nonest88 2018 jan. 27. - 16:25:34 Előzmény LajtaJ
(3/3)
Nem láttam a filmet, nem is szándékozom megnézni, viszont csínján a kategorikus kijelentésekkel. A saját családomban volt háborús katonatiszt, akit átvett az ÁVO, késõbb is komoly beosztásokat töltött be. Való igaz, Rákosi becsukatta, viszont Kádár rehabilitálta. A történelem bonyolult.
hatodik lenin 2018 jan. 27. - 16:23:48 Előzmény LajtaJ
(2/3)
igen, igaz..de nem is dokumentumfilmnek készült..

Dokumentumfilm:
A dokumentumfilm gyökerei a filmhíradókban fogantak. Olyan tényeken alapuló film, amely valós eseményekrõl és emberekrõl szól. A mûfaj megnevezése a francia „documentaire” kifejezésbõl származik, amelyet eredetileg útifilmekre használtak.

Játékfilm:
A játékfilm olyan film, amelyek akár kitalált, akár valós történeteket színészek (vagy animált figurák) által (karakterekként) eljátszott, forgatókönyvben foglalt és rendezõ által irányított jeleneteken keresztül mutat be. A legsokrétûbb, legsokfélébb, és egyben a legközismertebb filmes mûfaj, amely számos almûfajban készülhet.
LajtaJ 2016 ápr. 16. - 16:40:17
(1/3)
Szirupos, teljesen hiteltelen, vagy ahogy a film címe is beismeri "Képtelen történet".

Az ÁVO valóban átvett korábbi nyilasokat, de csak az ún. "kisnyilasokat"! Az ÁVO-nál vezetõi beosztásba, tiszti rendfokozattal szinte kivétel nélkül csak genetikai alapon kiválasztottak kerülhettek.

Komoly beosztásban lévõ, korábbi rendõrtisztekeket, egy hadnagyot semmi esetre sem vettek át. Az ilyeneket elég hamar B-listázták, kitették a rendõrségrõl, késõbb pedig internálták, koholt vádak alapján börtönökbe, Recskre zárták.

Az, hogy egy horthysta rendõrtiszt késõbb komoly rendõri, katonai beosztást érjen el akár a Rákosi (Rosenfeld)-, akár a Kádár-korszakban teljesen kizárt dolog volt. Ezek a B-listázott rendõrök késõbb csak segédmunkásként dolgozhattak, esetleg a '60-as években tölthettek be valamilyen alacsonyabb szintû könyvelõi stb. munkaköröket (a precizitásuk és szorgalmuk közismert volt, ezért megbízható munkaerõk voltak).

Tehát egy teljesen hiteltelen, ócska mesefilmmel állunk szemben, amelynek semmilyen valóság alapja sincs.