10/10
syuzi 2015 máj. 24. - 14:05:40 10/10
(2873/4273)
Akkor Simay és Kuzey kisbabája betegen fog megszületni? sajnálom õket........:(
Kuzey akkor valami másik nõvel jön majdössze mert valami Zeynepet említetek õ lesz az új párja? Cemre és Baris között én is gondoltam hogy lesz valami, de akkor hova tünik Venusz? Összefognak házasodni majd és elválnak Cemre miatt?
Güney és Bahnu szerintem összefognak házasodni:)

Gülten asszony szerintem a fényképész boltossal jön majd össze...... Alival mi lesz mert õt nem nagyon emlitetitek, hogy õ neki ki lesz a párja és hogy továbbra is piacozni fog majd?

Már várom a keddi részt kár hogy holnap nem lesz:(
Én is szép pünkösdöt kívánok minden forúm tagnak és jó pihenést kívánok mindenkinek:)
malvinkicska 2015 máj. 24. - 12:49:26
(2872/4273)
Tudtam mennyire jól össze tartunk ezzel a jelzéseddel erõsíted a hitünket írántunk, nem akarok nagy szavakat használni, velünk a szentlélek galamb képében , és azok ti vagytok a kedves, Zandrával, ezer áldás rátok, ezt tiszta szívbõl kívánom.
9/10
gabus53 2015 máj. 24. - 11:16:36 9/10
(2871/4273)
Szép napot mindenkinek!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm, nemhiába, errõl szól egy közösség!
Picike technikai gond adódott, de most, hogy már üzenni is tudok nektek, remélhetõleg 1-2 órán belül fent lesz a következõ videó.

:-)
Bemes 2015 máj. 24. - 10:42:07
(2870/4273)
Szia Mariska!

