Téma: Képlet

10/10
bdave88 2012 júl. 06. - 18:00:17 10/10
(455/615)
***SPOILER***
Francba, szal másik: mikor a kiscsaj anyja meghal, miért mondja az ufó csávó, hogy az anyja biztonságban van??...na mindegy
***SPOILER VÉGE***
10/10
offtopic
bdave88 2012 júl. 06. - 17:58:53 10/10
(454/615)
Nagyon tetszett a film, még félni is lehet rajta :D

***SPOILER***
2 dolgot nem értek amúgy. Egyik, hogy a kis srác milyen számokat ír, mikor már megvan a világ vége??? Teleírt számokkal egy lapot. Másik:
10/10
Segítõ Béka 2012 jún. 08. - 10:26:00 10/10
(453/615)
nagyon jó film, tetszett, fõleg a nem sablonos vége
simán elmegy társadalomkritikának is, ezt a világot el kell pusztítani.
végre jó filmben szerepel Cage is
6/10
kleavenae 2012 máj. 08. - 23:10:48 6/10
(452/615)
Ez egy pocsék, sablonos történet jó megvalósítása.
6/10
1/10
Shiviatar 2012 márc. 23. - 16:49:39 1/10
(451/615)
Húú...:) Én csak annyit mondok, hogy olvass sokat és légy nyitott.:)

Minden jót!
offtopic
PartvisNyél 2012 márc. 18. - 20:12:53 Előzmény kofak
(450/615)
Én is.
7/10
kofak 2012 márc. 18. - 00:35:12 7/10 Előzmény emirates82
(449/615)
Igen, mindenesetre én érdekesnek találtam a beszélgetésüket.
1/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 márc. 13. - 13:55:50 1/10
(448/615)
Igen pont úgy értettem, h nem lát túl a szerettein, nem érdekli mi van a másik emberrel. Pedig olyan esgyszerû módja lenne, széppé és jóvá tenni a világot és ez mindenkinek örömére válna, még ezeknek a pénznyelõ sutyerákoknak is.
Álitólag változni fog az emberi gondolkodásmód 2012. dec 21-én, amikorra korábban a világ végét jósolták. ennyit még bírok várni, aztán örökre feladom a renményt, h valaha jobb hely lesz ez egy szemétdombnál.
7/10
emirates82 2012 márc. 12. - 12:45:42 7/10
(447/615)
Hu..De szépen egymásra találtatok,a film amúgy mirõl szól?
1/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 márc. 11. - 23:28:17 1/10
(446/615)
Azért te kis naiv, mert vannak olyan emberk, akik a hatalom és a pénz érdekében mindenre képesek, engem ne kérdezz mit kezd valaki azzal a töménytelen pénzzel, de az biztos, h a saját és max. a gyerekei életén nem lát túl. Számomra a pénz értéktelen, csupán a megélhetésre kell, hatalomra sem vágyom. Így elképzelésem sincs, h abban kinek és mi a jó, de bizony nagyon jó lehet, ha az egész világot sakkban tartja érte, fegyverekkel E-kkel, gyógyszerekkel.
1/10
Shiviatar 2012 márc. 11. - 13:02:13 1/10
(445/615)
Dehát más sincsen csak bizonyíték. Akár te is utána tudsz nézni, számolni, és te magad is megtudsz gyõzõdni ha akarsz. Kutatsz tíz évet, megméred mennyit mozdul a föld kérek évente, és kiszámolod hogy nézett ki azelõtt....ásatásokat végzel, analizálod a rétegeket....építesz egy mûszert a radio-carbonos kormeghatározáshoz, és te magad méred meg...

