Téma: Kint és Bent

Dorkateo 2007 nov. 04. - 10:03:52 Előzmény próbakocka
(2/2)
És honnan lehet többet megtudni errõl, merthogy szerintem a lakberendezési újságok is nagyjából ilyenek? Illetve sok lakberendezési könyv is.
próbakocka 2007 okt. 27. - 07:35:36
(1/2)
Nagyon szépen követi az Osskó Judit által 'létrehozott', felsorolásszerû, de építészeti gondolatokat, gondolati síkokat mellõzõ elgondolást.
A ma reggeli mûsorban pl a 'minimalistának' csúfolt belsõ tér kapcsán kb 20x hangzott el a minimalista szó. De ennek rétegei, vagy akárcsak egy gondolatmenet, hogy mi vezetett az egyes bútorok, anyagok választásához, szinte alig, vagy egyáltalán nem. Gyk felsoloják a belsõépítészek a felhasznált tárgyakat, de a gondolatiságról semmit sem közölnek. Most mit fog akarni a nézõ, ha lakberendeztet? Minimált. (meg mediterránt) De hogy mit is jelentenek ezek a fogalmak valójában nem érti meg, csak egy igen torz formában, és túlságosan is tágan értelemzve kapja meg.
(a tér amúgy attól még nem lesz minimál, hogy egy riportban 14x elhangzik hogy ez bizony az ... mert nemaz. Válasszunk egy most felkapott nevet; Kengo Kuma balkézzel csinál minimál tereket, szépen egyetlen gondolatra rávilágítva. Ezek a terek sajnos oly távoli kapcsolatban vannak az említett gondolatisággal, hogy már szinte elenyészõ.)
De ugyanez jellemezte a mediterrán - most már lassan kiveszõ - gondolatára építõ mûsorrészt is.
A probléma nem korlátozódik a egyetlen belsõépítészre, inkább a mûsor tematikája zavaró nagyon. Ez így inkább a blikkre hajaz, mint belsõépítészet.