sarahangel 2013 febr. 15. - 19:05:24
(170/210)
<- Ez a háttérkép azért is tök jó szerintem, mert még a maszkost is rátették. ;)
sarahangel 2013 febr. 15. - 19:04:13
(169/210)
Végre megtaláltam a vége-fõcím zenéjét, nekem ez is nagyon tetszik:

http://www.youtube.com/watch?v=Cg9CE-Js4X0

A fõcím is nagyon jó, de azt már korábban megtaláltam, nem kellett annyira küzdeni érte. :D

http://www.youtube.com/watch?v=cRVuZXrchqk

Ezt meg véletlenül találtam, Simon és Alisha zenéje, tök szép:

http://www.youtube.com/watch?v=Mrax6rrmMds
sarahangel 2013 febr. 15. - 18:57:40
(168/210)
<- Simon és Alisha

... ez meg egy háttérkép, bár nem tudom, mennyire számít spoileresnek (2. évados):

http://images4.fanpop.com/image/photos/17500000/Simon-Alisha-misfits-e4-17597822-1280-800.jpg

... itt meg mindig azt figyeltem (sokszor bejátszották az elõzõ részek tartalmából), hogy Simon bõre mennyire fehér:

http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2010/364/7/a/misfits_simon_alisha_by_bittermuffin-d361sja.jpg

;)
sarahangel 2013 febr. 15. - 18:52:35 Előzmény teardrops
(167/210)
*** SPOILER 3x08 ***

"nem arra jött rá, hogy õ a maszkos, hanem arra, hogy MIÉRT lett az."
Á, köszi. Bár még mindig nem értem, mert a 2. évadban is azért ment vissza, hogy megmentse Alishát, de az egy másik haláleset lett volna, amitõl sikerült megmentenie (nem úgy, mint a nyakátvágástól...).

Na, akkor Neked sikerült jól kikerülnöd az infókat (nekem a yt-on is az arcomba tolták az 'Alisha halála' videót, bár nem néztem meg, de a cím mindent elárult :S).

A régi szereplõk meg nekem újak voltak, de legalább ismerõsek lesznek majd, ha sikerül végre megnéznem az elsõ évadot. ;)

---
<- A híres vegas-os kép, aranyosak rajta. ;)
sarahangel 2013 febr. 15. - 18:41:20 Előzmény teardrops
(166/210)
Én sem értem, hogy miért szólták le, bár ez tulajdonképpen már megszokott dolog. Sokan nem szeretik a magyar szinkront, pedig szerintem pl. itt is el van találva mindenkinek a hangja, általában még a mellékszereplõknek is (pl. flegma felügyelõhöz Stohl Buci). Viszont teljesen úgy emlékszem, hogy a 2. évad végén Seth-et Welker Gábor szinkronizálta, aztán a 3. évadban késõbb tûnt csak fel, hogy valaki más a hangja.
sarahangel 2013 febr. 15. - 18:33:51 Előzmény teardrops
(165/210)
Bizony, azért ez nem semmi. ;)

Hát, én sem csodálkoztam rajta. :D Tényleg van valami 'nathan-es' a civil személyiségében is. ;)

Na, azt a filmet majd megpróbálom én is megnézni. ;)
sarahangel 2013 febr. 15. - 18:30:45 Előzmény üvegescsirkeszemek
(164/210)
*** SPOILER S3 ***

Igen, ezen én is gondolkodtam, mármint hogy miért nem tud változtatni, de biztos a képesség velejárója a körforgás (azt mondta Seth, hogy nincs visszaút). Jó kérdés, hogy mikor az elõzõ évadban láthattuk maszkosként, akkor is innen jött-e vissza, mert a nyakátvágást szerintem sem tudta még akkor. Ezzel szemben akkor is Alisha megmentése miatt tért vissza, csak éppen a golyó általi haláltól védte ki.

Valahol azt olvastam, hogy az angoloknál megszokott dolog ez a szereplõcsere, de konkrétan csak Robertrõl (Nathanrõl) tudom, hogy õ maga akart kiszállni. Na igen, ötletek még lehetnek akár a 4. évadban is, de biztos, hogy az új szereplõkkel már nem lesz ugyanolyan.
teardrops 2013 febr. 04. - 21:09:08 Előzmény sarahangel
(163/210)
*** SPOILER 3x08 ***

