))
Riamara 2020 okt. 26. - 14:03:01 Előzmény bori4
(3606/4727)
Azért elmondanám, hogy nem csak az egyik főszereplő jött a Tribes-ből, hanem a rendező is. Vagyis mindkét sorozatot ő rendezte. :)
Riamara 2020 okt. 26. - 13:12:26
(3605/4727)
Én is sokat bepróbálok, aztán egy-két rész után dobok. Van, amelyiket egész sokáig nézem, aztán elengedem. Ilyen volt az Ikervirágok legendája is. Ezt most fordítják magyarra. A rendezője meg nem más, mint a Princess Agents alkotója. Érezhető is rajta a keze nyoma. :) Viszont a sorozat nagyon-nagyon hullámzó. Van benne egy csomó remek jelenet, ugyanakkor sok az olcsó megoldás is. A karakterektől meg olykor agybajt kaptam. :) Mikorra már szinte mindegyikük idegesített, felhagytam a nézéssel.
Riamara 2020 okt. 26. - 13:03:37 Előzmény bori4
(3604/4727)
Az biztos, hogy nagyon magasra tették a mércét vele. :D
bori4 2020 okt. 26. - 12:04:55 Előzmény Riamara
(3603/4727)
Nehéz egy ilyen sorozat után másik kínait nézni.... tegnap már egy régen elmentett "áldozatul" is esett. Az első részt sem bírtam végig nézni , kitöröltem.
Riamara 2020 okt. 26. - 10:34:43
(3602/4727)
Jackson Yee egy igazi őstehetség. Teljesen együtt élt a szereppel.
Riamara 2020 okt. 26. - 10:29:40 Előzmény bori4
(3601/4727)
Mind a hárman hatalmasat alakítottak. De még a mellékszereplők is csúcsra járatták magukat.
bori4 2020 okt. 26. - 09:58:34 Előzmény bori4
(3600/4727)
Az igazi meglepetés - nekem - Li Bit alakító srác, igen srác... mert csupán 20 éves :)
Jackson Yee zenész, táncos színész, természetesen egy bandával robbant be a sztárvilágba. Híres filmje is van már, szintén 2019-es - Better Days címmel. Egy bomba sikerű sorozat és nagy nézettséget produkáló film után nem csoda, hogy jelenleg a legkeresettebb kínai kereskedelmi sztár....
Az biztos, hogy remek színész is.
bori4 2020 okt. 26. - 09:48:02 Előzmény bori4
(3599/4727)
Zhang Xiaojingot Lei Jiayin színész alakította, aki veteránnak számít hazájában és ezért az alakításáért legalább 5 díjat kapott...
bori4 2020 okt. 26. - 09:42:03
(3598/4727)
Búvárkodtam a Chang'an szereplői után. Már amikor megjelent Long Bo karakterét játszó színész a sorozatban - tudtam, hogy láttam már valamiben. Később már biztos voltam, hogy a Tribes and Empiresben ő volt Heye és valóban....
Zhou Yi Wei a színész neve.
Riamara 2020 okt. 25. - 19:04:36 Előzmény bori4
(3597/4727)
Nyilván a főminiszter, de eddig még nem mondták a nevét.
Riamara 2020 okt. 25. - 18:57:13 Előzmény bori4
(3596/4727)
Jó kérdés. Nem tudom, hogy milyen erős ez a barátság. Igazából azt sem lehet tudni, vajon Jian vágyik-e a hatalomra? Vagy hogy pontosan mi is áll a végrendeletben.
Riamara 2020 okt. 25. - 18:52:44 Előzmény bori4
(3595/4727)
Ami azt illeti én sem tudom, hogy a császárnak mi baja van Huajinnal. Én nagyon kedvelem, szerintem tök jó fej. Csak hát az anyja... ahogy Fu papa mondta volt. :) Lehet, hogy a császárnak alapvetően a nővérével van baja. Talán attól fél, hogy ő akarja a fia nevében vezetni az országot.
