vino-et-veritas 2018 máj. 07. - 08:49:55
(204/224)
Van benne valami. A család engem is azért csesztet, hogy miért nézek ilyen hosszútávú, szerintük unalmas dolgokat (kerékpár, snooker /ráadásul nyugtató zöld asztal/, endurance, stb.). Mivel nagyon senkinek sem drukkolok egyikben sem, így a legjobb kiakpcsolódás, semmi idegeskedés, mennek lassan a dolgok előre és kész...
Ha meg nem mindig Froome nyer, akkor még izgalmas is tud lenni.
Amúgy ezzel az izraeli nyitánnyal érdekesen kezdődött a Giro...
vino-et-veritas 2018 ápr. 11. - 08:05:03
(203/224)
Most összejött minden (azér' szerencse is kell , pl. bukás vagy defekt nélküli verseny) és bevállalósan taktikázott is. Eddig inkább csak tette a kereket, aztán hajrázott és emiatt gyakran 2. lett.
Ja, és előtte nyert egy "kisebb" egynapos klasszikust is a Gent-Wevelgem-t.
Amúgy volt, aki azt mondta, hogy "örök ígéret" marad és nem lesz igazán maradandó eredménye, csak a VB-k...
vino-et-veritas 2017 szept. 27. - 17:59:02
(202/224)
Ez a Sagan gyerek megint világbajnok lett.
Nem sokkal, csak néhány cm -rel, de megelõzte Kristoffot.
Most nem jött be az "örökös második" átok...
cellasto 2017 szept. 09. - 19:05:25
(201/224)
ez a mostani vuelta végeredmény és maga a duplázás nem is a sky sikere, hanem inkább a többi csapat szegénységi bizonyítványa
nem képesek felnõni arra a szintre, hogy egy tour utáni froomeot megfogjanak

én végeztem egy idõre az országúti kerékpárral (is)...

contadornak viszont nagy gratula a mai gyõzelemhez
ha nem is piros trikóval vonul vissza, de az összetett 4. hely és a mai szakaszgyõzelem is szép eredmény :)
cellasto 2017 júl. 25. - 14:11:25
(200/224)
szívembõl szóltál :)
vino-et-veritas 2017 júl. 24. - 13:12:14
(199/224)
Sajnos már kopik az emlékezetem, miket mondott pontosan (pl. "erre közelebb, arra hamarabb"?, stb.).

OFF

Személyes dolog, hogy szinte egyidõben ment el az apámmal....
offtopic
edimir 2017 júl. 24. - 12:43:12 Előzmény vino-et-veritas
(198/224)
Sipi és az õ "Óbudai álmoskönyve"!:)... tényleg feledhetetlen....
offtopic
edimir 2017 júl. 24. - 09:42:00
(197/224)
Szívesen olvasnék szeptember 10-én egy olyan hsz-t: "utálom ismételni magam, de már csak a vueltaban bíztam... és bejött :)
cellasto 2017 júl. 22. - 23:49:17
(196/224)
ellenfelek nélkül csak elveszthette volna ezt froome...
nem tudom, ki hogy van vele, de a tour már egyre gázabb

mondjuk az idei giro is nagyon gyenge volt, a tavalyi sokkal izgalmasabb volt minden szempontból...

utálom ismételni magam, de már csak a vueltaban bízok :)
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 18:53:48
(195/224)
Érdemes volt megnézni az idõfutam végét..... Az Élet írja mindig a legjobb forgatókönyvet, ezek a 1mp-es különbségek!!! Örültem a két lengyelnek a dobogón, Froome-nak nem annyira, de ez van. Ezt legalább a saját zsírján érte el. Minden eldõlt, már csak az összetett 3. hely maradt nyitott Bardet és Landa között, vajon be akarja húzni a Sky holnap?

Azért jellemzõ a maximális rákészülésre, hogy Kwiatkowski menését lekövette a kocsiból Froome, semmit se bízott a véletlenre és az idejébe is pont belefért... A lengyel megérdemelte a 2. helyezést, eddig Froome-ért hajtotta szét magát, most végre magáért mehetett.
cellasto 2017 júl. 22. - 09:45:01
(194/224)
vueltan jó eséllyel ott lesz doumolin és nibali is
bár egyikükért sem rajongok, bááárki, csak ne a sky...

aztán kérdés albertoval mi lesz?
mert a vuelta az õ terepe, hátha mutat valamit a régi el pistolero-ból

de egyébként tényleg kétségbeejtõ a sky fölénye minden szempontból
vino-et-veritas 2017 júl. 22. - 08:02:08
(193/224)
Ezt már korábban is írtuk.
A Froome-gyõzelmek egyik legfontosabb kulcsa maga a Sky.
Más csapatok messze lemaradva mind erõben, mind szervezettségben, mind stratégiában, mind taktikában...
Még lehet meglepetés, bár kicsi az esély hogy elbukja (ahhoz tényleg az kellene...).
offtopic
edimir 2017 júl. 22. - 04:01:35
(192/224)
Azért nagyon össze van rakva a Sky csapata, mekkorát ment Landa és Kwiatkowski Fromme-ért, aki sajna tényleg nem lett igazán megszorítva, csak egy apró megingás volt, amikor az emelkedõn Aru el tudta venni tõle a sárgát, ott még visszajött a reményem, ami Porte bukásánál elhagyott... aztán másnap látszott, hogy az Astana mennyire képes csak...