"Simon most jött csak rá, hogy õ a maszkos," - nem arra jött rá, hogy õ a maszkos, hanem arra, hogy MIÉRT lett az. "Hát emiatt történt", ugye valami ilyesmit mond, vagyis rájön, hogy emiatt (Alisha halála) dönt/ött úgy, hogy visszamegy és megmenti.
...és tök jól összehozták, valóban, a visszautat (új képesség, Seth segítsége). Az viszont érdekes, hogy ezt a részt idõhurokkal magyarázták és meg sem próbálták azt sugallni, hogy megváltoztathatná a dolgokat, ahogy azt korábban az idõugrásoknál Curtis, vagy "teleportálásnál" a német részben bármelyikük megtette. A vegas-os közös kép viszont baki maradt (hacsak nem az a magyarázat rá, hogy nem mutatták, amikor meglátogatták Szépszemût a börtönben;-D).
Egyébként meg...
bakfitty! Alisha halála.:-S Nagyon meghökkentem, tök váratlanul ért. Durva volt az a rész nagyon. Végülis az elsõ végén is az volt Nathan felnyársalása, de ez még nagyobbat ütött.
...és végülis jó ötlet volt az is, hogy ezzel a sztorival visszahoztak jópár régi szereplõt.:-)
teardrops 2013 febr. 04. - 20:53:13 Előzmény sarahangel
(162/210)
Hm, ez tényleg jópofa. Dögei Éva pedig tuti, nem is értem, miért szólták le a szinkront. Az egy dolog, hogy nekem elsõre fura volt, de így hallva a színésznõt, tök jó. Pedig itt nem a szerepét hozza, hanem magát.:-)
offtopic
teardrops 2013 febr. 04. - 20:51:46 Előzmény sarahangel
(161/210)
Baftát nyertek? Hm, nem is tudtam.

Azon meg tkp nem is csodálkozom, hogy Robert a "szóvivõ".:-)
Jah, amúgy azóta megnéztem már az Észvesztõk, vagy Eszementek, vagy nem is tudom, valami ilyesmi volt a film címe, amiben a Harry Potteres vöröshajú sráccal játszottak... öm... jah, Rupert Grinttel. Igazából Szépszemû ott is hasonló figurát játszott, mint Nathan, de azért volt néhány olyan jelenet, ahol nagyon tetszett, ahogyan hozta a karakter érzelmi dolgait, mélységét, drámaiságát.
9/10
üvegescsirkeszemek 2013 febr. 03. - 22:35:51 9/10 Előzmény sarahangel
(160/210)
*** SPOILER ***
Teljesen egyetértek a véleményeddel.Ez a Simon féle visszautazás viszont szerintem elég furcsa. Biztos tudna változtatni a jövõn, hisz elõzõleg is ezt tette. Minek kellene a körforgás, ha tud javítani a helyzeten? De mikor az elsõ évadban láttuk, akkor is innen jött visza? De akkor miért nem tudta Alisha nyakátvágását? Számomra van itt egy kis zavar. A Las Vegasra én is vártam, ez már csak mítosz marad. Nem tudom mi volt az oka a szereplõk lecserélésének, de szerintem ezzel sok nézõt veszítenek. A 4. évadot kíváncsian várom, de valami nagy dobás kell hogy visszatérjen a régi feeling.
sarahangel 2013 jan. 30. - 18:30:44
(159/210)
*** SPOILER S3X08 ***

Vége a 3. évadnak... egyúttal elbúcsúzhattunk Alishától és Simontól. :(
Nem mondom, hogy teljesen váratlanul ért a dolog, mert itt a topicban régebben félszemmel olvastam, hogy Alisha meg fog halni, de próbáltam róla nem tudomást venni (van, mikor nem zavar a spoiler, itt viszont nem akartam magamnak mindent lespoilerezni).

Nagyon sajnálom, hogy történt, ami történt, én Simon-t is nagyon szerettem, Alisha karaktere pedig onnantól lett érdekes, hogy összejött Simon-nal. Ez a kapcsolat úgy érzem, mindkettõjüknek jót tett. Alisha végre normális lány lett egy normális párkapcsolatban, Simon pedig picivel nagyobb önbizalomra tett szert. Még jobban is tetszett a sztorijuk, mint Kelly-Seth esetén. Igaz, nem vitték túlzásba, fõleg ebben az évadban, de ez nem is baj. Ebbe a sztoriba úgysem illene bele a túl sok szerelmi szál, és így legalább szappanos sem lett, ezzel szemben szerethetõ. A maszkos sztori is nagyon bejött a maga különleges hangulatával, szerintem a sorozat egyik fénypontja volt, kár, hogy ezt sem fogjuk már látni – maszkos Simont a titokzatos lakásával. :S

