Téma: Kenny Lin

Riamara márc. 09. 17:09:50
(4726/4726)
Totál beleszerelmesedtem egy kínai faluba, az utcáiba, a házaiba, a lakóiba, az egész település hangulatába. Na és persze a sorozatba, ami mindezt bemutatja. A címe Meet Yourself, és valami csodásan szívmelengető, léleksimogató történet. Mindenkinek ajánlom.
https://www.youtube.com/watch?v=Jy5g8i90SjU
Riamara febr. 12. 19:15:59
(4725/4726)
Unchained Love - Ez annyira mókás, muszáj volt kiraknom.
https://www.youtube.com/watch?v=8S5JPCweOzQ
Riamara jan. 28. 19:54:47
(4724/4726)
Vajon miért tűntek el a képek? És most már ez mindig így marad?
Riamara jan. 23. 07:36:46
(4723/4726)
Elkészült a Love in Time teljes fordítása
Kicsit más lett, mint amire eleinte számítottam. Sokkal inkább az érzelmekre, mint az izgalmakra fókuszált. Inkább azt boncolgatta, hogy a SORS megváltoztatható-e egyáltalán? A főhősök, mint modern Sziszifuszok újra és újra nekiveselkedtek, hogy megváltoztassák, de mindig az lett belőle, hogy ha valamiben nyertek, akkor azért valamit elvesztettek.
Érdekes volt, ahogy a főhős személyiségét ketté bontották múltbelire és jövőbelire.
Azért annak, aki mégis nekiveselkedik a sorozatnak, elárulom, hogy végül a rosszak elnyerik büntetésüket, és a főhősök megtalálják egymást, még ha ez áldozatokkal is jár.
Riamara 2022 dec. 30. - 11:31:23
(4722/4726)
Útjára bocsátok egy teljesen friss kínai kosztümös sorozatot. A címe Unchained Love
A témája már vagy fél éve felkeltette a figyelmemet. Aztán mikor láttam Dylan Wangot játszani az Ördög és tündérben, úgy gondoltam, ez egy nagyon jó kis történet lesz.
A történet hősnője a Bu család legfiatalabb lánya, Bu Yin Lou, aki a nővére helyett lépett be a palotába, hogy a császár felesége legyen. Csakhogy a császár meghal, neki pedig követni kellene őt a halálba.
A főhős Xiao Duo eunuch, aki bátyja halálát akarja mindenáron megbosszulni, ezért segít a koronahercegnek trónra kerülni.
Fu Wang herceg kedveli a lányt, ezért megkéri Xiao Duot, hogy segítsen megmenteni őt, és vigyázzon rá. Így kerül a lány a férfi kastélyába, ahol idővel egyre jobban kijönnek egymással. Majd fokozatosan szerelem szövődik közöttük. Érzéseiket azonban nem fedhetik fel. Vajon mi lesz a sorsuk?
https://www.youtube.com/watch?v=rFI5qPTTgtE

Riamara 2022 dec. 02. - 16:20:56
(4721/4726)
A minap fejeztem be egy kínai családi sorozatot. Nagyon emlékeztetett azokra a régi jó koreai doramakra, így folyton azt hittem, hogy Szöulban játszódik. :D
A címe: Go Ahead
A történet a családról szól, és arról, hogy mi kell a családhoz – nem gazdagság, nem közös vér, csak szeretetre, türelemre, együttérzésre, megértésre, empátiára, bátorságra van szükség. Mindez remekül megírva és eljátszva. A karakterek realisztikusak.
A történet szinte minden emberi sorselemet bemutat, amellyel így vagy úgy találkozhattunk saját életünk során.

A történet középpontjában egy özvegy férfi, Li Haichao áll, egy kis tésztabolt tulajdonosa, aki egyedül neveli kislányát majd két másik fiút, akiket rábíznak. Mindegyikben egy a közös: nincs anyjuk. A gyerekek együtt nőnek fel; a fiúk kényeztetik és védik húgukat. Ő a napjuk, és a világuk közepe. Mindent együtt csinálnak, kapcsolatuk szívmelengető és irigylésre méltó.

