Marianna Turi 2015 máj. 07. - 13:58:12
(2513/4273)
Én lehet mazohista vagyok de én el tudnék velük beszélgetni. Sõt Samiban néha a saját apámat vélem felfedezni. Bár õ sosem bántotta sem anyámat sem engem. De õ is ilyen zsörtölõdõs akinek minden keserû :)
napraforgó 2015 máj. 07. - 13:57:50
(2512/4273)
Persze, lehet mondani egy jóképû 30 éves férfira, hogy csinos, meg egy nõre is. De ez az elolvadok, meg összepisilem magam a gyönyörtöl rajongás nekem azért túlzás. Meg a senki ne mondjon rosszat az imádottamra is. Ez azért olyan gyerekes...
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 13:56:13 10/10
(2511/4273)
Hogy hogy természetesen nem voltam köztük? Egyébként a biztatásról annyit, hogy ha akarom akkor nézem, ha nem, akkor hiába biztatnak! És ne haragudj, de nem láttam, hogy közvélemény kutatást indítottál volna, hogy szerintünk nézd-e a sorozatot. Ha mégis, akkor ne haragudj, hogy nem szavaztam arra, hogy nézd! Én azt hittem, hogy itt felnõtt emberek vannak, akik eltudják dönteni maguk, hogy nézzenek-e egy sorozatot vagy sem.
Ja, és itt nem szokás megsértõdni a másikra, -legalább is eddig nem volt divat- szerintem nem bántottalak meg az elõzõ hozzászólásommal!
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 13:51:18 10/10
(2510/4273)
Véleményem szerint Ali például egy pozitív figura.
napraforgó 2015 máj. 07. - 13:51:14
(2509/4273)
Kabócának: Azért nézem, mert optimista vagyok és reménykedek benne, hogy elõbb-utóbb jobb lesz a sorozat. Meg azért, mert sokaknak tetszik és ennek nyilván oka van. És azért is, mert néhányan kedvesen biztattak, hogy érdemes nézni. ( te természetesen nem voltál köztük).

Érsekvárinak: Bocsánat, nem tudtam, hogy ez nem a sorozat óruma, hanem valami fan-klub, ide csak rajongani szabad jönni...
Eddig azt hittem, hogy negatív véleményt is szabad megfogalmazni - mások is teszik és elg szép számmal. Nem értem, miért csk énbelém kell belerúgnod?
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 13:48:10 10/10
(2508/4273)
Egyébként részben egyetértek veled! Tényleg attól függ, hogy honnan nézzük a karaktereket.
Viszont szerintem Baris valamilyen szinten szerette Cemrét. Vagy ha neked van igazad és csak Güney bosszantására vette el, akkor pedig beletudott volna szeretni. Mert mint nõ tetszett neki, az biztos! És abban is egyetértünk, hogy lehet, hogy ha csak rajta múlik, akkor akár egy jó házasság is lehetett volna belõle.
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 13:43:07 10/10
(2507/4273)
Azért, mert valaki 50-60 éves, attól még van szeme a fiatal férfiakat illetõen is. Nekem ne mond, hogy nem mondhatom annyi idõsen egy 30 éves férfira, hogy jóképû és akár szexi, mert egybõl öngyilkos leszek. Én akkor is szeretnék a világban nyitott szemmel járni! Egyébként ez éppen olyan bántó arra a korosztályra nézve részedrõl, mint mikor egy másik fórumozó öregeknek titulálta a rajongók többségét!

Egyébként lassan külön kell nyitni egy Kuzey Güney Tûz és Víz RAJONGÓI fórumot! :D
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 13:36:27 10/10
(2506/4273)
Elõre bocsájtom, hogy mindenkinek szíve joga nézni vagy nem, DE akkor miért???? Valaki írta elõttem, hogy nem érti, hogy akinek nem szimpatikusak a szereplõk, az események, akinek lehangoló az miért "kínlódja, szenvedi" végig? Ez nekem is fura. Ráadásul te már ha jól emlékszem egyszer írtad ezt, (szólj rám, ha nem és bocsánat érte) hogy nem is tudod, hogy folytasd vagy abbahagyd, hát nem kötelezõ senkinek! Mankos, Bemes elmondták, hogy õk miért nézik. De nálad nem értem! Nem tetszik benne Kivanc, lehangolók a karakterek, a jellemek. Akkor miért nézed?
maryriddle 2015 máj. 07. - 13:35:51
(2505/4273)
kaboca12!

