BMariska52 2015 máj. 21. - 10:18:20
(2813/4273)
Kedves Érsekvári, Bemes és Lizbell! Írtam Nektek privát üzenetet! Szép Napot! Mariska
BMariska52 2015 máj. 21. - 10:17:16
(2812/4273)
Szép Napot kívánok Minden Kedves Eddigi Régi Fórumtársamnak!
Sajnos, több dolog hátráltatott abban, hogy az elmúlt hetekben nem lehettem köztetek, de most már látszik a fény az alagút végén, így visszatérhetek, nagy örömömre. Eddig is elolvastam a nekem kedves hozzászólásokat, valamint nézem a Drága Gabus által csodálatos odafigyeléssel szerkesztett oldalt és újranézem az elsõ évadot is a tévében, mert semmi nem tarthat vissza attól, hogy az érdeklõdésemet elveszítsem a sorozat iránt! A régi kedvenceimtõl sem tántorít el semmi és senki, a továbbiakban is szívesen jövök közétek, sajnálom, hogy ezt eddig nem tehettem.
Mint nõ, borzasztóan sajnálom, hogy Banu elveszítette a babáját és lelkileg nagyon együttérzek ebben a tekintetben vele, de sajnos, magának is sokat köszönhet ebben, valamint szerintem sosem biztos - és a gyermeknek sem jó! -, ha azzal akarjuk helyrehozni az elrontott dolgokat. Úgy tûnik nekem, a cég sorsa és a kifelé menõ képmutatás még mindig jobban érdekli a szûk családját is, mint Banu sorsa. Güney is egyre jobban eltávolodik tõle. Szomorú, hogy nem látják a fától az erdõt. Lehet, hogy nem szép tõlem, de most Simay-al értettem egyet, én is bevertem volna Zeynep áspiskígyó képét még ha nem is kõvel. A baj az, hogy Simay-ból mindenki jobban kinéz egy ilyen szemétséget, míg a kis képmutató Zeyneprõl senki nem feltételezi. Az tetszik, hogy a sok nagyokos üzletembernek Kuzey jól megadta! Nem kell ehhez egyetem, elég hozzá a józan paraszti ész is!
Tõlem ennyit mára, nagyon örülök, hogy visszatérhettem, mindenkinek további szép napot kívánok szeretettel:
Mariska
malvinkicska 2015 máj. 21. - 07:20:20
(2811/4273)
Igazán nagyon jó volt okos volt Kuzey a nagy Güney eszén túl járt ,jól tette megérdemelte. Baris nem engedte el Cemrét, még mindig játszik vele a látszat a fontos. Nekem jár az epizód elolvastam Gabu aranyos közzé tette okosan a fórumon. A Szulejman nem az aminek indulta csajok harca, megnézem majd online úgy szoktam , szerintem túl hosszúra sikeredett ami szerintem nem tett jót, szinte pang a fórum. Jobb lett volna a Szulejman Háreme lett volna címe.
Bemes 2015 máj. 21. - 06:46:00
(2810/4273)
Gabus szenzációs vagy! Köszi a sok infót is!

Biztosan jó lesz a következõ sorozat is, ha a forgatókönyvíró ugyanaz.
Nekem személy szerint a Szulejmán csalódás volt. Azt hittem több lesz benne a történelem ( mondjuk a Kurt Seyit... -nél ugyanígy gondoltam), nekem ez a hárembeli intrika kissé unalmas. Tudom, hogy befolyásolja egy nagy uralkodó életét az ilyesmi is, de ilyen hosszan engem nem tud izgalomban tartani. Persze azért bármelyik török sorozat minõségibb a többinél.
Érdekes, mert Hürremet van amikor szépnek látom, máskor meg egyáltalán nem tetszik. Szóval nem tudom milyen "álompár" lennének, érdekes hogy a törökök ennyire odavannak érte, pedig úgy tûnik sok szép és jó színésznõjük van nekik is.

