8/10
Érsekvári 2015 máj. 29. - 21:50:19 8/10 Előzmény syuzi
(3033/4273)
A mai részre sem lehet panasz , sõt egyre jobbak lesznek . Most a répa fejûrõl pár sorban .
Zeynepnek annyira átlátszó a modora , nyomul ezerrel Kuzeyre . Érzelem az nem sok , mert nem szerelmes a kicsike , hanem a birtoklási vágy , hogy az övé legyen a jó pasi . Ezt majd ki is nyilvánítja valamelyik csajnak , hogy annyira tetszik neki , jól néz ki a fiú. A természete egy KÍGYÓÉ , alamuszi módon közelíti Kuzeyt és már lecsapna , de az átlát a csajon és a csókon kívül nem történik meg.....az amire Zeynepke annyira vágyna.
Majd meglátod fekete hajszínre vált késõbb , na akkor igazi gonosz feje van . Annyi bosszúállás ,irigység , becstelenség amit elkövet majd , hogy külön fejezetet lehetne róla nyitni .
8/10
Érsekvári 2015 máj. 29. - 21:31:47 8/10
(3032/4273)
Valóban szép volt .
Hiába a Sinaner családban alap mûveltséghez tartozott a zenei mûveltség is .
Náluk ez természetes magától értetõdõ hiszen bizonyára a Banu és Baris gyerekkorában ebben nõtt fel .
Ebru asszony eleve egy inteligens nõ aki adott ezekre a dolgokra a nevelésükre .
Az más kérdés , hogy késõbb már semmi nem lett elég neki sem és a fiának sem az anyagi javakból. Többet még többet akartak .
Handan asszonytól az esti részben most elhangzott az a mondat " Tarts ki még egy kicsit fiam , aztán mindkettõnknek jobb lesz "
Ergó : a fiát használja majd mentõ övként , hogy elmeneküljön a Tekinoglu házból .
BMariska52 2015 máj. 29. - 20:56:44
(3031/4273)
Ma este Ebru asszony pár taktust játszott egyik legnagyobb kedvencembõl a TSz-bõl, emlékeztek?
https://www.youtube.com/watch?v=rzXqjcOASG0
Ott és akkor szerettem bele ebbe a zenébe, Behlül (Kivanc) és Nihal is játszotta, most lenyitottam a Kedvenc-gyûjteményemet, hát csodák csodájára, nem ez az elsõ, amit elhelyeztem ott? Imádom ezt a zenét!
Gondoljatok bele, mennyire sokoldalú Kivanc, zongora, szaz, éneklés, öklözés, nagyon sok dolgot megtanult, hogy tökéletesen tudja eljátszani a szerepeit, remek színész, ráadásul egy tök jó pasi.
Lehet, hogy nincs mindenki elájulva ettõl, de én nagyra értékelem, hogy törekszik a sokoldalúságra és szerintem ez nemcsak "belekóstolás", úgy érzem szívbõl csinálja, jó érzékkel nyúl a hangszerekhez is.
maryriddle 2015 máj. 29. - 20:21:50
(3030/4273)
A forgatókönyvírók kritizálása általános szokás a sorozatrajongói körökben. Az angol nyelvû fórumokon is rengeteg kritikát kaptak, a rajongóktól is. Nem tudom itt miért olyan érzékeny téma ez.
Továbbá, ez egy VÉLEMÉNYEK topic, nem fan club.
Soha nem akartam provokálni senkit. Beszélgetni jöttem ide a sorozatról. Elemezgetni. Van akikkel lehet. Adriennel néha kicsit viccesebbre, szarkasztikusabbra vettük az irányt, de az öncélú szórakozás volt, nem provokáció. Az már nem az én hibám, ha ti ezt sértésnek veszitek.
Szeretem ezt a sorozatot, szórakoztat, érzelmeket vált ki belõlem, megérint, olyan mint egy pszichológiai tanulmány ezért nézem meg harmadjára is. Ettõl függetlenül találok benne kritizálni valót is. És ezt leírom a VÉLEMÉNYEK topicba. Nem a fanclubba írom. És?

Nézd, nem kötelezõ elolvasni, amit a "sötét oldal" ír, ha erõszakosnak, provokálónak érzed a stílusom, ha idegesítelek, ne tedd.
maryriddle 2015 máj. 29. - 19:41:28
(3029/4273)
Kaboca!
Utoljára szeretnék neked válaszolni mert bevallom, elviselhetetlen számomra ez az egzaltál stílus, amiben folyamatosan írsz. Továbbá, nem szívesen beszélgetek olyasvalakivel aki nem tudom hogy szándékosan-e, de folyamatosan félreértelmezi*, amit mondok.