Li papa, nyitott gondolkodású és együtt érző. Szeretete feltétel nélküli. Ő az egyik legkedvesebb karakter a sorozatban.
A lánya Jian is sokban hasonlít hozzá, kedves, tapintatos és együtt érző, ugyanakkor éles esze és nyelve van. Az őt alakító Tan Song Yun játéka egyszerűen lenyűgöző.

Ling Xiao egy mélyen megtört és meggyötört fiú a szomszédból, aki sok tragédián és szomorúságon megy keresztül. Csak akkor ragyog fel és mosolyog, amikor meglátja Jiant. Elvált apjával él a Li család lakása fölött.

He Ziqiu, akit egyedülálló édesanyja nevelt, akiről egy ideig úgy tűnt, hozzá megy Li apukához, de aztán mégis inkább elmegy, a gyermeket a férfira hagyva. Li Haichao, a rokonok beleegyezésével, nem hivatalosan örökbe fogadja. Mivel elhagyták, a kis Ziqiunak mindig seb van a szívében, és mindig is szeretett volna egy teljes családot. Ugyanakkor örökbefogadó apja arra tanította, gondolkodjon pozitívan. Ez a hozzáállás tette kitartóvá és optimistává.

A legtöbb szülő szereti a gyerekeit, csak mindegyik másképp. A szeretet lehet támogató (mint Li Haichao a gyermekeivel), vagy fojtogató (mint Ling Xiao az anyjával, és a barátnők szülei) vagy akár fájdalmas (mint Ziqiu az anyjával). Az írók remekeltek, nem húzzák sokáig a félreértéseket; minden meglehetősen gyorsan megoldódik. A fájdalmas jeleneteket vidám pillanatok váltogatják.
Nem csak a főszereplők jól kidolgozottak és háromdimenziósak, hanem a mellékszereplők is.
Szóval csak ajánlani tudom.
Riamara 2022 nov. 24. - 12:06:59
(4720/4726)
Love in Time 1-6. rész
Így a sorozat negyedénél hőseink még nem sok haladást értek el, a jövő megváltoztatását illetően. Viszont szépen összecsiszolódtak. Aminek az egyik oka, ugyanakkor muris következménye, hogy Jialan egyre többször találkozik a saját idejében is az ügyvéddel. Ettől persze ügyvédünknek sok új emléke támad a lányról, ami még jobban erősíti a kapcsolatukat.
Nagyjából arra is fény derült, hogy mi volt a sztárpárocska válásának oka. Hát nem a félrelépés, az már szinte biztos. Sokkal inkább a fiatalember nem kevés vagyona, valamint a színésznő bátyjának kapzsisága. S mivel Jialan a férj gyermekkori barátja, az ügyvéd pedig a feleség barátja, így a közös cél az, hogy megmentsék barátaik házasságát. (na meg az életét)
Riamara 2022 nov. 03. - 12:11:05
(4719/4726)
A sok kosztümös sorozat után most egy mai témájú sci-fire támadt kedvem. A címe Love in Time (2022)
Megvallom nekem gyengéim az időugrós, időutazós történetek, mint amilyen a 9 időutazás, vagy a Signál.
Így aztán ahogy kijött az első rész ebbe is belenéztem, majd rögvest ott is ragadtam. Azonnal éreztem a késztetést, hogy ezt le kell fordítanom.
Remélem nektek is annyira fog tetszeni, mint nekem! Tényleg mindent kihoztak a témából. Tele van vicces, izgalmas, romantikus, és drámai pillanatokkal. Nem beszélve a sziporkázó párbeszédekről. Szóval csupa olyan dolog, ami miatt szeretem ezeket a sorozatokat.