Én is ezt mondom, hogy mindkettõ hibája volt a baleset, de a rajongók úgy tesznek mintha Kuzey ártatlan lenne és csupa jóságból áldozta volna fel magát!

A szexrõl annyit hogy senki se a tulajdona senkinek. De itt az volt hogy Cemrécskének éppen nem volt kedve szexelni, hanem hogy hozzáment egy pasihoz úgy hogy SOHA nem akart vele lefeküdni. Ez normális dolog? Az az egész násznap tiszta gáz volt. Az a merev nõ még azt se engedte neki, hogy megcsókolja.

Baris azért vette el Cemrét hogy Güneyen bosszút álljon ÉS azért mert szerette. Cemre viszont CSAK érdekbõl volt a menyasszonya. Baris tényleg férje akart lenni, és akár jó férj is lehetett volna, Cemre csak csalinak használta hogy magához édesgesse Kuzeyt.
Egyébként nem akarom védeni Barist, minden másban õ is egy féreg, az ördögnek eladná a lelkét a vagyonért, de a bosszúját Cemrével és Kuzeyel szemben érhetõnek érzem. Senkinek sincs joga zsarolni a másikat, de ne egy sértett, megalázott férjtõl várjunk már el korrektséget!

Ezt még senki se mondta mert Ferhat egy rohadék. DE! Kuzey meg akarta ölni Ferhatot, a gyilkolás pedig bûn. Így nézve Baris jogosan jelentette fel Kuzeyt, ha már ennyire törvénytisztelõek vagyunk.

Természetesen nincs harag:-)
8/10
Érsekvári 2015 máj. 07. - 13:35:14 8/10
(2504/4273)
Oké tedd azt és nézzed csak a Szulejmánt az sokkal inkább érdekfeszítõbb a 60 -65 éveseknek .
Nem kötelezõ semmit nézni , de a folytonos ócsárlása a sorozatnak és a szereplõknek ( illetve a karaktereknek már nagyon unalmas ) nap mint nap .
Azért jössz ide , hogy azokat lenézd , leszóld (finoman fogalmazva ) akiknek bejön ez a drámai történet .
Vannak akiket el sem olvasok , mert elcsépelt frázisokat puffogtatnak :(((
napraforgó 2015 máj. 07. - 13:21:17
(2503/4273)
Ebben a sorozatban az a jó, hogy senki sem fekete, vagy fehér. Itt minden szereplõ nagyon árnyalt, vannak szeretni való jó tulajdonságaik és olyanok, amelyek ellenszenvesek. De ettõl függetlenül én nem akarnék egyikõjükkel sem ismeretségbe keveredni.

És igen, itt "nemzeti sport" a hazudozás, hallgatózás, sõt kémkedés (gondolok itt pl. Güney leskelõdésére), elhallgatás, titkolózás. Itt senki nem egyenes, senki nem õszinte, mindig vannak elhallgatott, ki nem mondott dolgok a felszín alatt.

A sorozatoknál általában kívánalom, hogy legyen legalább egy pozitív hõs, akivel a nézõ azonosulni tud. De itt nincs. Mindenki többé-kevésbé "romlott", útálatos, nem kívánnám egyikõjük társaságát sem egyetlen percre sem. És mert így érzek, annyira nagyon nem tudom élvezni a sorozatot sem. Sok romlott ember, sok félresiklott jellem egyrakáson. Lehangoló. Igen erõsen gondolkodom, hogy abbahagyom.
Engem Kivanc férfiként nem érdekel. Ebben a sorozatban megközelíthetõen sem olyan jóképû, mint az igazgyöngyben, inkább olyan rusztikusan durva, rosszfiú külsejû. Na, nekem nem az esetem. (sõt nem is értem, hogy 50-60 éves nõk hogy tudnak úgy rajongani egy "fiuk lehetne" pasiért, csak, mert szép kék szeme van...).