A szellemes sztori annyira nem izgatott, de ez a Simon-Alisha lezárás ha szomorú is lett, de egyúttal frappáns is. Sikerült úgy megoldaniuk, hogy hatással volt rám, mint kábé a második évados részek. Azt hittem, Simon a visszautazással valahogy meg tudja menteni Alisha életét, de arra is gondoltam, hogy õ is meghal végleg, mint ahogy maszkosként meghalt. Erre a megoldásra viszont nem is számítottam. Ha Rudy nem magyarázza el, nem is nagyon értettem volna. :D Szóval onnantól indul a körforgás, hogy Simon újra meghódítja Alishát, egészen addig, míg a lány meghal, majd ez ismétlõdik újra és újra. Ergo Simon-nak nem sikerül megmentenie a lányt, mégis bevállalta ezt az idõutazást. Ez aztán a szerelem! :) Amit viszont nem értek, hogy Simon-nak a visszautazás után megmaradnak az emlékei? Mert akkor változtathatna is a múlton, vagy nem? Pl. Curtis-nek akkor még megvolt az eredeti képessége, mondhatta volna neki, hogy ne dobja el. És ha lehetne változtatni a múlton, akkor elvileg ezen a körforgásos dolgon is. De a tér-idõ-kontinuum elég zavaros dolog más filmekben is. Simon többször volt két idõsíkban is egyszerre, Curtis meg többször változtatott a múlton, kérdés az is, hogy duplaSimon-nal ilyenkor mi történt. Visszatérve Simon emlékezésére, Seth mondta, hogy õ volt anno az elsõ kuncsaftja, aki az immunitás képességet kérte. Ezt elég jól összehozták az írók, mert így megmagyarázták, hogy Simon-on miért nem fogott Alisha képessége. Ebben az esetben viszont ha jelenbeli (3. évados végi) Simon visszament a múltba és kérte a képességet, akkor megmaradtak a 3. évad végi emlékei. Akkor viszont nem tudna változtatni a múlton? Vagy ha onnan nincs visszaút, akkor úgyis mindegy?

Nálam az is bezavart kicsit, hogy Simon most jött csak rá, hogy õ a maszkos, mintha elfeledkezett volna róla. Vagy ez a képregényes srácnak köszönhetõ, aki alakította a történetet?

Még annyit hiányoltam, hogy olyan sokszor mutatták a közös Las vegasi Alisha-Simon képet, de magát a jelenetet nem láthattuk. Errõl mintha megfeledkeztek volna az írók, bár be lehet magyarázni azt is, hogy megtörtént, csak nem mutatnak mindent.

Amit szintén hiányolok, hogy Kelly rakétatudós képességét szinte nem is használták, pedig vártam volna ettõl is valami nagyobb fordulatot.

Kelly amúgy azt mondta Seth-nek, hogy látott õ már olyan képességet, hogy valaki sajttal gyilkolt. De mivel az idõ ott vissza lett forgatva, így nem történt meg. Ezt viszont magyarázhatjuk azzal, hogy Curtis elmondta nekik, mivel a rész végén elmentek mindannyian a hülyegyerekhez. Úgyhogy tudhatott róla Kelly, csak éppen látni nem láthatta. :D

Olyan jó volt a rész végén újra látni Nathan-t, felcsillant a szemem. ;))

Kellyvel meg nem tudom, hogy mi lesz, ha õ sincs benne a 4. évadban, akkor hogyan fogják magyarázni az eltûnését? Kap talán õ is egy kisfilmet, mint Nathan? (Nem hiszem...) És Seth?

Hát, kár, hogy így megcsappantak a szereplõk, én bírtam az eredeti gárdát. A 4. évadnak is adnék azért egy esélyt, bár nem hiszem, hogy annyira fog tetszeni, mint az elõzõek.
Angelus1991ster 2013 jan. 29. - 23:09:27
(158/210)
Kelly szavaival éljek : " ekkora f.....got ". "Spoiler kezdõdik" Jólvan szerelmi történet és sorozat, de szerintem elcs.szték.Egy idõhurkos baromság lett belõle, nem pedig A-ból javított B(Alisha megmentve!)-univerzumba. Plusz a Barry gyerek is sz.rul csinálta. Inkább zavarta volna össze az idõ folyását (én ezt tettem volna), mivel egy fantasy-szupererõs sorozatban ez is elfogadott lenne. Jó tudom vígjáték-dráma-fantasy sorozat, meg színész szerzõdések, de hamár így alakult akkor az elsõ három évad állhatott volna 16-23 részes évadokból.:(A sorozatban továbbá durva , hogy a felsorakoztatott erõk nagy része rossz visszahatással bír. "Spojler vége"
sarahangel 2013 jan. 29. - 20:09:16
(157/210)
Itt meg Lauren Socha kap Bafta-díjat, mint legjobb színésznõ:

http://www.youtube.com/watch?v=QjLHzsgNPic

... és tényleg milyen jó kis akcentusa van. :D Dögei Éva amúgy a lehetõségekhez képest (angol akcentust nyilván nem lehet teljesen átvinni a magyarba) szerintem jól kihozza belõle azt, amit ki lehet.
sarahangel 2013 jan. 29. - 19:52:55
(156/210)
Mikor a Misfits Bafta-díjat nyert 2010-ben:

http://www.youtube.com/watch?v=Z9fN4UEZdkk

Robert hangja/dumája eredetiben is tök jó, bár szerintem Gacsal Ádám is nagyon jól hozta Nathan karakterét. ;)