Hisz látod mily' nagy a hasonlóság ember és állat között, ez hogy lehet? Csupán annyiban tér el az ember, hogy fejlettebb az agya, ezért képes bonyolult mûveletekre, érzésekre. Ezt te magad is tapasztalod, látod, tudod. Mind ez a bonyolult agytekervényeknek köszönhetõ, mert ez fejlõdött. Nézd meg mekkora az agytérfogatod egy állathoz képest. (a delfiné hiába nagyobb, az emberé zegzugosabb, összetettebb...). És nézd meg ha sérül egy agy....állati szintre esik vissza az ember, vegetál, vagy nem tud beszélni, vagy érzelmeket kifejezni....számtalan ilyen emberrõl betegségrõl tudunk, nem nevezem nevén mert túl szomorú.
Mind ez az egy egyszerû ténynek, az agynak köszönhetõ. A fejlõdési szakaszok meg tisztán látszanak a régészeti leleteken. Egymillió régész és lelet nem tud hazudni! Ez bizonyíték. Ellenben neked semmi nincs, csupán a nem tetszés és a spekuláció, no meg a tagadás. Én nyitott vagyok a te elméletedre is, de arról van bármilyen bizonyíték? Akármi? Még ha nem is kézzel fogható, mert te folyton bizonyítékokat kérsz, és hogy nem volt senki ott az 1 milliárd éves evolúciós folymaton keresztül. Te ott voltál amikor a felsõbb hatalom vagy az idegenek létrehozták az õsõdet csettintésre? És ugyan közölték hogy mi célból ültetnek paradicsomot idegen bolygón? Kertészkednek és ez a hobbijuk?
Pont azért van élet mert bioszféra és egymásra utaltság. Ez a lét ez ilyen. De az univerzum is ilyen. Bolygók kelekteznek, semmisülnek meg, a nagy nap magába szippantja a kicsit. A kisbolygók elhullanak és a Jupiterbe csapódnak. És minden ami keletkezik az megsemmisül. És naprendszerek, galaxisok jönnek létre és pusztulnak el....

Az a felsõbbrendûségi érzés nem tudom honnan ered amit a szavaid mögül kihallok, hogy az ember különb...kik vagyunk mi? Senkik. Az ember a legnagyobb állat. Nézz körül a világban. Nézz fel a youtubra. Úgy, ha kitüntetett pozícióba képzeled magad, akkor azaz értelmes lény valami hihetetlenül ostoba volt hogy ilyen szélsõséget palántázott. Mert a gyönyör és a szépség a világ történetében épp olyan magas fokú mint a rothadás és a butaság feneketlen verme.
1/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 22:26:14 1/10
(444/615)
Õszíntén sajnálom a dobálózós megjegyzést, finomabban kellett volna fogalmaznom, és nem hozzád intéztem személy szerint, hanem az alkotott mondatokra.

A suliban ilyeneket nem tanítanak. De még egyetemen sem. Amikor egy politikus beszél, egy értelmiségi rögtön levágja hogy ez "csak duma" és hogy mennyi az igazságtartalma, vagy van e egyáltalán.(végiggondolja hogy mi a párt érdeke, hogy mi a valóság, több forrásból, több ország újságjából és nem a lakáj médiából, aztán emlékezik arra hogy mi a szerepe egy ilyen polikusnak, és egyetértõen bólogat magában, hogy igen, nyilvánvalóan nem fog úgy beszélni a tv-ben mint a legjobb barátod egy sör mellett, és már nem ad hitelt a szavának, de azért meghallgatja a mondandóját) Látod, az emberi értelem csodákra képes. Nem kell ehhez nagy ész. Ugyan ilyen könnyû ez a tudománnyal is.

Hát akkor mond el mit próbáltál kifejezni.:) Ahogy én észrevettem, a kétkedés, és a minden lehettséges gondolatkör volt az úttörõ a levezetéseidben. De hát én is ezt mondom. De a jelenlegi legjobb tudásunk ismeretünk szerint ez az állás.
A probléma a gondolatmeneteddel ott van (és most remélem rá világítok valami fontosra, és megérted, és nem kötekedésnek vagy sértésnek szánom;) ), ha jól megfigyeled, te magad is beláthatod: hogy te egy-egy elméletet azért utasítasz el mert nem tetszik. Ez helytelen. Hisz becsapod magad. Elutasítod mert baromságnak visszataszítónak tartod, nem akarsz vele egyet érteni. De hát akkor mirõl beszélünk? Szívesebben hallanád azt a storit hogy UFO-k hoztak minket és belõlük lettek az állatok. Még ha baromság is akkor is. Mert ez neked jobban tetszik. De így nem lehet érvelni, gondolkozni. Illetve lehetni lehet csak semmi értelme. Én úgy alkotok véleményt hogy ezer oldalról utána olvastam. Olvastam valami kinetikus végsõ részecskékrõl is amivel leírták a világegyetemet. Baromság. Most nem részletezem.