Szóval nem tudom, van-e értelme nézni. Egyelõre semmi olyan nem történt, ami tetszene, vagy egyáltalán érdekelne...
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 13:00:57 10/10
(2502/4273)
Nem tudom utaztál-e már kötekedõ részeg emberrel egy autóban? Én igen, ugyan nem én vezettem. De köztudottan nem állunk le részeg emberrel vitázni, mert hiábavaló. Tehát Güney is provokálta Kuzeyt. Az én meglátásom szerint mindkettõ nyakig sáros benne.
Barisnak joga van zsarolni Cemrét a házasságuk során azért, mert Cemre kihasználta õt? Õ pontosan ugyanúgy felhasználja Cemrét illetve a házasságot. Oka van, hogy hosszabításra kényszeríti. :)

Ez a jó kettõnk közt egyébként. Te vagy az érem egyik oldala, én a másik! :) Remélem a véleményünkért nincs harag!?
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 12:54:47 10/10
(2501/4273)
Nem, nem érzek empátiát, vagy ha igen, akkor nagyon keveset! Senki nem mondta neki, hogy neki állandóan védelmeznie kell Kuzeyt. Saját maga döntött úgy. Amikor azt hozod fel, hogy elakarta mondani a rendõröknek, hogy õ volt a hibás, csak az anyja lefogta, akkor a kezét fogta le, a száját kinyithatta volna, hogy emberek, én voltam. A másik, mikor azt mondod, hogy Sami megverte szegény Güneyt a pénz miatt a kasszánál. Üvölti vagy 10x, hogy apa, nem én voltam. Akkor azt miért nem tudja üvölteni, hogy én csak visszaraktam, amit Kuzey elvett? Senki nem tart pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig védenie kell Kuzeyt. Szóval szerintem õ játssza a mártírt.
Az, hogy Simay és Cemre között mi a különbség szerintem annyi, hogy Simay, aki felvilágosult, értelmes lánynak tartja magát tudja, hogy Kuzeynek csak szexelni kell. Ez legjobban akkor kéne tudatosuljon benne, mikor meghallja Ali és Güney beszélgetését. Én, mint nõ érzem, ha valaki csak kihasznál. Kuzey utálata Simayjal akkor kezdõdik, mikor kiderül, hogy átverte a terhességgel. Egészen addig jó fej vele annak ellenére, hogy nem akarta Simayt. Mégis vállalta volna a felelõsséget.
Cemre-Zeynep barátság: van a futós jelenet, mikor Cemre annak ellenére, hogy szereti Kuzeyt próbál Zeynep lelkére hatni Kuzeyjel kapcsolatban. Egyébként Zeyneprõl ugyanaz a véleményem, hogy nyomul. Holott tudnia, éreznie kell, hogy nem kell Kuzeynek.
A többire, hogy kutya kötelessége szexelni és hogy inkább idegeneket lopjon meg, eltérõ véleményünk van. Illetve ismét eltérõ véleményünk van. Ha kötelességem szexelni, akkor én valakinek a tulajdona vagyok. Egy házasság nem egymás birtoklásáról szól. Normális házasságokban is elõfordul, hogy az egyik fél valamilyen okból nem akar szexelni. Akkor is muszáj, mert én a felesége vagyok? Na ne!! A lopásról meg annyit, hogy nem tudok különbséget tenni aközött és a verés között. Egyik sem, semmilyen formában. Még idegentõl sem!
maryriddle 2015 máj. 07. - 12:44:57
(2500/4273)
Marianna! Igazad van, az a helyes ha vállaljuk a felelõsséget a tetteinkért. De ha odakerül a sor, hogy 19 évesen részben a testvérem hibájából gyenge fizikumú gyáva gyerekként börtönbe kell mennem, azért mert segíteni akartam a testbéremen, szerintem én is megijednék, sokkot kapnék. Güney is sokk hatás alá került akkor. De megint mondom: Güney vállalta volna! Kérte tán Kuzeyt hogy vállalja? Kuzey mégis úgy állítja be, mintha igen!

