Téma: Krízispont

lippije 2011 dec. 13. - 13:32:52 Előzmény Ford Mustang
(6/106)
Lehet, hogy tényleg többet ki lehetett volna hozni a történetbõl, de a pontos elemzésre ott az inside job, bár ahhoz nem árt némi közgazdaságtani ismeret - ez egy thriller azoknak, akik elviselték a válságot, és annak hatását - nem akar oktatni, csak rámutatni, mi is történt. Spoilermentes kritika : http://www.filmkocka.hu/2011/12/margin-call/
8/10
eagleburger 2011 dec. 02. - 14:32:50 8/10
(5/106)
Szerintem remek film. (Amúgy akár színpadon is elõ lehetne adni, hisz lényegében egy helyszínen,igaz, több irodában játszódik.)

Aki ebben dolgozik, annak nyilván jobban követhetõ (sõt valószínûleg primitíven leegyszerûsített) a történet, és számára bizonyára jobban átélhetõ a szereplõk dilemmája is. Ennek ellenére engem még laikusként is végig fogvatartott a filmbõl áradó feszültség, köszönhetõen a remek színészi játéknak, és a jó párbeszédeknek.

A magyar (illetve az angolt kevésbé értõ) átlagnézõ duplán hátrányos helyzetben van az ilyen filmekkel. A szakzsargont az anyanyelviek sem értik mindig, hozzánk pedig fordító útján jut el. A szakmai szövegeket a film igyekszik minél jobban emészthetõvé tenni, így ha a bonyolult részletek homályban is maradnak, a végeredmény érthetõ, fogható.

Az eredeti forgatókönyv (is;-)) letölthetõ a netrõl, az némileg bõvebb annál, mint ami a filmben maradt, pl. Sarah Robertson és Eric Dale második párbeszéde is hosszabb, és megtudunk bizonyos dolgokat Sam Rogers fiáról is, melyek fontosak az apa megismeréséhez.

***** SPOILER *****
Aki viszont érti, hogy Sethet miért kellett kirúgni már kora reggel, az magyarázza már el, legyen szíves.:-)
És az sem volt világos, hogy van az, hogy Sarah Robertsonnak hajnalban felajánl Tuld egy pozíciót, aztán délelõtt már õ is elbocsátottként ücsörög a telefon nélküli, biztonságiakkal õrzött szobában. Hogy õt miért rúgták ki, az nyilvánvaló, csak a következetlenséget nem értem.
6/10
roanbevik 2011 nov. 24. - 23:12:04 6/10
(4/106)
Háááát, ez igen keveset ad vissza abból amit történt, gyenge ... remélhetõleg az is érti majd, aki nem ebben dolgozik. Max 6/10, és akkor jó indulattal voltam a színészi felhozatal miatt ...
7/10
gusztavka 2011 nov. 19. - 08:30:51 7/10
(3/106)
Lehman Brothers utolsó napjának feldolgozása. Szerintem többet is ki lehetett volna hozni a sztoriból. Egyszer nézhetõ kategória.
axa15 2011 nov. 08. - 14:29:02
(2/106)
Én is alig várom már, tetszik a szereposztás :-) Érdekes film lehet.
Ford Mustang 2011 nov. 07. - 02:52:15
(1/106)
Kíváncsi leszek erre a filmre, Spéci hogyan alakít majd.