A történet Zhen Yu sztárügyvédről szól, aki felvállalja egy barátja perét, de miközben védi, megvádolják őt bizonyítékok hamisításáért. Ezért hirtelen elveszti állását, hírnevét és még az otthonát is. Így be kell költöznie egy különös lakásba, aminek mintha lenne egy másik lakója is. Mert amikor 22.06-ot üt az óra, megjelenik egy fiatal nő. A férfi először azt hiszi, szellemet lát, míg rá nem jön, hogy a lány a lakás négy hónappal ezelőtti bérlője, Chen Jia Lan riporter. De valami csoda folytán, ötven percen át, láthatják egymást. Zhen Yuban felmerül az ötlet, hogy a lány segítségével képes lehet megváltoztatni a múltat. A nagy igyekezés közben, aztán belé szeret.
Csakhogy az ügy, ami Zhen Yu vesztét okozta, továbbra is a fejük felett lebeg.

https://www.youtube.com/watch?v=uYO8yqNK-yU
Riamara 2022 okt. 30. - 20:04:08
(4718/4726)
Elkészült hát A Dream of Splendor teljes fordítása.
Ahogy a kritikában jellemezték: ez egy csábító felnőtt romantika. Erőteljes és izgalmas történet az elesett nőkről, akik együtt dolgoznak a feudális társadalom ellen. A nők által írt és rendezett történet arról szól, hogy a nők hogyan boldogulnak, kötődnek egymáshoz és lesznek szerelmesek.
Mindezt, a részletekre való aprólékos odafigyeléssel, valamint a történelem és a kultúra megbecsülésével érték el.

