Téma: Kim Nam-gil

Min-Rin 2012 ápr. 05. - 12:12:23
(34047/65967)
Közben rájöttem, hogy arról van szó, de sajnos én sem emlékszem, de még arra se, honnan kaptam az ötletet a begyûjtésre! :( Így egyelõre nincs semmi kapaszkodóm! Ha fény gyúlik netán az agyamban, jelentkezem!

Amennyiben eljutok ma a KKK-ba, beszámolok természetesen majd a hallottakról! :)
Min-Rin 2012 ápr. 05. - 11:58:46
(34046/65967)
Mit kell megtalálni?
Min-Rin 2012 ápr. 05. - 11:57:54
(34045/65967)
Kedves Tokki, köszönöm, örülök hogy tetszett! :) Öreg, tapasztalt róka vagyok már(sajnos), és a tetejébe némileg grafomán is, mint a mellékelt ábra mutatja. Ha minden jól megy, ma elmegyek a KKK-ba a Koreai-Magyar Diák Barátság Társaság találkozójára, remélem nem néznek ki amiatt, hogy nem vagyok éppen diák-korú! :) A rendezvényen Koreában járt magyar diákok élménybeszámolóját lehet meghallgatni!
76 babika 2012 ápr. 05. - 09:18:03
(34044/65967)
http://youtu.be/BcDH8VQSGSQ További szép KNG-es napot!
kimbin01 2012 ápr. 05. - 09:17:06
(34043/65967)
Sziasztok, szép napot.Szép, mert holnap már csak 2 számjegyû lesz a várakozási idõ.

Látom ez a koreai élet komoly megbeszélést kíván.Biztos az az általános amit ez a
hölgy leírt, de szerintem biztosan vannak ott is kivételek.Gondolom ez a családi, és
a társadalmi helyzet is befolyásolja.Mert lássuk be, nálunk is vannak hasonló elveket,
nézeteket valló férfiak és nõk.Viszont csak sajnálni tudom õket, mert így nem élik át
igazán azt az örömöt, amit egy társsal igazán megélhetnének.
76 babika 2012 ápr. 05. - 08:49:07 Előzmény Min-Rin
(34041/65967)
Kedves Min-Rin ez nagyon jó ez a blog ezt ismerem. De õ teljesen másképpen látja a dolgokat, mint a másik, aki nem érzi jól magát kint Koreában.
76 babika 2012 ápr. 05. - 08:41:38 Előzmény vondermonarchie
(34040/65967)
Szia, Mélygyökerûfában is õ játszik? Mert a Chuno után, azt szeretném megnézni:-) Köszi!
76 babika 2012 ápr. 05. - 08:36:32 Előzmény kje
(34039/65967)
Kedves kje éljen, már csak 100 nap:-)))
76 babika 2012 ápr. 05. - 08:33:14 Előzmény Maryu
(34038/65967)
http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__azsia__2768380-mi-ez-a-nagy-erdeklodes-korea-irant-mi-okbol-akarnak-joparan-hirtelen-idejonni Jó reggelt, szép napot! Ennek a szövegnek, én is tegnap reggel ide tettem a linkjét. Te nagyon ügyes vagy Maryu, hogy tudtad ide másolni? Ilyen hosszú szöveget, én nem tudtam. Köszi. Igy legalább mindenki elolvasta:-)))
Min-Rin 2012 ápr. 05. - 07:54:44
(34037/65967)
:))))))))))) Egyszerre, azonosan! :)))))))))
Min-Rin 2012 ápr. 05. - 07:52:56 Előzmény vondermonarchie
(34036/65967)
Szerintem az igazság középen van! Nyilvánvaló, hogy ott se fenékig tejfel az élet, korábbi hozzászólásaim között találtok is erre utalókat. Tudjuk, hogy a hagyományoknak a mai Korea életében is nagy szerepe van, és ezek a hagyományok nagyon szigorú elõírásokat tartalmaznak. De egyúttal keretet is adnak az életüknek! A mi szabadabbnak mondható társadalmunkban sokan viszont attól szenvednek, hogy ez a szabadság már inkább szabadosság. Lehetõséget ad az embereknek minden szabály felrúgására, a másikak semmibevételére. Ennek eredménye, hogy átesünk a ló túlsó oldalára, és vonzódni kezdünk a buddhizmus hátterével rendelkezõ, az erkölcsöt jobban szem elõtt tartó ázsiai világba. Aki fehéret/feketét lát csupán, biztosan csalódni fog! Az általunk látott koreai filmek/sorozatok természetesen nem a valóságot mutatják, hanem azt, ami felé terelni szeretnék a koreai emberek gondolkodását: a fiatalok éljenek otthon, szülessenek gyerekeik, tiszteljék az idõseket, a családfõt stb. Ez a törekvés helyes, hiszen ezzel lehet biztosítani a nemzet fennmaradását. Nekünk is szükségünk lenne ehhez hasonló, a szórakoztatás jelmezébe öltöztetett példaadásra! A 7 éve ott élõ magyar nõ szerintem sem hazudik. A helyzete sokkal súlyosabb: éppen az õ naiv elgondolásai okozhatták az olyan nagy mértékû csalódást, ami miatt képtelen az értékeiket észrevenni. A hozzászólásában csak rossz dolgokat sorolt fel, jót véletlenül sem. Ez bizonyítja a számomra, hogy fehéren/feketén lát, tehát nem hiteles a véleménye. Amiket elsorol, részben nevetségesek (szemetelés, köpködés: nálunk nincsenek hasonlóan zavaró jelenségek?), részben az - általa alapjaiban nem értett - társadalmi elõírásokból, szokásokból (a családfõ irányítja a családot, nem mondják a szemedbe a véleményüket: mértékkel, de nekünk se ártana) fakad. Kívánom ennek a szerencsétlen nõnek, hogy térjen haza: neki valóban inkább a mi fellazult erkölcsû társadalmi közegünk fekszik, de lehet, hogy néhány hónap után fejvesztve menne vissza, mert mi meg azt az oldalt látjuk, hogy itt se kolbászból van a kerítés! :)
Azt pedig természetesnek találom, hogy a filmek alapján feltámad az igény az adott ország jobb megismerésére, azaz az odautazásra néhány nap, hét, esetleg hónap erejéig. Én is szívesen megtenném!
Végezetül ne felejtkezzünk el arról, hogy az elvágyódás, akár Dél-Koreába, akár nyugatra (USA, Nagy-Britannia) irányul, annak a jele, hogy itthon vannak komoly bajaink, méghozzá nem egyéni, hanem társadalmi szintû bajok! Ezen javítani nagyon fontos feladat: az ország jövõje múlik rajta!
Elnézést kérek mindenkitõl a túlzott hosszért, a topikba talán nem illõ túlzottan súlyos téma taglalásáért, de úgy éreztem, le kell írnom nektek a véleményemet! :) (És még rövidre is fogtam magam!) :)))))
Min-Rin 2012 ápr. 05. - 07:10:48
(34035/65967)
Kedves Anna! Nem én kerestem, de jó volt megint megnézni!
kje 2012 ápr. 05. - 07:02:48
(34034/65967)
kje 2012 ápr. 05. - 06:55:29
(34033/65967)
Jó reggelt, szép napot!