De te mire alapozod az érvelésedet? Arra hogy nem tetszik a gondolat hogy folymatos fejlõdés és genetikai mutáció? Ez kevés.
Örülök hogy beszélgettünk, mindenképpen hasznos volt. Ha mást nem, a minket olvasóknak.:)
1/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 márc. 10. - 22:23:23 1/10
(443/615)
Ez a film egy akkora nulla, h az valami hihetetlen, a vége különösen trágya.
1/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 21:53:02 1/10
(442/615)
Te többet tudsz mint amit mutatsz.:) Félõ hogy színházat játszol.:)

Már megint értelmezési probléma. Neked azt tanították hogy majomból lettél? Szó szerint ennyit? ÉS semmi mást? És ha kérdeztél azt mondták kussolj fogadd el, így van és kész nincs magyarázat? Ebben az esetben megértem ha dogmának nevezed. Vagy tanították a tudomány jelenelgi állását aminek következtében jutottak erre a felsimerésre, és amit megvizsgálva ésszel logikusan juhatsz te is erre a követekeztetésre.
És senki nem mondta hogy lettél. Anyádból meg apád közösülésébõl lettél, nem majomból. Mirõl beszélsz.

Senki nem mondta hogy csak egy életed van, a halálból még senki nem jött vissza. Miért, nem itt és most van? Nem az van amit most tapasztalsz? És ami elmúlt az már nincs és megváltoztathatatlan? És ami még nem történt meg, az a jövõ és alakítható? Miért, nincs szabad akaratod, önálló döntésed irányítani az életed? Nem te döntöd el hogy ledobod e ezt a labdát vagy nem? Akkor nincs ok-okozat? És az életed nem a saját döntéseid következménye ha jól belegondolsz? Ja, hogy a véletlen is szerepet játszott benne, számtalanszor! Hoppá!

Amit megszerzel azt birtoklod, de bármikor elveszítheted. Ettõl még lehetsz jó, és erkölcsös! Ettõl még szeretheted a gyerekeidet, és óvhatod a környezeted, vagy segíthetsz a rászorultakon!
A pénz érték, de csak azért mert az emberek elhiszik hogy annyit ér mint amennyi rá van írva. Ezen kívül csak egy darab papír. A pénz a bizalom miatt értékes. A pénz önmagában nem érték. Ezt mindenki tudja.
A hatalom: emberi, állati ösztön. Az állat uralja a territóriumát, minél nagyobbat jelöl ki és védelmezi, vagy a madár egy egész fát birtokol, és nem hagyja hogy más madár fészket építsen rá. Vannak emberek akikben nagyobb a hatalomvágy a többinél, megint mások ettõl várják a boldogságot. 7 milliárdan vagyunk, 7 milliárd féle gondolkozású ember. Van közöttük ilyen is olyan is. Senki nem tanítja a gyereknek hogy a hatalomtól boldog leszel. Hány meg hány kötelezõ olvasmány van amik a jó erkölcsre nevelnek. Lehet hogy egy hajléktalan öregembernek indiában bondogabbak a napjai, több örömet tapasztal az életben mint itt a fél ország.
Nincs ilyen hogy "Darwini-dolog". Hogy szólna a hatalomról? Csupán azt a folyamatot jelenti amit a mutáció és a természetes kiválasztódás jelent. Miért, nem így van jelenelg is ha megfigyeled? Sorra halnak ki állatok, a csótány még mindig életben van. Az egy baromi jó evolúciós "kreálmány". Még minket is túl fog élni. Ha megfigyeled, te csak vagdalózól a szavakkal, amik logikailag hibásak, és ellent mondanak egymásnak. Megfontolatlan gondolkozásról árulkodnak.
1/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 21:27:40 1/10
(441/615)
A hitet lehet erõletetni, hiszen a gyereknek bemagyarázzák hogy mi hogy volt, így is így kell gondolni, és ha gondolkodna hogy: "de atyám, hogy lehet 5000 éves mikor a dinoszaurusz is 50 millió éves?" akkor kap egy választ hogy: "azt Isten helyezte oda hogy próbára tegye a hitedet". Majd a sikeres agymosás eredménye hogy felnõ, és a gyerekét is a józan ésszel ellentételes gondolkodásra és a vak hitre neveli. Nem kérdõjelez meg, nem gondolkodik, dogmákat fogad el.

Most kijelentettél egy valótlan dolgot hogy nem kétkedek. Már hogy a fenébe ne. És én is több oldalról megvizságlom a dolgokat, és nyitott vagyok bármire.

