Téma: King Kong

10/10
Zajac 2008 febr. 07. - 13:37:07 10/10
(39/559)
Aszem egyet kell értsek veled...
10/10
Zempy 2008 febr. 07. - 12:57:55 10/10
(38/559)
Ez a maga mûfajában egy remekmû!!! Való igaz, hogy nagyon hosszú, de emiatt kellemesebb dvd-n nézni. Én anno moziban sem találtam unalmasnak, hihetetlenek az effektek és a történetmesélés. Miért baj, hogy pár pluszt (pl dinók) hozzáraktak?? Ha nem lenne benne semmi új, akkor meg azon nyavalyognátok, hogy teljesen a régieket másolja!! Nem kell ezeken kiakadni, hát már az alapsztori is teljesen képtelen az óriásmajommal, nem??? Ha valaki ennek ismeretében mégis leül megnézni, nem értem, miért akad ki óriásbogaraktól és dinóktól...

Persze a színészi játék nem elsõdleges erénye, de azt hiszem manapság ez már a legtöbb hollywood-i produkcióra igaz, olyanokra is ahol nagyon is kéne, még sincs meg a minõség. Itt viszont megbocsátható, és valljuk be, azért olyan nagyon mégsem rossz ez!

Sokkal jobb bármelyik korábbi feldolgozásnál! Csak az ne nézze meg, aki alapból irtózik az ilyen mûfajtól, amúgy meg kötelezõ, brililáns alkotás! Grat, PJ!
sipka 2007 dec. 06. - 18:29:22
(37/559)
BOLDOG MIKULÁST MINDENKINEK!!!! :)
sipka 2007 okt. 29. - 20:33:08
(36/559)
Nem szeretem a szomorú végû filmeket.... Itt van például ez a többszörösen megfilmesített "King Kong" nevezetû alkotás: Én egyszerûen alig bírtam végig nézni!!! S most nem arról van szó, hogy annyira rossz lenne eme "movie", hanem csak arra probálok rávilágitani, hogy ez egy végtelenül depressziós hangulatú film.... Teljesen mindegy, hogy hogyan alakul a történet, ha már úgyis tudom, hogy ez a hatalmas, benga gorilla lezuhan arról a rohadt felhõkarcolóról!! (Az elözõ mondatom elé beszúrhattam volna egy "Spoiler" szócskát, de szerintem már mindenki ismeri a történetet.) Szóval nekem annyira nem jön be ez a King Kong-os sztorivonal. Sõt, ha az ember belegondol, akkor hamar rájön, hogy nincsen semmiféle "boldogság"-os vagy csak egy kicsit is szívderitõ jelenet: mivel a sztorija nagyjából csak ennyi: Van egy filmes csapat, akik elutaznak valami "Hawai"-nak egyáltalán nem nevezhetõ helyre, ahol kiderül, hogy ez egy Jurassic Park, csak védõkerités nélkül :) Majd haladnak az események, a csaj találkozik a nagynövésû, (nyilván egy csernobili robbanás által megnövekedett) majommal, akivel egyfajta "szeretet teljes" kötelék alakul ki... Késöbb "King Kong"-ot elviszik (akaratán kivûl) a városba, ahol mint valami cirkuszi "majmot", mutogatják az embereknek. Ezután kiszabadul, mindenki õt cs*szteti, neki meg menekülnie kell, majd pedig kinyiffan a magaslatról való lezuhanás következményeként.... Hát mit ne mondjak nagyon jó nézni ezt a filmet :( Annyira boldog lesz tõle az ember :( (Remélem mindenki érezte az ironiát az elözõ mondataimban :) De ettõl függetlenül érdemes megnéznie annak aki még nem látta.