Jót nevettem a ma reggeli részen, ahogy Kuzey fogadta a "hülye" bátyját. Ez nem Güney ellen történt, sõt. A lenézett öccs jól megszívatta a sumákolókat, Güney csak nézett!
8/10
Érsekvári 2015 máj. 21. - 00:24:40 8/10
(2809/4273)
Hurrá sikerült megnézni . Gabus gépe Red Bull-t kapott :D
Cemre csomagol , de Baris visszaédesgeti ilyet mond Kuzeyjnek is itt kéne lenni velünk egy fedél alatt . Ez félrebeszél !
Güney rákérdez Ebrunál mi van a cégnél , de azt a választ kapja , õ csak Banuval törõdjön , pedig látványosan nem foglalkozik a feleségével .
Zeynep - Simay összeverekedett .
Kuzey jól kitervelte . Óriási fazon csellel oda csalja Güneyt a riporterek közé , de az igazi célja az volt , hogy a négy személyrõl aki az üzletet lebonyolította fotó készüljön :p :p
8/10
Érsekvári 2015 máj. 20. - 23:02:07 8/10
(2808/4273)
Ez így sokkal jobban érthetõ , mert hát ugye a fordítóval......
Most éppen belelestem a Szuliba és Cansu Dere volt éppen , hát nem valami lenyûgözõ szépség , nekem nem kedvencem .
Az igaz az Ezelbe jó volt a szerepe is és jól nézett ki , tudjuk a szereptõl sok minden függ .
Köszi szépen az infót :)
9/10
gabus53 2015 máj. 20. - 22:32:08 9/10
(2807/4273)
Nem a törököknél találtam, hanem az egyik fészes oldalon.

Cansu Dere & Kıvanç Tatlıtuğ lesz az Ay Yapim új sorozatának a két fõszereplõje! 2015-04-07
Cansut az Ezel (Eysan) és a Szulejmán (Firuze) címû sorozatból ismerhetjük.Az új sorozat várhatóan 2016.februárjában fog kezdõdni.Elõzetes tervek szerint Cansu partnere,Murat Yildirim lett volna,de õ már egy másik sorozatra szerzõdött,amiben Meryem Uzerli a partnere.A rajongóknak viszont bejön a Cansu-Kivanc páros.Az új sorozat címe és története még nem ismert,de annyi biztos,hogy a forgatókönyvét Ece Yörenc írja - mint,ahogy Kivanc eddigi sorozataiét is.A forgatás november második hetében kezdõdik,míg képernyõre csak jövõ februárban kerül .. (imalbania.com)
8/10
Érsekvári 2015 máj. 20. - 22:22:35 8/10
(2806/4273)
Szia Gabus ! Köszi a válaszod , lehetséges kicsit le van a lap maradva .
Akkor Te is olvastad a Kivanc-Cansu duót , elég érdekes lesz nem igazán összeillõk ( szerintem ) , persze attól még jó lehet .
Kerestem a cikket a török újságba , de nem találtam .
Köszönjük mindig és állandóan a sorozatot , amit teljes odaadással készítesz nekünk .
További szép estét :-)
9/10
gabus53 2015 máj. 20. - 22:02:57 9/10
(2805/4273)
Szia Érsekvári!

Szerintem már megint olyan infót tettek be a magazinba, ami már egy lefutott kör. A Kuzey sorozatával kapcsolatban már annyi megjelent, ahogy te is írtad Cansu Derével fog játszani, novemberben kezdõdnek a forgatások.

Egyébként a mai rész is izgi lesz...

Szép estét :-)
8/10
Érsekvári 2015 máj. 20. - 21:36:13 8/10
(2804/4273)
Nagyon szuper , hogy felteszi Gabus az Epizódot .
Maryem Uzerli-t eleinte kedveltem a Szulejmánba , de már nem is nézem rendszeresen csak néha háttér tévézésnek elmegy .
Kicsit elegem lett a hárembõl a sok civakodásból . Te nézed ?
Meryemnek nem Kivanc lesz a partnere , hanem Murat Yildirim akivel , már forgatják állítólag egy új sorozatot.
Viszont Kivanc Cansu Derével lesz partner szintén egy jövõre várható sorozatban ( arra kíváncsi leszek ) .
Várom a mai új Kuzey részt , talán fent tudok maradni :)) de nem biztos :((
10/10
lizbell 2015 máj. 20. - 21:04:30 10/10
(2803/4273)
pontosan :D és a sebhely az arcán!
9/10
gabus53 2015 máj. 20. - 20:35:25 9/10
(2802/4273)
És persze csak a fehér kötény legyen rajta?
10/10
lizbell 2015 máj. 20. - 20:28:10 10/10
(2801/4273)
majd ha Kivanc ágyba hozza, megkóstolom! :))))
9/10
gabus53 2015 máj. 20. - 19:19:53 9/10
(2800/4273)
Szia Malvinkicska! Igen, csak azért teszem ide is, mert tudom, hogy sokaknak nincs Facebook regisztrációjuk, ezért õk se maradjanak ki a jóból...! :-)
9/10
gabus53 2015 máj. 20. - 19:18:31 9/10
(2799/4273)
Úgy látszik ma nagyon termékeny vagyok, ezért még egy dolog lenne, aztán megigérem, hogy egy hétig rá sem nézek a fórumra :-)