A személyes kudarcok után Zhao Paner, Sun Sanniang és Song Yinzhang újrakezdi az életét a fővárosban Kaifengben. Reális karakterek, akik ha hibáznak, annak következményei vannak. Nem mindig értenek egyet, és amikor veszekednek, akár rosszindulatúak is lehetnek.
Paner tehetséges előadóművész, a teaművészet és a híres festmények ismerője. Nyugodt viselkedése ellenére megvannak a maga bizonytalanságai, de eltökélt szándéka, hogy elhagyja fájdalmas múltját, hogy független és sikeres üzletasszony legyen. Nem enged a zaklatásnak, bosszúálló, és nem habozik jogi elégtételt kérni az igazságtalanságokért.
Ugyanakkor túlzottan védi az éretlen és temperamentumos Yinzhangot, a tehetséges zenészt, akinek képességeit csak arroganciája és elkeseredettsége múlja felül, hogy elhagyhassa alacsony státuszát. A buzgó és hűséges Sannianggal, egy fantasztikus szakácsnővel együtt a három barát teaházat nyit. De igazából a mesés Yongan éttermük debütálása mutatja meg üzleti érzéküket, művészi készségüket és újítási képességüket. Az extravagáns vacsoraelőadás, ahol a híres festmények életre kelnek, a sorozat egyik fénypontja.
Útban Kaifeng felé Paner összecsap a Megtestesült Ördöggel, Gu Qianfannal, a Biztonsági Iroda parancsnokával, és azonnal szikrázni kezdenek. (Liu Yifei és Chen Xiao a sorozat sztárjai izgalmas, égető kémiájukkal szinte felgyújtják a képernyőt.)
Menet közben Paner és Qianfan románca több epizód erejéig jégre kerül egy félreértés miatt. A konfliktusuk ellenére a pár továbbra is őszinte marad a félelmeikkel kapcsolatban, és reális elvárásaik vannak, hogy nem biztos, hogy minden zökkenőmentes lesz. Du Changfeng és Sanniang története bájos és szívmelengető, míg Chen Lian és Zhaodi fiatalosabb és lendületesebb. Talán még Yinzhang és Chi Pan is boldogságot talál a végén.
A cselekmény egyébként valódi események és történelmi alakok közé ágyazódik. A császárné erőteljes történelmi figura, aki megpróbálja elrejteni szerény származását, ezért jól illeszkedik a főhősök témájához. Köztudott, hogy a császár tisztában volt a származásával, de nem törődött vele. Az ő szerelmi történetük is csodálatos volt.
Amúgy végig érezhető, hogy a sorozatot híres művészeti és irodalmi alkotások inspirálták. A rendezés pedig csodás képi beállításokkal erősített rá erre.
Végül kiemelném a festői helyszíneket is, amik megvallom néha a cselekményről is elvonták a figyelmet.
Riamara 2022 szept. 20. - 21:32:56
(4717/4726)
Love Like the Galaxy
Ami a két főszereplőt illeti. Zhao Lusi kezdettől fogva lubickolt a szerepben. Jól állnak neki az ilyen karakterek. És most, hogy az idősebb gárda is igen erős volt, még jobban odatette magát.
Megmondom őszintén az elején Leo Wut illetően voltak kétségeim. Túl merevnek találtam, mint aki nem érzi a karaktert.
De most, hogy másodszor nézem, szerintem ez rendezői utasítás lehetett, mert a történet folyásával egyre jobb és elevenebb lett a játéka. Aztán olyat produkált, amitől a teljesen ledöbbentem. Egyszerűen szenzációs volt.
Riamara 2022 szept. 19. - 16:14:47
(4716/4726)
Love Like the Galaxy
Lassan már egy hete, hogy véget ért a sorozat, de még nem volt érkezésem írni róla. Pedig én is azok közé tartoztam, akik mohón levadászták az új részeket, és azon melegében megnézték őket, majd türelmetlenül várták a következő adagot. :D
Ebből is látszik, hogy imádtam a sorozatot.
Remek forgatókönyv és rendezés, nagyszerű színészek (a főszereplőkön át a kis mellékszereplőkig) csodás operatőri munka, szép díszletek, és kosztümök. Olyan büszke voltam magamra, amiért a ruházatuk alapján azonnal be tudtam tájolni a korszakot, amiben játszódik a történet. :D
Ugyanis a három királyság idején járunk, a Han dinasztia uralkodása alatt. Még ha a történelmi személyeket át is nevezték, így is rá lehet jönni, ki volt akkortájt az uralkodó. Aki a sorozat egyik legjobb arca volt, a feleségeivel együtt. A főhős ugyanis az ő fogadott fia, akit minden erejével boldognak szeretne látni, bár ez nem könnyű, mivel Zisheng tele van haraggal, és bosszúvággyal, azért, ami a családjával történt, ráadásul egy súlyos titkot is őriznie kell. Így aztán csak a háborúknak és a bosszútervének él, mindaddig, míg nem találkozik a Cheng család kissé neveletlen lányával, Niao-Niaoval.
Hogy miért neveletlen? Mert a szülei tábornokként szintén a háborúkat járták, őt pedig a nagyira hagyták, aki le se tagadhatta alacsony származását, olyan harsány, közönséges és pénzsóvár. Így a lány is a szolgákkal nőtt fel. Írni, olvasni se nagyon tudott, társaságba soha sem engedték, és őt magát is jobban érdekelte a barkácsolás, a bajkeverés, mint a kultúra.
Aztán a szülők hirtelen hazatérnek, és jutalmul nemesi rangot, és kastélyt kapnak. Megdöbbenve veszik tudomásul, hogy a lányuk nem kifejezetten művelt kisasszony. Anyuka nyomban nekiáll, hogy megnevelje. Niao azonban rendesen ellenáll. :D
Innen indul a történet, ami tele van jobbnál jobb fordulatokkal, izgalmakkal, drámákkal, romantikával, és sok, sok humorral.
Hihetetlenül jól eltalálták az arányokat. Még a legdrámaibb, vagy legizgalmasabb jeleneteket is fel tudták oldani humorral.

A forgatókönyvírót külön kiemelném. Én ugyanis élek-halok a remek párbeszédekért. Itt pedig aztán bőven van sziporkázó szópárbaj, vicces beszólások, monológok. A színészek pedig nagyon élvezték a dolgot, és remekül előadták magukat. Így nem egy jelenetnél fetrengtem a nevetéstől. Vagy maradt bennem a levegő egy-egy beszólás hallatán. :D