Amit te leírtál az az emberi értelem korlátja, ezt mindenki tapasztalta már. Hogy nem tud korlátlanul gondolkodni. Ez mind semmi ahhoz képest amilyen felfoghatatlan dolgokat kell felfogni, és sokakanak sikerül is. De ez csak akkor megy ha kinyitod az elméd, és teret hagysz a godolkodásra. Ha eleve elzárkózol és tagadsz, egy burok lesz a tered amibõl táplálkozol, és sose fogsz távolabb látni ennél.
Semmi extra nincs szerintem abban, hogy az agya kezdett el fejlõdni az embernek, és ennek fejleménye képpen képes kommunikációra, gondolkozásra, a múlt és a jövõ felfogására, és egyéb értelemi mûveletekre amiket nagyon részletesen leír a pszichoanalízis.
Ha megnézed az élõlények nagyon is hasonlóak, vegyünk egy kutyát. Ha már volt neked, akkor tapasztaltad hogy: tud örülni, vínnyogni, szenvedni (sírni), emlékezni, "gondolkozni" (kétszer beveszi hogy úgy csinálsz mintha eldobnád a labdát de haramdszor már nem), õ is ásít, vagy csúnyán köhög, sokszor szeszélyes (mint a macska), vannak közöttük azonos nemûhöz vonzódó, vagy a többi élõlénynél agresszívabb, vagy félénkebb, szebb, csúnyább, erõsebb gyengéb, értelmesebb, vagy butább. Hasonlóan mûködik a szervezetük motorja, még az agyuk is, csupán annyi a különbség amit a bekezdésben leírtam. A majom még ennél is értelmesebb. Ha megnézel egy-két videót döbbenet.
Na most ezt így végig gondolva, már nem is olyan nagy az eltérés, és csupán annyi a különbség hogy egy mutáció következtében az agy kezdett el fejlõdni, és ennek következtében csúcsragadozó lett ez a faj, és ez maradt fennt. Számomra ez teljesen logikus és elfogadható, befogadható, nem megy csodaszámba, messze nem. De még a húrelmélet, a multi-dimenzionálás, a kvantum fizika mélyebb megértése és következményei, az hogy az anyag nem létezik mindenhol jelen van és információ...sem nagy szám felfogni.
Mellesleg: az állat is tud gondolkozni, és döntést hozni. Mást sem csinál. Persze, nem olyan szintû döntést mint az ember. És az embert is az ösztön vezérli! Az hogy mennyi energiát fektetnek potenciális petesejt keresésére és megtermékenyítésére (illetve annak ösztönös kiélésére) az mi ha nem ösztön? Vagy az agresszivitás, a vadászat, a nõstényért való akár vérre menõ harc? Már ez öngamában ordít hogy egy dns-bõl egy fajból valók vagyunk! Számodra nem? Mi ez a borzasztó sok hasonlóság??!
Miért kellett volna hogy eltûnjön az majom? Az ember nem helyett van, hanem mellette. Majomból is létezik sok száz faj, abból az egyik fejlõdött. Õsrobbanás? Nem írom le mi az, de nézz ki az univerzumba, minden tágul....ebbõl te mire következtetsz? A Hubble mély ûr felvétel keletkezõ galaxisokat fényképezett le. (13milliárd évvel ezelõtt keletkezett fotonok amik most jutottak el ide, azaz olyan mintha a múlta tekintenénk. Ehhez a felvételhez az égbolt legsötétebb területére irányították a Hubble-t és többhónapos expozíció eredménye a felvétel. http://www.youtube.com/watch?v=mcBV-cXVWFw&feature=related)

Nem tapasztaltam az ember létrejöttét, de a józan ész a bizonyítékok a logika az emberi értelem ezt a következtetést hozattják velem.
Amit a csillagokkal kapcsolatban mondasz az okos következtetés, más filozófusok, tudósok is erre jutottak, hogy ha ilyen sok csillag van, és ennyi év eltelt, és mindegyik foton már ideért, akkor valami x millió kelvin fok fényerejével kéne világítania az égboltnak. De hogy még is miért nincs ez így? Azért mert az univerzum nem tiszta vákuum, tele van porral, gázzal, amikben ütköznek és szóródnak a fotonok. Nem teljesen átlátszatlan, fõleg nem ilyen távlatokban. Továbbá baromi ritka. Még a Föld nap távoláság is fefoghatatlanul messze van, hát még a legközelebbi csillag! A galaxiso közötti távolságoról nem is beszélve.

