maryriddle 2015 máj. 22. - 22:44:42
(2853/4273)
Bocs a sok képért de így jobban tudom szemléltetni mire gondolok. Jók a képelemzéseid. :-)
Még egy Baris, ez már tragikusabb amikor tört zúzott Cemre volt szobájában. Mint egy dühöngõ bika :-D A második amikor eldobta a karikagyûrûjét és megtalálta az iránytût ebben nekem a fájdalom is érzõdik. Na mondjuk ezeken nevettem is mert olyan ördögi arca van, de nagyon jó :-)
Értem hogy tiszteli illetve ezt a felsõbbrendû, testiségen túlmutató szerelmet akarták bemutatni de ahol komoly vonzódás van és olyan szerelem hogy gyakorlatilag meghalnának egymásért és ennyi év után végre egymáséi lehetnek, nekem valahogy ez már nem természetes ez az eszményiség.
De õszintén nektek nem hiányzott a nagy beteljesülés? Itt nem szexjelenetre gondolok, de akár egy rendes csókra vagy valamire amitõl tényleg érzem hogy õk egy pár. Nekem ez valahogy nem volt meg.

Nekem ez a Kuzey-Zeynep dolog is fura volt. Sokáig õ futkosott Zeynep után (a makara megnyitón is megcsókolta) aztán amikor már megkaphatta nem kellett neki. De miért nem? Egy pasi ha ráhajt egy ilyen nõ nem így reagál. Szerintem még egy török sem. A második évadban már Kuzey testét is nagyon vigyázták az írók. :-) Nem tudom mennyi idõt ölel fel a második évad de azért hogy egy ilyen hapsi ilyen sokáig parlagon heverjen...elég különös.
Igen a házasság elõtt szexelõs nõkkel valóban elbántak. Kivéve Demetet, de a második évadra õt is eléggé eszményivé tették, az elsõben nem volt ilyen aranyoska. Ha jól tudom a hadnaggyal nem feküdt le esküvõ elõtt.
Úgy érzem a forgatókönyvírók is elég konzervatívak, mint Kuzey. A konzervatívabb szereplõk mind jól jártak a végén szegény modernek meg mind elhullottak.

Jó hogy mondod a B&B-t. De azért az 1800-as évek. S ahogy Darcy nézett Elisabethre az tényleg sokat mondó volt és viszont. De már a Keirás verzióban én nem éreztem ezt a kémiát.
maryriddle 2015 máj. 22. - 18:19:04
(2852/4273)
Nekem azért nem tetszett mert így gyakorlatilag Güneynek tett keresztbe Burak miatt. Tehát a testvére ellen fordult Burak miatt és mások igazságáért. Mert egyértelmû ha õ buktatja le Sinaneréket akkor Güneyt fogják felelõssé tenni, hiszen az öccse.
De Burakot és Cant se értem. Nekik nem az az érdekük hogy megmentsék a céget mit foglalkoznak mások vagyonával, léteznek ilyen tisztességes üzletemberek az életben? Valahogy nehéz elhinni.
maryriddle 2015 máj. 22. - 18:12:30
(2851/4273)
Jaj, véletlen hamarább küldtem el, bocsi. Még be akartam tenni ezt a párhuzamot:
1. kép: Baris depizik miután Cemre elment és visszagondolok az esküvõre, nézegeti a jeggyûrût, Cemre cuccait. 2. a Baris-Cemre esküvõ másnapján Kuzey nézi a sazt, amit Cemrétõl kapott. Nekem mindkét pasin látszik ugyanúgy a fájdalom (persze nem mondom hogy Kuzeynek nem fájt jobban) Szóval ha egy férfi iszik, nézegeti a jeggyûrût és az "exére" gondol ott csak azt akarták mutatni a rendezõk hogy azért érzelmek is voltak a kapcsolatban, nem? Az ilyen jelenetek miatt nem hiszem el hogy csak vágy és érdek volt Baris részérõl. Venus és Melda nem voltak ilyen hatással rá mert ugye arra reagáltam mikor Bemes írta hogy Meldára is úgy néz.

