Téma: Kenny Lin

Riamara 2019 aug. 30. - 18:08:57 Előzmény bori4
(1227/4727)
Zhen Bei annyira rafinált. :)) Nem is tudom mit képzelt Fu Chou, mikor azt a tervet kigondolta, hiszen a herceget megelőzte a híre. Azt hitte nem fog rájönni, mi is történt ott a tóparton?
Nem egy turistáról volt szó, hanem a szomszéd királyság koronahercegéről. Aki nyilván úgy jött szövetséget kötni, hogy előtte minden fontosabb személyt lecsekkolt. Fu nem lehetett annyira naiv, hogy azt higgye Chennek nincsenek kémei a fővárosban.

És ezzel máris eljutottam a tippemhez. Szerintem ugyanis Zhen Bei kémje nem más, mint Muzsikuslány. Ugyanis nem tudtam nem észrevenni, hogy az openingben egy képen szerepelnek. :) Persze ez még nem indok. De ha figyelembe vesszük, hogy a lányra mi már kezdettől fogva gyanakodtunk, csak akkor még azt hittük, talán Fu kémje. Viszont az elmúlt részekben bebizonyosodott, hogy nem szíveli a tábornokot. (Olyan jót vigyorogtam, mikor Rong Le orra alá dörgölte, hogy boldog tudatlanságban él, és ha ennyire kedveli a tábornokot, akkor miért nem próbálja ki?) És ha még emlékszel, mikor elszöktek és mindenki azt tervezgette, hová fog majd menni, akkor Muzsikuslány kapásból rávágta, hogy Chenbe.

Szóval Rafkós hercegnek első kézből voltak információi. Minden megnyilvánulása, minden mondata provokáció volt. :))
Kezdve a gondosan kiválasztott helyszíntől. És még volt képe álmélkodni, hogy jééé, tényleg Rong Le a tulajdonosa? Mintha nem tudta volna. :))) Az a megjegyzése pedig már tényleg galád volt, amikor azt mondta Fu Chounak, mennyi szép emléke kötődhet a teaházhoz. :))) Hiszen a tábornok mindössze egyszer volt ott vendég, akkor amikor Wu You olyan módszeresen kiutálta onnan. :)
Szerintem azt is előre megtervezte, hogy ne egyszerre érkezzenek, nehogy Fu gyanút fogjon, és idejekorán lelépjen. :))
Így hát csak akkor hozta szóba Wu Yout, amikor már a tábornokot kellőképpen kikészítette.

De nem csak Fut csinálta ki. Rong Le is teljesen lezsibbadt tőle. Ő, akinek mindig vannak frappáns visszavágásai, most egy szót se tudott kinyögni. De mit is tudott volna egy ilyen bevezetésre mondani. - Aznap a Qingliang- tónál azt hittem, hogy csak egy tisztviselő lánya vagy. Soha nem gondoltam volna, hogy kiderül, te Qi hercegnője vagy.
Mondta volna azt, hogy: - bocsi én bizony isten nem tudtam, hogy a bátyám meg akar öletni, csak véletlenül jártam arra. :))
Ezek után meg ugye rákérdezett Li hercegre, és a lánynak annyi volt. :))
Úgy megijedt tőle, hogy később majd nem is mer szembeszállni vele. :))

bori4 2019 aug. 30. - 12:46:33
(1226/4727)
.... savanyú a szőlő - ha rosszmájú akarok lenni :)
bori4 2019 aug. 30. - 12:43:22
(1225/4727)
Puff neki, még a könyvről is tud.... beszállna reformernek ő is..... Ó istenem, a fiatalok mind azok itt :)
bori4 2019 aug. 30. - 12:41:41 Előzmény bori4
(1224/4727)
Bírom ezt a tökélyre fejlesztett eleganciáját, ahogy teázik...
bori4 2019 aug. 30. - 12:39:11
(1223/4727)
Két tűz között .... :)
Fu nagyon észnél volt, totál elő tudta adni, hogy tökéletes Rong Le és közte a kapcsolat ....
bori4 2019 aug. 30. - 12:36:23
(1222/4727)
Hú, rendesen "megsorozta" Fu-t, de vajon honnan tud ennyi mindent róluk, nagyon képben van, úgy tűnik... :)
bori4 2019 aug. 30. - 12:33:24
(1221/4727)
Nekem az érdekes ebből, hogy mindketten kimagasló harcművészek lettek, és mindketten Fu körül vannak... ez igencsak alátámasztja az én tippemet, vagy sejtelmeimet.... :)
bori4 2019 aug. 30. - 12:29:34 Előzmény Riamara
(1220/4727)
Vannak ezek a beugró emlék foszlányai Rong Le-nek, de nem emlékszem, hogy két kislányt láttunk volna együtt... a "látás" is kicsit túlzás, mert mindig nagyon homályos minden - szóval én nem csodálkozom :)
Riamara 2019 aug. 29. - 13:57:00
(1219/4727)
Princess Silver 22.
Végre megtudjuk, ki is Hasonmás. :) (én csak azon csodálkoztam, hogy nem jöttünk rá eddig)
Riamara 2019 aug. 29. - 13:55:13
(1218/4727)
Princess Silver 22. rész
Zhen Bei herceg visszavágót játszik. Félelmetesen jól csinálja. :))
Riamara 2019 aug. 29. - 13:51:11
(1217/4727)
Princess Silver 22. rész
A támadás következményei folytatódnak.
Rong Le ismét kómába, Fu Chou pedig pánikba esik.
