8/10
Érsekvári 2015 máj. 12. - 00:38:56 8/10 Előzmény malvinkicska
(2633/4273)
Éjjeli bagoly voltam megint .
Zeynepet letudnám lökni a tetõrõl legalább nem szenvedne tovább.
Handan a fiát oktatja , ha Banuval megromlik a viszony gyengül a házasság , akkor mi lesz vele - velük oda minden . Ebru asszony szem és fültanúja az egésznek . Ez tetszett .
Cemre boldogan borozgat Güney kilesi irigykedik , mert õ boldogtalan .
Kuzey a tablón Ali képéhez beszél tépelõdik és elmondja szereti a lányt .
Zeynep össze van zuhanva kikészült , de azért spicliskedik jelent Banunak .
Bemes 2015 máj. 11. - 23:29:30
(2632/4273)
Én is így látom.
Bemes 2015 máj. 11. - 23:26:26 Előzmény zandra
(2631/4273)
Kuzey tetszett neki, de Güney is imponált.egyébként nincs ha, mert Kuzey nem happolta volna el soha a testvére barátnõjét. Ezért is érzett büntudatot, hogy a börtönben nem fojtotta el a lány iránti szerelmét. Ez segítette a túlélésben
Cemre nem állt a testvérek közé, amikor Güney dobta, eléggé kiborult, hogy négy év és eljegyzés után szakítottak. Ekkor még õ sem tudta, hogy az igazi, mindent elsöprò szerelem ezután jön.
Güneyt nem érdekelték Cemre érzései. Akkor hogy szerette a lànyt?
Ma este is láthattuk, Banuhoz ért a karja, az bizalmaskodott is vele, mintha õk tartoztak volna össze. Megalázta Cemrét, ezzel a viselkedésével, azzal hogy hagyta hogy Banu lesmárolja, etesse, hozzá bújjon stb. azért nem võlegényként viselkedett. Banu miatt balhéztak, amire Banu rá is játszott, mert õ megszerzi amit akar. Banu elöször Simayt is és Kuzeyt is felhasználja Güney becserkészésében, aztán amikor a szex valóban végleg pontot tesz Güney-Cemre kapcsolat végére, valósággal megveszi Güneyt.ezután mondogatja, hogy szakadjon már le a testvérétõl, lehúzza õt a családja.
Az üzletet Kuzey úgy kezdte Alival, hogy Güney elhitette vele, hogy közös lesz mindig. Még Handan is elképedt, hogy Güney kiturta az öccsét. Nagyon kemény jelenet volt, amikor kifizette. És Banu akkor gratulált neki, hogy Kuzeyt kidobta.
Cemre várta az esküvõn, és elõtte is, hogy Kuzey mégis meggondolja magát. Mert tudta, hogy a fiú szereti, persze hogy reménykedett. Egyébként mi más lett volna, mint a szokásos, Kuzeyt meglátja, elszalad vele, vagy õket adják össze
maryriddle 2015 máj. 11. - 22:48:59
(2630/4273)
Simayon gondolkodtam. Mert már úgy írtátok le õt hogy majdnem igazat adtam nektek és egy zsaroló, számító ribancnak kezdtem el tartani. De most mélyebben megvizsgáltam a dolgot és a Cemre-Simay párhuzamot is.
Simay fõbûne, hogy nem szólt az abortuszról és elvetette magát ezzel kezdõdött az egész. Megkapta a büntetést mert lelõtték kitagadták és a Tekinoglu házban is rosszul bántak vele. Itt két bûnt követett el, az elsõ az öngyilkosság, a második Tezkan. De itt belegondoltam hogy milyen lelkiállapotban tette ezeket: Handan állandóan csesztette, Kuzey undorodott tõle, Zeynep után szaladgált, Ali és Cemre is lenézte. Akármit is tett megbánta még sem értette meg senki.
Párhuzam Cemrével: Amikor õ vetette el magát Barissal, õt senki sem bántotta értem csak Baris egy kicsit. Az anyja se szidta le nagyon, a barátai se fordultak el tõle. Ebru se piszkálta Handannal ellentétben pedig tudhatta hogy nem õszintén szereti a fiát... Ha õt is mindenki szidja cseszteti a hülyesége miatt mint Simayt vajon hogy reagál?
Simayra visszatérve... 20 évesen ilyen helyzetbe került a hülyesége miatt. Az ál-öngyilkosság vajon nem egy segélykiálltás volt? A Tezkanhoz menekülése nem szeretethiányból fakadt? Utána elüldözték a semmiért. Tezkan még gyorsan megkettyintette aztán õ is lealázta. Nem volt hova mennie a család kitagadta volt egy szégyenfolt lett és kapott egy lakást Ferhattól a naiv lány elfogadta nem tudta hogy Ferhaté. Utána Ferhat csapdájába került ott nem volt menekülés. Gondoljunk bele már csak a kukás dologba is: az mekkora trauma lehetett egy fiatal lánynak? És miért került Ferhat kezére? Mert elüldözték a Tekinoglu házból. És akkor még Simayt kellene megvetni mert megpróbálta túlélni Ferhat mellett és néha élvezte a vagyont? Végül is Ferhat volt az egyetlen aki törõdött vele valamilyen szinten. Aztán gyilkossággal gyanúsították. Kuzey csalinak vitte vissza a házba. A nagybátyja másodszor is kitagadta. Az anyját megölték. Ez végülis miatta történt és az apját is õ nyírta ki gyakorlatilag.