A másik kép meg a kéjenc nézések :-)) Baris, csak hogy azért látszik a különbség a szerelmes és a kéjenc feje között. És Kuzey, csak mert vicces, õ is tud azért úgy nézni, csak nem Cemrére :-))

Bemes: Szerintem azért nem minden szerelmes áldozná fel az életét a szerelméért. Kuzey igen. Baris akkor se ha halálosan szerelmes lett volna Cemrébe mert õ egy önzõ számító alak. De valamennyire szerintem szerelmes volt amennyire egy ilyen önzõ alak képes. A családot szerintem elhagyta volna érte, a pénzt nem.
10/10
kaboca12 2015 máj. 22. - 18:07:45 10/10
(2850/4273)
Gülten nagyon megosztja az érzéseimet. Egyszer nagyon kedvelem, máskor meg utálom. Arról is jó volna tudni, hogy a törököknél meddig nem ciki egy anya viselkedése. Mert így magyar szemmel amit Gülten mûvel Cemrével mások elõtt, az nálam már az égõ kategóriát súrolja. :) Az viszont tetszik, hogy õ is sajnáltathatná magát amiatt, hogy egyedül maradt a gyerekkel, viszont õ próbálta az élet napos oldalát mutatni neki. És ami a legfontosabb szerintem, hogy mindig mellette áll. Valamelyik este a lányom tette szóvá, hogy Handanék háza után egybõl Gültenékét mutatták, és tényleg szemmel látható volt a melegség, az élet a lakásban. Sokkal színesebb, otthonosabb volt.
maryriddle 2015 máj. 22. - 18:02:20
(2849/4273)
Annyira nem volt nagy munka csak leprintscreeneztem:-)
Igen Kivanc jól hozza ezt a fájdalmas stílust, és nem is mondtam hogy nem szerelmes de nekem mindig az volt az érzésem, hogy inkább amolyan áhítattal néz Cemrére, mint egy szentképre. Nekem kicsit hiányzott hogy néha úgy is nézzen rá mint egy hús-vér nõre.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 22. - 17:18:06 8/10
(2848/4273)
Gabus !
Köszönöm szépen , köszönjük a figyelmességedet :)
Neked is hasonlókat kívánok :)
Idegen tollakkal ékeskedem (más mondta ) , de nagyon találó : NAPOT KÍVÁNOK :D
Bemes 2015 máj. 22. - 17:14:07
(2847/4273)
Handan szerepe zseniális! Bár tulajdonképpen majd mindegyik szereplõvel találkozhattunk az életben is.
Sajnos a testvérek közötti rivalizálás és féltékenység, irigység is létezik.
Bemes 2015 máj. 22. - 17:07:44
(2846/4273)
Látom, Katica már írta, így csak ismételni tudom. Kuzey tekintete is sokszor szerelmes, de neki sokáig tiltott gyümölcs a lány. Egyébként én nagyon is érzem közöttük a mély érzelmeket. Szerintem az életben is sokszor keveredik a szerelem és a vágy megítélése. Errõl biztosan másként vélekedünk. Én nem azt mondom, hogy Baris nem kedveli Cemrét, de aki be tudja áldozni saját épségéért, üzleti érdekeiért, családi ármánykodásban stb. Az szerintem nem szerelem.
Egyébként nagyon jó figura Baris, jól is játszik! Sok ilyen pasi van.
Az életben is jó ha nem keverjük össze, hogy mivel állunk szemben. Mert szerinted Cemre miatt végleg szakított volna a családjával? Szerintem nem.
9/10
gabus53 2015 máj. 22. - 16:37:07 9/10
(2845/4273)
Sajnos nem mondhatom, hogy napsütéses, de mindenféleképpen kellemes hétvégét és jó pihenést kívánok mindenkinek!
10/10
lizbell 2015 máj. 22. - 13:47:25 10/10
(2844/4273)
Güneytõl ma végérvényesen felfordult a gyomrom, erre "hab a tortán" meglátom Zeynepet, ahogy üldögél!
Szegény Handan meg milyen szánalmas volt, lassan megesik rajta a szívem :)))
9/10
gabus53 2015 máj. 22. - 13:16:29 9/10
(2843/4273)
Élvezd az életet, reggelizz úgy, mint egy török!