Riamara 2020 okt. 25. - 18:49:28 Előzmény bori4
(3594/4727)
Szerintem a lány volt a megmentő. Kezdettől ellenezte, hogy a császár kivégeztesse azt a másik Fu lányt. De Jin herceg közben sokat fejlődött. Így szemet huny a dolog felett. :)
Riamara 2020 okt. 25. - 18:47:00 Előzmény bori4
(3593/4727)
Emlékszel, mondtam hogy Jin herceg bebörtönzése egyszerre volt büntetés és kísérlet. Kíváncsi volt, hogy mit lép a Fu lány. Mikor látta, hogy kiáll a herceg mellett, úgy döntött talán mégsem olyan rossz ötlet, ha a Fu család támogatja a nevelt fiát, akinek nincs erős hatalmi bázisa az országban. Így viszont ott lesz mögötte a Fu-k hatalma.
bori4 2020 okt. 25. - 18:46:23 Előzmény bori4
(3592/4727)
Amikor a rendeletét átadta az eunuchnak a koronahercegi kinevezésről, ez a fő akárki is ott volt. Tudod esetleg, hogy ki ő?
bori4 2020 okt. 25. - 18:44:34 Előzmény bori4
(3591/4727)
Meddig lesznek vajon ilyen testvériesek? - addig szerintem, amig kiderül, hogy Jian is örökös....
Riamara 2020 okt. 25. - 18:42:01 Előzmény bori4
(3590/4727)
Igen, ez az a bizonyos szomszéd ország.
A Fu egy elég gyakori név. Erre már többször utaltak. A lányok ezzel szoktak védekezni a pletyka ellen. De ők azok a Fu család, amelyiknek valóban van hatalma is.
bori4 2020 okt. 25. - 18:41:50 Előzmény bori4
(3589/4727)
Ez is örült ellentmondás a császár részéről. Igaza van a nővérének, nagyon nem is tudom megvetni, mert úgy harcol a fiáért, mint ahogy a császár az örökbe fogadott fiáért.... és tényleg ritka, hogy egy császár nem a családi vérvonalat segíti.
Tetszett amikor a nyanya pedzegette, hogy ha bezzeg saját fia lenne őfelségének, azt biztos ezerrel tolná.... Na lesz ebből még robbanás, mert az boritékolható hogy a császár halála után megtudja, hogy és bizony van vérszerinti fia is őfelségének. Akkor vajon eláll a saját fia mellől??? :))) - nem hiszem
bori4 2020 okt. 25. - 18:35:35 Előzmény bori4
(3588/4727)
A megmentő Juzhan volt, vagy Jin herceg?
Minden esetre most már mintha egyhúron pendülnének.... ahhoz képest, hogy megölte volna a lányt, ha az nem jár túl az eszén!
bori4 2020 okt. 25. - 18:31:55 Előzmény bori4
(3587/4727)
Ez akkor hogy van? a császár egyrészről nem hisz a jóslatban, de azért mégis meg akarja öletni a történetben szereplőket???? biztos, ami biztos!
Az is furcsa, hogy miután olyan jól levezetted a képletet, hogy miért nem tartotta eddig jó jelöltnek Juzhant, most mégis hozzáadná Ji herceghez. Mi változott meg hirtelen?
bori4 2020 okt. 25. - 18:28:28 Előzmény Riamara
(3586/4727)
Ez ugyan az az ország, ahová férjhez kellett volna mennie Juzhannak? Most akkor ott is van egy Fu lány?
Riamara 2020 okt. 25. - 16:08:21 Előzmény bori4
(3585/4727)
Ami a fejlettségi szintet illeti. Úgy ötszáz évvel korábban Róma is ugyanilyen szinten volt. Aztán eltelt néhány évszázad, és mi maradt belőle? De a Tang birodalommal egy időben Bizánc is topon volt. Amikor keresztényekről és rómaiakról beszélnek, akkor természetesen Bizáncra gondolnak.
Riamara 2020 okt. 25. - 14:29:09 Előzmény bori4
(3584/4727)
Ami nézés közben igazán lenyűgöz, az nem is annyira a rejtély, hanem sokkal inkább az egyéni sorsok, egyéni döntések láncolata, vagy inkább szövedéke.
Az a keresztmetszet, amit a társadalomról tár elénk. Na meg az emberi természetről. Talán ezért is nem haladok olyan gyorsan vele. Mert minden rész után emésztenem kell a látottakat.
bori4 2020 okt. 25. - 13:20:05
(3583/4727)
Talán egy részletkérdésre nem kaptam választ - majd ha végeztél, térjünk rá vissza...
A kép emlékeztető...
bori4 2020 okt. 25. - 13:17:41 Előzmény bori4
(3582/4727)
Antréjával egy kiváló alakítssal lettünk gazdagabbak....