Riamara 2019 aug. 27. - 19:21:49 Előzmény bori4
(1216/4727)
Nem sokat lehet tudni róla még. Weiből való, egy házassági szerződéssel lett Lin császár felesége. Azt hiszem a hozománya a Lintől elfoglalt terület volt. Aztán valami tűzvész volt a palotában és állítólag abban halt meg.
A többi csak morzsa. A császár, valahányszor Yun ágyas szóba került, mindig felemlegette a császárnét. Tehát akármi is történt anno a császár és az ágyas között, abban a császárné volt a ludas.
bori4 2019 aug. 27. - 18:47:23 Előzmény Riamara
(1215/4727)
Mikre emlékszel, csak bámulok :)
Még semmit nem tudunk az előző császárnéról sem - vagy csak én nem??? :)))
Azt valahogy mindig úgy gondoltam, hogy Fu tábornok tudja, hogy Rong Le nem hercegnő, sőt azt beszéltük az elején, hogy az első képkockákon, aki utoléri és leüti az bizonyára Fu és akkor viszik be a palotába még kómásan.... mivel Rong Qi is tisztában van a lány valódi kilétével - szerintem....
Riamara 2019 aug. 27. - 14:29:56 Előzmény bori4
(1214/4727)
Tudod mi jutott az eszembe? Eddig azt gondoltam, hogy Fu Chou balkézről született, ezért nem nyilvánítottak herceggé. De mintha a Qi küldött azt mondta volna, hogy vissza akarja szerezni a nevét és a rangját.
Mi van, ha Fu Chou az előző császárné fia? Amikor részegen az anyját emlegette, akkor azt mondta álmában,- Ne halj meg! Lehet, hogy arról a tűzvészről álmodott?
Riamara 2019 aug. 27. - 14:00:42 Előzmény bori4
(1213/4727)
Szerintem sem ártana, ha kicsit edzene. De mintha most nem is lett volna olyan hatékony, mint szokott. :)
Wu You nem kérdezett rá, viszont talán épp ezért vette régebben készpénznek, hogy a lány egy kém.
Fu Chou meg azért nem kérdezte, mert ő tudta, le is vizsgáztatta a tudását anno, ott a hídon. Ő talán azt is tudja, hogy igazából nem hercegnő.
bori4 2019 aug. 27. - 13:45:45 Előzmény Riamara
(1212/4727)
Igen, bár maga az a tény, hogy a császárság tábornoka is éppen elég, hogy nem önmaga ura... De én mindig is sejtettem, hogy tőle függetlenül került bizonyos erők markába, kényszerpályán van az élete és igaz lesz a figyelmeztetése: ő lesz a végén az aki igazán védelmezi a lányt és kitart mellette .... Hát majd meglátjuk mennyire.
bori4 2019 aug. 27. - 13:41:14 Előzmény Riamara
(1211/4727)
"Tehát igazából nem azért haragudott meg, mert veszélybe került, hanem azért, mert kihasználták." - a régi vesszőparipája, igen őt ne adják-vegyék, ne használják ki.... magával nem mindig ilyen szigorú.... :) Az hogy helytállt orgyilkosokkal szemben, becsülettel forgatta a kardot - megint senkinek nem tűnt fel. Nekem meg ez a vesszőparipám :-D Pl. Wu mikor kérdezte meg tőle, hogy hercegnő létedre honnan van ez a harcművészeted? ami most már lehet hogy 1 éve se romlott fikarcnyit sem, tökéletes formában van. Pedig hát ezt ha nem "művelik", vagy edzenek minden nap ugye..... Ennek oka lehet, hogy időnként kardot adnak a kezébe, illetve helyzetbe hozzák, mert egyébként blődség, nem?
Riamara 2019 aug. 27. - 13:14:49 Előzmény bori4
(1210/4727)
Osztottam, szoroztam és úgy kalkuláltam, hogy Fu húsz éve lehet tagja a "Bosszú hitének" .
Itt volt egy másik nagyon érdekes elszólása is. Amikor mérges, akkor csak úgy árad belőle az információ. :)
-Feláldozná az életét értem? kérdezte Rong Le
Mire Fu:
-Megtenném, ha az életem az enyém lenne, ha csak egy hétköznapi személy volnék, kész lennék neked adni mindent.
Na most ezt a kettőt együtt én úgy értelmezem, hogy azért az a társaság eléggé a markában tarthatja őt.
Riamara 2019 aug. 27. - 13:08:52
(1209/4727)
Az benne az ironikus, hogy ezt az egész problémát rém könnyen meg lehetett volna oldani, ha Fu bízik Rong Le-ban. Ha akkor este azt mondja: Figyelj, van egy kis probléma! A bátyád velem akarja megöletni a rám bízott chen herceget. Szerinted mit kéne csinálni?
Akkor Rong Le, a személyiségéből adódóan, önszántából a segítségére sietett volna. Eleve felkészülve, fegyverrel megy a tóhoz, Ling Yuet otthon hagyva, Zhong Yun-t hazaküldve, a herceggel, meg annak a kísérőivel simán megakasztották volna a támadást. A tábornokra nem is lett volna szüksége.

Felmerült egyáltalán Fu Chouban, hogy mi juthatott Rong Le eszébe legelőször, mikor felbukkantak a támadók? Szerintem simán azt hitte, hogy őt akarják megölni, amiért visszautasította a tábornokot. Csak akkor kezdte átértékelni az eseményeket, mikor a herceg közölte, hogy ezek rá vadásznak, és mikor kiszúrta a testőrét az álarc alatt. De igazán csak akkor állt össze benne a kép, mikor Wu Youra rákérdezve megtudta, ki is volt horgász. És akkor húzta fel magát istenesen.