Ma reggel, szokás szerint megnéztem mi újság a nagyvilágban, amikor is a török reggelizési szokásokról találtam egy cikket az Origo-n. http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20150521-torok-reggeli-yufka-katmer.html
A Gazientepi katmer házi elkészítésérõl is szerepel egy recept a cikkben.

Szép napot mindenkinek!
maryriddle 2015 máj. 22. - 13:00:52
(2842/4273)
Igen igen, én végig azt látom Barison a házasság alatt hogy finom öniróniával nézi a saját helyzetét, több olyan jelenet is van ahol röhögi a saját kínját :-D
Handan valóban zseniális.
Kivanc is megvillantotta a komikus vénáját nagyon jól áll neki. De azt még mindig nem értem hogy Kuzeynek miért ennyire szívügye ez a céges dolog (miközben õ maffiózokkal haverkodik!) és hogy miért lepõdött meg hogy Güneynek ebbõl kára származik? Ez nem volt egyértelmû számára?
maryriddle 2015 máj. 22. - 12:55:00
(2841/4273)
Érdekes hogy tényleg mennyire másként látjuk a dolgokat. Barisnak valóban van egy kéjenc nézése, de az nem ugyanaz mint a "szerelmes". Én már harmadszorra nézem a sorozatot és most direkt úgy nézem hogy legjobban a színészekre figyelek. Kifotóztam 2-2 ilyen jellegû képet. Direkt olyat ahol Kuzey nem fojtja el az érzéseit. (remélem nem nagy spoiler hogy majd Kuzey megöleli Cemrét.) Komolyan ha csak a nézésbõl kellene eldönteni te sokkal szerelmesebbnek látnád Kuzeyt?
Bemes 2015 máj. 22. - 11:09:41
(2840/4273)
Pontosan. Õ meg úgy állítja be, mintha becsapták volna. Tiszta ciki volt, ahogy nyomult, ráerõltette magát mindenkire hogy Kuzeyt becserkéssze. Inkább õ használta ki
Cemrét is.
malvinkicska 2015 máj. 22. - 11:05:18
(2839/4273)
Szerintem a csajok közül ez a legdörzsöltebb szemét nõ személy, mert ha õszinték vagyunk neki sosem tett ígéretet Kuzey, õ futkosott utána, én így látom.
Bemes 2015 máj. 22. - 11:04:57
(2838/4273)
Érzelmi zsarolást próbált ( nem elõször) alkalmazni Güney.
Banuval kapcsolatosan is hazudozik. Azért meglepte, hogy az öccse fölébe kerekedett.
Bemes 2015 máj. 22. - 11:00:59
(2837/4273)
Persze. Csak azért jegyeztem meg, mert én sosem hittem a "szerelmes" tekintetében. Mindig azt gondoltam, csak a vágy látszott Barison.
Bemes 2015 máj. 22. - 10:56:05
(2836/4273)
Szerintem szaglászni ment Demethez. Információkért, hogy megtudja kavarásának hatását.
Güney sunyin megpróbálta Kuzeyt manipulálni, sajnáltatta magát. Szerencsére nem jött be neki.
malvinkicska 2015 máj. 22. - 09:49:22
(2835/4273)
Tudod Güney a magas lóról, most fog leesni, onnan aztán nagyot lehet, mondás is azt tartja, a rossz idõ mifelénk a tegnap ért de hála az égnek nem pusztított, csak nagy esõ volt.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 22. - 09:39:18 8/10
(2834/4273)
Este kidõltem , most néztem meg a részt , de legalább jobb kedvem lett :)
Kuzey- Sami kiparodizálja a Sinaner helyzetet. Jól áll nekik a sok nevetés.
Aztán megjelenik Güney aki elveszi a jókedvüket maga alatt van , mindenért öccsét és apját is okolja :(
Handan már nem találja helyét a villában csillogás se jó neki , mondhatni unják õt a többiek , de nincs hova mennie . Sinanereknek fõhet tovább a fejük semmi nem rendezõdött el .
Zeynep tovább hazudik és tagad , kíváncsi leszek mikor tudódik ki az aljassága .