Igen, én a végére értem The longes day in Chang'an c. kínai sorozatnak. Páratlan volt a maga nemében, néha-néha itt a vége felé gondoltam először, hogy lelassult, megtorpant a történet, de ez tekintve a 48 részt abszolut belefért. Kiváltképp ha arra gondolok, hogy minden sorozatukból 10-15 rész nyugodtan átléphető, semmiről sem maradunk le.... :)))
Természetesen a rejtély megoldódott, valamiféle jövőképet is kapunk hőseink számára - de majd ha végére értél Te is, bővebben...
Annyit azért kikotyogok, hogy az én tippem - természetesen "áttételesen" - bejött, hiszen minden mögött ő volt az összes rendszerből vagy éppenséggel az ő személyiségéből adódó vétkekkel, hibákkal együtt.
Annyi technikai, építészeti meg mit tudom én mi minden tudományos brabúrt láttunk, aminek a fele is ha igaz lehetett akkortájt, nem hiszem hogy úgy életek volna ott az emberek később, ahogy éltek... Vagy valamit aztán a középkorban nagyon elszúrtak az uralkodó dinasztiák.
Riamara 2020 okt. 24. - 16:59:11
(3581/4727)
Legend of Two Sisters 6. rész
Virgonc kisasszonynak újabb képtelen ötlete támad, amivel sikerül Jiang Shaot is veszélybe sodornia.
A császár egyre betegebb, ezért úgy dönt megvalósítja a pletykát, és összeházasítja Jint a Fu lánnyal. A nővére persze azonnal ellenlépésbe kezd.
Őfelsége egymásra bízza a nevelt és az édesfiát.
Riamara 2020 okt. 21. - 21:03:24
(3580/4727)
Legend of Two Sisters 5. rész
Juzhan rendesen nekimegy a császár nővérének. Viszont sikerül tisztáznia Jin herceget.
A császár és titkos fia találkoznak. Őfelsége azonban nem akarja felfedni a titkot.
bori4 2020 okt. 19. - 16:43:59 Előzmény Riamara
(3579/4727)
Bi-bi, én már láttam a császárt!
Riamara 2020 okt. 18. - 16:55:52 Előzmény bori4
(3578/4727)
Egyértelműen a császár ellen. He tanácsos a koronaherceget szeretné látni a trónon. Márpedig a császár egy ideje azt pedzegeti, hogy a jobb főtanácsost teszi meg régensnek.
Persze ennek a hipotézisnek meg az mond ellent, hogy a merényletet már vagy fél éve szervezték. Szóval még mindig nem értek össze a szálak.
Riamara 2020 okt. 18. - 16:42:17 Előzmény bori4
(3577/4727)
Nem is azzal van bajom, hogy megleckéztette. Az nagyon tetszett. Hanem azzal, hogy képmutató. Talán az a műmosolya zavar. :)
bori4 2020 okt. 18. - 16:41:31 Előzmény Riamara
(3576/4727)
He tanácsosnak mi lenne az indítéka? és ki ellen szólna a merénylete??? A császár, vagy a koronaherceg ellen?
bori4 2020 okt. 18. - 16:31:34 Előzmény Riamara
(3575/4727)
:-)))) látom Juzhan azért nem a szíved csücske.... Pedig okos nő, és istenkém családszerető - alapjában véve ez nem rossz dolog. Én szurkolok neki, nem árt ezeket a császári familiárisokat megleckéztetni :-D
Riamara 2020 okt. 18. - 14:34:09 Előzmény bori4
(3574/4727)
Visszatérve Changanba, ha a futótűz ott van, ahol gondolom, akkor nem lehet a császár a hunyó. Bár én még nem láttam őfelségét, szóval nem tudok róla nyilatkozni, de ekkora kockázatot senki sem vállalna. (Ha ugyanis én akarnék világra szóló merényletet, akkor biztos, hogy az ünnepi tribün alá rejteném a robbanóanyagot)
Az is biztos hogy nem a jobb oldali főtanácsos, mert a délután folyamán olyan szinten volt berezelve, és olyan biztos benne, hogy a trónörökös áll az egész mögött, hogy mindez arra enged következtetni, nem ő az.