Tehát igazából nem azért haragudott meg, mert veszélybe került, hanem azért, mert kihasználták. Csak mire Fu hazaért, hogy bocsánatot kérjen, akkor már olyan mérges volt, hogy bántani akarta.
Riamara 2019 aug. 27. - 12:52:03 Előzmény bori4
(1208/4727)
Őfelsége a régi császárnéról beszélt. Vele voltak fasírtban. Nekem szimpatikus a császár gondolkodásmódja. Wu You az, aki hajlamos néha elrugaszkodni a valóságtól. :)
bori4 2019 aug. 27. - 09:25:47
(1207/4727)
"20 év után ....
Ezzel mit akar mondani, vagy célozni Fu? Kinek szól ez??
bori4 2019 aug. 27. - 09:23:50 Előzmény bori4
(1206/4727)
Na ez az, amit nem lehet parancs szóra.... a tábornok hisztizik, prüszköl, kicsit zsarol is - mindent bevet, tudja nagy a baj
bori4 2019 aug. 27. - 09:21:02
(1205/4727)
Politikai nézeteltéréseik vannak továbbra is, Wu You még álmodozik, a császár a realitás képviselője... Ő a mostani császárnő, akit említ, vagy még előző (esetleg aki Qi-be van most)?
bori4 2019 aug. 27. - 09:17:34 Előzmény bori4
(1204/4727)
.
bori4 2019 aug. 27. - 09:16:40
(1203/4727)
--- a parton felhevült és izgatott ló várakozik, nem kevésbé felhergelt gazdájával :)
bori4 2019 aug. 27. - 09:14:13
(1202/4727)
....
bori4 2019 aug. 27. - 09:13:18 Előzmény Riamara
(1201/4727)
Valahol - apróságokat leszámítva - nekem nagyon is tetszettek ezek a következmények :))
Riamara 2019 aug. 26. - 20:06:01 Előzmény bori4
(1200/4727)
Ó, lesz még pár ilyen villanás :))
https://www.youtube.com/watch?v=cfuijaDAQck
bori4 2019 aug. 26. - 17:49:30
(1199/4727)
Ez is Zhang Bin Bin, egy villanásnyi volt már, hogy érti a mesterségét :)
bori4 2019 aug. 26. - 17:48:01 Előzmény Riamara
(1198/4727)
Ez még így nekem nincs meg, majd alakul... :)
Plakátkép - nagyon "csinált" :))
Riamara 2019 aug. 26. - 17:31:41
(1197/4727)
Ő a Sötét folyó ura: Anye Luo
Szerelmes volt a nővérébe, aki inkább otthagyta őt és a klánt és elment a Láng hegyre.
Ezért nem akarja a Láng hegy vezére, hogy Ruar találkozzon a nagyúrral, mert a hasonlóság alapján rájönne, hogy a nővére lánya. Ezért küldte el otthonról Yiu Xue-val. Vigyázzon rá most ő egy kicsit. :))
Riamara 2019 aug. 26. - 17:06:47 Előzmény bori4
(1196/4727)
Yu herceg valóban a császár valahanyadik fia. Viszont már a születésekor szálka volt a császárné és a trónörökös szemében. Azt pletykálják, hogy a siketségét is úgy szerezte, hogy a császárné megmérgezte az anyját, mikor várandós volt vele. Később pedig a bátyja miatt bénult meg. Akkor az apja úgy döntött, biztonságosabb lenne neki, ha a Láng hegyre menne.
Ruar azonnal a szárnyai alá vette. Ő tanította meg beszélni is. (mondjuk ezen jót mosolyogtam. Nem mintha nem lehetne megtanítani, hisz jelelni is tud, hanem mert olyan szépen artikulál :)) )
Viszont nem nagyon akarja, hogy tudják mire képes, így titkolja a képességeit. Pedig vannak neki bőven. Apja ellátja őt hírekkel, sőt a politikai gondjait is vele beszéli meg.
Riamara 2019 aug. 26. - 16:59:42 Előzmény bori4
(1195/4727)
Yiu Xue-t én magamban mindig csak Goblinnak hívtam. Egy égi klánból való harcos, aki átállt a sötét oldalra. Aztán találkozott azzal a lánnyal és beleszeretett, de a lány megsebesült, és miatta visszatért a klánjához. Ennek úgy száz éve.
Most megkapta a lehetőséget, hogy visszatérjen az élők közé. Na meg a beígért menyasszonyt. Vagyis az a régi lány Ruarban született újjá.
Viszont, ahogy mondtad is, kapott hozzá egy csomó apróbetűs megszorítást. Kard a szívben ugyan nincs, :)) de valami hasonlót. Ha el akarja nyerni a lány szívét, úgy kénytelen feláldozni magát.
bori4 2019 aug. 26. - 16:52:28
(1194/4727)
Hmü.... ez a száj!!!!- no és a picike fülbevaló :)))))))))))
bori4 2019 aug. 26. - 16:50:29 Előzmény bori4
(1193/4727)
Yu Zihan/Jingyuan hercege - most ő császári herceg? Ha süket, akkor hogy tud mégis beszélni? És néha megszólal, máskor ír .... ez mitől függ??
