Téma: Kill Bill 2.

perry 2009 máj. 04. - 17:24:01
(232/332)
Mint mindig van abban valami ambivalens ha Tarantinot néz az ember.
Nekem olyan mint ha mûfajok kópiáját nézném, aztán csak pikk-pakk és valami meglódul és mássá válik a filmjeiben.
Aztán már nem gyõzöm kapkodni a fejem miért, is, kitõl is, ez meg aztán volt már , vagy csak rá jellemzõ?
Nincs ez másképpen a Grindhouse megtekintésénél sem.
A digitális forradalom tombolása közepette látni
kocsikat melyek szilánkokra törnek, eredendõ gépalkatrészek repülnek a nagy semmibe merõben
meglepõ.
Aztán meg rá kell jönnöm , hogy csajosul is piszok jól ért ez a pasi, ugyan úgy mint "gengszteresül". Azon elvitatkozhatunk kit untat ha néhány nõci úgy játszik mint egy "B" kategóriás bögyi csöcsi x idõn keresztül, de ekkor meg át vált a mozi kõ kemény Hollywood-i
akciófilmre és Spielberg legjobb ifjonti munkáját idézi A párbajt, igaz Tarantinó ezen is csavar 1, 2 menetet.
Abból a Kurt Russelbõl pedig akit az utóbbi években
cyborg katonaként nézhettünk -szerencsétlenségünkre- olyan mozi színészt bont ki, hogy nem gyõztem az államat leejteni.
Persze nem õ az elsõ Tarantino életében, visszahozta õ Travoltát is a sokat szidott vagy áldott Ponyvaregényben is.
Na persze, megint itt a kérdés nézzük a Kutyaszorítót és jön a szövegelés a bisztróban , szövegelés a kocsiban, hogy is van ez ismétlés, vagy bravúr lopás vagy öncsalás?
Vagy csak nem más mint egy országúti csavaros bosszútörténet, vagy csak egy kipofozott roadmovie a sokat emlegetett b "utcából"?
Ne tán csak a kaszkadõr szakma elõtti tisztelgés?
Nekem az a legfurcsább Tarantinoban, hogy zavarba ejt, akkor kapok tõle valamit filmes viszonylatban mikor nem is várnám. Megoldásokat, gondolatokat, képi izgalmat, verbális gondolatot.
Azt gondolnám ez is egy amerikai film, aztán meg tisztelgést látok az európai mozi elõtt, vagy mûfajok, ne tán szakmák elõtt.
Soha nem tudom megunni, mert mikor azt mondjátok ááá ezt már láttam tõle, ez meg sokkal gyengébb mint a másik, mindíg gondoskodik arról, hogy jó pofára essek.
Lehet ezt 100 perc locsogásnak felfogni, és lehet ezt Rodriguez utóérzésnek is titulálni
kinek-kinek tetszése szerint.
Nekem hasonlíttatás nélkül új eszközök ide vagy oda, vagy a maga korában az x y film ilyen volt vagy olyan, megint egy Tarantino mozi ahol bóvli elemekbõl felépít egy mozit melyet élvezek és kedvemre való.
waterdrag 2009 máj. 04. - 13:25:42 Előzmény Nordzsi
(231/332)
talán ne szóljál be.
10/10
offtopic
damienisback 2009 máj. 04. - 10:27:33 10/10
(230/332)
mint már korábban is írtam, magasról teszek arra, hogy kinek tetszik a film vagy a rendezõ stílusa és mennyi díjat nyer. nem az alapján döntöm el, hogy tetszett-e vagy sem, hogy mennyi oscart kapott vagy a rendezõrõl mi a véleménye a többségnek...
perry 2009 máj. 04. - 06:21:55
(229/332)
Ugyan , már ha valaki fércbõl is képes egyedi hangú mozit létrehozni az önmagában sem kevés.
Mint írtam rajongók és ellentábor.
Csak próbálom megfejteni Tarantino "titkát", mert érdekel a személyisége és az a "termék" amit létre hoz.
Színfoltnak lenni a "palettán" sem kevés, de igazán kvalitásos "festmény"-t kevés rendezõ képes létre hozni.
Bizonyára ismered a kismester nagymester történetet, mindenki eldöntheti hová helyezze.
P.S.