Ami azt illeti a trónörökösre még mindig gyanakszom. De itt is van néhány dolog, ami a gyanú ellen szól. És ezzel el is érkeztünk az én tippemhez, aki nem más, mint He tanácsos. És nem csak a fogadott fia miatt. Az első benyomásom az volt róla, hogy egy ravasz vén róka, aki megjátssza magát. S habár az egység rá volt bízva, kezdetben nagyon félvállról kezelte a problémát. Aztán meg mégúgy se.
Riamara 2020 okt. 18. - 13:46:13 Előzmény Riamara
(3573/4727)
Bár most, hogy az ötödik részt fordítom, már úgy vélem, a császár részéről ez nem csupán lecke, hanem kísérlet is. Kíváncsi rá, hogy ki mit fog lépni .
Riamara 2020 okt. 18. - 13:40:56 Előzmény bori4
(3572/4727)
Őfelsége nagyon boldog, hogy megkerült a fia. És kellőképpen oda is van érte. ... csakhogy ő alapjában véve, nagyon praktikus gondolkodású. Így bármennyire is kedveli, azért a trónt nem bízná rá. :)
Riamara 2020 okt. 18. - 13:38:37 Előzmény bori4
(3571/4727)
A császár mindig mindenről tud. :D Mindenhol vannak kémei. Így pontosan tudta mekkorát hazudott Jin herceg.
És ez a válasz a miért-re is. Mármint, hogy miért akar annyira megszabadulni a nagyobbik Fu lánytól, akinek Juzhan a neve ( a kisebbiket Jinzhannak hívják). Őfelsége szempontjából egy túl értelmes, ugyanakkor erős családi hátterű császárné, akinek minden esetben a családja az első, nem túl jó választás. Ha viszont máshoz menne hozzá (legyen az akárki) az még nagyobb gáz, hiszen az illető, a pletykát meglovagolva trónkövetelőként léphetne fel.
Tehát a császár szempontjából mindkét választás rossz. Ezért akarja kiiktatni.
Na most ha őszinték akarunk lenni, őfelségének igaza van. Juzhan eléggé manipulatív, rendesen beszabályozta a herceget is. :) És egyértelműen az a fajta nő, aki császárnéként is a saját családját nyomatná. Vagyis ugyanolyan, mint a császár nővére. Őfelsége meg úgy gondolja, hogy belőle egy is elég a családban. :)
Riamara 2020 okt. 18. - 13:26:32 Előzmény bori4
(3570/4727)
A börtönbe vetés nem a pénzérme miatt van. :)) A megölt testőr miatt haragszik. Ez egy fajta lecke a hercegnek, hogy ne ellenkezzen a császárral.
bori4 2020 okt. 18. - 13:21:15 Előzmény bori4
(3569/4727)
Pontosan ezt nem értem, miért is akarta a császár másvilágra küldeni az első lányt? Melyik trónörökös mellé kell tulképpen állni, hogy a császárnak is tetszen a dolog? Ez most változhatott is, mivel megkerült az igazi fia - lehet, hogy már nem annyira favorizálja Ji herceget, akármit is csinál, nem?
bori4 2020 okt. 18. - 13:17:30 Előzmény bori4
(3568/4727)
Ő mintha nem lenne teljesen Ji embere.... :)))
Az érmés akcióban benne van, ugye?
bori4 2020 okt. 18. - 13:15:21
(3567/4727)
Még mindig keverem a lányok nevét, ez nagy baj, mert nem tudom pontosan mit is adott be Ji az apjának... Azt gondolom, hogy a császár, miután a kéme pontosan jelentette, hogy mi történt, itt rájön, hogy Ji hazudik neki. Talán ezért bizalmatlan már a továbbiakban vele?
bori4 2020 okt. 18. - 13:13:01
(3566/4727)
Ebből az állapotból elég hamar kerül a börtönbe :) Őfelsége mintha össze-vissza rendelkezne, nem?
bori4 2020 okt. 18. - 13:10:44 Előzmény Riamara
(3565/4727)
Legend -
.... na ja, mivel elég könnyen hagyod magad :))
bori4 2020 okt. 18. - 12:57:30 Előzmény bori4
(3564/4727)
Én jelen pillanatban arra tippelek, hogy mindezen szörnyűség mögött a végső soron a császár áll - persze a tanácsossal együtt.... Aztán majd meglátjuk :))
Csak elkezdődik már az a lakoma - a zenészek minden esetre már hangolnak ..
bori4 2020 okt. 17. - 18:40:08 Előzmény Riamara
(3563/4727)
Pont az lehet, hogy nem akarja.... ezért rendezi a tanácsos ezt a színjátékot, hogy ki tudja iktatni a hercegeket. De a császár lapjai, vagy szándékai teljes talány még...
