Bemes 2015 máj. 02. - 07:05:16
(2373/4273)
Zandrának gratulálok a sikeres vizsgához, nagyon köszönöm hogy Gabussal lehetõvé teszik a film megértését.

Nem akarom minden gondolatomat magyarázgatni, nem rontom itt a hangulatot tovább.
Bemes 2015 máj. 02. - 06:59:00
(2372/4273)
Sajnálom hogy így értelmezted a véleményem. Azt próbáltam kifejezni, hogy sokan vagyunk, akik szeretjük ezt a filmet és átvertek minket. Az, hogy a kereskedelmi csatornák a pénzért hajlandóak szennyt adni az nem az én szégyenem, és nem vagyok egyedül ebben.
Rosszul esett, hogy engem neveztél diktátornak. Nem nézem le az egyéb szappanoperákat nézõket, de nem szeretem ha minket cikiznek ki ha végig szerettünk volna nézni egy filmet.
Én nem a fiatalságot szóltam le, hanem azt a szemléletet, hogy mindent felülírjon a pénz. Mert így az értékrend szép lassan megy lefelé. Szerencsére ez messze nem igaz az egész fiatalságra.
Pont azért írtam a hasonlatot a Mónika mûsorban szereplõkrõl. Ezen nevetett skkor az ország, hogyan válogatták össze a szereplõket.
Én cikizésnek fogtam fel, hogy mi itt a nagy hangú kis csoport kikönyörögtük a filmet, ami egy rakás semmi, leszerepelt, az összes török film szintén, mit akarunk ezekkel az öreges vackokkal, aztán meg olyan ostobák vagyunk itt sokan, hogy még nem is nézzük, naná hogy leveszik a mûsorról.
Elfogadom a véleményed, hogy én vagyok a diktátor, mert el mertem mondani hogy ez nevetséges, és az 1200 háztartásban elhelyezett mérõeszköz eredménye kétséges. Egyéb közvéleménykutatási eredményeket is szoktak megkérdõjelezni. Értem, most már tudom nem szabad nekem is ilyet tennem, különben is mit pattogok, én és a korosztályom nem számít.
Bocsánatot kérek, hogy diktátorként le mertem írni, hogy a magyarok nem igénytelenek, és remélem elhiszed hogy nem én intéztem a Vodafon botrányt.
Én sem csak ezt a filmet néztem eddig, és ismétlem nem nézem le hogy mások mit néznek. De naívan elvártam volna, hogy minket se cikizzenek az ízlésünk miatt.
9/10
gabus53 2015 máj. 01. - 23:59:43 9/10
(2371/4273)
Micsoda egy ötlet! :-) Mindenesetre majd rákérdezek fordítónknál.
Szép estét!
Bemes 2015 máj. 01. - 22:53:29
(2370/4273)
Tudod nekem inkább a gondolkodásmód a problémám, a gúnyoros hangnem. " Kikönyörögtük, öreges, picsoghatunk stb." Nem tetszik, hogy egy generációt teljesen semmibe vesznek.
A csatorna egész eljárása etikátlan. Én nem hiszem, hogy mi magyarok igénytelenebbek lennénk más nemzetnél. Olvastam én is statisztikákat , nincs szégyenkezni valónk.
Azzal sincs bajom, ha a magán tulajdonban lévõ csatornák nem kulturális mûsort adnak. Csak ne verjenek át. Én biztosan nem kezdek bele még egyszer egy általuk adott hosszú sorozatba.
Feljött ide kárörvendeni, sajnos nem lett szimpatikus.