A Ponyvaregény a maga idejében új hang volt még akkor is ha szintén hozott anyagból is épült.
offtopic
Heathcliff 2009 máj. 03. - 22:03:23
(228/332)
Pera007 2009 máj. 03. - 21:45:30
(227/332)
Imádom Quentin Tarantino-t és az összes filmjét. A Halálbiztos volt az egyetlen amiben egy kicsit untam azt a sok csajos dumát, de egyébként jó. a kill Bill-re visszetérve. Quentin nagyszerû rendezõ akrki bármit is mond. Az tetszet a legjobban ahogy összehozott egy olyan filmet amelyben a B kategóriás jegyek találhatók de nem zavaróak. Kill Bill-ben is érzõdik a tipikus Tarantino stílus. Miben is merûl ez ki?: Külön jelenetekre osztott zenék, melyek ínkább slágerek mint külön komponált muzsikák. A vér mûvészi alkalmazása. (a Kill Bill-ben az animált jelenet mikor a kislányra csöpöga vér....hát) Poénos párbeszédek, visszafogodság nélkûl. Mivel a Kil Bill valójában egy filmnek készûlt és hossza miatt vágták ketté melynek az lett a következménye igy hangulatilag egy kcisit külömbözik az 1 és a 2-õ. Az 1 sokal pergõbb és akciódúsabb míg a 2-ben a történet bontakozik ki jobban. Egyszó mint száz a Kill Bill 1-2 igazi Tarantino film melyet a nagyközönsg is zseret nem is hiába. Kill Bill 1-2 10/9.....
perry 2009 máj. 03. - 21:33:57
(226/332)
Az azért fura, hogy te határozod meg az élvonalat.
perry 2009 máj. 03. - 21:30:45
(225/332)
Az újdonságról, Roger Avary forgatókönyvét írta át sajátos stílusában, szóval nem igazán új.
A francia új hullámos szövegelés sem igazán az õ találmánya.
A sok fuck pedig csak egy a Ponyvaregény technikai "találmányaiból".
Hivatkozva a wikipediára:
" * A filmben felbukkanó francia alkotások közül említhetõ Jean-Luc Godard 1964-es Bande à partja, ahonnan Tarantino az azóta klasszikussá vált Mia Wallace és Vincent Vega táncjelenetet csente el.
* Vincent Vega jelleme, aki kísértetiesen emlékeztet Jean-Paul Belmondo 1960-ban játszott szerepére a Kifulladásigban (Godard).
* A következõ francia kapcsolat a Bonnie ügyben található, ahol is Jules és Jimmy jelenetei könnyen párhuzamba állíthatók François Truffaut Jules és Jim 1962 címû filmjével.
* Mr. Wolf Harvey Keitel problémamegoldó jelleme erõsen ismerõs lehet Luc Besson Nikita címû filmjébõl."
Szóval merõ szofisztika újdonságként kezelni a
Ponyvaregényt.
Azt tökéletesen értem ,hogy nem teszik a Kill Bill, így aztán sok érdekeset tõled sem tudtam meg.
10/10
Nordzsi 2009 máj. 03. - 21:22:28 10/10 Előzmény waterdrag
(224/332)
Talán elõtte ne vegyél be altatót!
Karter 2009 máj. 03. - 21:07:24
(223/332)
7/10, leginkább azért, mert elég vontatott...az akciójelenetek viszont nagyon jók...persze el kell hinni már jó elõre, hogy ez a pálcika fõszereplõ csaj (Uma Thurman)szétcsap mindenki és mindent, még a tömör fát is...:)hát az a kis kacsója jól bírta a koporsó törést, de a fa megadta magát:))... a szemkikapós jelenet szuper...a végén...hát ...pörgösebben ez a film akár kilences is lehetne....
perry 2009 máj. 03. - 19:15:04
(222/332)
De tényleg mitõl is rosszabb?
perry 2009 máj. 03. - 19:05:31
(221/332)
ehh mindenki :)
perry 2009 máj. 03. - 19:05:08
(220/332)
mondani
10/10
offtopic
damienisback 2009 máj. 03. - 19:04:47 10/10
(219/332)
figy, nem ártana megérteni, hogy egy thrillert vagy egy drámát ne hasonlíts már egy akciófilmhez.
ha nem tetszik Tarantino stílusa, akkor ne nézd meg ezeket a filmeket. ha mégis megnézed és negatív véleményt írsz róla, akkor ne csodálkozz, hogy azok (is) válaszolnak rá, akiknek tetszett...
perry 2009 máj. 03. - 19:04:45
(218/332)
ya zsiger semmit mondani mindeni tud itt:)
9/10
norton15 2009 máj. 03. - 18:48:48 9/10
(217/332)
Azért nem kell túlzásokba esni, meg ennyire utálni, értjük mi, hogy nem szereted, na.
hErO 2009 máj. 03. - 17:50:58
(216/332)
Egyébként akinek nem tiszta, elolvashatna egy-két pozitív kritikát amiben írják, hogy Tarantino nem véletlen vett "B" kategóriás alapot (történet, látvány, stb..) a filmhez.
6/10
offtopic
zee944 2009 máj. 03. - 17:29:35 6/10 Előzmény dracung
(215/332)
Csesztetnek, de ne törõdj vele. Unatkoznak.
offtopic
hErO 2009 máj. 03. - 17:28:22
(214/332)
Azért riszpekt neki, õ legalább nem aludt el a film nézése közben.:D
10/10
offtopic
damienisback 2009 máj. 03. - 17:17:00 10/10
(213/332)
az már túl bonyolult... :D