Ezek után nem érthetõ ha a sok fájdalomért a gyászért ami részben Kuzeyért miatt megint számító lett? Ha Kuzey lerázza és nem használja guminõnek mindez nincs. És mi volt a nagy bûne a ferhatos dolgok után? Annyi hogy megfenyegette Güneyt hogy kiadja a sajtónak Cemre dolgait? Még rendesen fizetõ munkát se nagyon kapott a múltja miatt így táncosnõ lett. Aztán jött az a szemét Baris aki szintén kihasználta mint az összes férfi. Abban a fejbeverésben úgy éreztem az összes megaláztatás fájdalma benne volt minden pasiért aki k*rvának nézte. Utána végül tényleg az lett.
Szóval a sok szenvedés mellett szerintem eltörpülnek Simay bûnei. És e rossz dolgokat nem rosszindulatból követte el, hanem szeretethiányból, fájdalomból, bosszúból mert vele is rosszak voltak. Csodálkozhatunk ha van egy lány aki szinte csak rosszat kapott az élettõl (ha valami jót is kapott pl. Kuzeytõl azt is csak kötelességbõl vagy bûntudatból) ilyenné válik? Ez nem mentség egy kicsit? Vagy szeritnetek megérdemelte amit kapott? Annyira rossz volt õ? Vajon ha Gülten is kitagadja Cemrét és mindenki ellene fordul a Barisos házasság miatt akkor Cemre hogy reagál?
maryriddle 2015 máj. 11. - 16:20:12
(2629/4273)
Azt a forgatókönyvírótól kéne megkérdezni hogy valójában mit érzett Güney és Baris Cemre iránt miért hagyta el elõbbi, miért vette feleségül utóbbi... Ez nem egyértelmû. Én azt gondolom a azért szokás lefokozni mindkét pasit a nézõknek még jobban mert így Cemre tette felmenthetõ... Mert igen ha Güney nem szereti Cemrét csak egy kiscsaj lett volna neki akkor nem szenved érte nem fáj neki ennyire hogy Kuzeyel látja, és Barisra se lett volna féltékeny. És ha Baris nem szerette volna Cemrét akkor nem tört zúzott volna amikor elhagyta és nem menekül pont Simayhoz Kuzey csajához! Igen elgondolkodtató hogy miért utálta jobban Baris Cemrét mint Simayt aki leütötte. Azért mert Cemre fontos volt neki! Még Simay csak egy k.rva. De ott van Güney is aki például Canra nem haragudott annyira amiért azt gondolta hogy elszerette Banut, csak Cemre érdekelte végig. Az exére féltékenyebb volt mint a feleségére :-)) Ha összehasonlítjuk a Güney-Cemre Güney-Banu kapcsolatot azért látható hogy teljesen másképp viszonyul a két csajhoz. Güneynek is lehetnek érzelmei ezt miért nem akarja elhinni senki? Miért kell minden tette mögé rosszindulatot képzelni?

Amúgy szeritnetek Kuzey nem volt kegyetlen Cemrével?
Cemre sosem próbálta meg elfelejteni Kuzeyt. Barissal se tervezett komolyan. Amikor a reptéren Kuzey visszautasítja már aznap este az iránytûs láncot szorongatja. És miért? Mert soha nem tudott Kuzey elég egyértelmû lenni. Mert valójában Kuzey jobban kínozta Cemrét még Barisnál is. Mindig visszautasította de közben valamennyire éreztette a szerelmét is(pl féltékenykedett Barisra, összeverte Gülten udvarán) és Cemre ezért nem tudta elfelejteni és új életet kezdeni mással. Ez szerintem kegyetlenség volt Kuzeytõl. Elvárta volna hogy vén lány legyen? Így a sorozat azt mutatja be hogy küzdeni kell a szerelemért tûzön vízen át. De valójában ha Güney nem vadul be vagy kibékülnek Kuzeyel, akkor Kuzey sosem jön össze Cemrével, Cemre pedig vénlány marad... Kuzeynek az jó lett volna?
Szerintem ha Cemre tényleg más felesége marad, az egy jó tanulság lett volna Kuzeynek hogy nem kell mindig az elvekkel foglalkozni és nem kell ilyen konzervatívnak lenni.
zandra 2015 máj. 11. - 14:50:53
(2628/4273)
Én úgy tudom, Cemre és Güney is egyetemi felvételire készült, csak Cemrét nem vették fel, tehát minimum 18-nak kellett lennie, tehát Cemre idõsebb kell hogy legyen Kuzeynél.
Én Güneyt nem mentem fel. Nem bánt jól Cemrével, amikor megcsalta, amikor egy adósság rendezésére használta. De, amikor vele volt, akkor azt szerelembõl tette. Cemre maga is elmondta Güneynek, hogy nem igazán szerette, csak kapaszkodó volt neki. Ez legyen bocsánatos bûn, az életben sem minden pár színtiszta szerelembõl van együtt, és mondjuk hogy tényleg azt hitte, ez szerelem. Ami viszont már nem bocsánatos bûn, hogy ha eleve Kuzey tetszett neki, kicsit is, akkor miért a TESTVÉRÉVEL kezdett el járni? Miért nem keresett más okos, szorgalmas fiút? Ha Kuzey nem olyan, amilyen, és szerelmet vall neki, miközben Güneyjel jár, akkor elhagyta volna Güneyt? Akkor nem robbantja ki a testvérviszályt? Õ nem gondolt erre?