Üres napokon majd azért haladok vele, remélem megkedvelem....
bori4 2019 aug. 26. - 16:46:11
(1192/4727)
Ő volt a legelején, aki ölbe vitte a lányt a Mesteréhez, de az meghalt .... ő pedig vállalta, hogy visszamegy az élők közé, csakhogy újra találkozhasson a lánnyal.... ha jól értettem. De az ára az, hogy érzelemmentesen kell élnie az új életet.... Most akkor Yiu Xue a gonosz klán képviselője, vagy azzal még nem találkoztunk??? Amit most látunk az a való világ?
bori4 2019 aug. 26. - 16:42:07 Előzmény Riamara
(1191/4727)
A Láng klánvezér végeredményben a fiatalok házasságával visszaállította volna a rendes felállást, azaz Zhan Feng azért is kellett "vőnek", mert valójában ő a klán örököse és így megoldódott volna ez is.
Persze gondolom nem árulhatja el valamiért a fiataloknak az igazi származást....
Riamara 2019 aug. 26. - 15:13:51
(1190/4727)
Princess Silver 21.
... és a következmények. :))
Riamara 2019 aug. 26. - 15:12:52
(1189/4727)
Princess Silver 21. rész
Következzék hát a támadás...
Riamara 2019 aug. 26. - 14:09:13 Előzmény bori4
(1188/4727)
Valóban sokkal lassabb a történet, mint a többinél. Ebből kifolyólag a konfliktusok is komótosabban bonyolódnak. Ugyanakkor elég érdekesek. Nekem tetszettek a karakterek, és köztük kialakuló viszonyok. De mivel nagyon sok szereplő nagyon sokszálú viszonyát kell figyelemmel kísérni, így kezdetben lehet hogy az illetők még érdektelennek tűnnek.
Ráadásul elég félrevezető volt az ismertető is. A fordításnál pedig az elején még nem találták el a stílust, és gyakran előfordult, hogy ugyanazt a dolgot a másik részben teljesen másképp fordítottak. Ez előfordul, ha részről részre fordít valaki egy elég bonyolult cselekményt.
Nálam is előfordult már, hogy öt hat résszel arrébb fogtam a fejemet, mert akkor jöttem rá, mit is akart a szereplő egy megjegyzésével mondani. :)
A történet két síkon játszódik, mint a Trónok harcánál. Volt egy húsz évvel ezelőtti felkelés, amikor a klánok összefogtak, és legyőzték a mágiával fenyegető Sötét folyó klán urát, aki most stikában visszatért és revansot akar venni. Szép sorban kihasználja a klánok gyenge pontjait és befolyásolható embereit, majd tönkreteszi őket.
A Sötét folyó urának legfőbb célpontja a Láng hegység. Egy viszonylag fiatal klán. Két jóbarát alapította úgy húsz évvel korábban. Tehát a felkelés idején. Az egyikük anno megszöktette a Sötét folyó urának nővérét. Az ő lányuk Ruar. De mivel attól féltek, hogy a mágus testvér kárt tesz benne, így elcserélték a gyereket a barátjuk fiával Zhenggel. Így ők úgy nőttek fel, hogy Ruar azt hiszi a vezér lánya, Zheng pedig abban a hitben él, hogy a vezér barátjának a fia. Őt kereste meg egy éve a Sötét folyó ura, és azt a rágalmat ültette a fülébe, hogy a szüleit a vezér ölte meg. Neki pedig kötelessége megbosszulni őket. Így most rémes helyzetben van, mert nagyon szereti Ruart is és a vezért is. Ugyanakkor úgy érzi tartozik annyival a nagybátyjának, hogy segítse őt abban, hogy legyőzze a Láng hegységet.
A siket Yun hercegnek is érdekes története, és roppant jó karaktere van. Én csak Pókhercegnek hívtam magamban, mert bár rém hátrányos helyzetűnek tűnik, nagyon penge a probléma megoldásban.
bori4 2019 aug. 26. - 10:15:54
(1187/4727)
The flame's daughter
Öt rész után vagyok és úgy érzem, hogy a leggyengébb sorozat talán, ami kínaiból a látókörömbe került. Nagyon lapos idáig a történet ezzel a bordélyházas indítással, majd a hazatéréssel -igen-igen eseménytelen és vontatott nekem. A karakterek egyike sem érintett meg különösebben, Dilmurat és Zhang sokkal halványabb, mint amiben eddig láttam őket. Ha nincs jól megírt karakter, mit is játsszanak el??? Csak ide-oda jönnek-mennek, beszélgetnek emberek - hihetetlenül rossz nyakatekert, régiesnek szánt, de valójában magyartalan szövegözönnel.... Nagyon idegesít bevallom. A Princess silver szemnek-léleknek tökéletes szövege mellett ez nagy kínszenvedés.
De ha a megjelenítést, jelmezeket nézem, abban is elmarad a többitől, amit láttam eddig.
Fog itt valami történni hamarosan?
Riamara 2019 aug. 24. - 19:08:07 Előzmény bori4
(1186/4727)
Igen, egyértelműen Fu Chou az. Amikor leszedték a kampóról, akkor Hasonmás valami kencével kezelte a sebét.
Úgy vélem, hogy valami itt romlott el köztük, mert amikor a harci próba volt, akkor még szoros volt az összhang.
Most viszont valahányszor a lányhoz szól, mindig árad belőle a harag. Még akkor is, amikor azt mondta, hogy csak benne bízik.
bori4 2019 aug. 24. - 14:48:48 Előzmény Riamara
(1185/4727)
Ja, erre nem emlékszem.... akkor Fu lóg ott az én képemen?
Riamara 2019 aug. 24. - 14:29:52 Előzmény bori4
(1184/4727)
Mikor a feliratot hozzáraktam, akkor láttam, Zhen Bei hogy somolyog a kalap alatt. Már itt sejteni lehet, hogy ebből nagy bajok lesznek.