Ez tipikusan az a sorozat, amihez szívesen visszatér az ember, hogy újra és újra megnézze a legjobb jeleneteket. Aztán meg ott ragad előtte.
Riamara 2022 szept. 19. - 15:38:29
(4715/4726)
A Dream of Splendor 22-27. rész
Xiao herceg születésnapi ünnepségén a zenészlány hatalmas sikert arat, amitől rendesen fejébe is száll a dicsőség. Már nem akar a teaházban zenélni.
Gao kisasszony rájön miféle alak volt a vőlegénye, így inkább Panernek segít. Az apja pedig elküldi az embereit, hogy keressék meg a vőlegényt, és szerezzék vissza a lánya szerelmes leveleit, valamint bontsák fel az eljegyzést.
Qi mentorról kiderül, hogy nem épp a becsület bajnoka, éveken át jól átverte Quinfangot, csak azért, hogy általa csőbe húzza Xiao herceget.
A kalapdémon ügy mögött is ő áll, mikor pedig komolyra fordul a dolog, az majdnem Gu életébe kerül.
Cserébe viszont a császár előlépteti ötödik rangú hivatalnoknak és ő lesz a Hivatal főparancsnoka.
Paner úgy dönt, hogy a teaház helyett inkább éttermet nyit. Gu támogatja benne. Közben ezerrel szervezik az esküvőt is. Mikor Yinzhang rájön, hogy ők egy pár, azonnal megsértődik, otthagyja barátnőit és Ren úrhoz költözik.
Zhaodi titka is kiderül, egy nem kívánt házasság elől menekült a fővárosba. Anyja majdnem elkapja, de a lányok segítenek neki.
Du úr pedig udvarolni kezd Sanniangnak.
Riamara 2022 aug. 28. - 14:39:42
(4714/4726)
A Dream of Splendor 20-21. rész
Megtudjuk miért is olyan kompromittáló a festmény. Sanniang és a tanár úr megint jól összevesznek. Bár azért rendes a férfitól, hogy figyelmezteti a lányokat, amikor titokzatos emberek utánuk érdeklődnek.
Tudós úrfi viszont jól ráfaragott a küldetésére. Nem tudom, hogy lesz ebből kitüntetés?
Egy csomó érdekes találkozás, és tanulságos beszélgetés. Ami bizony felvet egy pár kérdést a szereplőkkel kapcsolatban.
Riamara 2022 aug. 21. - 13:26:21
(4713/4726)
A Dream of Splendor 18-19. rész
Amiből kiderül, ki is bérelte fel a két ifjoncot, hogy gyanúba keverjék a teaházat.
Paner úgy dönt, rövidre zárja a problémát, és felkeresi Gao papát, aminek elég mulatságos következménye lesz.
Gu, mint mindig, épp időben érkezik, így átbeszélhetik az előző napi félreértéseket is.
A rágalmazók egyike visszatér a teaházba, hogy ledolgozza a kárt, amit okozott. Ezzel úgy tűnik, hogy a trióból lassan négyesfogat lesz.
Gu meglepő vallomást tesz. Paner válasza pedig talán még meglepőbb, mivel esküdni mertem volna az ellenkezőjéről.
Amúgy nagy kedvencem ez az epizód. Annyira kedves, minden téren.
A Gao lány is belendül, viszont (akárcsak az apja esetében) neki is érdekesek a reakciói. Valami nagyon nem stimmel, tudós úrfink jellemzésével.
Riamara 2022 aug. 16. - 15:14:53
(4712/4726)
A Dream of Splendor 16-17. rész
Megtudhatjuk, milyen is egy Song kori teaszertartás. Mivel borítékolni lehetett, hogy a teacéh nem fogja jó szemmel nézni Panerék sikerét, várható volt, hogy előbb-utóbb botrányt csinálnak. De mivel a lányok sem hagyják magukat, így kihívják őket egy teakészítő versenyre.
Gu Qianfan végre szerelmet vall. Az első hivatalos randevún viszont máris összefutnak az összes olyan emberrel, aki problémát tud okozni nekik. Ugyanakkor a Gao házban is tudomást szereznek Paner létezéséről, és nem is marad el a reakciójuk.
Riamara 2022 aug. 11. - 15:28:11
(4711/4726)