Pontosan adriendresz!
Azt mondja azért maradt Barissal hogy Kuzeynek ne legyen baja, miközben pont õ sodorja bajba. Amikor Baris feljelenti Kuzeyt az részben azért van mert elõtte való nap Cemre egy szobával arrébb Kuzeyel beszélt õ meg kihallgatta õket. Ezért se nem hall se nem lát mikor szembesítik a motorolajos inggel hanem rögtön ráveri a balhét Cemrére hogy legyen oka bosszút állni. Tehát ez részben féltékenységbõl volt. A rajongók nem akarják elhinni hogy Baris szerette Cemrét mert így könnyebb felmenteni a csajt és utálni Barist. Ugyanígy van Güneyel. Senki nem akarja elhinni hogy Kuzey miatt hagyta el Cemrét, pedig ez így volt. Még ezt az áldozatot is elvennék Güneytõl. Pedig mindkét pasin látszik hogy szerették Cemrét. Nem úgy mint Kuzey, de a maguk módján szerették.

Baris nem direkt lökte fel Cemrét. De az is milyen jelenet volt? Hazajön a nászútról és szaladt volna Kuzeyhez rögtön és még nyíltan kimondja a férjének?

Ha Baris olyan lenne mint Ferhat Kuzey már a Sianner kertben lenne eltemetve, Cemre pedig Sermin Koflu sorsára jutott volna.
Marianna Turi 2015 máj. 07. - 12:21:02
(2499/4273)
Nekem errõl az jutott eszembe mikor Handan megunta Sami zsörtölõdését és annyit mondott hogy egyen ciánt :D
Marianna Turi 2015 máj. 07. - 12:18:19
(2498/4273)
Drága maryriddle!

Majd én válaszolok! :)
"Egy 18-19 éves gyereknél nem volt normális reakció hogy reszketve kucorgott, lapult?"
Nem! Ez nevelés másrészt gerincesség kérdése. Vagy olyan típusú valaki hogy vállalja a tettét vagy nem. 19 éves vagyok és én is vállalnám a felelõsséget. Hibát követem el elszenvedem a következményeit... Ez így megy nem? Vagy csak nálam?!
"De senki nem vádolhatja azzal, hogy nem akarta vádolni a tettét Güney."
Akkor kérdem én miért hagyta hogy a testvére börtönbe kerüljön helyette?
"Kuzey elindul a rendõrök felé Güney meg akarta állítani csak Handan lefogta." Ha nagyon akarta volna Handan nem tudta volna megállítani...
"Handannal is hogy folyamatosan azt éreztette velük, hogy õk vették rá a börtönre." Így volt jogos. Ilyen anya remélem nincs a világon...

Simayt én kedvelem mint szereplõt és teljesen egyetértek azzal ami leírtál. Õ is szerette úgy Kuzeyt mint Cemre. Ha nem jobban.

Zeynep egy undok kígyó. Cemre nem szerelmet vallott õ csak kimondott egy nyílt titkot. Ráadásul Gabus feltett egy szakdolgozatot valamikor abban volt egy videó hogy milyen jó barátnõ is Zeynep. Kellenének nekem ellenségek ha olyan barátnõm lenne mint Zeynep?!

Ne vedd zokon ezt én ezt úgy írtam mint vélemény és nem bántás vagy összeugrasztás vagy ilyesmi. Mindenki másképp látja a dolgokat :)
maryriddle 2015 máj. 07. - 11:50:50
(2497/4273)
Ne haragudjatok, de megint érzem a kettõs mércét.

Szegény kicsi Kuzey csalódott, berúgott, úgy érezte az egész világ ellene fordult. Eddig oké. De Güney felé nem kellene egy kis empátiát éreznünk? Képzeljük magunkat a helyébe. Õ segíteni akart a problémás testvérének, mindig elsimította az ügyeit (pl mikor visszatette a kasszába a pénzt, és hagyta hogy Sami õt verje meg, Kuzey meg jól kiröhögte) és õ kerül bajba a jóakarása miatt egy nappal az egyetemi felvételi elõtt? Nem volt egy kicsit igaza abban neki és Handannak hogy Kuzey hibájából is történt a baleset?
Egy 18-19 éves gyereknél nem volt normális reakció hogy reszketve kucorgott, lapult? De senki nem vádolhatja azzal, hogy nem akarta vádolni a tettét Güney. Senki nem mondta Kuzeynek hogy õ vállalja el, csak éreztették vele, hogy õ a hibás, ami igaz is! Igazából amikor Kuzey elindul a rendõrök felé Güney meg akarta állítani csak Handan lefogta. Güney a szemébe is vágta ezt Handanak hogy tönkre tette az életét mert lefogta akkor. Tudom, ez nem menti fel Güneyt, tudom, hogy gyáva volt. De akkor is vállalta volna a tettét, ha Kuzey nem játssza a mártírt.
Mégis amikor kijött a börtönbõl úgy bánt Güneyel és Handannal is hogy folyamatosan azt éreztette velük, hogy õk vették rá a börtönre. Én ezt nem érzem jogosnak.