Nagyon is jó példát hoztál fel a beteg gyerekekkel kapcsolatosan. Ma még sok apuka a tartásdíj fizetése alól is igyekszik kibújni. Nem akarok igazságtalan lenni a férfiakkal szemben, biztosan több a rendes apuka. Ettõl függetlenül nem csodálom, hogy a nõk ma jobban meggondolják a szülést. Igazán jó szakmával, és családi háttérrel kell ma rendelkeznie egy nõnek, hogy felelõsségteljesen vállalhasson gyereket.
Szóval Kuzey ritka példány, biztosan ezért szeretjük õt. Nagyon együttérzõ mindenkivel, és tényleg a jó lelke miatt ki is használják.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 24. - 10:41:52 8/10
(2869/4273)
Minden Fórumtársamnak szép Pünkösdi ünnepet kívánok .
Még a napocska is kisütött ezen a szép napon .
Bemes 2015 máj. 24. - 10:18:50
(2868/4273)
Szép Pünkösdöt mindenkinek!
Gabusék nagyon elkényeztettek minket azzal, hogy még hétvégeken is kaptuk az adagunkat. Egy kis lazítás, kikapcsolódás igazán kijár nekik, én is remélem hogy minden rendben velük.
malvinkicska 2015 máj. 24. - 07:56:31
(2867/4273)
Minden fórum társamnak szép Pünkösdi ünnepet kívánok, szeretettel.
BMariska52 2015 máj. 24. - 07:38:35
(2866/4273)
Mindenkinek szép Pünkösd Reggelt!
Kedves Bemes! Kérlek, ne tarts tolakodónak, és ne érezd, hogy ellopom a mondataidat, de mindig úgy láttam, hogy Te egy-két mondattal ki tudod mondani azt, amit én is igaznak érzek, és úgy kapod el a lényeget, ahogy számomra kevesen! Ezzel mindent elmondtál, én is így látom: idézet Bemestõl (Zeynep-Kuzey kapcsolatról beszél): "Nem az tántorította el, hogy lefeküdt vele, hanem a nyomulása, ugyanakkor meg érezte, hogy a lány igazából nem érti õt. Talán Zeynep sem igazán tudta, miért kell neki ennyire Kuzey.
Simay sohasem vehette komolyan Kuzeyt. Õ egy kellemes idõtöltés volt Kuzeynek, és akkor kedves is volt vele. A lány több törõdést kapott tõle, mint bárkitõl az életben, annak ellenére amit elkövetett ellene."
Hát, ez a lényeg: Zeynep nem igazán tudta, miért kell neki ennyire Kuzey. Szerintem, ha megkapja, nem sokáig tudott volna vele mit kezdeni. Ez úgy van, ha egy vágyott dolgot végre megkapunk, lehet, hogy nem is nekünk való, igazából csak a kirakatban olyan szép, de nem is a mi ízlésünk, ráadásul szerintem Zeynep nem tudta volna "alakítani-formálni" Kuzeyt a maga ízlésére. Kuzey nem annyira hajlítható!
Simay meg valójában a számára adható legtöbbet kapta Kuzeytõl, mert K. az utolsó percig próbálta támogatni, segíteni, lehet, hogy a lelkiismeretét is nyugtatta ezzel, de nézzünk már körül a honi pasik között, melyik tette volna ezt meg? Ahány szétszakadt családról hallok,olvasok,látok, mindenhol kihátrálnak a pasik a kapcsolatból, ha egy kis zûr van. Lehet, hogy ez rossz hasonlat, de pl. ha egy gyermek betegen születik, v. késõbb lesz az, a legtöbb esetben a pasi lelép, és még csak anyagilag sem mindig támogatja szerencsétlen egyedül maradt anyát és a saját gyerekét! Mindenkitõl elnézést kérek, ha elszaladt volna velem a ló!
Bemes 2015 máj. 23. - 20:57:57
(2865/4273)
Szia Zandra!
Milyen jó hogy felhoztad az Elbocsájtó szép üzenetet! Kedvenc versem volt mindig. De mirõl is szól? " általam vagy, mert meg én láttalak, és régen nem vagy mert már rég nem látlak"
Remélem jól idéztem, elnézést az esetleges pontatlanságért.
Hát éppen kimondja a lényeget a szerelemrõl. Sõt messzebb is mehetnénk! Mert magunk látjuk bele a tetszõ fiúba, lányba a saját álmainkat. Aztán, ha kipukkad a lufi, akkor csak nézünk.
Ady kegyetlen volt, fõleg a módja ahogy szakított. De ki mondja, hogy ezért szeretjük õt? Hol volt õ erkölcsileg a mi Kuzeyünkhöz?istenien bánt a szavakkal, egy-egy mondatába egész gondolatsort tudott sûríteni, de ettõl jellemes, jó ember? Tisztességes volt a kapcsolatuk Lédával? Nem ítélkezem, nekik megfelelt amit nyújtottak egymásnak.
Én azt gondolom, hogy saját érzelmeink ténye nem oldozhat fel a bosszú késztette tetteink alól.
Érdekes, ebben a filmben mindegyik lány nyomulós. Mèg Demet is az volt a maga módján, bár érthetõ volt a veszekedése Alival.
Lehet, hogy nem jól látom, de a Büszkeség és... -ben azért nagyon más a szitu mint itt. Kuzeyünknek komoly érzelmi- erkölcsi dilemmája van a ( általa még fel is turbózott) tiltott szerelem miatt.
Nekem az õ gondjához képest a másik egy mondvacsinált elvek harca. Ezért ne haragudj, én sosem tudtam átérezni azt a problémát. Tiszteletben tartom hogy sokan szeretik, biztos nem vagyok elég romantikus hozzá. Szóval egyszerûen nem tudok közöttük párhuzamot vonni.
Bemes 2015 máj. 23. - 20:32:19 Előzmény maryriddle
(2864/4273)
Én is azt gondolom, hogy mindegyikünk a magunk módján tud szeretni. Azért sem lehet hibáztatni senkit, ha nyomulós. Nem ítélkezem felettük, inkább csak próbálom megérteni, miért nem jött be nekik.
Banut én is sajnálom, õ tényleg annyira szerelmes Güneybe, hogy még azt sem érdekli, hogy a fiú kimondja a másik lány a szerelem, és elveszi feleségül. Én mint kívülálló megérthetem, sajnálhatom õt. Ráadásul õ rá is megy erre a kapcsolatra. Vajon az, aki volt mondjuk Cemre helyzetében, akinek elcsábították efy régi kapcsolatot felrúgva a võlegényét, az is olyan empatikus mint én? Vajon egy Banu, Zeynep mennyire lenne megértõ?
Azt gondolom, hogy saját érzelmeink mint a féltékenység, harag természetesek, de a bosszú, az aljas húzások már jellem kérdése.
A nyomulás sem bûn, mint ahogy az sem ha a másik fél ezt nem szereti. Kuzey nagyon szeretett volna Cemrétõl távol lenni, õ akarta a legjobban, hogy elmúljon ez az érzelem iránta. Zeynep esély lehetett volna neki, ki is mondta, hogy komoly kapcsolatot szeretne. Az, hogy megcsókolta nem mond ennek ellen. Nem az tántorította el, hogy lefeküdt vele, hanem a nyomulása, ugyanakkor meg érezte, hogy a lány igazából nem érti õt. Talán Zeynep sem igazán tudta, miért kell neki ennyire Kuzey.
Simay sohasem vehette komolyan Kuzeyt. Õ egy kellemes idõtöltés volt Kuzeynek, és akkor kedves is volt vele. A lány több törõdést kapott tõle, mint bárkitõl az életben, annak ellenére amit elkövetett ellene.
Szóval a filmet nézve is azt gondolom, hogy a szerelemnek, az egymás akarásának mind a két oldalon egyformán meg kell lenni. Hiába erõszakoskodik az egyik fél, szerzi meg fondorlattal, vagy veszi meg a másikat, mint látjuk hosszú távon nem mûködik. Mindenkinek meg kell találnia a foltját, és ez nem jó vagy rossz kérdése- csak így mûködhet.
A konzervatív Kuzey más nõt igényel, de nem arról van szó, hogy megvetné a szex miatt Zeynepet. Csak valahogy Zeynep nem tudta elfogadni õt, nem illettek össze. Talán ha késõbb találkoznak, amikor Kuzey már nincs olyan zakkant állapotban. Nem tudom, talán..
8/10
Érsekvári 2015 máj. 23. - 18:17:56 8/10
(2863/4273)
Kedves Gabus és Mariska !

