Téma: Kleopátra

napraforgó 2011 ápr. 04. - 06:25:15
(3/23)
Én is láttam valamikor, anno, ahogy emlékszem eredeti nyelven, felíratosan, ahogy akkoriban az ilyen filmeket adták. Valahogy akkor nagyobb élmény volt.
Jó volt hallgatni Rex Harrison angolját, meg Richard Burtont is. A film olyan gazdag kiállítású, ami akkoriban - de ma is - szinte elképzelhetetlen.
Most azon gondolkodom, hogy a pazar kiállításon kívül mitõl is voltam akkoriban elájulva? E.Taylor játéka nem különösebben lenyûgözõ. Szépen el volt fûzve, a melle rendesen felpolcolva, a szeme a mai ízéshez képest túlságosan kifestve. Burton elég rosszul mutat a mini tunikájában, vétjében, nem olyan jó a lába, hogy ennyire rövid semmi kis ruhácskákban mutogassa. És a lábához képest a felsõteste igen gyengus. Az ember egy hadvezértõl elvárna néhány izmot is.
Rex Harrisonnak legalább volt annyi esze, hogy nem mutogassa a lábait, õ hosszabb bõrpáncélt viselt, hosszabb felsõruházatot, sõt valami latexhez hasonló fekete nadrág is volt rajta. Na ez egy kicsit fura volt ahhoz képest, hogy a szerepe szerint épp az egyiptomi hõségre panaszkodott. Én biztos egy könnyû, földig érõ fehér köntöst adtam volna rá, bíbor tógával - még akkor is, ha épp arról volt szó, hogy hadvezérként hadat vezetett.

Ezt a Cleopatrát pár éve újraforgatták, Timothy Dalton volt Ceasar. Nekem hitelesebb volt hadvezérként és férfiként is. Cleopatrat egy nagyon szép nõ játszotta - a neve nem jut eszembe - lehet, hogy belõle nem lesz olyan legenda, mint Taylorból, de színésznõként jobb volt és nõként is jobban megfelelt a mai ízlésnek. (legalábbis az én ízlésemnek - hogy nehogy megsértsek valakit, aki e régi sztárokért van oda).
rocksámán 2011 ápr. 03. - 18:31:09
(2/23)
Ez egy akkora film,hogy azt nem tudom leírni,1975-ben láttam elõször,azóta még kb.2X és most megint.Dráma.Legendás minden itt,a szereplõ sztárok,rendezõ,helyszín,díszlet, csak szuperlatívuszban lehet szólni róla na és nincsenek benne modern trükkök:-)sok tévézõ tovább fog kapcsolni más adóra innen mert a ,,ritmusa'' nem a mai kornak ,,megfelelõ''.
Zelina 2011 ápr. 02. - 17:15:44
(1/23)
Jó, hogy adják, végre fel tudom venni!
Régóta szerettem volna megnézni.

Kár, hogy ehhez Liz Taylor halála kellett...
RIP