100 nap múlva leszerel!

Most visszafelé minden nap beteszem a 100 képet olyan sorrendben, ahogy felkerültek, ez lesz a mi visszaszámlálásunk :-)))

100/100
vondermonarchie 2012 ápr. 05. - 02:43:00
(34032/65967)
Visszafele olvasok, és koreai a férje ennek a nõnek.
vondermonarchie 2012 ápr. 05. - 02:41:30
(34031/65967)
Valószínûleg, mert nincs más választása ...

Miért baj, ha valaki elmondja az igazat a koreai emberekrõl ? Mi oka lenne hazudni ?
Sok magyar fiatal belebolondult a koreai sorozatokba, lehet feladva mindent kimegy oda , mert ott egy mesevilág van ( így gondolja), és jön a pofára esés , viszont már nincs visszaút.

Szerintem nõjünk már fel és ne csak a sorozatok csillogását lássuk :))

Érdekes ahogy összemosod Koreát és Japánt a példázatoddal :)
vondermonarchie 2012 ápr. 05. - 02:29:56
(34030/65967)
Az a nõ 7 éve él valószínûleg koreai férjével és annak családjával, ott is dolgozik, így sokkal árnyaltabb képet lát és más szemüvegben, mint aki kiruccan, esetleg több hónapot él, de van egy magyar társa és valószínûleg volt egy magyar baráti köre is kint.

Ti igencsak rózsaszínû ködben látjátok Dél-Koreát, csak nem beszippantottak a sorozatok ? :))

Õk nemhogy az európai fehér ember nem veszik semmibe hanem legszívesebben Észak-Koreát ( saját vérüket) is elfelejtenék, lásd a pár hónappal ezelõtt ide is belinkelt dokumentum filmet az észak-koreai éhezõ gyerekekrõl.
vondermonarchie 2012 ápr. 05. - 02:22:13
(34029/65967)
Nagyon jó kis kommenteket találtál !

Érdekes ez a negativizmus, és bár csak pár sorozatból és dokumentumfilmbõl ismerhettem meg - alig, persze - Koreát, nekem is ugyanaz a véleményem, mint ennek a 7 éve kint élõ lánynak.
Európai ember maradjon meg a sorozatok nézésénél és ne akarja az ottani életet :))
vondermonarchie 2012 ápr. 05. - 02:11:14
(34028/65967)
A Thank you nagyon szép sorozat, ráadásul sokkal árnyaltabb, mélyebb képet mutat a koreai társadalom legalsó rétegeirõl, mint a megszokott gazdag-szegény kontrasztos filmek. Elgondolkodtat, megbeszélésre késztet.

Szerencsére én is a Chuno elõtt láttam, így abban valószínûleg még jobban tudtam értékelni JH-t :))