8/10
trudy febr. 22. 19:33:51 8/10
(2/2)
Vikingur Olafssont nagyon kedvelem és még inkább megkedveltem, amióta tudom, hogy különleges kapcsolat fűzi Magyarországhoz. Ez a kapcsolat pedig főként Kurtág Györgynek köszönhető, akinek a zongorista nagy tisztelője. Miután követtem a mester születésnapja alkalmából rendezett koncertet, ahol a főszereplő szintén Vikingur Olafsson volt, evidens volt, hogy a velük készült film is érdekelt. A film nagy hangsúlyt helyez a zeneszerzésre és az előadőművészetre, de kicsit mint embert is megismerhetjük Kurtág Györgyöt, bár nagyon közel nem kerülünk hozzá, mivel egy olyan emberről van szó, akinek eddigi, tekintélyes 100 életévét tényleg főleg csak a zene tette ki. Picit beleláthatunk a szentimentális érzéseibe, amit főleg a felesége irányában fejez ki, láthatjuk mennyire más világot képviselnek már az unokái, hogyan zajlik az alkotó folyamat, illetve egy kicsit mesél a gyerekkoráról is a világháború előtt. A vele együttműködő zenészeknek nincs könnyű dolga, a mester nehéz személyiség. A munkásságával mindenképp érdemesnek tartom jobban megismerkedni, és mint oly sok esetben, Magyarországon több elismerést érdemelne.
10/10
adam.miklos01 febr. 22. 14:53:51 10/10
(1/2)
Az egyik legszebb film, amit valaha láttam. Most jöttünk meg a moziból, de még mindig hatása alatt vagyok.