Téma: Kim Nam-gil

hanguktaekwondoo 2017 júl. 11. - 11:06:01
(65727/65967)
Mitõl vagy ilyen zaklatott, Micike?
Én csak kérdeztem valamit.
Nem rejtegetek én semmit, mindig fárasztott az etikett.
én csak olvasgatok.
és felmerült a gondolat.
Miért gondolod, hogy nem szeretlek látni?
Talán mert te nem akarsz engem? ;-)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 23:31:05
(65726/65967)
Nem, ezért írok offtopic.
Ha elrejted, akkor engem nem látsz...
Jó éjt! :)
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 23:28:23
(65725/65967)
Én is úgy imádtam a hangját,... aztán LMH-ét, és most SSH-ét.
Volt egy szavazás március elején Vajandi blogjában a legjobb hangú koreai színészrõl. 12 "ismeretlen" hang 20 másodpercben - és SSH nyerte. :)))
Eléggé le kell görgetni az oldal aljára, ha valakit érdekel: https://vajandisub.wordpress.com/page/4/
hanguktaekwondoo 2017 júl. 10. - 23:18:25
(65724/65967)
Kim Nam-gil szerepel benne?
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 23:08:19
(65723/65967)
ÉDENTÕL KELETRE.
Nagyszerû történet, kiváló színészi alakításokkal. A jó és a rossz küzdelme, a család fontossága, a bosszú hiábavalósága...
Nem véletlen a címadás, az utalás Steinbeck eredeti regényére, azon belül vagy azon túl a bibliai Káin és Ábel õsi történetére - de persze mindez koreai módon találva, jól kidolgozott jellemábrázolással, lelki küzdelmekkel, fülbemászó dallamokkal.
(Írtam is róla jó sokat korábban, amiket aztán feltettem SSH-topic-jába is...)
Talán az egyik legjobb sorozat, amit eddig láttam (sajnos nem volt olyan túl sok).
Bár az is igaz, hogy SSH miatt nagyon elfogult vagyok. Lee DongCheol Forever! :)))))
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 23:01:42
(65722/65967)
SAIMDANG. A Sillában Illionával már tûkön ülve vártuk, hogy végre elkezdõdjön; persze elsõsorban SSH miatt, de én a Palota ékkövét is szerettem, így LYA visszatérésére is kíváncsi voltam.
Lelkesen néztük, nagyon tetszett, ahogy a jelenben és a múltban párhuzamosan zajlott a történet... Voltak azonos szereplõk mindkét idõsíkban, az alaptermészetük hasonló volt, de egyéb közük nem volt egymáshoz. Volt lendülete...
Aztán úgy a 8. rész környékén elmaradt a jelen, részeken át csak a múlt volt. Majd megint egy kis jelen, részenként 15-20 perc, majd megint csak a múlt - pedig izgalmas kérdések merültek fel a jelenben a hamis kép utáni nyomozás és Saimdang naplója kapcsán.
Aztán a 23. rész után kiderült, hogy másnap nem lesz 24., sõt lerövidítik a sorozatot 28 részesre. Ekkor kezdtem kajtatni a nemzetközi verzió után, ahol végig párhuzamosan futott a két idõsíkban a történet, így a jelen eseményei elõrébb, a múlté hátrébb tartottak. (Yt-on elérhetõ volt a maláj feliratos verzió, azt is néztem közben.)
Nagyon leesett a nézettség, a kezdeti 16% fokozatosan 12-10-ig csökkent, a végén már volt 8%-os is... de közben a nemzetközi verzió hatalmas sikerrel futott (ha véletlenül megvenné valamelyik magyar csatorna, remélem, ez utóbbit fogja)...