Szerintem Güney szerette Cemrét, és részben Kuzey miatt dobta. Ha szimplán érdekbõl dobja, akkor miért pont akkor tette meg, amikor rájött Kuzey vonzalmára? Amikor Banu már Kuzey szabadulása elõtt is tényezõ volt. Az nem volt szép, hogy Cemre érzéseivel nem számolt, gyakorlatilag tárgynak nézte, de ez azt bizonyítja, hogy a bûntudatát a baleset miatt ezzel együtt a testvérét elõrébb helyezte a saját szerelme elé. (Ekkor még így gondolta.) Az se biztos, hogy Banu szerepet játszott a döntésében, lehet hogy csak akkor tekintett rá már lehetõségként, miután meg volt a szex (hiszen Banu mászott rá).
Utána még sem tudott megbirkózni a Kuzey-Cemre dologgal, érzelmileg zsarolta is Kuzeyt, ez nem volt fair, ezt senki sem vitatja. De a szándék úgy érzem, meg volt. Talán. Ha Cemre csak egy semmi nõcske lett volna az életében, nem fáj neki, hogy Kuzeyjel van.

"Barishoz Cemre az én nézetemben menekült." Ez akkor lenne igaz, ha egy percig is komolyan gondolta volna Barissal. Mert Kuzey tényleg megpróbálta Zeyneppel, jól is érezte magát vele, de Cemre az egész jegyesség alatt abban reménykedett, hogy majd Kuzey megállítja, és amikor már azt hitte, Kuzey lemondott róla, amikor már házas asszony volt, még akkor sem adott lehetõségét a férjének, hogy a férje legyen. Már másnap reggel a válásra célozgatott. Így az én nézetemben, szimplán eszköz volt Baris, egy csali, nem menekülési útvonal.
Azzal sem számolt, hogy Kuzey és Baris között is ellenségeskedést szül. Tegyük fel, Kuzey elmegy az esküvõre, Baris ellenezik, Kuzey agyonveri, Baris feljelenti, Kuzey börtönbe megy. Következetes lány ez a Cemre...

"Baris sok módon büntette Cemrét, zsarolta, csalta, megalázta, gyakorlatilag fogva tartotta, aztán meg is ütötte, majd ha rajta múlikk, nyakába varrt volna egy gyilkossági kisérletet."
Na, nem, ez elég durva túlzás. Ezt úgy mondod, mintha úgy bánt volna vele, mint Ferhat Simayjal, mert az tényleg lealjasította volna Barist, és felmenti Cemrét minden alól.
Zsarolta, fogva tartotta. De mit kért? Azt, hogy 3 hónapig éljen mellette, (nem azt, hogy egy életet), külön hálószobában, és néha jelenjen meg partikon, ezzel tényleg akkora áldozatot kért Cemrétõl, azok után, hogy hülyét csinált belõle? Olyan elviselhetetlen élete volt Cemrének a házban, kocsival, szolgálókkal, párizsi utazással az anyjával? Szexet kért tõle? Verte? Szidta? Viszonylag még kulturáltan is bánt vele. (Sami rosszabbul bánt a tényleges feleségével mint Baris vele...) Cemre volt az, aki végig a háta mögött ügyködött.
Csalta? Na ne már. Meldával? Még az se sikerült neki összehozni. És akkor a tetõs csók, mi? És, ha csalja is, Cemrének szerinted rosszul esett volna? Neki viszont rosszul esett, hogy Kuzey után futkosott...
Megalázta? Mivel? Cemre alázta meg nem egyszer: (a nászéjszakát, amikor csaknem lehányta, hagyjuk...) többszörösen a szemébe vágta, hogy Kuzeyt szereti, el akart szökni, majd visszament, mint aki jól végezte dolgát, a férje házában skypolt Kuzeyjel, amíg Katarban volt Kuzeyt csókolgatta, majd nem szégyellte twitteren is megosztani az örömét a világgal, amikor egy idõre vissza ment Gültenhez akkor Kuzey után szaladgált, a házába, lakására ment, közben Baris hívta és tudta hogy ott van. Ezek nem megalázó dolgok?
Meg is ütötte. Egyszer. Ja, mert Cemre megharapta a száját, ami jogos is volt. De ha Samit felmentjük 25 év verekedés után, ne hogy már Baris legyen az agresszív állat egy reflexszerû pofon miatt... Ha úgy megverte volna mint Ferhat Simayt...
A börtönös dolog tényleg durva bosszú volt Baris részérõl. A házasásg után teljesen negatív karakterré vált, bekattant. De a házasság közben én Cemre viselkedését sokkal elfogadhatatlanabbnak éreztem.