simike2015 2015 máj. 01. - 22:51:08
(2369/4273)
Sajnos mindenben egyet értek lengabor írásával. Mert attól, hogy én szeretem a Kuzey sorozatot, nem kell mindenkinek velem egyetérteni. S balgaságnak tartom, amit Bemes ír, mert kár úgy gondolkodni, hogy "az én véleményem a tutti". Sajnos van még néhány hasonló gondolkodású "diktátor" hajlamú ember, de azért érdemes meghallgatni és esetleg el is fogadni mások véleményét. A nézettségi mutató persze nem biztos, hogy neked tetszik de javaslom tekerj a Fórum tartalomjegyzékre, és láthatod, hogy a Kuzeyen kívül az általad (és általam sem) nem sokra becsült dél-amerikai sorozatok fórumozói milyen sokan vannak. A te fiatalkorodban (és az enyémben is) az Isaura volt a sláger, amire sem akkor sem ma nem vagyok büszke. Mégis felnõttünk, tisztességesen, sok jó könyvet , filmet megnézve. Az, hogy a mai fiatalságról mi a véleményed, az is többek között a mi nevelésünk eredménye. Lengabor kivételével, mert õ szerintem remek példája a normálisés szakszerû és tényszerû gondolkodásnak. S valljuk be. Ezen a fórumon is 95 %-ban nõk fecsegünk tv-sorozatról. Nagyrészünk nyugdíjas, s lehet majd tiltakozni, de Kuzey akár az unokánk is lehetne. Mégis, elalélunk tõle.
10/10
kaboca12 2015 máj. 01. - 18:28:16 10/10
(2368/4273)
Ne haragudjatok, de szerintem Lengabor tényleg nem írt bántón! Persze, nekünk ez nagyon rosszul esik, de õ az elejétõl kezdve a sajnálatos tényeket közli. Volt már olyan, aki sokkal bántóbban nyilvánult itt meg.
Én értem, hogy õ mit akart itt. Többször hangsúlyozta, hogy nem velünk van baja. Azt is, hogy õ sem nézi azokat a mûsorokat, amiket mi szennynek tartunk. És sajnos abban is tökéletesen igaza van, hogy nincs rajongói összefogás, hiszen ez a petíció aláírásán is megmutatkozik. Ha "csak" ekkora a rajongói tábor, akkor azzal nem sokra megyünk sajnos. Ha pedig sokkal többen vagyunk, akkor hol vannak a többiek? Egyébként itt a fórumon is a szokásos társaság van, kvázi 10-en. Én, mint rajongó felkutattam a sorozattal kapcsolatos fórumot, regisztráltam, hogy eltudjam mondani a véleményem. A többiek miért nem? Rendben, hogy van aki nem ér rá, nincs net lehetõsége, vagy azért nem akkora rajongó, hogy eszmecserét folytasson, de ez sajnos tényleg kevés.
Bár azt én sem értettem, hogy azt miért hozta fel példának, mert eddig a petíció nem lett továbbítva a tévécsatornának.
Én elfogadom, hogy az emberek nem ezt szeretik, hogy érdekesebb a többségnek a reality show, valóság show, lerészegedés stb., de ettõl függetlenül ennek a tudata engem elszomorít.
BMariska52 2015 máj. 01. - 17:45:59
(2367/4273)
Gabuskám! Gyönyörû ez a kép, amit küldtél ide nekünk, hogy szebbé tegye a napunkat! Ez lehetne a következõ film, amit feliratoznátok Szandrával, abból a fordításból már diplomázhatna a kis drágánk! Remélem, nem voltam szemtelen! Egy "nagyon kedves kis barátnõm" elküldte nekem a filmet, így már láthattam, de csodálatos volna a gyönyörû verseket magyarul is olvasni a két tehetséges, fiatalon elhunyt török költõtõl!
BMariska52 2015 máj. 01. - 17:42:02
(2366/4273)
Kedves Marianna! Nálad a pont! Nagyon jól megfogalmaztad. Lengabor ahhoz képest, hogy a kisujját sem mozdítja többet, hát eléggé tele van a FÓRUMUNK! a leveleivel! Ellendrukkereket köszönjük szépen, nem kérünk!
Marianna Turi 2015 máj. 01. - 17:02:23
(2365/4273)
Talán tényleg jobban tenné ha nem koptatná a billentyûzetét.Nekünk ez a sorozat a szívünk kis csücske és ezen a fórumon mindenki leírta mennyire szereti. Mi nézzük és attól még hogy Ön itt 200x leírja hogy nem lesz 2. évad én még bizakodom abban hogy a tegnap elõtti javuló tendencia továbbra is folytatódik. Az pedig hogy a tv nem a nézõkért van hanem fordítva az egy akkora hülyeség hogy még fokozó szót sem találok rá (ha egyáltalán van rá)
További szép napot Önnek! Töltse olyan dolgokkal a szabad idejét ami mosolyt csal az arcára. Ne pedig azzal hogy próbál bennünket meggyõzni arról hogy miért ilyen rossz is a nézettség...