Egy kedves ismeretlen szerzõnk, alias Katherina Poll phd dolgozata (Zeynep és Kuzey - avagy egy nyomulás szubjektív krónikája) az utóbbi napokban több részletben a Facebook oldalra felkerült. Ide a fórumra azért nem tettük fel, mert képekkel és linkekkel teli dokumentáció készült, amelyet ide abban a formátumban nem tudtunk feltenni.

Viszont most már megvan a teljes dolgozat pdf formátumban, akit érdekel, és szívesen olvasná, az alábbi linken megtalálja, illetve letöltheti: http://osztott.com/DEMe/

Nagyon jó, és szórakoztató olvasmány, a fészen nagy sikere volt, remélem a késõbbiekben más témában is készülnek majd ilyen "dolgozatok".

Szép estét mindenkinek :-)
9/10
gabus53 2015 máj. 20. - 19:12:46 9/10
(2798/4273)
Egy meglepetésem is van számotokra, még szerencse, hogy átlapoztam az Epizód Magazint, most közreadom:
---------------------

Kuzeyék simitje, avagy a „török perec”

Szinte nincs olyan része a Kuzey Güney - Tûz és víznek, amiben ne kerülne szóba a családi pékségben sütött simit (ejtsd: szimit). Nincs is mit csodálkozni ezen, hiszen a karika alakú, kicsit perecre hasonlító péksüteményt Törökországban lényegében mindenhol megvásárolhatjuk. Nem csak pékségekben kapható simit, hanem a kávéházakban, a bevásárlóközpontokban, az éttermekben, de még az utcán is.
A simit alakra kissé hasonlít a bagelhez, jellegzetes ízét azonban az a „cukros" lé adja, amibe mártjuk, na és az elmaradhatatlan szezámmag, amiben bõven megforgatjuk.

SIMIT (6 személyre)
HOZZÁVALÓK (6 DARABHOZ):
A TÉSZTÁHOZ:
50 dkg finomliszt
3,5 g instant élesztõ (vagy 12,5 gr friss)
0,25 dl tej
0,5 teáskanál cukor
0,25 dl napraforgóolaj
2 dl víz
2 tk só

A TETEJÉRE:
2 dl langyos víz
2. ek melasz
2 ek szezámmag

Elkészítése: Az élesztõt a megmelegített tejben a cukorral 10 perc alatt meleg helyen felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sót, olajat és az élesztõt. Elkezdjük dagasztani, közben a vizet folyamatosan öntjük hozzá. Nagyjából 15 percig dagasszuk, de használhatunk hozzá kézi mixert is. A lényeg, hogy teljesen sima és rugalmas tésztát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, egy konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni 15-20 percre. Osszuk a tésztát 6 egyenlõ részre. Majd mind a 6 gombócot felezzük meg, s ezekbõl a felekbõl, vagyis összesen 12 kis gombócból sodorjunk kb. 35-40 cm-es rudakat. Fektessük egymás mellé õket, egyik végüket nyomjuk össze, a két rudat pedig fonjuk össze, és formáljuk kör alakúra. Így kapunk belõlük karika formájú fonott pereceket. A sütõt melegítsük elõ 250'C-ra. Közben pedig készítsük el azt az öntet, amibe a péksüteményeket mártjuk sütés elõtt. 1 dl langyos vízben oldjunk fel egy evõkanál sötét melaszt. Esetleg használhatunk barna nádcukrot is. A lébe mártott simiteket ezt követõen forgassuk meg bõven szezámmagban. A szezámmagokat érdemes elõre megpirítani kissé. De vigyázzunk, nehogy megégjenek, mert akkor keserûek lesznek. Helyezzük sütõpapírra a simiteket, s kb. 15 perc alatt süssük arany barnára.

A simit frissen a legjobb!