UI: Peter Jackson egész türhetõre csinálta ezt a "remake"-et. Bár a színészválasztásaival nem igazán értek egyet, de azért szépen összehozta :)
10/10
Semprini 2007 júl. 16. - 18:45:18 10/10
(35/559)
Amikor az újságok megírták, hogy a Gyûrûk ura-trilógia után Peter Jackson a King King remake-jébe fog bele, elsõre csak legyintettem: ugyan mit akar ezzel a lerágott csonttal? Kit fog ez még érdekelni, és egyáltalán, hogy gondolta, hogy A király visszatér giga-mega-fokozhatatlan csatajelenetei után most ezzel akar megint nagyot dobni? Hát, mit mondjak: sikerült neki! Le a kalappal!
A szereplõk elég jók, mindenki igazi egyéniség, nem annyira tipusfigurák, mint az ilyen kalandfilmekben szokásos. Azért az szemet szúrt, hogy a mellékszereplõ hajóskapitány mennyivel jóképûbb, mint a "hõsszerelmes" Adrien Brody, de sebaj, Naomi Watts viszont annál inkább telitalálat volt a szerepére, és Gubás Gabi hangja tökéletesen idomul hozzá. (Egyszer talán rászánom magam és megnézem eredeti hanggal is..)
A harmincas évek New York-jának megteremtése lenyûgözõen sikerült, fõleg moziban nézve volt hatásos, de azért DVD-n is elég jól érvényesül. A felvezetõ történet kicsit talán tényleg bõ lére van eresztve, de elsõ megnézéskor ez még nem tûnik fel. Jack Black alakítását szinte mindenki csak dícséri, de bevallom, helyenként nekem kicsit sok a grimaszolása, komolytalanná válik tõle a figura, de meg lehet szokni.
Aztán amikor végre megérkezünk a szigetre, elindul a hullámvasút és az ember csak kapkodja a fejét! Ilyen menyiségû és minõségû CGI-akcióorgiában még talán a Gyûrûk urában sem volt részünk; van itt szinte minden: T.Rex-ek, óriásférgek, hatalmas denevérek és persze a filmtörténet eddigi legélethûbb emberszabású komputerlénye: maga Kong. Az óriásmajom megalkotása jól mutatja a mai CGI-grafika színvonalát; ilyen tökéletes animáció még talán 4-5 évvel korábban nem lett volna lehetséges.
Sajnáltam, hogy nem mutatják, hogyan teszik fel Kongot a hajóra és hogyan szállítják el a színházba (úgy látszik, minden azért nem férhet bele a három órába), de sebaj, mert ami itt következik, bõven kárpótol érte: Kong az utcán, Kong a jégpályán, Kong az Empire State Building tetején... Lélegzetelállító...! Ezt leírni nem lehet, ezt látni KELL!
Köszönjük, Peter Jackson! Ja, és CSAK ÍGY tovább!

100% - még szép!
Redfield 2007 jan. 28. - 21:51:19 Előzmény Fûrész
(34/559)
Én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy szégyen és gyalázat, valamint röhejes, amit a színészek az lyen filmekben nyújtanak. Nem is tudom: mi az a dolog, ami visszatartott attól, hogy végigröhögjem kínomban az egészet. Mert valljuk be: ezen csak röhögni lehet, vagy sírni, de azt nem szokásom. Még félreértik, és azt hiszik: egy ennyire bugyuta, és szánalmas giccs-csomagolású drámának is elérzékenyülve adom át magam.
Fûrész 2006 szept. 05. - 22:55:15
(33/559)
Nekem nem tetszett.

Túl hosszú, és unalmas. A cselekmény meg másfél órába is bõven beleférne. A látvány és a hang tökéletes az igaz, és voltak olyan részek amiket élveztem is, de mégis a végét vártam már két óra után...
Kamnouze 2006 szept. 04. - 18:56:24 Előzmény chritika
(32/559)
Hát, szivecském, ha sasorra van, ha nem, nálad biztos jobban játszik. ha te jobban nézel ki, akkor dumálj...
aurelius 2006 júl. 20. - 20:52:05
(31/559)
Azokhoz csatlakozom, akiknek nem tetszett ez a film. P.J. leforgathatt volna helyette a Babót.
Az a baj vele, hogy mindenki A Gyûrûk Urából indult ki (én is). Ugyanaz a rendezõ, a stílus is hasonló, és mindkettõ meghaladja a 3 órát. De sajnos ebben mûfajban azt nehéz túlszárnyalni. Az sem válik elõnyére, hogy ilyen hosszú. A Gyûrûk Urát nem lehet unni, még a 3. óra után sem. De itt más a helyzet. Még ha nem vesszük figyelembe, milyen marandandót alkotott Jackson a Gyûrûk Urával, akkor is gyenge ez a film. Fõleg, hogy gyerekkora óta errõl álmodozik :D
amatõõr 2006 jún. 10. - 11:57:40
(30/559)
ÉS két érdekesség azoknak, akiknek tetszett:
Tom Hanks fia is játszik benne, valamint Szméagolt, (közismertebb nevén Gollam) is láthatjuk, mint tengerészt. És õ segédkezett Kong megformálásában is.
szisz 2006 jún. 07. - 17:34:35
(29/559)
De édes vagy! Köszi szépen! Ez jól esett. Ebbõl is látszik hogy ki a primitívebb (nem magamra gondoltam). Már bocs. Nem hinném hogy ahogy leírtad "egy hisztis 15 éves lány" véleménye miatt nem néznék meg sokan a filmet. Ez egy akkora nagy baromság, hogy csak na. Leírtam a véleményemet, ennyi, csakhogy te pont engem szúrtál ki basztatás céljából. Nem baj, elviselem én a hülye bunkókat. van egy pár a világon. Semmi gond.