Lengabor 2015 máj. 01. - 16:50:59
(2364/4273)
Bemes: Attól, hogy engem sérteget, a sorozata még nem lesz sikeresebb. Egyébként szórakoztató, bár inkább fárasztó ez a fajta valós tudás nélküli tudálékosság, ami nem csak ezt a fórumot, de az egész magyar társadalmat jellemzi.
Van a Nielsennek weboldala, ahol minden fontos kérdésére választ kap. Az origos nézettségi cikkek végén is linkelik. Ha már itt van az interneten, akkor használja, ne a másiktól várja el, hogy mindent a szájába rágjon.
Én nem kerültem ki egyetlen kérdést sem. Attól még, hogy magánvéleményként ki mit tart igényesnek és igénytelennek, a nézettségi adatok nem biztos, hogy ezt tükrözik vissza. Aki a pénzével játszik, azt nem egyesek sírása-rívása hatja meg, hanem az, hogy mennyiért tudja eladni a reklámidõt, mekkora hasznot és elismerést hoz neki a mûsorrendje.
Önnek nem etalon Amerika. Aztán? Ha észrevette volna, a magyar televíziós kínálat túlnyomó többsége amerikai sorozatból és filmbõl áll. Õk diktálnak a világon a legtöbbet.
Az pedig szakmai minimum lenne, hogy az ember tudja, hogy egy sorozatot, ami ÉVADOKBÓL áll, évadonként vesznek meg. Nem egyben. Legalábbis általában nem. Pláne akkor, ha a kinti vetítéshez képest nagyon gyors a magyar premier. Az alapján dõl el, hogy lesz-e folytatása a csatornán, hogy mennyire volt sikeres az elsõ évad. Ha nem volt az, nincs folytatás. Például az RTL Klub annak idején leadta a Hetedik érzék címû sorozat elsõ évadát, de nem lett túlzottan sikeres. Egyszerûen meg sem vették a folytatását, de szerencsére a FOX csatorna megvásárolta a további évadokat is. Az persze Önt nyilván nem érdekli és talán nem is hallott róla, hiszen csak Kuzeybõl áll a világ, nemde?
Rajtam pedig nem múlik, mert nem vagyok döntési pozícióban, úgyhogy felesleges ilyeneket írnia. Nekem sem tetszik az a tendencia, ami manapság jellemzõ, de nézettségileg sajnos igazolható a jogossága. És csak ez számít, nem a netes elégedetlenség.
Az a "nagyon sok" fiatal a mérések szerint még 200 ezer ember sincs. Tényleg hatalmas szám, nem mondom. Úgyhogy ha háborognak, ha nem, de ha úgy döntenek, hogy leveszik a mûsorról, akkor leveszik.
Részemrõl tényleg befejeztem, mert semmi értelme itt magyarázkodni egy olyan sorozat miatt, ami annyit sem jelent számomra, hogy a kisujjamat megmozdítsam.

Katica63: a Downton Abbey a Story4-en megy.
Bemes 2015 máj. 01. - 16:29:56
(2363/4273)
Bocsi, 1200 mérõhely.
9/10
gabus53 2015 máj. 01. - 16:23:09 9/10
(2362/4273)
Kellemes hétvégét és jó pihenést kívánok mindenkinek!
Bemes 2015 máj. 01. - 16:16:19
(2361/4273)
Még annyit, ha leveszik a mûsorról a Kuzeyt, akkor boritékolhatóan magukra dühítenek újabb nézõket. Ez lesz akkor is, ha nem veszik meg a második évadot.
Igen szórakoztató nekünk nézni a "szakértõk" balfácánságát. Aztán majd "picsoghatnak".!
Bemes 2015 máj. 01. - 16:10:49
(2360/4273)
Nielsen dönti el a mérõk elhelyezését. Ha szabadna , szeretném tudni konkrétabban, ha annyira ért hozzá! Mert ez olyan, mintha az Úristenre hivatkozna. 12000 mérõhelyrõl állapítják meg a nézettséget? Szeretném tudni a megosztási arányt korostály, iskolázottság, élwtkörülmény, város, falu stb. szerint. Különben ez csak kábítás.
Ön szereti kikerülni a kínosabb kérdéseket. Szereti a népet igénytelennek beállítani.