Nektek is szép ünnepet kívánok .
A vers nagyon szép a pünkösdi rózsa gyönyörû.
BMariska52 2015 máj. 23. - 17:44:47
(2862/4273)
Aranyos Gabuska! Jót tett a lelkemnek ezt a gyönyörû verset olvasni! Köszönöm szépen! Áldás a lelkedre és kezeidre!
Neked is Áldott Szép Ünnepet, Napsütést, jó pihenést kívánok szeretettel: Mariska Ezt kívánom minden Kedves Fórumtársamnak is!
9/10
gabus53 2015 máj. 23. - 15:52:37 9/10
(2861/4273)
Nyugodt, békés és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
8/10
Érsekvári 2015 máj. 23. - 15:10:48 8/10 Előzmény malvinkicska
(2860/4273)
Ebben búbánatos idõben délutáni csemegének tartogattam a sorit .
Igazából most nem volt annyi izgalom , amit már szinte vár az ember .
Cemre szép költõi hasonlatokkal mondja el Kuzeyjel való tetõs történetet Demetnek .
Igazad van Gülten túlzásba viszi a dolgokat , elvégre felnõtt a lánya , de ott náluk ez szokás úgy néz ki .
Ez a Zeynep szerep rettenetesen undorító , viszont természetesen hat , annyira illik a csajhoz jól alakítja.
Akkor is utálom és ez már végig így lesz , egy áspiskígyó .
Baris vajon hova viszi Cemrét elegánsan .
zandra 2015 máj. 23. - 14:25:52
(2859/4273)
Valahogy nekem is kicsit erõszakosnak tûnt Cemre nyomulása. Õ nem fizikailag nyomult, hanem szavakkal. Az én ízlésemnek már túl sokszor és túl vehemensen mondta ki, hogy seni seviyorum :D A 6 részes Büszkeség és Balítéletben pont azt szerettem, hogy nem voltak ilyen hangzatos szerelmi vallomások, hanem tényleg egy-egy finom nézés, és máris meg volt a hatás, Cemre valahogy belõlem se tudta kiváltani azt a monológjaival mint Elizabeth egyetlen pillantásával Darcy felé. Keira Knightley viszont a rémálmom.