Riamara 2020 okt. 17. - 18:34:06 Előzmény bori4
(3562/4727)
Ez annál is különösebb, mivel akkor még a kereszténység eléggé ifjú korát élte Európában is.
Riamara 2020 okt. 17. - 18:30:49 Előzmény bori4
(3561/4727)
Valami gyönyörű a város. Nem is emlékszem, hogy láttam már volna olyan történelmi sorozatot, ahol ennyire bemutatják a helyszínt is. Na jó, a másik vérebek sorozata is elég látványos utcai jelenetekkel szolgált, na de ez mindent felülmúl.
bori4 2020 okt. 17. - 18:29:15 Előzmény bori4
(3560/4727)
Már a Tang idején voltak keresztények "Kínában" - no ez nekem új! Amikor koreai törtnelmit néztünk, ott jóval későbbi királyok alatt volt szó róluk... Yi San -ban emlékszem, hogy ő például megtűrte őket.
De hogy kolostoruk is lett volna?
bori4 2020 okt. 17. - 18:24:39 Előzmény Riamara
(3559/4727)
No pár kép neked a 18-ból
Changan esti fényben ...
Riamara 2020 okt. 17. - 18:22:29
(3558/4727)
Legend of Two Sisters 4. rész
A Fu lány kézbe veszi a dolgok irányítását. A herceg pedig jobbnak látja, ha inkább alkut köt. :)
A császár persze nyomban kiakad, és bekeményít.
Riamara 2020 okt. 17. - 18:18:57 Előzmény Riamara
(3557/4727)
Például azt, hogy vajon Zhang ismerheti Long Bo-t, vagy ő csak a lány barátja lenne?
Hogy a tanácsos mekkora koponya. De milyen meggondolásból akarja a császár ráruházni a trónt? Egy amúgy értelmes uralkodó miért akar trónviszályt hagyni maga után? Ha annyira ragaszkodik a tanácsoshoz, akkor miért nem cseréli le inkább a két herceget?
Riamara 2020 okt. 17. - 18:11:16 Előzmény bori4
(3556/4727)
Ó, csak nyugodtan, engem nem zavar. :) Sőt jó is, mert nekem is vannak gondolataim a részek kapcsán, amiket jólesik megosztani.
Ilyenkor legalább rögtön le tudom ellenőrizni, hogy valamit jól gondoltam-e. :)
bori4 2020 okt. 17. - 18:08:12 Előzmény Riamara
(3555/4727)
Hu, bocsánat én meg itt spoilerkedek - de annyira beszélnem kell időnként róla. No akkor leállítom magam.
Riamara 2020 okt. 17. - 18:01:57 Előzmény bori4
(3554/4727)
Aha, én is erre utaltam, köztük dolgozik a kémia rendesen. :)
Ó én még nagyon utánad kullogok. Még csak a 18. résznél járok. :)
bori4 2020 okt. 17. - 17:56:00 Előzmény Riamara
(3553/4727)
... no tud majd ez a liba olyan hangosan gágoni, hogy a pasi rémülten a szőnyeg alá menekül :-DDD
bori4 2020 okt. 17. - 17:52:40 Előzmény Riamara
(3552/4727)
Na ez az, én úgy gondolom belezúgott Zhangba, és viszont - olyan természetes módon.
Li Bi viszont ha többet is gondolt a lányról, azt nem mutathatta, hiszen a rangja nem engedte.
De nem őt választja, amikor felmerül a kérdés, hanem a kötelességtudatot, illetve a kherceget és a lány tudja ezt.
(Hol jársz vele?)
Riamara 2020 okt. 17. - 17:40:31 Előzmény bori4
(3551/4727)
Egyértelmű, hogy nem csak munkakapcsolat van közöttük. És nem is csak úr és szolga viszony. Ez már a kezdő jelenetből lejött nekem. A csajszi istenítette Li Bi-t. És mikor a férfi bajba került, az első gondolata az volt, hogy a lány biztonságát megoldja.
Csakhogy most bekerült a képbe Zhang is. És ez nekem arról árulkodik, hogy Li Bi és a lány kapcsolata plátói volt.