Volt egy megállapodásuk, és ezt Cemre rúgta fel többször is a fentebb említettekkel, pedig akár békében is leélhették volna azt a 3 hónapot (csak akkor unalmasabb a sorozat)... Ezzel elérte, hogy Baris jobban megutálja õt, mint Simayt, aki ténylegesen majdnem megölte. Nem mentem fel Barist, nem tartom jogosnak a bosszút, de értem a sértettségét.

"nem árult zsákbamacskát, mondta hogy nem tudja viszonozni a férfi érzéseit." De mikor mondta? Amikor még nem voltak házassági szándékai. Amikor Baris konkrétan megkérdezte hogy azóta mi változott, mi volt Cemre válasza? "Te ki mered mondani hogy szeretsz. Te vagy az a férfi, akire vágyom." Ez nem éppen egyenlõ azzal, hogy "nem tudom viszonozni az érzéseidet." Vagy ez nem hazugság? Rá vágyott volna? Odáig rendben van, hogy Baris nem vak, látnia kellett volna, hogy Cemre nem szereti. De honnan tudhatta volna, hogy annyira nem szereti, hogy fél nap házasság után dobná? Erre fel lehet készülni?

Banu ráhajtott Güneyre, akinek barátnõje volt. De játszadozott Güneyjel? Nem. Szerelembõl tette, ha Cemrénél a szerelem mentség bármire, akkor Banunál nem az? Vagy az õ szerelme kevesebb? A tekercsbõl üzleti okokból zárta ki Kuzeyt, nem szemétségbõl. Nem õ verte szét a Güney-Cemre kapcsolatot, mert akkor már gyakorlatilag szakított Güney Cemrével, akkor már lõttek a kapcsolatuknak.
Írták elõttem is, hogy Cemre szerelmet vallott Kuzeyjnek miközben Zeynep volt a barátnõje. Milyen igaz. Neki megbocsátjuk ezt, mert kevéssé erélyesen nyomult, mint Banu? Ha Kuzey akkor azt mondja, én is szeretlek, gyere hadd csókoljalak meg, Cemre vajon ellenkezett volna? Eszébe jutott volna Zeynep, a barátnõ? És akkor nem õ verte volna szét a Zeynep-Kuzey kapcsolatot? Vagy az nem számít? Zeynep is szerette annyira Kuzyet, mint Cemre Güneyt. Az az igazság, hogy Cemre egyáltalán nem vette komolyan Zeynepet, van is egy jelenet, amiben magában oltja a lány, hogy milyen jogon mer õ szerelmes lenni Kuzeybe.

Mondom, Bronte szerintem is nagyon csúnyán elbánt Rochesterrel. De végül is boldog lett a végén. Így a büntetés is megvolt, de jutalom is. Cemrénél csak a jutalom, amit vagy büntetés vagy bûntudat fejében érdemelt volna ki nálam. A büntetés már mondtam, nem vollt elegendõ számomra, mert nem érzem hogy tanult volna a hibájába, bûntudatot pedig egy cseppet sem érzeztem tõle, megbánást igen, de csak saját magát sajnálta és Kuzeyt.
malvinkicska 2015 máj. 11. - 11:26:05
(2627/4273)
A Banut alakító színésznõnek 2014 08 09-én valóban született egy kisfia Azur a neve. A FB-on láttam egy másik rokon gyerek kezébe a kisfiút aranyos. Baris a cél érdekében még ölni is képes szerintem csak szerette volna lefektetni Cemrét, meg, a környezetét bosszantani, fõleg Güneyt, szóval érdekes egy fickó az biztos, az a fontos jól játszanak, mind azt hozza amit kell.
10/10
kaboca12 2015 máj. 11. - 11:04:19 10/10
(2626/4273)
Szia!

Nem sértõdtem meg, nekem ahhoz több kell. Inkább úgy fogalmaznék, hogy hasztalannak tartok egy olyan "vitát", ahol csak az egyik fél (úgy érzem, hogy jelen esetben én) látja be, hogy a másiknak is lehet vagy van igaza.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 11. - 10:00:41 8/10
(2625/4273)
Ezt a tetõs jelenetet már többször láttam törökül , és nagyon vártam a felirattal.
Cemrén nagy nyomás van ahogy ott fenn állva is leperegnek az elõzmények , látjuk mi nyomja a lelkét.
Zeyneppel is " küzdenie " kell , mert az minden alkalmat kihasznál amit Kuzeyjel tölthet . Visszataszító ahogy nyalja folyton a srácot , az meg látványosan lerázza , de ez sem szegi kedvét a csajnak .
Cemre nagyon határozottan utasítja a munkájával foglalkozzon ne Kuzeyjel .
A tetõn aztán végre megvolt a várva várt csók is , amit Zeynep csalódott arca tett még élvezetesebbé nekünk nézõknek :P :P
Baris egy aljas érzelmi zsaroló nem tudom ( nem is szeretném tudni....kivárom ) miként szabadul meg tõle Cemre .
Banu nehéz idõszakot él át gond van a babával...sajnálom azért ezt a nõt , Güney rohadt aljas lesz vele .
Bemes 2015 máj. 11. - 09:43:58
(2624/4273)
Szerintem Cemre teljesen összetört, megfordult a fejében az öngyilkosság, ezt érezte is Kuzey.
Nagyon szép jelenet. Nekem. Drukkolhatunk még egy darabig nekik.
Bemes 2015 máj. 11. - 09:41:30
(2623/4273)
Szia!