LYA ezzel a sorozattal tért vissza 13 év után, ugyanaz a korszak, ugyanaz a király, ugyanaz a nemzeti hõsnõ, mint a PÉ JangGeum-je, csak most az 50.000 won-os "Bölcs Anyát" keltette életre... A koreai verzió szerintem az õ elképzelése szerint zajlott (pl. állítólag kikötte, hogy nem vállal csókjelenetet), Saimdang nagyszerûségét, ugyanakkor szenvedélyességét kívánta ábrázolni.
http://koreainhungary.blog.hu/2017/03/27/egy_tiszta_no_475

Eredetileg egy másik színész játszotta volna Lee Gyeom-ot, Saimdang (kitalált) fiatalkori szerelmét, akitõl el kellett válnia, de mivel visszalépett (?), így végül SSH lett a Herceg megszemélyesítõje. Korábban dr.Jin-ként nem volt osztatlan sikere, most sem vártak tõle sokat elõzetesen, õ mégis lubickolt a szerepben és tkp. végül nagyobb sikere lett, mint LYA-nek. Valószínûleg egy kicsit át is írták a forgatókönyvet, mert eleinte rengeteg célzás volt a jó megjelenésére és számtalan nõi (sõt férfi) rajongója is volt... :))))
De persze aztán ahogy haladt elõre a történet, úgy komorodott a hangulata, de ez nem baj.
A fordítók oldalán számos fontos és hasznos kiegészítõ információ található a szereplõkrõl és egyebekrõl:
http://www.d-addicts.com/forums/viewtopic.php?f=13&t=163060

És bár vegyes volt a sorozat fogadtatása (elsõsorban Koreában), de mégis olyan gyönyörûen mutatja be egy halhatatlan szerelem történetét (is), hogy érdemeSSH idõt szánni rá... :)))
offtopic
micike_MSc 2017 júl. 10. - 22:57:46 Előzmény Maryu
(65721/65967)
Szép estét Mindenkinek!
Én is már régebb óta szimpatizáltam a keleti filozófiákkal, a gondolkodásukkal, a Távol-Kelettel, azon belül Japánnal, bár kb. csak az "utolsó szamuráj" meg az "egy gésa emlékiratai" típusú sztereotípiákon keresztül tudtam róluk valamit.
Aztán 2009-ben még éppen itthon voltam gyesen, így belekeveredtem a Palota ékkövébe. Még somolyogtam is magamban a dél-koreai történelmi sorozaton, hogy mifene, aztán egyre jobban tetszett (a koreai egzotikumon túl) a sok fõzõcskézés és a gyógyítás (fõleg eüs-ként). Mindig megnéztem az ismétléseket is. A Sillát elõször nem is akartam nézni, amolyan hatalmi harc a koronáért... de végül belekezdtem, teljesen bevonódtam, elkezdtem keresgélni a neten, így találtam rá a Port-ra, a Silla-topicra. Olvastam, hogy "na, majd ha jön Bidam", de elõször semmi különös, aztán pedig teljesen beleszerelmesedtem. Írtam is róla és a Silláról jó hosszú elemzéseket, még 2011-ben... :)))
És párhuzamosan Koreába is belezúgtam. Mindent tudni akartam az országról, a történelmükrõl, a szokásaikról, a természetükrõl. Begyûjtöttem jó pár könyvet, albumot, magazint. És minél többet tudtam róluk, annál többet tudtam a japánokról is, ami ugyebár utóbbiakat tekintve nem túl hízelgõ rájuk nézve...

KNG-tõl a BadGuy-t, Lovers Vanished, Miindo-t láttam, ezek mellett a 49napot Lee YeoWon-nal és pár UTW-sorozatot, filmet láttam akkoriban. KNG-t a katonasága alatt fokozatosan elhanyagoltam, egy rövid idõre befurakodott helyette Oh JiHo (a Chuno második megnézése során elcsábított, néztem vele is 1-2 filmet, sorozatot), aztán õt meg LMH ütötte ki a nyeregbõl. A Faith-ben persze elõször még nem is tetszett, aztán meg mégis elcsábított - meg is néztem sorban a BOF utáni sorozatait és a Gangnam Blues is nagyon bejött; csaknem 2 évig tartott...
Végül úgy másfél éve "éppen nem volt más", megnéztem az Obsessed-et és SSH megvett kilóra... A 2000. utáni sorozatait (7) és 6-7 filmjét láttam eddig, a Saimdang után pedig a saját oldalán írom ki magamból a lelkesedéSSHemet... :)))))
Ott a meglehetõsen szubjektív film- és sorozat-ismertetõim is fellelhetõk.

KNG-t még megnéztem a Shark-ban, az nagyon tetszett, a zenéje, a története, tkp. minden, de pl. a Kalózokat eddig nem bírtam végignézni... Elõször pocsék volt a felirata, a javítottal meg nem volt kedvem újrázni, mert a "fergeteges vígjáték" meghatározást túlzásnak éreztem; volt a tv-ben is szinkronizálva, de akkor meg lemaradtam az elejérõl... A Pandorát és a One Day-t sem láttam még.