Sajna egy erõszakos emberke miatt nem nagyon írhatom le a véleményemet, szóval helyesbítek egy kicsit az álláspontomon:
NÉZZE MEG MINDENKI EZT A FILMET, HOGY MEGTUDJA MEKKORA NAGY FOS.
Látod, tudok ám én is szenyó lenni! Na részemrõl a vita lezárva, nagy majomrajongó!!
amatõõr 2006 jún. 07. - 12:11:32
(28/559)
ejj, ez bunkóra sikerült, de hát érted...
amatõõr 2006 jún. 07. - 12:08:50
(27/559)
Semmi baj, de többet elõ ne forduljon.
Nem téged akarlak meggyõzni, különösebben nem izgat a lelki fejlõdésed. Azzal, hogy sárbatiprom a hoszászólásaid, csak azt akarom elérni, hogy aki nem látta a filmet, az ne egy hisztis 15 éves leányka beszólásai miatt ne nézze meg, ennyi. A többi fikázóval nincs is bajom, tanulhatnál tõlük.
mameha 2006 jún. 06. - 18:24:26
(26/559)
azokkal értek egyet, akiknek nagyon nem jött be ez a film. 3 óra, tömény unalom. csak azért néztem végig, mert reméltem, hogy még is lesz benne valami, amiért érdemes volt megvenni a jegyet. bár legalább a telóm fényénél, egy bnõmmel össze tudtunk dobni az angol házit... pedig azt hittem arra már semmi idõm nem lesz.
szisz 2006 jún. 06. - 17:40:07
(25/559)
Könyörögve kérlek, hogy bocsáss meg amiért le mertem írni egy FÓRUMBA a véleményemet. Sajnálom, nem tudtam, hogy nem szabad. De most gondolj csak bele, milyen lenne, ha mindenki csak a szépet írná le egy filmrõl? Nézz magadba, biztosan neked is volt már olyan film, ami nem tetszett. Ja amúgy én a régi filmet nem láttam, nem vagyok egy nagy régi film rajongó, de úgy gondoltam, megnézem a King Kong modern változatát, hiszen a régirõl is annyi jót hallottam. Hát megnéztem, nem tetszett, ennyi. És nem kell kioktatni, úgyse gyõzöl meg, és én se foglak téged. De itt csak te erõlködsz egyébként a fórumban is, hogy milyen jó. Bármelyik ismerõsöm megnézte, mindegyik azt mondta, hogy túl nagy hangsúlyt fektettek a látványra és túl keveset a többi dologra. Bocsi, nem akarlak megbántani, elfogadom a véleményed, de akkor ne próbáld meg légyszi bebizonyítani nekem, hogy milyen jó ez a film. Egyszerûen nem tetszett, neked meg igen. Zárjuk le a vitát!
Newcastle United 2006 jún. 06. - 12:34:47
(24/559)
A John Guillermin rendezte változat is egy tisztelgés volt az eredeti elõtt, mégse szólt csak a dinókról, az óris pókokról és a speciális effektekrõl. A színészek is jobbak voltak.
amatõõr 2006 jún. 05. - 13:09:21
(23/559)
Már értem, miért nem értjük egymást.
"egész sztori sablonos, és átlátszó, csupán ennyi a gáz vele"