Ebben az országban mindenért az utcára mennek, mindenbõl emberjogi kérdést csinálnak. Valahogy a Tv-k különleges szerepben vannak, nekik nincs etikai kódexük. Nem az a kérdés, hogy bármikor abba hagyhatták volna a sorozatot ( mint Amerikában- megjegyzem nekem ez az ország nem etalon), hanem hogy ki volt az , aki a felét vette meg. Mert akkor nem ért a szakmához, jól felhúzta a nézõket. Nekem úgy tûnik olyanok döntenek a mûsorokról, akik az anyjukat is eladnák. Lásd Vodafon botrány.
Azt írta ilyen a világ, lesz még rosszabb is. Ha önökön múlik, akkor biztosan. De önöknek kell majd egy olyan világban élni, ahol nem lesz erkölcs, mindenki lenyom mindenkit a víz alá a pillanatnyi érdekéért, ahol senki nem tisztel senkit.
Érdekes torzulásnak vagyunk mi "öregesek" szemtanúi". Régebben mindig a fiatalok hozták a friss levegõt, a tisztaságot, ha kell a tiszta elveket , a jobbítani akarást. Na ezt most a csatornák dolgozóinál nem látni, fordítva ülnek a lovon.
Azért engem megnyugtat, hogy nem Önökbõl áll a teljes fiatalság. Itt a fórumon is vannak gondolkodó, jóérzésû és megfelelõ erkölcsi érzékkel rendelkezõ fiatalok. Én bennük bízom, ha lehet inkább adok az Õ véleményükre. Nagyon sok fiatal szereti a sorozatot, és érti a benne feszegetett kérdéseket. Bocsásson meg, de úgy tûnik, hogy Ön nem érti. Vagy nem nézte, lelkileg nem fogta meg- ami az írásait olvasva nem is csodálható.
Jó napot csinált nekem, mert boldog elégedettséggel tölt el, milyen jól sikerült a gyerekeim felnevelése, ilyenkor látom csak igazán.
malvinkicska 2015 máj. 01. - 15:33:23
(2359/4273)
Köszönöm a jó kívánságokat, én nem sokat dolgoztam , mert a gyerekek meg csinálták,a disznó vágással járó dolgokat, mert most már nem bírom úgy , mint régen. A TV2-vel nem érdemes foglalkozni azoknak mi semmit nem számítunk, nekünk sem õk nézünk olyat amit szeretünk és még szórakozunk is.
Lengabor 2015 máj. 01. - 15:27:32
(2358/4273)
Azért, mert amikor különbözõ fórumokon különbözõ nézettségelemzõkkel azon gondolkoztunk, hogyan lehetne megmenteni a reggeltõl a Tényekig sikeres TV2 fõmûsoridejét, én azt találtam ki, hogy a Tényeket le kellene rövidíteni, 18:30-tól Jóban Rosszbant adni, majd 19 és 20 órakor egy vadonatúj telenovellát (lehetõleg olyat, amiben Maite Perroni a fõszereplõ, hiszen A Macska címû sorozata nagyon sikeres volt). Ez utóbbit láthatóan a TV2 félig-meddig megfogadta, csak éppen a vadonatúj sorozat helyett olyanra esett a választásuk, ami kábelcsatornán sem volt sikeres. De mivel én tudtam, hogy micsoda felzúdulást váltott ki a Kuzey Güney helyzete a rajongók körében, ezért - minden elõzetes balsejtelmem ellenére - elkezdtem neki drukkolni, hogy hátha megmenti a TV2-t és tönkreteszi az Éjjel-Nappal Budapestet, amit egy ócska szennynek tartok. Bármit is gondolnak rólam, de van bennem empátia és rossz érzés volt a sok szomorú ember véleményét olvasni, amiért nem folytatják a sorozatot. Gondoltam, hogy TALÁN a TV2-s vetítés megmenti. De ekkora öngólra és leszereplésre én sem számítottam. Így pedig most kicsit nekem is gáz, mert olyan, mintha az én ötletem bukott volna meg, holott a TV2 nem is azt valósította meg, amire én gondoltam. A kárörvendõ netes trollok meg kiröhögnek engem is, de Önöket is, hogy leszerepelt a sorozat.
BMariska52 2015 máj. 01. - 15:21:02
(2357/4273)
Szia Kedves Gabuskám!