Güney egyetemi felvételire készült, õ volt 18 éves. Vagy Cemre idõsebb Kuzeynál?
Mindig tetszett neki Kuzey, de tudta milyen jó a csajoknál. Volt erre utalás. Szóval nem hitte, hogy tetszik a fiúnak, elég gyerekesen is viselkedett vele szemben. Míg más csajokkal feltételezhetõen laza volt, Cemrébe szerelmes, nem tudta hogyan közelítsen hozzá, félt a visszautasítástól talán, mert itt már tét is volt. Õ maga is mondta, elszalasztotta a lányt, elõbb kellett volna szerelmet vallania. Na, az érdekes történet lenne, hogy Güney hogy viselné, mit csinált volna.
Szóval szerette õ Güneyt, tetszett neki hogy a komoly fiúnak kell õ, biztonságot remélt tõle, amit beleneveltek. Nem tudta, hogy ez nem szerelem, még akkor sem, amikor Güney dobta. Talán amikor rájött milyen ember Güney, akkor szembesült vele hogy idealizálta. Cemre ekkor még Kuzeyjel leendõ rokonként bánik. A négy év alatt nem ápol szerelmet iránta, nem hazudik Güneynek. Ali teszi a bogarat a fülébe, hogy másként csodálkozzon rá Kuzeyre. És az anyja is azt hitte, Kuzey tetszik neki, még ezen is csodálkozik Cemre. Kuzey gerjesztette magában a szerelmet, így menekült gondolatban el a fogságból, így élhette túl. Tiltott gyümölcs érlelése. Tudja, próbál küzdeni, tisztességes lenni mindenkivel a végsõkig.
Szóval Güney dobja Cemrét, a mennyasszonyát, a szerelmes lányt ( mert azt hitte Cemrérõl) csak hogy megszabaduljon a bûntudatától, hogy lerója adósságát Kuzey felé. Hogyan is gondolta? Tudta hogy Cemre is szereti Kuzeyt? Nem, mert ez akkor még nem volt. Duma az egész, pofára akkor esett, amikor Cemre is beleszeretett Kuzeybe, olyannyira mint belé sose.
A hiú, törtetõ Güney kudarca. Mikor volt õ tekintettel Cemrére, az érzéseire? Dobta a gyors elõrejutásért, hogy mondhassa az öccsének "miattad áldoztam fel".
Ezért kellene Cemrének bocsánatot kérnie tõle? Ki vert át kit? Ki alázott meg kit? Mi mindent megtett Cemre ellen Banu kedvéért, illetve hogy a karrierje fölfelé menjen. Mert Banut sem szerette soha, még az anyját is csak a maga módján. Güney hideg fej, érzelem csak maga iránt, azóta mindenképpen, hogy beleült a kész gazdagságba, hatalomba.
Barishoz Cemre az én nézetemben menekült. Neki ez volt a próbálkozása, mint Kuzeynek Zeynep. Barist kedvelte, nem árult zsákbamacskát, mondta hogy nem tudja viszonozni a férfi érzéseit. Szóval Baris legalább olyan felelõtlen volt, csak azt hitte a vagyon elkápráztatja a lányt. Ezt ki is mondta, más örülne ilyen életnek. Ki mint él, úgy ítél. Utána rögtön vált volna, de a botrány elkerülése miatt maradt Cemrével, anyjával állapodott meg elõbb,házassági szerzõdés, egyéb papirok aláírásával fogva tartotta Cemrét, különben anyagi megsemmisülés, egész életre adósság Gültennek is.
Baris sok módon büntette Cemrét, zsarolta, csalta, megalázta, gyakorlatilag fogva tartotta, aztán meg is ütötte, majd ha rajta múlikk, nyakába varrt volna egy gyilkossági kisérletet.
Guney pedig eltüntette a nyomokat, hogy Cemre börtönben maradjon hosszú évekre. Mert nem lett az övé.
Hát ezektõl a jó emberektõl kellett volna Cemrének bocsánatot kérnie?
Azért szadista dolog Cemrét hosszú börtönnel vezekeltetni azért mert ( nem gonoszságból) csinált egy hülyeséget, nem egyedül. Ne mondjuk, hogy jól elvolt a börtönben, mert ez vicc lenne. Ártatlanul évekig ott lenni, mert azt hitte szereti Baris, és talán majd egyszer képes lesz viszonozni ezt? Nehogy már Barist ártatlannak tekintsük ebben a házasságban!
Banu marta szét Güney-Cemre párost. Ismerte Güney hatalomvágyát, megszerezte a srácot, átgázolt mindenen, mindenkin. Megbûnhõdött, szétzilálta a fiú családi kapcsolatait, fokozatosan, ahogy már a markában érezte a zsákmányt, úgy távolította el a ciki családot. Hogy Handant miért nem? Mert Handan mindent megtett, hogy Güney vele maradjon. bele illett a stratégiába.
Szóval bár Cemre sem hibátlan, csak a szerelem vezérli, nem ér fek Kuzeyhez- de az összes többi szereplõhöz képest nem alattomos, nem manipulál, nem gonosz, még csak nem is akar bosszút állni, csak szeretni nyugodtan Kuzeyt.
Szerintem elég amit kapott büntetést a hülyeségéért.