Riamara 2020 okt. 17. - 17:33:07 Előzmény bori4
(3550/4727)
Ő nem zálogos, hanem egy törtető nyolcadrangú hivatalnok. Valaki említette, hogy a hivatal, ahol dolgozik, a keselyűk gyűjtőhelye.
Szóval ő egy nagyon okos törtető, aki összeszedegeti az információkat, majd a saját javára fordítja őket. A tanácsos megbízatása nagyon kapóra jött neki. Gyorsan összerakosgatta az információkat, és rájött, hogy húzhatna még nagyobb hasznot belőle.
Hatalmas jelenet volt, mikor Li Bi bezárta őt, meg a tábornok liba lányát a börtönbe.
Riamara 2020 okt. 17. - 17:25:10 Előzmény bori4
(3549/4727)
Xu Bin számomra maga a két lábon járó ellentmondás. Miközben folyton azt hangoztatja, hogy őt csak a számok és az abból kiolvasható tények érdeklik, de közben borzasztó nagy düh munkál benne, az embereket ért igazságtalanságok miatt..
Miatta kell majd újra néznem bizonyos részeket. Mert bár egyértelműen meg akarja menteni Zhangot, még hazudik is érte, ugyanakkor nem ő dobta fel Wen Rant, a kiscsajt?
bori4 2020 okt. 17. - 16:31:26
(3548/4727)
És az az istenverta vacsora sose fog már elkezdődni??? - amire még rendelet is jött a tanácsosnak, hogy kötelező részt vennie. Már éjjel 11 van. Az meg csak ül otthon és intézkedik - na ez az igazi irányitóközpont, nem az Egység.
A császárt eddig nem láttuk.... én igencsak várom.
bori4 2020 okt. 17. - 16:23:01 Előzmény bori4
(3547/4727)
Nagy talány számomra az a fickó ott a háttérben - zálogos vagy kifene..
Honnan tud ennyi mindent, mitől van mindig képben???
bori4 2020 okt. 17. - 16:18:54 Előzmény bori4
(3546/4727)
Felmerült benned egyszer is akár, hogy több van köztük kettőnél???? :)
bori4 2020 okt. 17. - 16:17:12 Előzmény bori4
(3545/4727)
Ugyan ő - okos dolgokat mondott Le Binek időnként, magamban levéltárosnak hívtam :)
Most a 31. részben is ez a tanácsa segíti át lelkiismereti krízisen.
bori4 2020 okt. 17. - 16:12:08 Előzmény Riamara
(3544/4727)
Nem vagyok biztos benne, csak gondolom hogy ő volt a parancsnok az erődben. A városi felettesét megölte valamiért. Több arcot keverek, nevét meg pláne nem tudom.
A papirgyáros volt, aki rábeszélte, hogy vállalja el az Egység megbízását és kaját is vitt neki a "halálsorra" - te jó ég! micsoda hely volt....
Riamara 2020 okt. 16. - 22:46:28
(3543/4727)
Azt hiszem később elég sok jelenetet vissza kell majd néznem, hogy lássam, hol hagytam magam átverni. :)
Riamara 2020 okt. 16. - 22:35:19 Előzmény bori4
(3542/4727)
Ó, a parancsnoka volt? Én eddig azt hittem a nyomozó volt a felettese. Most megnéztem újra, ahol Li bemutatta őket egymásnak. Xunak szeme se rebbent, míg Zhangnak a szája is tátva maradt.
bori4 2020 okt. 16. - 21:20:04
(3541/4727)
Pedig sok évvel ezelőtt annál a bizonyos határmenti erődnél megmondta már neki a parancsnoka a tutit... :)
bori4 2020 okt. 16. - 21:15:37 Előzmény bori4
(3540/4727)
A hős parancsnokunk azonban még járja a várost, mint láttuk, addig a remény is él. Csakhogy lehet, rájön, hogy nincs kit megmenteni...
bori4 2020 okt. 16. - 21:08:20
(3539/4727)
A 30. részt most fejeztem be - lélegzetvisszafojtva néztem.
Bezárul a csapda Li Bai körül, még őt is be tudták húzni a csőbe. Úgy tűnik pillanatnyilag a jobboldali tanácsos lépéselőnyben van - ez azt jelenti, hogy a császár áll nyerésre. De még 10 rész hátravan......
Császár, kontra koronaherceg.... Ilyen egyszerű lenne az alapkérdés? :))
Riamara 2020 okt. 16. - 20:33:06
(3538/4727)
Changan leghosszabb napja.