Nem mondtam hogy a gondolat anyag, a folyamat ami létrehozza azt az fizikai természetû. Anyag amúgy sem létezik, hisz már végig bontották a protont, neutront, kvarkokat....és a végén tiszta energiát találtak csak. Nincs fizikai értelemben vett anyag. Ha hozzá érsz az asztalhoz, ott is csak a bõröd atomjainak elektronfelhõi taszítják az asztalét. Még ott sem érsz hozzá fizikailak.
Akik ezeket a felfedezéseket tették, nagyon okos emberek. Egy egész életet szántak ennek. Ezek pedig nagyon mély gondolkozások, hipotézisek eredménye. Ebben is különbözõek az emberek. Vannak akik képesek elvontabb absztrakt gondolkodásra, mások nem. Az emberi értelem is különbözõ. A nyitottság is genetikailag meghatározott. Vannak borzasztó zárkózott emberek, mások nyitottabbak. Vannak mindent tagadók, és vannak gondolkodók. Van akit elborzaszt a végtelenség, a múlandóság az egyedüllét gondolata, van akit érdeklõdésre, kétkedésre, kérdezésre, vizsgálatra készteti. Ezért fejlõdtünk, ezért vagyunk itt ahol most.

Így van, a jelenlegi kutatások, elméletek erre engednek következtetni (egyébként bizonyos vallásban ezt már evezredekkel ezelõtt leírták hogy így van...). És a számtalan bizonyíték is. Vizsgáld meg, nézz utána, és döntsd el hogy szerinted is így van e. Ha nem? Akkor csak vagdalózól, és tagadsz mindenféle meggyõzõdés nélkül. Ha nem félsz attól amit találni fogsz akkor nézz bele a dobozba. És ne csak a dobozt vizsgáld meg, hanem a gondolataid, az elmédet ami vélményt alkot a dobozról.
A világ illúzió, és minden ami benne van csak a te elméd szüleménye. Miért nem így van? Öt érzékszerven kereszütl tapasztalod a világot, plusz az elméd által ami állandóan elvonatkoztat. A mélyebb megértés meg szintén nem új keletû, csak a mai tudományok támatsztják alá azt amit már régóta tudnak. És a kettõ ötvözete valami elképesztõ megértés-orgazmussá fokozódik. Mint amikor kinyitod a szemed és ráébredsz dolgokra. Tele van a világ ilyen emberekkel. Van aki képes rá, van aki nem, sõt, nem is szeretne tudomást venni errõl.

Az x tudós nem kijelenti hogy y idõs! Ez butaság, te is tudod. Szerinted csak úgy mondják a levegõbe, ahogy te kimondasz egy számot? Szerinted a kettõ egyenértékû? Csak úgy mondják? Ahogy te? Csak úgy mondanak valamit? Csak úgy? És mind hülye? Vizsgáld meg a fizikát, az évtizednyi kutatások eredményét, hogy hogy jutottak erre a következtetésre. Egyáltalán nem felfoghatatlan, csak õk egy egész életet áldoztak a tanulásra, fejlõdésre, a kutatásukra.
Persze, lehetne ezt a végtelenségig folytatni, vagy addig amíg meg nem érted :), de mégegyszer mondom, ez nem "elfogadás" kérdése. Elfogadni azt szoktuk hogy feljebb ment a benzin ár. Vizsgáld meg a bizonyítékokat, a tudomány jelenlegi állásást, a felfedezésekset létrehozó tudósokat, életrajzukat, a történelmet....és képességeidhez mérten gondlkozz el róluk és alkoss véleményt. Persze csak HA szeretnél közelebb kerülni a valósághoz, és erdekel az igazság, és nem félsz attól hogy az nem biztos hogy egyezni fog a te általad eddig vélt valósággal.
1/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 19:48:32 1/10
(440/615)
Egész véletlenül találtam. Kezdetleges, de elmegy. 25:00-tól http://www.youtube.com/watch?v=zA47YBsuOks&feature=related
1/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 19:26:36 1/10
(439/615)
Nem, ez az én véleményem. Amit valakibe ültetlenk, az a hit, amit gyerekkorában belenevelnek, és mivel dogmatikus ellentmondásnak gondolkozásnak helye nincs. (dogma: határozat, törvény kételkedés és gondolkodás nélkül el kell fogadni; bizonyítás nélküli, megváltoztathatatlannak hirdetett...)