Bronte azért szigorúságával nem igazságos. Amikor az elvek gyõznek az együttérzés felett...ez is lehet erkölcsi vita tárgya.
Bünteti az amúgy tisztességes, korrekt férfit, akivel az élet amúgy is mostohán bánt. Mi lett volna, ha a férfi elmondja a titkát , a nevelõnõ már akkor beleszeretett amikor a férfi még nem is viszonozta. Mindenképpen sérült volna, egyszerûen tragikus helyzet vétlenjei mind a ketten. Elvált volna a férfi, bezáratja valami intézetbe az exét, az korrektebb lett volna? Kihez, janehoz csak, de biztosan nem nõtt volna a szemében. Bronte elvárja, hogy boldogtalan legyen a nevelõnõ, a férfi, a gyerek- fel legyen mindenáldozva az elvek oltárán. Egy áldozatból (?)így rögtön három lesz. Igazság? Inkább Bronte szûklátókörûsége, könyörtelensége.
malvinkicska 2015 máj. 11. - 07:19:31
(2622/4273)
Megnéztem a soros részt, nem tudom hova tenni Cemre viselkedését, aztán ott van Zeynep az is hajtja Kuzeyt az meg szinte rezenéstelen, arccal reagál, szóval érdekes helyzet alakult ki. Zeynep kavarás nélkül nem tud meglenni, mindenben szeret bele szólni, az is egy különös lény. A dolgok egyre jobban bonyolódnak egyszer csak vége lesz.
zandra 2015 máj. 11. - 01:27:25
(2621/4273)
Cemre legalább 18 volt, mert végzõs gimnazisták voltak. Nekem egy 18 éves már nem gyerek, de nálam 16 évesen se férne bele, hogy azért elkezdek járni valakivel, hogy kiugrasszak valakit a bokorból. De tegyük fel, hogy belefér. Akkor miért pont a TESTVÉRÉT csókolta meg? Ha féltékennyé akarok tenni egy fiút akkor sem a testvérével teszem, nekem ez egyszerûen gusztustalan. És amit adriendresz is írt: Güney rögtön utána szerelmet vallott, azt mondta neki, hogy õ lesz a felesége. Tehát akkor sem jutott eszébe hogy összetöri Güney szívét, mint ahogy Barisnál sem. Mi lett volna, ha nincs a baleset és Kuzey szem elõtt marad? Nem hiszem, hogy akkor 4 évig Güneyjel marad. Ahogy õ is mondta kapaszkodó volt neki. A közvélekedés szerint Güney volt a szemét ebben a kapcsolatban, mert lefeküdt Banuval, de a valóság az, hogy Cemre volt az, aki 4 évig szerelmet hazudott neki, miközben lehet, hogy a testvérrõl ábrándozott. Én elhiszem, hogy Güney szerette õt.
Jó, kicsit eltúloztam, nem csak Cemre miatt vannak haragban a testvérek, de részben igen, és ez is olaj a tûzre, de õt ez kicsit sem zavarja. Ha én Cemre vagyok és beleszeretek az exem testvérébe legalább belegondolok a helyzetbe, lennének aggályaim, hogy nem gáz-e ez, de Cemrénél még csak nem is arról van szó, hogy a szerelem legyõzte az elveket, hanem el se jutott a tudatáig, hogy esetleg nem helyes ez, meg sem értette Kuzeyt.

Ha Baris érdekbõl vette el Cemrét, akkor én is hibáztatom õt. De akkor sem értem, az miben menti fel Cemrét? Itt nem a valóság a lényeg, hanem az illúzió. Ha Cemre tudja a szándékait, és azt mondja, kihasználom ezt a szemétládát, akkor talán van mentsége. De õ nem tudta, õ nem ismerte Baris sötét oldalát, mint mi nézõk, sõt, barátok voltak, és amúgy is Baris tényleg olyan jól adta a szerelmest, hogy szerintem a nézõk is bevették (nekem hitelesebb volt mint Kuzey bármikor.)
Felejtsük el egy pillanatra, hogy õ Baris a bûnözõ. Nézzük Cemre szemével, amint kinyitja az ajtót, amikor Baris elmegy megkérni: ott áll az a szerencsétlen virággal a kezében, látszólag lángol a szerelemtõl, majd elolvad már attól, hogy méltóztatom megölelni, mellesleg a barátom, jókat hajóztam, beszélgettem vele, mindig kedves volt hozzám. Akkor hogy van szívem becsapni, csak azért, hogy egy másik férfit kiugrasszak a bokoról? A lényeg, mondom sokadszorra: Õ azt hitte hogy Baris szerelmes, mégis be akarta csapni, és még csak nem is realizálta ezt.. Ez az, ami számomra megbocsáthatatlan.

Én nem mondtam, hogy Banu olyan ártatlan. Csak nem követett el sokkal nagyobb bûnöket mint Cemre, mégis sokkal jobban meglakolt érte.
Abban nem értek egyet, hogy azért taszította a családjától, mert ciki. Kuzeyjel az volt baja, hogy mindig bajba került. Ha annyira taszítani akarták volna, Handant se tûrték volna meg a házban. De persze, nem tartom helyesnek amit csinált.
