Téma: Kim Nam-gil

Maryu 2017 júl. 14. - 20:16:50
(65757/65967)
Én próbálok nem túl sokat gondolni az új sorozatra (babonából). Nehogy aztán csalódás érjen és ne legyen hozzá angol felirat. Vagy, ami még rosszabb, van hozzá, de használhatatlanul vacak. Mint a Shark esetében is sokat kellett várni, amíg végre született egy használható angol felirat.

Úgyhogy csak reménykedjünk, szép csöndben. Valami jó lélek csináljon hozzá egy jó angol feliratot. PL.

Ez a kis elõzetes tényleg nagyon jó!
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 14. - 17:36:24
(65756/65967)
Ön szokatlanul szelíd és szûkszavú lett, bár legalább mosolyog. :)
Gondolom, mindketten a másikra értjük az elõbbi idézetet, de ez így is van rendjén. Ha az ember önmagát nem ismeri és nem becsüli, másokat sem fog.

Engedjen meg még egy utolsó idézetet, a szív és a lélek kapcsolatáról. Persze ennek értelmezése is erõsen szubjektív.
"Áthatolhatatlan páncélt növesztettem a szívem köré, hogy megvédjem magam a sebektõl, és már egészen elfelejtettem, hogyan kell nyitott lélekkel közeledni valakihez." (Julianne Donaldson)

Tkp. némileg kapcsolódik a Summer Scent-hez is. Bár Ön az e tárgyban írt hajnali gondolataimat figyelmen kívül hagyta, de be kell vallanom, az Ön fanyalgása ihletett meg. Ezt mindenképpen köszönöm. :)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 14. - 16:40:26
(65755/65967)
Remek, mélyenszántó anamnézis, Micike :-)
legyen úgy, ahogyan Ön gondolja :-)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 14. - 15:05:40
(65754/65967)
"Ha tükör a világ, abban mindig az aktuális képünket látjuk meg. Mindig éppen az a mondat tûnik a szemünkbe, ami a pillanatnyi állapotunkról szól." (Ara Rauch)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 14. - 09:30:35
(65753/65967)
Micike, én egy rideg disznó vagyok.
Durva és közönséges fráter, kinek lelke sincs.
Egoista vadbarom. ráadásul.
és kegyetlen állat is.
Ez így van.
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 14. - 05:17:07
(65752/65967)
A haza védelme az én értelmezésemben katonaságot jelent, bár kétségtelen, hogy az egészségügyi kontingens ilyen küldetések alkalmával is nélkülözhetetlen. Emellett pl. az „Orvosok határok nélkül” elnevezésû segélyszervezet kifejezetten karitatív jellegû, nem a honvédelmet, hanem „csak” az emberek védelmét szolgálja. De úgyis kijavít majd, ha tévedek.
Sem ehhez, sem az asztrológiához nem értek az Önhöz hasonló mélységekben, viszont azt gondolom, hogy az is bõven elegendõ, ha az ember lánya/fia a saját életében ahhoz ért - de ahhoz a tõle telhetõ legnagyobb mértékben -, amivel hivatásszerûen foglalkozik. A többi dolog lehet csak hobbi, érdeklõdés, szabadidõs tevékenység, kinek-kinek vérmérséklete, szellemi kapacitása függvényében...

Az „Amélie csodálatos élete” c. filmet még nem láttam, de nem is tervezem. Csekélyke szabadidõmben leginkább koreai sorozatok, filmek megtekintésével szoktam foglalkozni.
A créme brulée égetett cukormázának felemlegetése helyett tökéletesen megfelelõ lett volna a „jéghegy csúcsa” kifejezés használata, nagyjából ugyanolyan jelentéssel bír, bár a kifinomultságot nélkülözi.

Summer Scent. Nekem tetszett az alapmotívum, hogy vajon a szív, ami anatómiai-élettani szempontból mindössze egy kis öklömnyi izompumpa, vajon tényleg a lelkünk, az érzelmeink központi szerve? Vagy mondjuk a tudatunk által befolyásolhatatlan vegetatív idegrendszerünk függetlenítheti-e magát egy donor-szívtõl? Vagy a donor-szív a recipiens vegetatívumától?
Vagy akkor tkp. hol van a szerelem/szeretet zsigeri központja? Van-e olyan egyáltalán?
Nyilván ezek a kérdések fel sem merültek a forgatókönyv írása közben, de az én fantáziámban pl. képesek voltak megfogalmazódni, ezért elõre elnézést kérek.
A „cápás nõ” persze túl szép volt ahhoz, hogy elhiggyem róla a halálos szívbajt, sehol egy ödéma, sehol egy legalább néha elkékülõ száj. De talán jobb is így, ha nem zaklatják a laikusokat a látvánnyal…
Ráadásul a véleményünk még egy lehetséges nézõpontból is gyökeresen eltérõ, Karinthy szavaival élve „Férfi és nõ sohasem értheti meg egymást, hiszen mindkettõ mást akar. A férfi a nõt, a nõ a férfit.” (Ez utóbbi nem vonatkoztatható szigorúan a kettõnk között bimbódzó kapcsolatra. Részemrõl legalábbis biztosan nem.)