Közben Rianna teljesen lefordította a Master of my own-t . Végig nagyon jó sorozatnak bizonyult. A pénzügyi befektetések legalább olyan érdekesnek bizonyultak, mint a karakterek. A két főszereplő pedig lubickolt a szerepben.
Riamara 2022 aug. 08. - 16:01:20
(4710/4726)
A Dream of Splendor 14-15. rész
A teázó szép lassan beindul. Egyre népszerűbbé válik. Így többeknek felkelti a figyelmét.
Mivel Gu nyomozó egyre több bizonyítékot szerez, főnöke viselt dolgairól, a riválisa úgy dönt, hogy Paneren keresztül húzza csőbe Megrágalmazza hát a lányt kémkedéssel, és letartóztatja. Azonban nem számol vele, milyen fifikás a hölgy. Szóval a másnak ásott verembe, maga esik bele.
Gu féltestvére is belekeveredik a botrányba, ezért az apja jól helyre teszi. Így Gunak sikerül egy új ellenséget szerezni magának.
Riamara 2022 júl. 31. - 15:12:23
(4709/4726)
A Dream of Splendor 11-13 rész
Paner megfenyegeti volt vőlegényét. Ha nem adja vissza a festményt, akkor ő is könnyen belekeveredhet a korrupciós botrányba. Tudós úrfi komolyan veszi a figyelmeztetést, és karrierjét feladva, az egyház tisztviselője lesz. Ezzel elmenekülhet a fővárosból.
A lányok úgy döntenek, ők viszont maradnak. És hogy megélhessenek, teaházat nyitnak. Paner és Gu között egyre bensőségesebb a kapcsolat. A férfi nagyon szívesen gondoskodna a lányokról, ha ők ezt hagynák.
Gu nyomozót a császár előlépteti. Ő lesz a Hivatal helyettes vezetője. Ami persze a riválisoknak még jobban szúrja a szemét. Nem mintha ez őt annyira zavarná. Hiszen nem másért van ő ott, minthogy leleplezze a Hivatal korrupt főnökét.
Zenészlány úgy dönt, felvállalja a foglalkozását. Ezzel felvételt nyer a fővárosi Zenei Hivatalba. Azt reméli, hamarosan a császár előtt játszhat, ezzel megszerezhetné a leghatalmasabb támogatót, maga, és barátnői számára.
Riamara 2022 júl. 24. - 17:39:16
(4708/4726)
Royal Feast
Ennek a sorozatnak is elkészült a fordítása. A Netratt oldalán megtalálható.
Aki szerette a Palota ékkövét, annak nagyon tudom ajánlani ezt a sorozatot.
Nemcsak a hasonló témája miatt, hisz ez is a főzés és a gyógyítás témáját járja körbe ( megismertetve egy sereg ínycsiklandó étellel) hanem azok miatt a bölcsességek miatt, amik a Palota ékkövét is jellemezték.
Itt is nagyon jók, és kedvelhetőek a különböző karakterek. Tetszett, hogy nem voltak fekete-fehérek, és néha igazán érdekes íveket éltek meg. Jó és rossz döntéseket hoztak, amitől olyan emberiek voltak
A hősnő, Jizin is hasonló személyiségű, mint Jang Geum volt, bár az ő élettörténete egészen más.
https://www.youtube.com/watch?v=g-IIvk8PePc
Riamara 2022 júl. 21. - 13:47:28
(4707/4726)
A Dream of Splendor 8-10 rész
Kiderül, hogy Paner vőlegénye nem egészen jó szántából szakított a lánnyal, és az ágyas dolgot is csak azért dobta be, hogy a lány mielőbb haza menjen, mielőtt valami baja esne, ha jövendő apósáék tudomást szereznek róla. Persze ezt azért nem meri elmagyarázni Panernek.
A lány belenyugodna a szakításba, ha a vőlegény hajlandó három kívánságát teljesíteni. Úgymint hivatalosan szakítani, visszaadni neki a veszélyes festményt, és felszabadítani a zenészlányt. De tudós úrfi ezekből egyikre sem képes, ezért inkább sunnyogni kezd, aminek az lesz a következménye, hogy Panerékat szégyenletesen kizavarják a városból.
Épp ekkor ér vissza Gu parancsnok is a fővárosba, és ismét segítő kezet nyújt a lányoknak.