Riamara 2019 aug. 24. - 14:27:18 Előzmény bori4
(1183/4727)
Szerintem Hasonmás megint altatót adott a trónörökösnek, úgy lépett le. Fu Chouhoz meg azért tud olyan könnyen bemenni, mert a szárnysegéd neki drukkol, ráadásul tőle jönnek az információk a tábornokról.
Riamara 2019 aug. 24. - 14:25:30 Előzmény bori4
(1182/4727)
Jaj, ez az ágyas jelenet de tetszett! :D Annyira tanulságos volt. Ezért mondtam a minap, hogy Fu Chou mellékutcába szorult. Nem olyan egyszerű ám Rong Le fejét elcsavarni. Wu You is csak egy helyben toporgott hetekig az elején, míg meg nem fogadta Hablaty tanácsát. (mert azért tegyük a kezünket a szívünkre, az a húzd meg, ereszd meg módszer mindig bejön :D ) Aztán napok alatt több szintet javult a kapcsolat.
Azért is tanulságos volt a beszélgetés, mert választ adott egy kérdésre, ami már az első résztől fúrta az oldalamat. Milyen lehetett Rong Le és a Qi császár kapcsolata az amnézia előtt? A válasz pedig az, hogy ugyanilyen, mint most Fu Chouval. :))) Jó kis langyos kényelmes viszony.
Riamara 2019 aug. 24. - 14:15:59 Előzmény bori4
(1181/4727)
Ez seb. Volt az a jelenet Hasonmás emlékei között egy kínzókamráról, ahol Fu Chou volt kiakasztva. Olyan kampószerűségen.
bori4 2019 aug. 24. - 13:56:39
(1180/4727)
Antré.... :))) ... minden esetre úgy tűnik, nem sürgős neki semmi
bori4 2019 aug. 24. - 13:53:56
(1179/4727)
Azért az fura, hogy akkor megy be, amikor akar.... A koronahercegtől meg úgy lép le, hogy az észre se veszi? -
bori4 2019 aug. 24. - 13:52:04
(1178/4727)
Na ezen a pár percen nagyon jót mulattam - ahogy a tábornok be kívánta venni a várat, egyre közelebb - a "roham" stációi és a fűzőcske megért egy misét....
bori4 2019 aug. 24. - 13:47:51
(1177/4727)
Amikor ezeket az emlékképeket mutatták, volt egy ilyen bevillanás is.... Te mit gondolsz róla? ki akaszthattak fel - én női ruhának vélem ... ?? Vagy volt erről több is, csak nem figyeltem?
bori4 2019 aug. 24. - 13:44:34
(1176/4727)
Minden esetre mélyebb kapcsolatra utaló infókat kaptunk róluk ebben a részben, mint ahogy eddig gondoltuk.... még az életét is megmentette a tábornoknak, rajong is a férfiért - nehéz egy ilyen érzelmi kötődésű nőnek tudomásul venni, ha nem ő a férfi életében az egyetlen.... mint említették együtt nőttek fel... Ez is érdekes információ.. Az is világos, hogy nem egyszerű alázattal viszonyul a pasihoz, a politikai eseményekhez is van határozott véleménye, állásfoglalása és bizonyos szempontból irányítaná is a tábornokot, ha úgy gondolja, hogy "letérne" a "közös" útról, vagy a küldetésüket veszélyezteti..... Szóval nem egyszerű eset a hölgy, az biztos....
bori4 2019 aug. 24. - 13:36:31
(1175/4727)
Ez vajon egy seb? vagy jelölés?
bori4 2019 aug. 24. - 13:35:13 Előzmény Riamara
(1174/4727)
Szeme sem rebben ..... :)
Riamara 2019 aug. 23. - 21:57:11 Előzmény bori4
(1173/4727)
Az Avistán több is volt. Én azt hiszem, hogy a legkisebbet töltöttem. No az nem volt jó.
bori4 2019 aug. 23. - 21:43:19 Előzmény Riamara
(1172/4727)
Jajjajjj most töltöm az Avistáról - a fordító beégetett kínai felirat nélküli videót ajánl az oldalán, akkor az reklámos?
Riamara 2019 aug. 23. - 21:06:19 Előzmény bori4
(1171/4727)
Először online néztem. Úgy a feléig. Aztán amikor megakadt a fordítás, akkor letöltöttem az orosz torrent oldalról. Muszáj volt onnan, mert az Avistásba benne hagyták a reklámokat. Szóval nagyot szívtam vele. Az egészet dobhattam a kukába.
bori4 2019 aug. 23. - 20:50:27 Előzmény Riamara
(1170/4727)
Online nézed a Flamest, vagy letöltötted? Próbálkozom a vikivel, de nem állítja nagyobbra a betűméretet... nem akarom letölteni pedig :(
Riamara 2019 aug. 23. - 18:27:23 Előzmény bori4
(1169/4727)
Ó, elkezded a Flamest? De jó! Tényleg nem lehet nekik ellenállni. Bin Bin valami félelmetesen szuper benne. Én szépen beosztottam magamnak az utolsó részeket, hogy tovább tartson. :)
De mivel az elejét már régen láttam, semmi kifogásom újrázni :D
bori4 2019 aug. 23. - 18:00:16
(1168/4727)
Mara fantasztikus ütemben haladsz, csak bámulok.... :))
Közben látom elkészült a The flames daughter teljes felirata is. Nézed? Bin Bin és Dilmurat - azt hiszem nem tudok ellenállni nekik. Koreai sorozatnak megint annyi :-DDD
Riamara 2019 aug. 23. - 11:30:14
(1167/4727)
Princess Silver 20. rész
Befut az utolsó főszereplő is, Zhen Bei herceg személyében. Itt ugyan még olyan kis huncut benyomást kelt, de nem szabad bedőlni neki, mert egy igazi nagy zsivány. :))) Azt hittem Wu Yout nem lehet lekörözni, ha provokálásról van szó. De mellette ő is csak tanítvány lehetne. :D
Riamara 2019 aug. 23. - 11:22:26
(1166/4727)
Princess Silver 20. rész
Tele tanulságos jelenetekkel. Jó sokat megtudunk hőseinkről. És szokásukhoz híven a válaszokkal együtt újabb titkok is érkeznek.