Na, persze, ha Kuzey mond valamitakkor azt "csak úgy mondta". Tegyük fel akkor, hogy nem azért csinálta, hogy Güneynek adósságot csináljon (bár õ maga mondta). Akkor miért? Úgy érezte magát, ahogy mindannyian éreztük már magunkat kamaszkorunkban vagy akár késõbb is, "mindenki ellenem van, bárcsak meghalnék, akkor megtudnák mennyit érek." Ez egy önsajnáltató reakció volt, mint amikor valaki csak azért vágja fel az ereit, hogy oda figyeljenek rá. Ez a kivagyiság amit ki nem állhatok Kuzeyben. Annyira tisztességesnek érzi magát, és az eszébe se jut hogy más is lehet tisztességes. Ha Güney vállalja helyette a börtönt azonnal leütötte volna, hogy mit képzel magáról. De neki nem jutott eszébe hogy Güneynek is lehet bûntudata? Az nem jutott eszébe hogy ezzel mekkora terhet rak Güneyre? Az nem jutott eszébe hogy Güneynek egész életében bûntudata lesz? Nem, mert õ direkt mártírt akart csinálni magából. Kuzeynek elhisszük hogy önfeláldozó. Akkor Güneynek miért nem lehet elhinni, hogy Kuzey miatt szakított Cemrével amikor így volt?
Ugyanezt tette Simayal is Kuzey. Õ volt a mártír mert odaaengete a nagy Tekoniglu villába. Milyen jó élete volt ott! Aztán elüldözte mert találkozgatott azzal a Tezkannal. De õ futkoshatott Zeynep után? Az nem volt megcsalás?

A másik kettõs mérce: Simay, Cemre, Zeynep megítélésében.
Simay tisztességtelen volt Kuzeyel, oké. De miért akarta megfogni? Érdekbõl is és mert szerette Kuzeyt! Cemre miért akarta megfogni Barist? Színtiszta érdekbõl! Kéred én akkor mivel jobb Cemre? Mivel jobb Cemre aki az esküvõn arra vár hogy bohócot csináljon valakibõl, aki szereti, mint Simay aki szerelembõl csap be egy pasit? Mit akart elérni Cemre, amikor Kuzey megmondta neki hogy SOHA? Ha azért használja ki Barist mert új életet akar kezdeni még ok, de neki csak játékszer volt egy nála idõsebb is és okosabb férfi. Mi lett volna ha Kuzey beállít az esküvõre? Címlap: "Baris Hakment at a titkárnõ menyasszonya otthagyta az esküvõn és lelépett a börtöntöltelék sógorral" Az nem jutott eszébe ennek a buta libának, hogy Baris nem egy bábú és tönkre is teheti Kuzey életét? Dehogy jutott eszébe. Csak a saját viszketésével és egomániájával volt elfoglalva mint mindig. De irigylem az ilyen nõket akiknek csak a szerelmi életükért kell aggódniuk egész nap!

Igenis azt gondolom, hogy kutya kötelessége lett volna lefeküdni a férjével. Ez így nem megy, hogy valakit kihasználniuk és még azt se adjuk meg neki, ami jár. Ha ekkora arca volt hogy elvetette magát érdekbõl legalább a szüzességét áldozta volna fel. Megmondta neki Kuzey hogy nem lesz köztük semmi. Mit akart? Szüzen meghalni?
Aztán megy Kuzeyhez hirdettni hogy nem feküdtem ám le vele? Mit várt, tapsot? Ezzel vagánykodik Kuzeynek hogy bohócot csinált a nészájszakán a férjébõl? Gratulálok!!!! A sárba tipor valakit, de õ tisztességes mert SZÛZ!! Haha. Nem azért lesz valaki tisztességes mert szûz hanem például azért mert nem kezel bábúnak embereket hogy a saját egóját növelje!!