Köszönöm szépen, hogy figyeltél! Aranyos vagy, mint mindig! Szerencsére, nem lettem ideges, csak úgy bírom mindig, hogy olyanok miért látogatják ezt a fórumot, és fektetnek abba ennyi energiát, ilyen hosszú leveleket megírni, akiket nem érdekel, akik nem szeretik ezt a filmet? Ezt sose értettem. Én még nem néztem be más fórumra, csak arra, ami filmet megnéztem, és ahol érdekelt mások véleménye is! Még nem is szóltam hozzá ezen kívül csak kb. 2-3 filmhez. Lehet, hogy bennem van a hiba. Arról már nem is beszélve, hogy ami fórumot eddig olvastam, még nem tapasztaltam ehhez hasonló csodálatos, kedves, aranyos embereket, mint egy igazi NAGY CSALÁD, olyanok vagyunk lassan! Ezért is szeretek itt lenni köztetek!
Most már tényleg nem olvasom tovább, inkább a Te és Szandra áldásos tevékenységének köszönhetõen nézem KUZEY-t!
Szép Délutánt Neked!
BMariska52 2015 máj. 01. - 15:15:45
(2356/4273)
Arra azért kiváncsi lennék, vajon miért örült volna? Önnek is, vagy valaki kedves Családtagjának is tetszik esetleg, eléggé el nem ítélhetõ módon, ezért lett volna fontos?
BMariska52 2015 máj. 01. - 15:13:30
(2355/4273)
Azért azt még elfelejtettem megírni, hogy pl. a Nat.Geo-t és Ozon Network-t, Animal Planet-et és még sok minden egyéb mást is nézek, ha ott olyan mûsor van, ami nekem kedvemre való, amit szeretek, pl. mindent, ami ÁLLAT! és TERMÉSZET!, de ha valahol egy jó kis musical filmet adnak, azt is megnézem, mert azt is szeretem, ki tudja miért, nagyon sok mindent szeretek, sok minden érdekel, és feltûnõ módon még OLVASOK IS! De az is hozzátartozik, hogy hosszú idõ óta nem kötött le ilyen szinten filmsorozat, mint a KUZEY, és nem tudtam annyira beleélni magam a történetbe, mint itt, együttérezni, v. éppenséggel utálni a szereplõket. És hát, nem is ragadtam még billentyûzetet ilyen fokon egyik film kedvéért sem. Azt is elképzelhetõnek tartom, hogy ezt a lelkiállapotom is befolyásolja, de akkor itt mindenkiét?
Sokan említették már a fórumon a Gazdag ember, szegény ember c. filmsorozatot, v. az Észak és Dél (sokan elfelejtik, hogy két Észak és Dél is volt!) a Kuzey Güney számomra ott van nagyságrendileg, ahol az elõzõek voltak, pedig egészen más korban játszódnak, és kb. 20 éve, hogy vetítették õket Magyarországon, amikor még lehet, hogy nem is mértek nézettséget, csak szórakoztatni akartak!
Lengabor 2015 máj. 01. - 15:04:36
(2354/4273)
Ez szakma, nem érzelmi és lelki dolog. Ha a tévések mindegyike a szívére venné a napi több száz vagy ezer panaszt, anyázást, amit kap, akkor már a mentõ vagy a halottaskocsi el is vitte volna õket.
Attól, hogy az ember valamihez ért, még nem biztos, hogy egy csatorna bérence vagy munkatársa. De azt hisznek, amit akarnak.
Persze, hogy nem csak a reklámokból élnek, de jelentõs részben abból. A Digi, a UPC vagy a T-Home sem jófejségbõl létezik.
A jelen felfogás szerint (ami egyébként hibás és elítélendõ, de ez van) a nézõk vannak a tévéért, nem a tévé a nézõkért. Szóval tulajdonképpen a nézõknek kell bizonyítaniuk, hogy az adott mûsorra van igény, mégpedig úgy, hogy nézik és kimutatható eredménye lesz. Egy csatorna csak másodsorban van a nézõiért, elsõsorban a saját érdekeit és a profitját nézi. Ez van.
Részemrõl befejeztem, ennyit nekem nem ér az egész sorozat. Örültem volna, ha sikeres lesz, de eddig nem az. Nem én tehetek róla. Kellemes hétvégét mindenkinek!