Riamara 2019 aug. 22. - 14:43:44 Előzmény bori4
(1165/4727)
Ja és még valami. Még az elején mesélte a Qi császár, hogy az anyja valami tűzben sérült meg.
A következő részben pedig Long Yue említette, hogy a Li császárné valami tűzben veszett oda. Még említetted is, hogy micsoda véletlen egybeesés.
Riamara 2019 aug. 22. - 14:40:19 Előzmény bori4
(1164/4727)
Azt már nagyon sokszor elmondta a császár, hogy igen, a császárné keze volt abban, hogy megölte Wu You anyját. Csak még azt nem tudjuk hogyan, és miért.
De, még egy dolgot tudunk. Valamiképpen közrejátszott benne az a különleges bor. Ami talán nem is bor. Hiszen Hablaty is azzal kábította el Rong Le-t. Szóval inkább egy tudatmódosító szer lehet. Ééés... lehet, hogy emiatt a szer miatt végeztették ki, Qi minisztert.
bori4 2019 aug. 22. - 13:22:55 Előzmény Riamara
(1163/4727)
Nem elég a szokásos testvér-féltékenység, ráadásul egy nőért bomlanak.... Nem hagynak ki egy ziccert sem....
Na most a császárné vajon hogy tette át a telephelyét? Kit (kiket) ölt meg ezért???? És akkor Le császár lehet hogy miatta ölte meg Wu anyját? - költői kérdések :)))))
Riamara 2019 aug. 22. - 11:20:08 Előzmény bori4
(1162/4727)
Jajj, annyira tudtam! :)) A folytonos puffogása miatt. Mert bezzeg Wu You..., meg miért pont Wu You...! :D
Én egy másik spoiler miatt léptem ki azonnal arról az oldalról. Direkt nem is olvastam el, miket írtak a nevek mellé. Viszont egy név ismerősnek hatott. Mégpedig a Qi császárné neve. Azért vélem úgy a sorozat kezdete óta, hogy ő a konfliktusok rákfenéje. Ő mozgatja a háttérből a szálakat. És ezért nem lehet ő Rong Qi mamája, mivel amikor a császár született, akkor ő még Lin (nem túl közkedvelt) császárnéja volt.
bori4 2019 aug. 22. - 09:41:44 Előzmény Riamara
(1161/4727)
Köszönöm a segítséget, jó időnként "rendet vágni" mert messze még a vége és a titkok csak gyűlnek, alig-alig akarnak megoldódni :)
SPOILER - (Most ezeket odaírtam a pár főszereplő mellé , amit még az elején volt erőm összeszedni,.... hát mit látok a jegyzetemben?? Fu Chou - Észak-Lin tábornoka/Wu You testvére.
Na ez meglepett, bizonyára a eredeti sorozatszereplők ismertetőjéből írtam még ki a legelején, amikor még nem mondott ez nekem semmit. Most annál inkább.... :)) Ezért is hagytam abba a szereplők további kiírását, mert óriási spoilerekkel van tele - beszéltünk már róla. )
Riamara 2019 aug. 21. - 21:17:47 Előzmény bori4
(1160/4727)
Két titkos társaság van Linben
1. Bosszú hite nevű orgyilkos szervezet. (ennek tagja Fu Chou , de nem biztos, hogy ő a vezére, mert Hasonmás folyton jelentgeti őt a főnökségnek)
2. A "Sötétben rejtőzők" társasága (ennek a vezetője a 3. Wu, Wu You gyerekkori barátja)
Viszont, mint mindenhol, Linben is vannak kémek. (ezt már a Princess Agentsnél jól kitanultuk) A Qi kémek a Papírsárkányok, folyamatosan segítették a hercegnőt. Tőlük volt folyton jól informált, ők vezették a teaházat. Rajtuk keresztül levelezett a bátyjával. És kezdetben ők tartották a kapcsolatot Fu Chouval is. Ezt a szerepet később átvette a Bosszú hite.
Riamara 2019 aug. 21. - 21:02:13 Előzmény bori4
(1159/4727)
Naná, hogy azt mondta. Persze nem eszik olyan forrón a kását. Így Fu sem tehet meg mindent csak úgy, saját szakállára. Ott van ugye a saját társasága. Mármint a "Bosszú hite" . Nekik is elszámolással tartozik. Amikor a közös nagy tervről beszélnek, akkor abban a "Bosszú hite" is benne van. Csakhogy Fu Chou mostanában mintha kissé lanyhábban foglalkozna ezzel a nagy tervvel. :)) Ezt a szakítást a Qi császárral sem beszélte meg velük. Márpedig neki is ott van a saját mószerolós testőre. Aki minden ilyesmit azonnal jelent a Bosszú hitének (no meg Hasonmás úrnőnek)
bori4 2019 aug. 21. - 20:07:11 Előzmény Riamara
(1158/4727)
No várjál.... valamit akkor nem értek! Ha a Papírsárkány Qi királyságé teaházastól, akkor Fu tud róluk, és ismeri őket személy szerint? A szabadulj meg tőlük tulajdonképpen azt jelenti, hogy ölje meg őket?