Viszont ugyanez Cemrére is igaz. Erre is a fórumon hívták fel a figyelmem: amíg az érdeke azt kívánta, bátorította Barist, hogy távol legyen a családjától ("Hidd el, ha velük élnél, nem mondtam volna igent"), aztán amikor válni akart már arra hivatkozott, hogy "miatta ne legyen haragban a családoddal" Ez milyen dolog? Ha elhagyja Cemre az oltárnál, akkor Baris elveszíti a családját is és õt is. Cemrét ez sem érdekelte.

Félreértettél, én is azt mondtam, hogy Bronte kegyetlenül elbánt Rochesterrel, nem ezt érdemelte. (Nekem õ az egyik kedvenc regényhõsõm amúgy.) De ugyananakkor valahol megértem, hogy egy mélyen vallásos nõnek a 19. században miért számított bûnnek a bigámia és a vadházasság, tehát kicsit megértem hogy miért kellett kegyetlennek lennie.

"Hát a sok-sok bûnhöz,aljassághoz képest mi Cemre szerelme miatt elkövetett bûne, vagy butasága a házassággal?"
Semmi, igaz. De minden egyes szereplõ, aki elkövetett valami rosszat, megkapta a büntetését, van aki kamatostul is, kivéve Cemre, mert mint mondtam, engem nem elégített ki a börtön, ahol nem is bántották, és hogy Barissal kellett laknia, aki még nem is bántotta. Én nem venném el Cemrétõl a boldogságot, ha éri valami maradandó kár a házasságért és azért amit Güneyjel tett, mert akkor megbûnhõdik. SÕT, már akkor sem venném el tõle a happy endet, ha mutat egy kis megbánást Güney vagy Baris felé. Ha lett volna egy-egy olyan jelenet amiben mindkét férfitõl bocsánatot kér, akkor én is megbocsátok Cemrének. De nem volt, sõt, Güneyt még jól meg is alázta a 77. részben. Ez a nõ totál szemellenzõs úgy 25 évesen mint 18 évesen a tegnerparton. Csak magát látja és Kuzeyt. Én nem érzem nála a karakterfejlõdést. Nem érzem, hogy tanult volna a hibáiból. Nem érzem hogy okosodott volna. Egész életében elkényeztette az anyja, Güneynek szerelmet hazudott, Barishoz játékból ment hozzá, és végül még is teljes gyõztesként jött ki mindebbõl. Engem ez zavar. Mert nem látom, hogy mi a tanulság. Azt látom Cemre sztorjiában, hogy a szerelem nevében hülyítsd a férfiakat, a jutalmad: boldogság. És ez az idegesítõ számomra.
Bemes 2015 máj. 10. - 23:36:49
(2620/4273)
Nagyon tetszik a forgatókönyved, egész jó l, akár így is történhetett volna.

Szóval abban egyetértünk, hogy Cemre nem ér fel Kuzeyhez. De azért vegyük figyelembe, hogy a tengerparti csókja idején neki tetszett Kuzey, de nem tudta, hogy ez kölcsönös, mert Kuzey elég idétlenül közeledett hozzá. Szerintem is ki akarta ugratni a nyulat a bokorból, mondhatni ösztönös nõi fifika. Azért még nem kell olyan szigorúan ítélkezni egy kb.16 éves lány felett, aki még nem is járt senkivel, éppen kezd tudatára ébredni nõiességére.
Nagyon szigorú vagy, hogy neked nem elég büntetés a börtön, amikor ki tudja hány évet kapott volna , bár ártatlan.
Azért is látjuk másként õt, mert te Barist nem hibáztatod a házasságban, nem ismered el, hogy bár nem közömbös neki a lány, de jócskán van egy sor más oka is a házasságra. Tehát mind a ketten felhasználták egymást. Megérdemelte Cemre, hogy szenvedjen, hogy rájöjjön a maga útját kell járnia.
Igen, Cemre nem akarja érteni Kuzey erkölcsi aggodalmát, pedig még az anyja is mondja. Még Seref is mondta Kuzeynek egy beszélgetésükkor, hogy hát ez bizony megoldhatatlan, hogy a bátyja egykori mennyasszonyát szeresse. Szóval ez nem csak Kuzey dilije, ez egy általános közerkölcs ott, és nálad és nálam is.
Igen, a saját vágyait követi, életben tartja Kuzey szerelmét. Zeynep nagyon tetszett Kuzeynek, de azėrt õ csak menekülési útvonal volt. Lehetett több szituban is látni, hogy Kuzey Cemre hangját hallva, vagy ha valaki megemlítette ( akár Zeynep is) máris lefagyott. Tisztára meg volt zavarodva, amikor Zeynep ágyba vitte õt. Mert ez történt. Mert a kedvencünk is emberbõl van, csak neki van lelkiismerete.
Egyébként Banu miért olyan ártatlan? Güney megmondta neki, hogy elveszi Cemrét, mégis rámászott látványosan, szétmarta õket. Azt hiszem Katica írta, hogy kindent bevetett, hajó, közös vállalkozás, szex, féltékenység. Tudom, hogy az ideggyengesége kicsit árnyalja a képet, de csak rágyújtotta a házat Burakra, és amikor már tudta hogy a testvére, akkor sem volt méltányos vele. Igaz, a családból még õ volt a legrendesebb e téren. Banu mindent megtett, hogy Güneyt Kuzey ellen fordítsa. Egyszerûen elvárta õ is, és a család is hogy távolodjon el a saját ciki családjától. Szerintem Banu csak magának akarta Güneyt, és igazából kihasználva hatalomvágyát , mindent megtett hogy Güneyt uszítsa a testvére ellen.