Arra válaszoljon valaki, hogy az tisztességes volt-e Cemrétõl amikor szerelmet vallott Kuzeynek miközben Kuzey Zeyneppel járt? De Zeynepet mindenki elytéli mert kelleti magát Kuzeynek és mert ráhajtott a saját pasijára! Aha.

Kuzey miért bánt úgy Simayal mint egy rossz r*banccal és Cemrét miért kezeli úgy mint egy hímestojást? Ez igaz Barisra is de õ rossz karakter. Viszont Kuzey tisztességes akkor miért tesz különbség nõ és nõ között?

Ha már tisztesség. Megverte Sumer Tezkant mert randizott Simayal pedig a csávó nem is tudta hogy házas. De õ csókolgatja Cemrét miközben tudja hogy férjezett??? Ez a tisztesség?

Semmiképpen se tartom elfogadhatónak amit Attila csinált Burakkal! Magához kellett volna vennie elmondani hogy õ az apja, nem pedig lefizetni. Bár nem kenyere az igazság, Barisnak is magától kellett rájönnie hogy nem õ az apja. Ez mekkora trauma egy gyereknek? Buraknak pedig milyen érzés hogy a mostohagyerek Baris ott él velük és kiskirálykodik õt pedig elüldözték mint egy leprást?

Sami lehet hogy a szíve mélyén jobb ember mit Handan de az embert a tettei nem a gondolatai határozzák meg. Milyen jogon alázta meg évekig a feleségét??? Az mi volt amikor szétdarabolta a ruháit???? Milyen jogon ütötte a gyerekeit??? Handan legalább azért bántotta Kuzeyt mert problémázott. De Sami miért piszkálta Güneyt mindig? A jóságáért? Azért piszkálta a fiát mert tanult és nem akart pék lenni? Ez normális dolog? Nem fogom azért sajnálni mert öregségére benõtt a feje lágya és próbál jó apja lenni Kuzeynek. Nem fogom megszeretni mert pénzt adott egy hajléktalannak. Három embert lelkisérülté tett! És még neki áll följebb hogy Handan elhagyta!
Azt mondom inkább lopjon meg Ebru idegeneket minthogy agyonverje a gyerekeit!
Marianna Turi 2015 máj. 07. - 11:41:24
(2496/4273)
Húha :) Nem is tudom kivel értsek egyet mert mindenkinek igaza van. A "Sötét oldalnak" is meg azoknak is akik (velem együtt) Kuzey pártiak inkább. A színészgárda kitûnõ ez biztos. Mert hiába gyûlölöm annyira Güneyt Gabus jóvoltából megtudhattuk hogy amellett hogy tehetséges színész mennyire tehetséges egyéb területeken is. Az biztos hogy én akkor is inkább Samit pártolom inkább mint Handant mert õ akármennyire is zsörtölõdõ meg nõverõ (nekünk elképzelhetetlen náluk teljesen "természetes") emberi. Ahogy már valaki írta (azt hiszem Katica) õ kisegítette azt a szegény fiatalembert a legelején meg õ inkább azért fordult el Güneytõl az én meglátásom szerint ( a vége még számomra sem tiszta annyira csak kb. a 60. részig) amit Kuzeyel tett. Gondolok itt arra mikor feljelentette a Makara miatt. Sokan nem említik de nekem Ali a kedvenc szereplõm. A szívem szakadt meg az elsõ évad végén. Mert õ volt az aki terelgette Kuzeyt a helyes út felé és mindig ott volt ha bajba került. Ami valljuk be sokszor elõfordult nála :)
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 11:22:16 10/10
(2495/4273)
Ugyanígy látom én is! Még annyit, hogy egyébként Cemre állandó lopási hajlama betegség!
10/10
kaboca12 2015 máj. 07. - 10:28:49 10/10
(2494/4273)