-----------------------

Szép estét mindenkinek :-)
malvinkicska 2015 máj. 20. - 19:12:03
(2797/4273)
Aranyos vagy feltetted azoknak akik itt láthatják, köszike további szép estét.
9/10
gabus53 2015 máj. 20. - 17:52:35 9/10
(2796/4273)
Meryem Uzerli az Epizód magazin poszterén.
9/10
gabus53 2015 máj. 20. - 17:51:01 9/10
(2795/4273)
Kedves Fórumtársaim!
Az Epizód mai (2015.05.20) 21. számában cikk jelent meg: Kivanc Tatlitug és Meryem Uzerli - Az új török álompár címmel, melyet terjes terjedelembebn most közreadok. A poszteren Meryem Uzerli szerepel, a képet külön is felteszem.
-----------------
Az új török álompár

Az utóbbi idõben több török tévés producer is megpróbálkozott azzal, hogy összehozza a Szulejmán sztárját, Meryem Uzerlit, s a Kuzey Güney - Tûz és víz fõszereplõjét, Kivanc Tatlitugot. Egyelõre nem jártak sikerrel, de valószínûleg nem adják fel, mert egy közvélemény-kutatás szerint a törökök az õ szerelmüket Iátnák legszívesebben a képernyõkön.

Mint azt az év elején mi is megírtuk, Kivanc legújabb sorozatának, a Kurt Seyit ve Surának a nõi fõszerepére eredetileg Meryemet szerették volna megnyerni. A magyar,,keresztségben" a Szerelemben háborúban címet kapó széria elõkészületei arra az idõszakra estek, amikor Meryem otthagyta a Szulejmánt, s hazautazott Németországba A gyártó cég minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy Kivanc partnere, vagyis a gyönyörû orosz lány, Alexandra (becenevén Sura) megszemélyesítõje Meryem Uzerli legyen. Ám bármennyire is igyekeztek, az élet elháríthatatlan akadályt gördített eléjük. Kiderült ugyanis, hogy a szép színésznõ áldott állapotban van. Terhesen, illetve egy nemrég született kisgyermek édesanyjaként nyilván nem vállalhatta el a történelmi sorozat fõszerepét.

A második nekifutás

Késõbb - amikor a kislánya egy kicsit nagyobbacska lett - Meryem aláírt egy szerzõdést egy arab-török cégcsoporttal, ami egy új sorozat leforgatására vonatkozott. Mivel Törökországban a Szulejmán harmadik évada óta nem látták õt a tévében, igen komoly érdeklõdést váltott ki már az új széria terve is, hát még az, amikor bejelentették, a színésznõ aláírta a kontraktust, s igazi álomfizetésért cserébe vállalta, hogy visszatér lsztambulba, s a török tévék képernyõjére. Gyakorlatilag ezzel párhuzamosan azonnal elindultak a találgatások, az új szériában ki lesz majd a partnere. Az elsõk között vetõdött fel, KivancTatlitug neve is. Ez alkalommal azért hiúsult meg, hogy összeálljon a sztárpáros, mert a sármos Kivanc hosszabb idõre elkötelezte magát egy konkurens tévécsatornához, s annyit valószínûleg nem ért meg a török Star TV-nek, s az említett arab célcsoportnak, hogy kivásárolják õt az élõ szerzõdésébõl.

Ennek ellenére szinte biztosak lehetünk abban, hogy elõbb-utóbb láthatjuk majd kettõjüket együtt a tévében. Ugyanis egy nem is olyan régen készült török közvélemény-kutatás szerint Meryem és Kivanc szerelmes történetét szeretnék a legtöbben végignézni és végigizgulni. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a Kuzey Güney férfi fõszereplõjét tartják az ország legszexisebb és legsármosabb színészének. Ebben persze valószínûleg közrejátszik az is, hogy Kivanc nem kifejezetten török kinézetû. Szõke hajával és kék szemével igazi kuriózumnak számít arrafelé. Meryem pedig Hürremként hihetetlen népszerûségre tett szert, s most már lassan két éve hiányolják õt a tévék képernyõjérõl a rajongók.

N.G.M.

-----------------------
Szép napot mindenkinek :-)
malvinkicska 2015 máj. 20. - 13:27:02
(2794/4273)
Megjött az Epizód magazin benne van Kivanc és Meryem, a törökök az õ szerelmüket látnák legszívesebben a képernyõkön.
Õszinte leszek én nem nagyon szeretném, én nem annyira kedvelem azt a nõt.