Szóval amit mondok az a saját gondolatom terméke, az én meggyõzõdésem, logikus érvelésem meglévõ ismeretekre alapozva. Nyilván nem tudok meggyõzõdni a radio-carbonos kormeghatározás helyességérõl, ahhoz 60 év kutató munka kéne, aztán hogy újra feltaláljam, és nem utolsó sorban atom fizikus tudósnak kéne lennem. Régész sem vagyok, nem áshatom ki az összes csontot és vizsgálhatom meg személyesen.

Amit te mondasz, arra is rálehetne húzni hogy repeat-elsz, hiszen sok kétkedõ van akik hasonló érvekkel elutasítják a nyilvánvalót, és hazugnak állítják ki mindenféle bizonyíték cáfolat nélkül. Te neked mi a bizonyítékod arra hogy ez mind hazugság, és hogy a fél világ összesküdött, és nagy csalás minden feltárás, és itt több millió ember titokban tud tartani egy nagy titkot?

A gondolat valóban nem hullámi vagy részecske természetû. Neuronok kapcsolatának egy állapota. Nem is lehet az elõzõ kategóriába sorolni, mert kicsit olyan mint a memóriában lévõ tranzisztorok egy bizonyos rendezõdésének a mintáját akarnád "mérni". Kicsit nézz utána a kvantum fizikának, ha jobban beleásod magad meglepõ dolgokra bukkansz. Messze-messze túlhaladtunk már sok mindent... http://www.youtube.com/watch?v=CRkDicwjRQs&feature=related
Amúgy meg miért hazudnának? Meg kik? És folyamatosan megállás nélkül? Ezt ugye te sem gondolod komolyan.
Egyébként sok minden van amit még nem tudunk mérni.

A véleményedet elfogadom, de csak egy hipotézis. Mintha azt mondanád hogy: "az a véleményem hogy a nap kering a föld körül, és a tudósok akik az ellenkezõjét állítják hazudnak. Továbbá akik a követõik, azok csak ismétlik a beléjük ültetett hazugságokat."
A valami többel egyet értek veled olyan szinten, a semmibõl az élet annyira hihetetlen és hogy pont így alakult és miért. De lehet hogy az élet maga a létezés, ahogy a szíved dobog úgy az univerzum is lélegzik, létrejönnek és elpusztulnak csillagok anyagok, galaxisok ütköznek és újak keletkeznek....a határ ott van ahol az elménk nem enged tovább minket...
1/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 15:49:44 1/10
(438/615)
Értem amit mondani próbálsz, de logikailag helytelen, rossz érvelés.
Te sem voltál ott a Mohácsi csatánál, még is tudod mikor volt. Aztán létezik olyan hogy radio-carobonos kor meghatározás, ész, logika, tudomány....A Plútón sem voltunk soha, még is tudjuk milyen a felszíne. Ez különbözteti meg az embert az állattól hogy képes gondolkodni. Tévedni persze lehet, de nem milliárd éveket. Vannak persze kérdéses vitattot dátumok, de nagy részük nagyon biztos hogy akkor volt és pontos. Ezeket húszzer féle-fajta bizonyíték támasztja alá, amik egymást is igazolják. Ehhez kétség nem fér.

Az élet létrejöttének gondolat köre sokkal nagyobb volumenû és mélyebb mint sem hogy egyszerû paraszti ésszel két percben fellehessen tárni és meglehessen emészteni. Szerencsére a bolygón az évezredek alatt az állandóan cserélõdõ 5-7 milliárd ember között mindig akadtak kiemelkedõ értelmiségek akik gondolataikkal mindig egy kis löketet adtak az emberiségnek. Ez önmagában egy folyamat. Ennek megértése nem azt jelenti hogy teljesen elölrõl kell kezdeni állandóan mindenkinek mindent, és feltalálni a spanyol viaszt. Erre van az oktatás, a tanítás, az információ csere, a könyvek, az olvasás, megértés, gyakorlat....És ha nyitunk a világra, akkor sokkal több mindent megértünk mint amit úgy alapból pár perces gondolatsorból lehettséges lenne.