A Güney-Cemre, Baris-Cemre, Kuzey-Zeynep szerelem/nem szerelem kérdésrõl és hogy mennyire sokféle szerelem van, és milyen csúnya, önzõ szerelmek vannak, nekem pár irodalmi példa jutott eszembe. Ady és Léda. Õk is legendás pár, mégis az Elbocsátó szép üzenet a világ legnagyobb kegyetlensége volt, nem lettem volna Léda helyében, amikor aznap reggel a kezébe vette a Nyugatot és meglátta a verset. Még sem merném azt mondani, hogy Ady nem szerette Lédát. Viszont a vers alapján biztos, hogy az életét nem áldozta volna fel érte. Vagy Szabó Lõrinc - Korzáti Erzsébet, a Semmiért egészen c. vers számomra kifejezetten undorító, pedig ott is nagy volt a szerelem. De ott a másik álompár Radnóti-Gyarmati Fanni. Egy világ dõlt össze bennem, amikor megtudtam, hogy Radnóti szeretõt tartott, de hogy nem szerette volna Fannit? Dehogynem.
Szerintem ritka az olyan önzetlen szerelem mint a Kuzey-Cemre. És gyakoribb a Güney-Cemre,
10/10
syuzi 2015 máj. 23. - 13:25:48 10/10
(2858/4273)
Szegény Simay nem tudja hogy mit évõ legyen a babával. Kuzeynek van jó sok gondja.
Handan asszonynak fontosabb az új ház, új pékség mint Kuzey gondja........

Szegény Bahnu nagyon sajnáltam hogy szomorú, remélem hogy Attila úr felépül. Baris ez nem semmi a Venuszal együtt fontosabb nekik a pénz mint a családi összetartozás.......

Güney Bahnu szép pár:) Már várom a következõ részt:)Nagyon jó kis sorozat :)♥♥♥ Kedvencem♥♥
maryriddle 2015 máj. 23. - 12:47:05
(2857/4273)
Bennem így megmaradnak ezek a nézések mert én a török sorozatokat nagyrészt emiatt is nézem, nagyon jó, finom kiemelések vannak Kuzeyben, nem szájbarágós, itt figyelni kell. Cemrét már viszont kicsit annak érzem olyan szerelmi vallomásai vannak mintha regénybõl olvasná, most is ez a csókelemzés Demetnek, hát lehidaltam olyan szépen beszélt mint egy költõnõ. Viszont nem tud úgy nézni mint Jennifer Ehle Darcyra, de lehet csak én látom így. Igen ebben ebben lehet valami hogy inkább bennünk van a kémia nem bennük. De egyszerûen van ahol nagyon erõsen érzõdik van ahol meg nem. A Firth-ös B&B-nál szerintem senki se vitatja hogy volt (igaz ott össze is jöttek a színészek nem kellett nagyon színészkedni se) viszont a Keirásnál sokan mondják hogy nem érezték azt, mint a 95-ös verziónál. Ugyanígy a Kuzeynél sokaknak átjön ez a szerelem de ahogy olvasom többen panaszolják hogy nem érzik annyira a kémiát, szóval ez nem lehet véletlen.
Lehet én azért nem érzem mert nem sikerült belezúgnom Kuzeybe. De pont azért nem sikerült belezúgnom mert túl rideg volt a nõkkel. Ha úgy néz Cemrére mint Bihterre a Tilttott szerelemben, talán. Güneybe se de az õ szomorúságában van nekem valami ami vonzóbbá teszi mint Kuzeyt.

Zeynepnél annyi a mentség számomra hogy Kuzey is kezdeményezte a kapcsolatot amikor megcsókolta a discoban. Zeynepet nem nagyon tudom abban hibáztatni hogy le akart feküdni a saját pasijával ettõl nálam nem lesz könnyûvérû. Nekem sokkal csúnyább tett volt amikor Cemre rájuk ment Ali lakásán ez is egyfajta nyomulás volt.
Én a Kuzey-Cemre kapcsolatban is érzem ezt a feszélyezettséget pont azért, amit írtál hogy alig mernek egymáshoz érni.
maryriddle 2015 máj. 23. - 12:07:00
(2856/4273)
Nagyjából én is ezeket gondolom. Ezt is írtam én is, "a maguk módján" szeretnek. Mert attól függ ki mit definiál szerelmenk. Güney is, Baris is Zeynep is jobban szeretik magukat mint a másikat ez nem kérdés. Én csak arra reagáltam miszerint Barisnak csak érdekbõl és szexuális vágyból kellett Cemre és hogy úgy nézett Meldára is mert én többet látok bele a színész játéka és az ilyen jelenetek miatt.
Ami Banut illeti, õ szerintem teljesen õszintén szerette Güneyt talán még megszállottabban is mint Cemre Kuzeyt. Cemrében legalább egy minimális önérzet volt amikor Kuzey megkérte a kezét dühbõl, akkor visszautasította de Banu úgy ment hozzá Güneyhez hogy végig tudta csak érdekbõl miatt van vele és még az elsõ megcsalást is megbocsátotta, Cemre viszont az elsõ "megcsalásnak" hitt dolog után rögtön férjhez ment. Banu rá se nézett másra végig. Tulajdonképpen õ bele halt ebbe a szerelembe. Én nem tartom az õ szerelmét kisebbnek mint Cemréét...
Na azt cáfolnám hogy Kuzey kedves volt a nõihez. Egy telefonbeszélgetés ami megmaradt múltkorról:
Simay: Gyere át vacsorára, itt vannak a barátaim, be akarlak mutatni.
Kuzey: Majd késõbb átmegyek, ne pazaroljuk evéssel az idõt.
Nekem ez elég bunkóság volt. Igaz Simaynak már itt rá kellett volna jönnie hogy mi a helyzet nem tovább nyomulnia, reménykedni, de Kuzey tényleg egyáltalán nem tisztelte mint nõt, pedig látta hogy Simay már többet gondol bele ebbe a kapcsolatba. Tehát nem értem miért nem keresett másik nõt akivel szórakozna. Nekem ez nem volt szimpi. Zeynepet már igen tisztelte, de nem értem ezzel miért csökkent ennyit a szemében mert lefeküdt vele, hiszen akkor már jártak, nem egy egyéjszakás kaland volt Zeynep, hanem a barátnõje. És Kuzey csókolta meg megintcsak a discoban tehát õ kezdeményezte ki ezt a kapcsolatot tulajdonképpen. Feleségül venni gondolom nem akarta tehát nem értem mit akart, szexmentes kapcsolatot vele?

