The Cortez aug. 12. 22:08:48
(1/1)
Influencer

Csavaros, nyaralós thriller. A főcím nagyjából fél óra elteltével úszik be, közvetlenül előtte az egyik szereplő részletesen felvázolja a sztori további részét, és később, miután a mozi húz egy váratlant, pontosan az történik, amit korábban elmondott.
A történet sok sebből vérzik, több ponton bele lehet állni a logikájába, bizonyos ötletek átgondolatlanok, viszont ha ezeken mégis túl lépünk valahogy, akkor kapunk egy érdekes, elgondolkodtató, fordulatokban gazdag filmélményt. Az alkotás nem annyira az influenszerkedés kritikája, sokkal inkább arra világít rá, hogy milyen veszélyeket rejthet vagy fog rejteni a jövőben a hipermodern technológia. Emellett több karakteren keresztül a magány témáját járja körül.
A mű sajnos igencsak PC: a talán leghangsúlyosabb figuráról csak a játék idő vége felé mondják ki a nyilvánvalót, hogy egy orbitális anyajegy takarja el a fél arcát. Emellett a buzik meg a fekák jóságosnak vannak beállítva (főleg, ha a 2 egy csomagban jár), míg a fehér palik rohadt szemétnek, még a főhősnő exe is, ám ő később legalább főszereplővé lép elő, valamint rendesen karakterfejlődik.
Nincs hiány nyomasztóan feszült jelenetekből, illetve bár nem horrorról van szó, de befigyel egy brutális képsor. A fináléban láthatunk egy kissé kiszámítható csavart. A fényképezés az egzotikus tájképekkel + eleve a thaiföldi miliővel együtt lenyűgöző, de a zene feltűnően szarra, nevetségesen bénára sikeredett.

7/10