Juj kezd összekuszálódni bennem most hány titkos izé van....
Riamara 2019 aug. 21. - 19:29:01 Előzmény Riamara
(1157/4727)
Ja, és a szívatáson kívül Wu You azért akarna még maradni délen, hogy be tudja csukatni Sunt is. :) De persze ebből nem lesz semmi, mert a császári papa már roppant türelmetlen. :)
Riamara 2019 aug. 21. - 19:26:48 Előzmény bori4
(1156/4727)
A "Papírsárkány" a Qi kémügynökség neve. Nekik volt a teaház a központjuk. Long Yue volt a helyi kémkoordinátor. Ezért mondta neki a császár, hogy áruló, amikor elszöktek Rong Le-val.
Mondjuk elég nehéz lesz úgy megszabadulni az összes papírsárkánytól, hogy Rong Le ne tudja meg, mert ő azért párat ismer közülük a teaházból.
Riamara 2019 aug. 21. - 19:19:17 Előzmény bori4
(1155/4727)
Wu You arra gyanakszik, hogy külföldről pénzelik Sunt. Egész pontosan, hogy Qi pénzeli a lázadásokat. (mint ahogy ezt láttuk is) De ehhez bizonyíték kellene még. Zhent azért tudta lecsukatni, mert őket rajtakapták.
bori4 2019 aug. 21. - 18:40:48 Előzmény bori4
(1154/4727)
Ők kik is voltak??? :)
bori4 2019 aug. 21. - 18:35:14 Előzmény Riamara
(1153/4727)
Valójában az előző részben arról volt szó,hogy a helyi kiskirállyal, Zhen-nel együtt tették földönfutóvá a parasztokat és kihasználták az eseményeket a saját gazdagodásukra. Ehhez hozzá is akarta adni a lányát.... Most őt nem büntettette meg a császárral Wu You, sőt ..... Akkor ez most hogy van? miért úszta meg?
Riamara 2019 aug. 21. - 12:48:47
(1152/4727)
Princess Silver 19.
Volt még két jelenet, amin jót derültem. Az egyik, ahogy Wu You jól lelombozta Sun papát, aki lelki szemeivel már úgy látta magát, mint a császár apósát. Az az ártatlan tekintet, amivel bejelentette, hogy inkább itt marad vidéken, távol a hatalmi harcoktól, békében szeretné leélni az életét. Annyira bírtam az öreg leforrázott képét.

A másik pedig, ahogy Ya Lival véd és dacszövetséget kötöttek.
Riamara 2019 aug. 20. - 22:28:01 Előzmény bori4
(1151/4727)
És ez megmagyarázná azt is, hogy miért keres égre-földre egy bizonyos orvost.
Azért a csajokkal hogy tudott keménykedni. Anyjával meg nem mer. Persze nem tudhatjuk Pszichocsászárné mi mindenre képes. :)
bori4 2019 aug. 20. - 21:43:19 Előzmény Riamara
(1150/4727)
Na, milyen egyszerű, tényleg erre nem is gondoltam.
Na de milyen császár? miért nem kapcsolja le az anyját? - elég tesze-tosza legény.
Riamara 2019 aug. 20. - 20:40:54 Előzmény bori4
(1149/4727)
Nyilván erősen ki van színezve, a harcművészeti tudomány. Nem tudom hol a realisztikus határ, de repkedni aligha tudtak. Csak olyan jól mutat a filmeken. :)
Riamara 2019 aug. 20. - 20:35:46 Előzmény bori4
(1148/4727)
A Lin császárné azt csinálja, amit a férje mond neki. A császár megkérte, puhatolja ki Rong Le-nál, levelezik-e a bátyjával. A válasz egyértelmű volt. Nem.
Én ennél a beszélgetésnél inkább azon gondolkodtam el, vajon tudta Rong Le, miért érdeklődik a császárné? Ha igen, akkor most jól betartott a Qi-Fu szövetségnek.
Riamara 2019 aug. 20. - 20:30:56 Előzmény bori4
(1147/4727)
Nem emlékszel? Ilyet csináltak már a másik sorozatban is. Zsarolásra használják. Kap egy mérget, és csak akkor kapja meg az ellenmérget, ha megtesz valamit. Ez megmagyarázná miért ugrál úgy a császár, ahogy az "anyja" fütyül.
bori4 2019 aug. 20. - 20:12:31 Előzmény Riamara
(1146/4727)
A wuxiát értem, csak azt nem tudom, hogy a valóságban tudtak-e ilyen harcművészetet.... végeredményben a fizika törvényei akkor is működtek, nem? Ez amolyan felturbózott látványelem lehet a filmekben.
bori4 2019 aug. 20. - 20:07:37 Előzmény Riamara
(1145/4727)
No erre azért én nem vennék mérget, lesz itt még valami turpisság szerintem ...
Azért naprakész és figyeli a dolgokat. Kérdés, hogy ezt a császár kérésére teszi, vagy önmagától ...