Én is kb. ugyanezeket akartam írni, mint te. :) Nálam is pont azért szerethetõbb Kuzey, mert õ mindvégig tisztában van a saját hibáival, és ki is áll magáért. Bármit tesz felvállalja, nem vár érte senkitõl segítséget. Nem értek azzal sem egyet, hogy tudatosan vállalta a börtönt azért, hogy egy életre az adósává tegye Güneyt. Hiszen már a börtönben próbált eltávolodni a családjától, nem engedte, hogy látogassák. Csinálhatta volna azt is, hogy gyere Güney látogatni, nézd, hova kerültem miattad. De nem tette. Aztán mikor kijött önmagától költözött Alihoz, mert nem akarta tovább maga miatt a konfliktust a családban. Ki ment utána? Güney. Bárhova ment és lépett, Güney mindig ott volt. Szóval igen, attól függ, hogy milyen szemszögbõl nézzük. Nekem Kuzey sokkal tisztességesebb, mint Güney. Ahogy sokan írták már, gerincesebb.
Ha nagyon a dolgok mélyére akarunk menni, akkor pont érthetõ Kuzey felnõttkori viselkedése is. Mindkét fiú hibája a szülõk hozzáállásában, nevelésükben keresendõ. Hibás Handan és hibás Sami. Úgy, ahogy írtátok eleve azért, mert mindig különbséget tettek a két fiú között. Ha ez velem történt volna gyerekként, hogy állandóan azt hallom, hogy te semmirevaló, nézd meg a bátyád.... én is lázadnék. Ha Güneyt tudták zabolázni, elérni, hogy tanuljon, akkor Kuzeynél miért nem? Kuzey sem balhés babaként jött a világra. A szülõk, a körülmények tették balhéssá.
Ha a Sinaner és Tekinoglu család között kell választani jellemileg, akkor inkább Tekinoglu. Az, hogy a Sinanerek tanultak és kifinomultak pont nem pozitívum, mert ahogy látszik is nem ezzel érték el azt, amijük van. Hiába tanult Baris, ha a céljaiért átgázol mindenkin (ezredjére hangoztatom, hogy nagyon kedvelem a sorozatban) és hiába kifinomult Ebru, ha aljasak a szándékai. Ez is kétoldalú.
Én nem kifejezetten Kivanc miatt nézem, mert én nem láttam tõle más filmet. Amiért mégis "istenítem" az az, hogy látom képekben, cikkekben, hogy mennyit "gyúrt" mindenféle értelemben erre a karakterre, ez nálam mindenképpen pozitívum. Lehet, hogy a többiek is, de például Bugra Güney szerepe elõtt is ugyanúgy nézett ki. És lássuk be, Bugra alkata, fizimiskája nem éppen egy Kuzey karakterhez való. Én biztos vagyok benne, hogy jó színész õ is.
Azt kellene itt megérteni (és az veszi magára aki akarja), hogy ez egy török sorozat. Amit már szintén ezredjére vesézünk ki, hogy mi felvilágosultabb életet élünk. Nekünk nehéz elfogadni Cemre szûziességét, pedig ott tényleg van ilyen. A filmben azért ilyen nyilvánvaló, mert ugyanabban a filmben van olyan is, aki már fittyet hányva az elvekre és a hagyományra, másképp él. Törökországban van ilyen is, olyan is. Egyébként itt külön kikérem magamnak azt a mondatot, hogy Cemrének kutya kötelessége lett volna Barisssal szexelni! Ilyen nincs. Még egy házasságban sem, hogy kötelesség a szex. Ahol kötelességként fogják fel, ott már nagy baj van. A közvetlen környezetemben tudok olyat, aki dacból kötött házasságot, ez sem valószerûtlen, maximum hihetetlen. Legfeljebb az ok volt más.

Én csak azt látom, hogy a film igényes, zseniálisak a színészek, (mindegyik) hogy kitûnõen mutatják be és adják elõ nekünk az õ kultúrájukat, ahol sajnos igenis bõven található asszonyt és gyereket verõ Sami, szûzies Cemre, és esetleg balhés Kuzey.