A matematikáról: de bizony, és nagy a valószínûsége. Ezt igazolja a sok száz milliárd galaxis, amibõl ez csak 1. És még ebben is a sok milliárd naprendszer. De ha ez szerinted valószerûtlen, az hogy az idegen faj ide jön és palántázik, az mennyivel valószerûbb?:)

Az evolúció nem az ember majom átmenetet jelenti, hanem az élõlények fejlõdésének egészét. Ezeket nem lehet hamisítani, a régészeti leletek önmagukért beszélnek. Dinoszaurusz csont, õshüllõk, bronz kor....manapság is lehet látni és ez megy végbe. Kihalnak fajok, mások alkalmazkodnak, és életben maradnak. Lásd házi macska. Egy párduc éhen halna a nagyvárosban. A házi macska meg kukázik és egeret fog. Ez fog fenn maradni és fejlõdni. Ez is egy fajta evolúció.

A véletlenek sokasága ok-okozat, csak mivel nem látod elõre, ezért véletlennek asszociálják. Mondhatjuk szerencsének is. Az hogy mi itt vagyunk, az is egy véletlen, az hogy a szüleid találkoztak, az is egy véletlen. Persze lehet hogy tudatos volt, de önmagában véletlen, hiszen ha akkor éppen nincs ott és nem szólítja meg.... A véletlent így kell érteni, mint végtelen variációk tárházát.

"Akkormár inkább az "idehozták az embert" eset, az legalább nem magyaráz félre semmit." Valóban nem, csak nincs semmi alapja.
Sosem értettem hogy a valószerûnél miért jobb egyeseknek a teljesen valószerûtlen? A logikusnál és a józan gondolkodó észnél, miért jobb a józan észnek teljesen ellentmondó abszolút valószerûtlen magyarázat? Az, hogy csettintésre létrehozták a Földet 5000-évvel ezelõtt (ami mindennek ellent mond) ez tényleg jobb??
1/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 12:58:13 1/10 Előzmény fenegyerek18
(437/615)
Azért azt ne feledjük el, hogy az ismert emberi történelem csak egy szemvillanás a Föld történetéhez képest.
5 milliárd éve: a Nap létrejötte
4,5 milliárd éve: a Föld létrejötte, a geológiai korok kezdete
3,5 milliárd éve megjelennek az elsõ egysejtûek a Földön
600-500 millió éve fejlõdésnek indul a többsejtû élet
Bõven volt idõ fejlõdni. Felfoghatatlanul sok az a 3500 millió év. :)
1/10
Shiviatar 2012 márc. 10. - 11:09:19 1/10 Előzmény fenegyerek18
(436/615)
Még ez is sokkal logikusabb, és elfogadhatóbb mint az a pár hsz. De még ennek is van realitása. Mondjuk az evolúció nem hit kérdése, az olyan mintha azt mondanám hogy nem hiszek a quantum fizikában...
Én azt azért nem mondanám hogy úgy hozták ide az embert az UFO-k készen (hisz volt elõember, õsember, kromanyoni...stb. azokkal mi van. Meg az evolóciós koponyákkal, fejformákkal az évmilliók során. Melyiket hozták az UFO-k. Mindet?), hanem inkább azt hogy nem aminosavakból lett az elsõ egysejtû, hanem esetleg egy meteorit kapcsán jutott be egy baktérium és így kezdõdött az élet.

De ha a film azt a párhuzamot próbálja megjeleníteni, amit te is az elõbb leírtál, aztán már inkább eltudom fogadni. Sõt. Ebbõl a szögbõl nézve inkább egy kis gondolatébrsztõ a film, mint sem vallási propaganda.

Egy idevágó idézet, amit itt a fórumon írt valaki:

"Az az Isten, akit valónak hiszel, egyrészt tudatlanság, másrészt zsarnokság terméke; amikor az erõsebb rabigába akarta hajtani a gyengébbet, bebeszélte neki, hogy Isten áldását adta láncaira, amannak pedig már annyira begyepesedett az agya a sok nélkülözéstõl, hogy el is hitte neki. Valamennyi vallás erre a mesére megy vissza, úgyhogy éppoly megvetésre méltó mind, akárcsak a forrásuk, nincs közöttük egy sem, melyrõl ne ordítana messzirõl, hogy szemenszedett hazugság; mindegyik tele van olyan misztériumokkal, melyekbe belesápad az ész, olyan tantételekkel, melyek megcsúfolják a természetet, idétlen ceremóniákkal, melyek kacajra fakasztanak."

Donatien Alphonse Francois de Sade