(Pont most jelentették a császárnak, hogy Rong Le érdekes módon nem tartja a kapcsolatot a családjával.... )
bori4 2019 aug. 20. - 20:03:44 Előzmény Riamara
(1144/4727)
Hogy mi vaaan? egyszer mérget ad, aztán meg ellenmérget??? Ebbe mi a logika? :)
Riamara 2019 aug. 20. - 19:19:27 Előzmény bori4
(1143/4727)
Na szóval az orosz fórumon (mert az online részeket ott is megbeszélik) azt mondják, hogy a császár talán nem is beteg, hanem az "anyuka" mérgezi. Amennyiben igazuk van, akkor ez itt egy ellenméreg lehet, amit időközönként megkap, az életben maradásért.
Riamara 2019 aug. 20. - 19:14:44 Előzmény bori4
(1142/4727)
Fu Chou belekormányozta magát egy zsákutcába. Most azt hitte szintet lépett. Pedig csak elbeszéltek egymás mellett. :))
Rong Le úgy értette, hogy ez a helyzet neki teljesen megfelel. Mármint hogy úgy él, ahogy akar (látszólag) nem szólnak bele, mit csinál, hová megy. Van kényelmes otthona, valami családszerűsége. (nála ez lényeges szempont) És ami a fő, nem követelnek tőle semmit. :D
Érdemes emlékezni erre a gesztusra. :D Úgyhogy lesz koppanás, mindkét részről. :))
Riamara 2019 aug. 20. - 19:03:37 Előzmény bori4
(1141/4727)
A császárnő pizsijét én is szóba akartam hozni. :)) A viselkedése is megér egy misét. Ő aztán nem az az uralkodó feleség, aki hatalmat akar. A trónörökösné meg dettó.
Riamara 2019 aug. 20. - 19:01:48 Előzmény bori4
(1140/4727)
Ezen a repkedős dolgon már én is sokat gondolkodtam. Lehet, hogy meg kellene kérdezni róla a lányokat a Chi Ta Ja oldalról. Ők otthon vannak a wuxiában.
Riamara 2019 aug. 20. - 18:59:08 Előzmény bori4
(1139/4727)
Igen, én is nagyon megrágtam azt a párbeszédet. Nekem az jött le belőle, hogy Qin miniszter egyik munkatársának a fia lehet. Talán éppen a Muzsikuslány tesója? Ki tudja?
bori4 2019 aug. 20. - 18:22:47
(1138/4727)
Mérget, vagy gyógyszert hozott a "fiának"?
bori4 2019 aug. 20. - 18:21:53 Előzmény bori4
(1137/4727)
.... :)))
bori4 2019 aug. 20. - 18:20:46
(1136/4727)
Fu viszont elképzelhető, hogy - azon túl, hogy Qi-től meg akar szabadulni -, valóban Rong boldogságát szeretné mindenáron, vagyis hogy megszerettesse magát, ezáltal magához kösse a lányt, mert úgy gondolja, hogy csak ő jelenti számára a biztonságot. Én még tartom azt az elgondolásomat,hogy Fu nem akar rosszat a lánynak, csak Qi és a császár telepedett rá és az országára, valamivel zsarolják.
No de ezt gondolja Wu You is, még ha úgy tűnik is, kölcsönadta a vigyázó szerepet ideiglenesen a tábornoknak....
bori4 2019 aug. 20. - 18:15:07
(1135/4727)
Mi ez a vihar előtti csend??? :-D - én nem veszem be ezt a hirtelen jó háziasszony és szerető hitves leszek projektet.
bori4 2019 aug. 20. - 18:12:51
(1134/4727)
Nicsak a császárné pizsamában van, ha jól látom.
Itt panaszáradatot ad elő a koronahercegné, aztán jön a császár és úgy tűnik megértő. Erre a két nő visszavonulót fúj, hogy á túloztak nem is a kherceg a hunyó, ők a rosszak.... Ezzel a magatartással is többször lehet találkozni - és a koreai mentalitásban is -, hogy mindig magukra vesznek minden rosszat, magukat hibáztatják mindenért.... Elgondolkodtató, hogy ez mennyire őszinte, vagy a nyugati szemléletmódnál dominánsabb képmutatás egyik terméke ez is....
bori4 2019 aug. 20. - 18:09:45
(1133/4727)
... egy érdekes nézőpont
bori4 2019 aug. 20. - 18:08:09
(1132/4727)
Légibalett :) már régen izgat, hátha Te tudod.... - azt értem, hogy az ilyen röpülős jeleneteket hogy veszik fel, wuxianak hívják ezt a technikát, ha nem tévedek. De tényleg több száz éve élőben ezt csinálták ezt a technikát, tudtak mentőkötél nélkül repülni, meg fák tetején ugrálni? - ez mese ugye? :)
bori4 2019 aug. 20. - 18:04:27 Előzmény Riamara
(1131/4727)
Hatszor elolvastam ezt a párbeszédet, de jó szokásukhoz híven, sokkal okosabb nem lettem. Csak morzsák megint :) Az a bizonyos Qin úr, aki barátja volt Xiangzi apjának és közös mesterük Wu You-val, netán a könyv szerzője, a kivégzett miniszter??
Az, hogy bátyjának szólítja a herceget, az csak amolyan tiszteletteljes megszólítás ugye? nem rokonok....
Riamara 2019 aug. 20. - 13:23:23
(1130/4727)
Fu egy fontos döntést hoz Rong Le-val és a Qi szövetséggel kapcsolatban.
Riamara 2019 aug. 20. - 13:22:24
(1129/4727)
Princess Silver 19.
Egy kis bepillantást ejthetünk a Qi család életébe.
Riamara 2019 aug. 20. - 13:20:31
(1128/4727)
Princess Silver 19.
Íme a 3. Wu, a titokzatos Wu Xiangzi és a "Sötétben rejtőzködők" társasága. Őket láttuk az esküvőn is.