Téma: Kim Nam-gil

Jacqui 2011 ápr. 10. - 16:03:43
(10367/65967)
Sziasztok!
Ha már a közös dolgoknál tartunk Koreával kapcsolatban,én is találtam vmit.
Magyarország jelképe a turul madár kapcsolatba hozható Koreával.

"...A turul alakja érdekes, visszatérõ jelenség a mai napig fellelhetõ ázsiai sámánizmusban. A különféle madarak: búvárréce, sas, a sámán (nálunk táltos) repülésével állnak kapcsolatban, kifejezik az utazását a különféle világok között. Az ázsiai sámánok hite szerint az elsõ sámánasszony egy sastól szülte világra az elsõ sámán férfit, mely meglepõ hasonlóságot mutat Emese álma címû legendánkkal. A sámánikus hit maradékát õrzõ ázsiai népek gyakran állítanak a mai napig madaras oszlopokat, melyek a világfát szimbolizálják. Koreában ezek az oszlopok védik a falvakat. Az altaji koreaiaknál ezeket a sasos oszlopokat turunak nevezik, ami alakjában közel áll a turul szavunkhoz..."
offtopic
Lili49 2011 ápr. 10. - 15:41:00
(10366/65967)
A kertünkben a mályvák mégcsak 30cm-sek.
A férjem nagy kedvencei én nem szerettem annyira bár a virága gyönyörû de a levelei töklevélre hajaznak.
Mióta megtudtam Tõletek hogy Korea jelképei azóta dédelgetem én is.Majd küldök fotót ha virágozni fognak.
Lili49 2011 ápr. 10. - 15:30:51
(10365/65967)
Ezek az emberek is köztünk élnek. Nekem addig nincs bajom amig a mostani nagy szabadság át nem megy szabadosságba.

Egy kis háttér:
Koreban tilos a diszkrimináció ennek azonban nem mindig tesznek eleget.
A katonaságnál tilos de 2010-ben ennek elfogadását javasolták.
2006-ban A Király és a Bohóc .A leírásból jó film lehet. Shakespeareshez hasonlítják a nyelvezetét.2007-ben a koreai filmhéten bemutatták.
Frozen Flover/szintén szeretném megnézni/szerelmi háromszög -Király-biszex testõr-királynõ.
Kritikáját olvastam No Regret-nek a rendezõ a színészek mind kezdõk, ahogy Te is írtad, nagyon nagy bátorság volt ez a film, ami nem tesz különbséget férfi és nõ között hanem a kiszolgáltatottságról,megaláztatásról szól.Nincs férfi és nõ csak az ember.
dabdi 2011 ápr. 10. - 15:10:48
(10364/65967)
Azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy bennem is ellentétes érzések vannak a témával kapcsolatban, de a filmet mindenképp pozitívnak értékelem.
dabdi 2011 ápr. 10. - 15:08:38
(10363/65967)
Köszi!

Az biztos, hogy nem árt az embereket megtanítani, hogy tolerálják a másságot. Az utóbbi idõben viszont én már kicsit soknak éreztem a "meleg" témát, rengeteg filmbe belecsempészik. Úgy voltam vele, hogy már sok, mintha már reklámoznák ezt a dolgot és divatot akarnának teremteni vele. A felvonulásukkal például nem értek egyet. Viszont egy olyan filmmel, mint a No Regret sokkal többet el lehet érni.
Nekem egyébként az jutott eszembe, hogy sokak számára a legfõbb érv pl. a melegek házasságkötése ellenében, hogy abból a kapcsolatból nem születhet gyerek. (Én is úgy gondoltam, hogy törvényben nem kellene megengedni. Most egy kicsit elgondolkodtam ezen. Mert a Föld már nem képes eltartani ezt a 7 milliárd embert sem. És az ilyen párok gyakran fogadnak örökbe gyerekeket. Persze megy a vita, hogy az ilyen családban nevelkedett gyereknek torzul a családképe, stb.)
vondermonarchia 2011 ápr. 10. - 14:58:34 Előzmény micike_MSc
(10362/65967)
Régóta gyanítom, hogy KNG nem "egyszerû" lélek hanem nagyon is összetett és neadjisten megmutassa rejtett belsõ énjét :)

Igazán komolyan én is csak a 21. résztõl fogok Shillázni, így Dong Yit még lehet nézni egy darabig :)
Lili49 2011 ápr. 10. - 10:51:03
(10361/65967)
A másik színész Lee Yong Hoon
1982.12.14.-én született.
No Regret az elsõ filmje amiért valamilyen szemlén kapott egy kritikusi díjat.Utána még 7 filmet készített.
Elég sokat foglalkoznak a témával a Lovers Vanishedben is benne van és T.S-ak is írta valaki,hogy volt ilyen filmje.
Õk valahogy másképp álnak hozzá majd megpróbálok kutakodni a támában.
Lili49 2011 ápr. 10. - 10:29:00
(10360/65967)
04.06-án 16.32 csak beírva van, mert én nem a YT néztem és nem tudtam belinkelni.
Elõször azt gondoltam,hogy nem nézem.
Ezer hála,hogy az ajánlások hatására megtettem.
dabdi 2011 ápr. 10. - 09:26:02
(10359/65967)
Na és hogy, ennyi koreai-magyar közös szálat találunk a KNG iránti rajongásunk közepette, ez külön öröm. :-)
dabdi 2011 ápr. 10. - 09:23:38
(10358/65967)
Igen. Többen írták már, meg hallottam is mástól, hogy a No Regretet nem akarja megnézni, mert nem akarj KNG-t ilyen szerepben látni. Nekem viszont még nagyobbat nõtt a szememben. Én képtelen lettem, volna (még ha értenék is a színészethez) egy ilyen szerepet elvállalni. Minden elismerésem.