RAIN. Eddig csak a Please, Come Back Mister-ben láttam, amikor a pocakos, tohonya fõhõs Rain kockáshasú testében tért vissza - ahogy gyönyörködött magában, nagyon cuki volt. Bár villámcsapás nem ért, viszont a sorozatot szerettem. :))))
A Love to Kill és a Fugitive Plan B le van töltve (lehet, hogy más is, most ezt nem tudom), de ezeket még nem láttam.
Maryu 2017 júl. 10. - 21:41:07
(65720/65967)
Én is szeretem hallhatni õt. Nagyon kellemes orgánuma van. Az énekhangja is kiváló. csak néha csúszkál egy kicsit.
hanguktaekwondoo 2017 júl. 10. - 18:11:15
(65719/65967)
Kedvesen csordogál, de nem unalmas.
Nincsenek effektek, ordítozás se zavarja túl sokszor a mûélvezetet
és nincs majomkodás.
A majomkodás a mostani, immár semmitmondó, mindenféle ötletsallanggal túlspilázott sorozatok egyik velejárója.
A színész nem képes átélni az ostoba, gyakran irracionális karaktert és a valószínûtlen helyzetet
ezért haknizik. általában lélektelenül, rutinból, kliséket halmozva.
A hakniszag ott van a mostanában készült eposzok jelentõs hányadán.
De egy helyeskére operált fizimiska meg egy -két hot vagy annak szánt jelenet elfeledteti a kábulnivágyóval, hogy voltaképpen szemetet néz.

Ez a sorozat nem tartogat rettenetes izgalmakat, de igényes szórakozást nyújt azoknak, akik nem vágynak éjjel rémálmokra.
Bevallom, nehezen nyúltam hozzá,
mert esztétikai és szellemi kínt okozott Kim Sun-ah rettentõen hiteles alakítása
és a kameraszûrõ is cukrosra színezte a színvilágot
-mint a legtöbb, 2008 -elõtt készített sorozatot.

Min-Rin ajánlására talonba raktam, most rászántam magam.
Nagyjából a felénél járok és sztem jól tettem, hogy belefogtam.
A fsz. nem egyszerûen trampladék, hanem egyes helyzetekben valódi tartásról tesz tanúbizonyságot.
Esze is van -kellemes meglepetés- és roppantmód élvezem, mikor egy -két bunkoid hyungnak bemos egyet.
Végre egy igazságosztó, meg nem alkuvó perszóna.
au gratin.
Felüdülés, csincsa.
Érzékenysége nem érzelgésben merül ki -Sun -ah kisasszony szívbõl játszik ebben a filmben
Esendõ és szeretetre vágyik
-amellett, hogy a húzós helyzetekben is megmarad embernek és nõnek
többször fel -felvillan valami tiszta, gyermeki fény benne, ami rendesen a szemébe tûz annak, aki inkább a félhomályban sumákolna.

Visszatérve fogaspityura:
Min-Rin hívta fel a figyelmemet ma egy másik remek Kim Nam-gil cameo -ra.
Avatott szemmel kiszúrta, ami felett elsiklottam annak idején.

A Personal Taste c. merényletben
-jó lett volna, ha nem a cápás nõ tátogja végig a cuccot Minyó mellett, aki viszont tényleg megtett minden tõle telhetõt, lsd. Elevator scene-
Kim Nam-gil nagyjából harmincegynéhány másodpercben megjelenik egy kávézóban.
A tube -on ebbõl úgy 20 mp látható.

A jelenet fsz.je két nõi embernek látszó lény, akik éppen vmi hímért ölik egymást, mint ahogy ez már unalomig szokás ezekben a szellemi folyondárokban.
A gond az, hogy Namgil pajtás miatt az egész párbeszédük vhogy nem túl érdekes.
Pedig õ csak olvasgat, meg kávézgat...
de a figurának máris van jelleme, hangulata, múltja és jelene.
ha valakinek kedve van kreálja meg a jövõjét is ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=XDdgwv9RoYw
Maryu 2017 júl. 10. - 17:35:00
(65718/65967)
Augusztus 12-én?! Hú ha, az mindjárt itt van.