Hátha csupán ennyi a gáz, akkor tökéletes lett ez a remake.
Tudod, ennek a filmnek volt egy eredeti változata, még 1933-ban forgatták, jó régen, mi?
Hát ezt dolgozta át Peter Jackson, a sztorit hagyta, csak belevitte a modern technikát, meg kicsit profibb a rendezés.
Az eredeti darab filmtörténelem. És ez egy tisztelgés az eredeti elõtt.
Írta valaki, hogy nem kellettek volna bele dinók, hát nézzétek, HA AZ EREDETIT IS HATALMAS FOSNAK TARTJÁTOK, MI A RÁKÉRT ÜLTETEK BE ERRE A FILMRE? Ugye nem azt vártátok, hogy egy filmtörténelmi darabból valami izgi thrilleres drámás éppen divatos eksönfilmet csinál az egyik legjobb rendezõ. Aki ennél jobban feldolgozást el tud képzelni, úgy, hogy közben HÛ MARADJON Az EREDETIHEZ, azzal kezet fogok.

Nem értem, miért kell 10 oldalon keresztül fikázni egy filmet, írd meg hogy nem tetszett, és kész.
Az sokkal érthetõbb, ha valaki 10 oldalon keresztül véd egy filmet. Legalábbis én inkább arra fordítom az energiámat, amit szeretek, és nem arra, amit nem.

Akinek tetszett az eredeti, az nézze meg, akinek nem, az hagyja ki. Kész.
szisz 2006 jún. 04. - 20:37:07
(22/559)
Ez mind nagyon szép és jó, amit elmondtál. Csakhogy minden egyes ember mást érez mikor egy filmet megnéz. és te lehet hogy baromira el voltál ragadtatva tõle, és mint egy kisgyerek úgy élted át, de engem bizony nagyon idegesítettek a "ahogy móriczka elképzeli" dolgok, mert számomra ez a film tele volt ilyennel. Abszolút nem vagyok kukacoskodó típus a filmeknél, szóval ha már észreveszem a hibákat, meg a sablonosságot, akkor ott már tényleg lehet valami. De ez csak az én véleményem, elfogadom a te gondolataidat is, a látványvilág téyleg jó volt, csak mint már említettem az egész sztori sablonos, és átlátszó, csupán ennyi a gáz vele.
Newcastle United 2006 jún. 04. - 13:20:52
(21/559)
Nem feltétlenül csak a látványról kell szólnia a mozinak. Bár az igaz, hogy a látványfilmeket a moziban érdemes megnézni. Viszont ott van a történet, a cselekmény felépítése stb, ezek is elsõrendû dolgok. A King Kongnál csak a látványra, effektekre fókuszáltak. Ez így már nagyon kevés.
amatõõr 2006 jún. 03. - 21:28:18
(20/559)
Peter Jacksonnak azt nyilatkozta, mikor kiskorában látta az eredeti King-Kong-ot, akkor szeretett bele a filmekbe, és akkor határozta el, hogy filmezni akar.
És szerintem valahogy az ilyen, kevésbé mély filmek azok, amikért érdemes moziba menni. Amikor újra gyerekként ülsz be a filmre, ámulsz a látványon, és nem azt skubizod folyton, mikor lóg bele a mikrofon, vagy hogy amolyan "ja persze, ahogy mórizcka elképzeli" gondolatok futkosnak a fejedben, hanem elhiszed amit ott látsz, és tényleg, mint egy kisgyerek, átéled.
Persze vannak pl. tök jó skandináv mûvészfilmek is, de azokat inkább kiveszed a tékából, vagy leszeded a netrõl vagy valami, és akkor otthon törheted a buksit, hogy mi is az élet értelme, esetleg átérezheted, milyen nehéz is egy filippino leszbi rokkant leány helyzete délalaszkában, vagy ilyenek, de ez nem az az igazi mozifíling. És egy fülke vagy amerikai szépség sem az.
Egy King Kong viszont A mozi. Ezzel kezdõtött az igazi mozi. nem pedig az Andalúziai kuyával.

No, ennyi, sorry, elragadtatam magam, de hát ha mindenkinek ez lenne a véleménye, mint nekem, akkor aznyilván szomorú lenne, szal hajrá.