Téma: Kon-Tiki

offtopic
Texas Bill 2013 ápr. 03. - 21:11:51
(7/7)
Nekem a kedvencem. Szórakoztat és egyúttal tanít, ismeretet közöl. Zseniális író volt.
olahmiki1959 2013 ápr. 03. - 20:59:24
(6/7)
Igen.

Hihetetlen, hogy modern utazóként gyakorlatilag bejárta az egész világot, az afrikai Zambézi folyótól a Galápagos szigetekig, Ausztrália végtelen pusztaságaitól Dél-Amerika isten háta mögötti vidékeiig, és õ is nagyon jó stílusban írt, személyes hangon, szinte úgy érezhette az olvasó, hogy õ maga is ott volt Balázs Dénes mellett az utazásai során.
Rengeteg könyve megjelent, nekem megvan az összes, még olyanok is, amelyeket a hatvanas években adtak ki, és ma már szinte lehetetlen hozzájuk jutni, nem azért mert olyan különlegesek, hanem mert kis példányszámban jelentek meg, és a sorozat is, meg a könyvkiadó is már régen megszûnt.
Antikváriumokban idõnként el lehet csípni egy-egy viharvert példányt.
Nem olvastam minden könyvét, de amiket igen, azok nagyon tetszettek.
offtopic
Texas Bill 2013 ápr. 03. - 20:11:55
(5/7)
Balázs Dénest szoktál olvasni?
sofi 72 2013 ápr. 03. - 20:04:48
(4/7)
Úgy ahogy mondod! Pedig nem is ez a hivatása. :)

Amúgy is szeretem az ehhez hasonló történeteket olvasni, amikben szükség van az összes jó emberi tulajdonságra. Kezdve a fizikai erõtõl egészen a fifikás problémamegoldásokon át, a türelem próbájáig. Ebben ráadásul az volt a legszebb, hogy nem kitalált történet volt, hanem valós. Tetszett a profizmusuk és a megszállottságuk, hogy tûzön-vízen át végül is bizonyították a hipotézisüket.

Ráadásul akkor éppen biológusnak készültem, így az óceánok állatvilága is nagyon érdekelt. Ha jól emlékszem nem egy mélytengeri halfajt õk fedeztek fel. Isteni volt a Kalmárok "támadása" a tutaj ellen, az éjszaka foszforeszkáló víz leírása, a navigáció, és még hosszan sorolhatnám...

Varázslatos könyv! Nagyon élveztem!
olahmiki1959 2013 ápr. 03. - 19:04:49
(3/7)
Mivel többek között útleírásokat is gyûjtök, azt hiszem megvan az összes Thor Heyerdahl könyv, ami megjelent Magyarországon.
Ha jól emlékszem, a legtöbbet el is olvastam - Tutajjal a Csendes-Óceánon, Kon-Tikitõl a Ráig, és a többit.
Egy nagyon gördülékenyen, élvezetes stílusban író, nagyon rokonszenves egyéniséget ismertem meg a könyveibõl, és nekem is nagy kedvencem volt gyerekkoromban, amikor az ágyon hasonfekve, egy délután képesek voltunk elolvasni egy könyvet.
A régi szép idõk...
sofi 72 2013 ápr. 03. - 14:44:31
(2/7)
Gyermekkorom egyik meghatározó könyvélménye volt Thor Heyerdahl és kis csapatának kalandos története.

Véletlenül akadtam rá egy délutánon a könyvespolcon. Emlékszem belelapoztam, és egybõl lekötött.
Egy fantasztikusan kalandos utazás története, kevés képi illusztrációval ellátva.
Látom, dokumentum filmet is készítettek belõle. Sõt most rákerestem, és úgy láttam van egy újabb változat is (?) színészekkel, ami nekem nem túl vonzó.

A könyvet ajánlom mindenki figyelmébe.
k11zoltan 2013 ápr. 03. - 09:48:28
(1/7)
A 2012-es mozifim tetszett. Csak nem találtam fórumtopikot neki.