Vouelta? Nem tudom. Fojtogató a Sky fölény.

Igaz, hogy Thomas elvesztésén és a defekten túl a Sky-osok elég simán átvészelték eddig a Tourt. De valahogy ne bukás v. technikai probléma miatt bukják el a Voueltát, hanem azért, mert vki képes felülmúlni õket és Fromme-ot, szóval ne a szerencse, hanem az erõ döntsön, egy jó kis harc vmelyik hegyi szakaszon.... Ezért is vagyok kíváncsi az idõfutamra, kiben mi maradt....

Amilyen biztató volt Aru kezdetben, úgy fogyott el a végére... Az utolsó két hegyi szakaszon már szegény mást se csinált, mint igyekezett a leszakadásokból visszaevickélni... aztán a sokadiknál már nem ment, szedett is össze jópár mp-es hátrányt mindkét hegyen...

Bardet-en meglepõdtem, volt benne erõ és spiritusz. Nem hittem volna, hogy az Izoardon is megcsinálja, le a kalappal elõtte, hogy két nap egymás után bepróbálkozott...

Uranban csalódtam, az Izoard megmutatta, hogy ennyi, nincs több....

Nairot fájt nézni... Alberto meg egyszer-egyszer villant, de csak pislákolt, nem volt benne erõ végigvinni.... Ez nem az õ Tour-juk volt....

Vouelta? KI?????????????????????????????????????????
cellasto 2017 júl. 22. - 02:02:14
(191/224)
maradt a vuelta...
bár egy ilyen kipihent froome ott is könnyen behúzhatja az összetettet.

na de azt ne adja meg nekünk a kerékpáros atyaúristen....
cellasto 2017 júl. 22. - 02:00:23 Előzmény edimir
(190/224)
igen, ezt láttam már másnap,
ezért is mondtam, hogy cav nem neheztelt saganra..tudta õ is, hogy ez egy szokványos sprint baleset volt
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 22:39:25
(189/224)
Vegyél be lázcsillapítót, majd kigyógyulsz...... a fura képzetekbõl!:)

Holnap egyenkénti idõfutam... azt hiszem azért nem fogom tudni megállni, hogy a végét ne nézzem meg.... nem mintha hinnék még a "hátha" csodában, de azért az utolsó 10 indulót, az összetettben még számítókat azért megnézem, csak úgy... kiben mi maradt a 3. hét végére....

Régen mennyire vártam a Tour-on az idõfutamot Bodrogi miatt....
Ljerk 2017 júl. 21. - 21:53:00
(188/224)
Én mindent el tudok képzelni. Amikor nagyon lázas vagyok - még azt is, hogy az igazság gyõz. :)
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 20:25:31
(187/224)
Szerintem Demare volt a legszabálytalanabb ebben az egész sprintben ezzel a hirtelen és jelentõs elmozdulással... Ha rosszmájú akarnék lenni, két szerencséje volt.. 1. Bouhanni nem állt fejre a hirtelen manõverétõl... 2. hogy francia.

Saganra ráhúzták a vizeslepedõt, Demare meg szakaszgyõztes lett...

Azért gondoljunk bele, hogy a korábbi szakaszokat nyerte egy brit (Thomas), egy német (Kittel)... és a harmadikat Sagan... Te el tudod képzelni, hogy végre van egy francia szakaszgyõztes és azt az UCI szigorúan megbüntetné?
Ljerk 2017 júl. 21. - 15:00:20
(186/224)
A tegnapi reménykedésem semmivé foszlott.

A Sagan elõtti versenyõhöz meg mit szóltok? Ha Sagan arrébb mozdult 40 centit és az baj, az meg métereket kacsázott jobbra-balra.
offtopic
edimir 2017 júl. 21. - 12:01:13
(185/224)
Azért kell a méltóság is, no, meg az Ember! Abból is jól vizsgáztak.... és szerintem az üzenet a twitteren nem a médiának, hanem valóban egy másik bringásnak szólt...

KÉP: Sagan posts-jából a kép, amit Cavindish-nek írt

Forrás és ismertetõ:
http://lebuzz.eurosport.co.uk/viral/peter-sagan-posts-classy-cavendish-tweet-29761/