Güneyrõl is hoztam egy képet. Itt csókolta meg Cemre. Azért õ is tudott szerelmesen nézni. Én láttam benne kedvességet. Cemrével nagyon is kedves gyengéd volt. Banuval sosem láttam ilyennek. Nyomulásról még annyit hogy Cemre hajtott rá Güneyre Akkor Güney szemében is csökkent volna Cemre értéke mert õ kezdeményezett? Sõt tulajdonképpen Kuzeynél is õ kezdeményezett igaz, nem szexet de akkor is. Fõleg amikor lesmárolta Antáliában, Kuzey szemében itt nem degradálódott le Cemre erkölcstelen nõvé hogy a sógorát csak így random, szégyenérzet nélkül lesmárolja? Zeynep viszont igen mert szexelni akart a barátjával? Kuzeynél is meg van ez a kettõsmérce.
malvinkicska 2015 máj. 23. - 07:59:16
(2855/4273)
Demet és Csemre beszélgetnek, és Cemre meg van gyõzõdve róla, hogy csak is Zeynep tette, nem Simay, mondta el a szerelmi szálakat, mert az akkor egyebet is mondott volna. Zeynep apja megtalálta a címet a kabátja zsebébe és szemtelenül hazudik, még annak is. Baris jól irányítja annak azt kell csinálni amit mond, nagy dolog úgy élni, elfojtott érzések és irányítás alatt, na de ezért õ is hibás valahol az anyja az meg még, tetõzte a dolgokat. Gülten nekem már sokszor sok, sõt rengeteg amit követ a felnõtt lányával.
Bemes 2015 máj. 23. - 07:50:41
(2854/4273)
Valóban sokféle szerelmet láthatunk a filmben. Güney, Baris, Banu, Zeynep is szeret a " maga módján", sõt Simay is. Mindegyik akarja szerelme tárgyát, természetesen, és nyomul is nagy erõvel. De mintha kevésbé lenne antennájuk ahhoz, hogy érezzék a másik fél hol tart a kapcsolatukban. Mert elsõsorban maguk a fontosak. Ez nagyon is emberi, ne legyünk álszentek. Az embert sokszor megtéveszti az erõs vágy, maga sincs tisztában esetleg a valósággal. Aztán melyikünkben nincs sértetség, harag , csalódottság ha nem kellünk?
Mindezek ellenére úgy gondolom, aki igazán szeret valakit ( akár baráti , vagy testvéri kapcsolatra is gondolok), az ilyen érzések ellenére sem akar ártani a másiknak.
Biztosan ezt látjuk másként.
Én teljesen értem Barist, de azt gondolom hogy Güneyhez hasonlóan nem képes odaadó szerelemre, szeretetre. Csak a maga módján. Talàn mert annyi bizonytalanság volt az életükben, talán mert nagyon is önbizalomhiányosak -a látszat ellenére-, mert nem tudnak igazán bízni senkiben. Mondjuk nem csoda, ez nekem sem megy könnyen.