Na, ezt meg csak most fedeztem fel, pont a kedvenceim vannak benne. :D

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=A1sgYWUmRX4&feature=fvwp
sarahangel 2013 jan. 29. - 19:46:38
(155/210)
<- Találtam egy közös 'Curtis-Kelly+Kelly tesója' képet, bár hogy mi volt az apropója, azt nem tudom. ;)
sarahangel 2013 jan. 29. - 19:43:17
(154/210)
Ugye? ;)
Egyes képeken egyébként Jake Gyllenhaal-ra is emlékeztet kicsit a srác.
sarahangel 2013 jan. 29. - 19:35:34
(153/210)
Na igen, én sem emlékeztem rá, hogy a junkie-n volt már szó a Misfits-rõl, persze mert nem is néztem anno. Bár az egyik cikknél beugrott, hogy azt már láttam (Heroes angol változata, vagy valami ilyesmi szöveg), és gondoltam is akkor, biztos koppintás lehet, vagy gyengébb a Heroes-nál. Azóta módosítottam a véleményemen, ez sokkal jobb, eredetibb sorozat. Bár ebben sem tetszik ugye minden, Heroes-nál meg az elsõ évadot bírtam, és annak javára írható a finomabb stílus, de összességében a Misfits-et tartom jobbnak.

*** SPOILER ***

Na, így most már világosabb ez a Hitleres sztori, köszi. ;)

Igen, Seth határozatlan volt, de ebben valószínû a bûntudata is szerepet játszott, és a végére tényleg elég jól összehozták a Kellyvel való szerelmi szálat.

Összességében persze nem rossz ember egyik karakter sem, csak 'misfits'-ek. ;)

Örülök, hogy nem kaszáltad el. ;) Én még a negyedikre is vevõ lennék, de arra sajnos várni kell.
teardrops 2013 jan. 28. - 23:14:14 Előzmény sarahangel
(152/210)
Ezdejó!
Csúcs, hogy mennyire hasonlítanak!:-)
teardrops 2013 jan. 28. - 23:13:40 Előzmény sarahangel
(151/210)
Erre nem is emlékeztem, akkor még biztos semennyire sem érdekelt a Misfits.:-)

***SPOILER***
Amúgy meg nekem eszembe sem jutott, hogy idõutazás, illetve bizonyos értelemben az, mert az, hogy visszatekeri az idõt, de õ emlékszik, mi történt, azt jelenti, hogy jelenkori önmagát helyezi vissza a korábbi idõ(k)be. SZóval ilyen értelemben idõutazás. Nekem még az öreg visszapörgetésével sem lenne gondom, mert kiderült, hogy -zsidó lévén - neki az volt a múlt, csak kérdés, hogy pl. járt-e Hitler dolgozószobájában, különben hogy' kerülhetett oda. Ilyen értelemben tényleg baki. Viszont Kelly visszajutása tényleg gáz, mert az már nem a saját sztorija, ugyhogy szerintem is megbicsaklott a logika, de ennél a sorozatnál nálam ez egyáltalán nem zavar.:-) Amúgy pedig nem igazán tetszett a rész, azt viszont bírtam, ahogy az alapfelállást továbbgondolták, ill. hogy miylen új karakterekbe helyezték a szereplõket.

Seth-et amúgy bírom.:-) Bár az nem tetszett, hogy megígéri a feltámasztásnál, hogy nem dobja Kelly-t, aztán mégis. Majd mégsem. Kissé határozatlan, nem?;-) Bár értjük-értjük, így lett biztos abban, hogy õ az igazi. És nem egy zombi.:-D
Az a rész amúgy egész jó bolt szerintem. Mondjuk én nem néztem a TWD-et, de megint csak azt gondolom, hogy ennél a sorozatnál ez belefér.
A hullák meg... no igen, kezdenek belõle sportot csinálni (amúgy a macskás befejezés szerintem ütött:-)), de a poén mégis a helyén volt, mikor Rudy nem érti, miért nem tudnak egy cicával végezni, miközben szociális munkásokat öldösnek. (Igen, azok véletlenek voltak.;-))

...és nem, mégsem kaszáltam.;-)