És hogy Ön b*zi lenne? Ezt nem az én dolgom eldönteni.
Ismereteim ez ügyben is hiányosak, saját tapasztalatom csak annyi, hogy kettõ, azaz kettõ fiatalembert ismerek személyesen, akikrõl ez köztudomású, õk igazán kedves, barátságos emberek.
További példa lehet Alföldi Róbert és Kulka János, mindkettõjük munkásságát régóta szeretem, és ezen a jelenkori közállapotok által kikényszerített nyilvános coming out-juk sem változtatott, sõt.
Lakatos Márk meg egy jelenség… :) https://www.youtube.com/watch?v=W6jok00lW30

Az Ön megnyilvánulásai ellenben mindenfajta melegséget nélkülöznek, s idõnként kifejezetten durvák és közönségesek - ebbõl legfeljebb látenciára vagy hom*fóbiára következtetnék, ha és amennyiben ítélkeznék, de már máSSHutt megbeszéltük, hogy ez nem szokásom.

Kép: nem Kim NamGil...
hanguktaekwondoo 2017 júl. 13. - 15:31:54
(65751/65967)
hanguktaekwondoo 2017 júl. 13. - 14:50:19
(65750/65967)
Micike, a haza védelme simán összekapcsolható a homeosztázissal. Gondoljon csak pl. az Afrikában tevékenykedõ szakmabeliekre.

Az asztrológia nem csak a csillagjegyekbõl áll.
Tipizálásra alkalmatlan, mert ha arra használjuk, félrevezet és nem azt látjuk, ami van, hanem amit látni szeretnénk.
Az pedig akár élethazugsághoz is vezethet.

Látta esetleg az Amélie csodálatos élete c. modorosságot?
Armadillo kisasszony az elején élvezettel kocogtatja créme brulée -jén a kanalat.
Nos, a csillagjegyek ismerete magához ahhoz a bonyolult tudásrendszerhez képest amit az asztrológia villant, csupán a krém tetején repedõ égetett cukor vastagságához hasonlítható.
A java a cukorréteg alatt van.
Ám a bulvárasztrológia a cukrozott megoldásokat szereti.

A Summer Scent roppantmód beteg volt.
Hunci pedig naaaaagyon unta.
végig együtt éreztem vele

Azért megnéztem volna, Namgil mit kezdett volna ezzel az idióta filmmel.
persze a cápás nõ nélkül.
hunci meg maradhatott volna

Mondja Micike, mit szólna ahhoz, ha azt mondanám, buzi vagyok?
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 13. - 04:27:32
(65749/65967)
Hm, köszönöm a kitárulkozást, bár nem értem ezt a komoly, komor hangulatot - sehol egy mosoly, sehol egy kacsintás.
Maradva a tényeknél: a haza védelme dicséretes feladat.
Egyébként akkor most szakmabeliek vagyunk vagy mégsem? („Homeosztázis meg ilyenek”, nem honvédelem ügyben persze.)
Az asztrológia által meghatározott csillagjegyek ismerete jó dolog, mert némiképp alkalmas az alaptermészetek tipizálására (persze nem sztereóban). Nyilván az emberiség, úgy általában, de még a szûkebb ismeretségi kör sem sorolható be feltétlenül a 12 típusba, még a kínaiak 12 éves, 5 alapelemmel kombinált 60 éves ciklusaival sem. De hasznos segítség önmagunk és mások megismeréséhez.
Munkám során már sok emberrel dolgoztam, de Oroszlán nem volt közöttük. Viszont ahol jelenleg dolgozom, négyen is vagyunk. Öt évvel idõsebb kedvenc kolléganõmet már teljesen beetettem Koreával, neki is volt hajlama reá; a másik kettõt viszont (egyikük 1 nappal, másikuk 1 év 1 héttel fiatalabb nálam) nehezen viselem: hangulatemberek, harsányak, hisztisek, hatalmaskodók.
Az aszcendensem Bak. Miután ifjú leány koromban kiéltem a vadászösztöneimet, kellõen le vagyok higgadva, így bõven 30 után meg pláne. A laza vadmacska néha még elõtör, de már régóta két lábbal állok a földön. Csökfejûségem (mint mindkét jegy sajátja) viszont változatlan.
Kisebbik fiam Skorpió, Mérleg aszcendenssel, + további 3-4 bolygója is a Skorpióban áll. Nehéz természete van, de imádnivaló… :)
A Summer Scent nekem tetszett, ahogy a When a Man Loves is, pláne a szempillák. (Az Autumn in my Heart és a Dr.Jin viszont kevésbé jött be, ha már...)
A Shark története (hogy egyáltalán ez téma lehet), zenéje nekem teljesen megfelelt, KNG-lel sem volt bajom.
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 13. - 04:17:30
(65748/65967)
Szép estét!
A Come Back Mister-béli ripacskodás valószínûleg a „haláli” téma miatti feszültségoldást szolgálta, nekem tkp. bejött És jó volt, hogy csak fokozatosan komorodott a hangulat, a témához és a várható végkimenetelhez illõen. Mindenesetre Maya egyik kedvenc szereplõm volt (nem csak nekem)… :)
A Full House még nincs letöltve, majd pótolom. A Cyborg viszont megvan szinkronosan, belenézegettem, de még nem volt idegzetem végignézni.
Mert ahogy Te Rain egyik leglelkesebb cloud-ja vagy, úgy én meg (edimir szíves megállapítása szerint) kiérdemeltem az „SSH legnagyobb magyar rajongója” címet, emellett azt is megállapította, hogy az én rajongásom „hõfokát nehéz túlhevülni”. Ebbõl kifolyólag viszont érdeklõdési köröm jelenleg eléggé behatárolt… :)