Ha a két testvér együtt tudott volna dolgozni, Banu javaslatára Güney nem rúgja ki õt és Alit a Makara üzletbõl, akkor lett volna esélyük testvérként megpróbálni új életet élni.
Mert ez fordulópont volt közöttük, de még Güney és Sami között is. Innentõl Güney megtagadta a családját, aztán bepiálva kérdezte Cemrétõl hogy õ rossz ember-e? Innentõl számítom én a harc kezdetét.innentõl ellenségek, és ennek nincs köze Cemréhez. Ali is mondta, mekkora tetû Güney.
Cemre eleinte szenvedett a szakítàs miatt, természetesen csalódott volt. Aztán kibontakozott a két fiú közti különbség, és elsöprõ erõvel megjelent az igazi szerelem nála is.
Nem tudok olyan szigorú lenni mint te. Ahogyan a Jane E.-ben megértettem a férfit, hogy a természetellenes élet után annyira vágyott a kedves, szerény nevelõnõre, egy kis boldogságra, nyugalomra. Túl kemény volt az írónõ, ítélhette volna csak hosszú távolságra.
Itt mint már megbeszéltük, Güney megérdemelte hogy Kuzeyé legyen Cemre. Gonoszul képes lett volna hosszú évekre börtönben hagyni, csak hogy távoltarthassa, hogy bosszút álljon.
Ha õ nem dobja Cemrét, nem alakulnak így a dolgok. De õ nagyon is jól ismerte a becsületes öccsét, végig zsarolta is érzelmileg e témával.
Nem beszélve, hogyan bánt Banuval, hogyan csalta, mit össze nem sumákolt üzleti téren is mögötte.
Hát a sok-sok bûnhöz,aljassághoz képest mi Cemre szerelme miatt elkövetett bûne, vagy butasága a házassággal?
9/10
gabus53 2015 máj. 10. - 22:33:45 9/10
(2619/4273)
Ez nagyon jó, köszönöm! :-)
maryriddle 2015 máj. 10. - 21:42:10
(2618/4273)
Güney is észre vette hogy van valami kémia Cemre és Baris között. Az eljegyzésen mikor lefeküdt Banuval még õ szorongatta meg Cemrét hogy lefeküdt-e Barissal, azért az elég kétszínû volt. Meg hogy nézhette ki belõle?
De Kuzeynek se tetszett már az elején se Baris képe pl. Banu szülinapi buliján életében elõször látta de már szemmel ölte a fickót :-) Szóval szerintem is lehet ebben valami hogy eredetileg neki szánta Cemrét a forgatókönyv.

A Burakos jelenet tényleg jó volt :-D

És arról mi a véleményetek hogy Kuzeyt talán Zeyneppel akarták összehozni a végén? Mert én azt hittem régen hogy kezd beleszeretni csak utána hirtelen kiszeretett belõle.
maryriddle 2015 máj. 10. - 20:29:35
(2617/4273)
Nekem is tetszett a Güney csók :-)) Igen azért ebben is meglátszik hogy õ a dél Kuzey pedig az észak. Kuzeynek a csókja is olyan északi pedig a Tiltott szerelemben vágta a csók témát õ is. De Cemrével egy tisztességes csókuk nem volt. Még Baris is macsósabb ahogy neki szorítja Venust a falhoz Can buliján vagy ahogy letámadja Simayt a fánál, pedig õ aztán nem macsó alkat :-))
Nekem hiányzott egy ilyen "vadabb" jelenet Kuzey és Cemre között így olyan beteljesületlen az egész. Még Zeyneppel is több szexi jelenete volt...
Marianna Turi 2015 máj. 10. - 20:09:53
(2616/4273)
Szia! Nem öli meg! Most láttam. Legalább is az utolsó részben nem...
maryriddle 2015 máj. 10. - 20:00:06
(2615/4273)
Adrienn, kifotóztam neked két képet. Azért itt látszik, hogy Cemre is tud kajánul vigyorogni :-))
Nektek mi a véleményetek errõl? Lehet hogy tényleg Barisnak akarta adni a forgatókönyv Cemrét az elején? Vagy miért nézett így rá? Pedig Güney volt a pasija ekkor. Most hogy újra nézem az elsõ évadot engem meglepett hogy ekkoriban Cemrének mennyire bejött Baris legalábbis nem volt neki közömbös A castingon szinte erõszakos megy oda kezet fogni. Antáliában olyan hosszasan "enyelegtek" az étteremben hogy már Venusnak kellett közbe lépni de már Kuzey is felállt az asztaltól.
zandra 2015 máj. 10. - 18:56:29
(2614/4273)
Írta valaki az iránytût. És tényleg, még az se áldozták fel a forgatókönyvírók. Mindig csak a romantika. Pedig nem az lett volna a logikus, hogy a férj széttöri, még egy gyengébb lelkû férj is nem hogy egy Baris... Miért õrizgette?