Atya gatya, hogy ez mennyire izgalmas! Amilyen nehezen indult be, olyan pörgős a folytatás. Közben pedig mindent felvonultat, amit egy jó politikai krimitől el lehet várni. A személyes drámáktól a rafinált politikai intrikákig. Szuperek a karakterek is. Na itt aztán senki sem egysíkú. És amikor azt hiszi az ember, hogy valakit már kiismert, akkor tuti megmutatkozik egy új oldala is.
A látvány pedig... hű meg ha!
bori4 2020 okt. 14. - 22:17:51 Előzmény Riamara
(3537/4727)
Igen, tudtam követni, de a császár kémjét persze nem tudtam azonosítani. Jó, hogy mondtad, majd most már megnézem magamnak őt jobban...
Riamara 2020 okt. 14. - 22:14:40 Előzmény bori4
(3536/4727)
Igen, ezt a császár nővére írta. És az az érem, ami a levélben volt, még fontos lesz. De ha figyelmesen nézted, akkor látszott, hogy az érmét elhagyták, és a császár kémjéhez került, akit őfelsége az igazi fia után küldött.
bori4 2020 okt. 14. - 21:39:30 Előzmény Riamara
(3535/4727)
Na ugye???? - végre valamit jól látok :)))
bori4 2020 okt. 14. - 21:38:01 Előzmény Riamara
(3534/4727)
Na igen, megállapodhatunk, hogy elég nagyvonalú ez a forgatókönyv - pár apró-cseprő részlet nem számít.... De teljesen hülyébe se tudok átmenni, ha több kettőnél már zavar. Ez van :)
Ezt a levelet biztos a nagynéni intézte el.... :))
Riamara 2020 okt. 14. - 21:29:10 Előzmény Riamara
(3533/4727)
Jin esetében azért előkerült a kettős mérce is. Érdekes volt látni, hogy bár a lány mindent megtesz érte, az életét is megmenti, ez mégsem tántorítja el őt az apja tervétől, miszerint meg kell szabadulni tőle.
Ugyanakkor a haverjánál, akiről gyakorlatilag nem sokat tud, simán eltekint az emberrablástól, mintha csak egy kis csíny lett volna. És valóban, egyszer se kérdez rá, vajon ki bérelte fel.
Riamara 2020 okt. 14. - 21:21:17 Előzmény bori4
(3532/4727)
Jin herceget a császár nevelte fel, a saját normái szerint. Nos ez meg is látszik rajta. Szerencsére fejlődőképes. :)
A Fu lány pedig hamarosan leckét ad neki arról, hogy a cél nem minden esetben szentesíti az eszközt. És hogy egy célt el lehet érni úgy is, hogy közben nem gyilkolászunk le mindenkit, aki az utunkba áll. :)
Riamara 2020 okt. 14. - 21:11:22 Előzmény bori4
(3531/4727)
Mint mondtam az idősebbik Fu lány jól forgatja a szót.
Én is biztos vagyok benne, hogy nem mondta el a hercegnek, mivel akarja meggyőzni a célszemélyt. :) És mivel nagyjából az igazat hazudta, roppant hiteles is volt. Onnan volt csak hazugság, hogy az apja majd segít trónra segíteni a vőlegényt, és cserébe azt várja, hogy ugyanezt megtegye érte is. Biztos vagyok benne, hogy Fu miniszter a legkevésbé se vágyik a trónra. Igazából attól sincs oda, hogy valamelyik lányából császárné legyen. Mondjuk én nem is csodálom.
Riamara 2020 okt. 14. - 21:02:49 Előzmény bori4
(3530/4727)
Ez alatt a rész alatt a lány négyszer öltözött át. Alig győztem a szemem forgatni. Megjegyzem , az is elég mókás volt, hogy a pasinál ugye csak két pénzérme volt, amit a zsömlére költött. Aztán amikor a palotába mentek, akkor még egy érme előkerült, amit eldobott. :))
Riamara 2020 okt. 14. - 20:58:14 Előzmény bori4
(3529/4727)
Aki megtalálta a jelvényt, az a császár embere volt. Nyilván azért követte a menetet, hogy jelentsen őfelségének.
bori4 2020 okt. 14. - 20:56:25 Előzmény bori4
(3528/4727)
Ez is átverés? - remélem.....