Nem tudtam hogy bárkit is sértek ha ilyen szavakat írok, hogy "elkussoltatni". Nálam a kultúráltságnak köze nincs ehhez, de ezen ne vitatkozzunk.
Arra akartam utalni, hogy amíg bizonyos személyek (nem rád utalok!) véleménynyílvánítása annyiból áll*, hogy a negatív szereplõk mekora férgek, kígyók stb (és engem ez tényleg nem zavar, egyik karaktert se szeretem annyira, hogy megsértõdjek érte), és ez valamiért senkit se zavar, addig mi nem szidjuk a szereplõket (ahogy már utaltak itt rá, hogy szidjuk õket) hanem elemezgetjük a tetteiket, nézéseiket, szavaikat, igen akár több ezer karakterben (bõbeszédû vagyok, sajnálom ha ezzel sértek valakit) kifejtjük hogy mi bajunk van valakivel, azon felül, hogy "egy féreg." És igen, elemezgetjük a forgatókönyvírók szándékait (ahogy általában a sorozatrajongók), a jeleneteket a színészek játékát a kiemeléseket, stb. Akkor érezném jogosnak a sértõdöttséged, ha folyamatosan csak annyit írnánk, hogy mondjuk Kuzey mekkora féreg vagy Cemre mekkora kígyó. Én azt hiszem, bocsánat ha nagyképûnek tûnök, hogy ennél kicsivel minõségibb hozzászólásokat írunk.

*Ezt már megbeszéltük Érsekvárival, remélem nem haragszik meg, mert én is jót nevettem rajta. Pl., amikor írta, hogy Zeynep bár leesett volna a tetõrõl, érdekes, hogy ez nem sértett senkit. De amikor mi megjegyeztük, hogy megbüntettük volna Cemrét, akkor kiderült hogy gusztustalan szadisták vagyunk. Ez a kettõsmérce.

" ti nézitek le itt fórumozókat azzal, hogy mi csak mexikói szappanopera szemmel nézzük a filmet."
Na, ez a szavak kiforgatása. Ilyet nem írtam. Azt írtam, ha én úgy látnám (mint egy népmesét), ahogy Katica leírta, akkor SZÁMOMRA nem különbözne egy mexikói szappanoperától. De ezzel nem Katicát minõsítettem, akinek a hozzászólásait szívesen olvasom, és úgy gondolom, jó meglátásai vannak.

"hülyék vagyunk, hogy mi látjuk a kémiát."
Szavak kiforgatása megint. Idézz, hogy hol írtam azt, hogy hülyék vagytok, mert látjátok a kémiát. Sok mindent mondasz, pl. hogy Handan zsörtölõdik, de ha konkrét bizonyítást kérek, akkor az valahogy elmarad.
Nem tartok senkit hülyének, mert érzi a kémiát. Ez érzés kérdése, ezért senki nem lesz hülyébb. Annyi történt, hogy kifejtettem hogy ÉN miért nem érzem. Bocsánatot kérek érte.

"Visszaolvastam a kommentjeimet és nyomát nem láttam bennük sem "fröcsögésnek", sem "megszabásnak"."
Azért mert nem írjárok le konkrétan, hogy húzzunk innen, attól még éreztetitek hogy nem vagyunk nem kívánatosak. Pl. lizbell tegnapi hozzászólása, miszerint ki kell keresnie, hogy kinek a hozzászólását érdemes elolvasni. Nem értem mi szükség volt arra, hogy ezt közölje miért nem tartotta meg magának. Enélkül is tudjuk, hogy nem kedvel minket, és tesz ránk. És akkor én provokálok. (Kérlek, ne reagálj lizbell, mert nem érdekel, szíved joga:-))

*
"Kitaláltak valamit -már gyerek is volt Zeynepnek Kuzeytõl vagy mi- és utána ránk szólnak, hogy arról beszéljünk, ami történt. Hát ezen kiakadtam." Sajnálom, ha nem tudod érzékelni, hogy mikor viccelünk (pl. a Güney felpofozza Ebrus dolog is....) Ugyanis ez egy POÉN volt. Azon viccelõdtünk, hogy mexikói továbbírásokat írtunk a sorozatnak.
Ahogy azzal se tudok mit kezdeni, hogy pl. leírom, hogy Cemre hogy ájulhatott el egy pofontól, és te ezt úgy értelmezed, hogy én azt montam, hogy megérdemelte a pofont. Vagy hogy leírom, hogy abból is látszik Handan elnyomottsága, hogy beijedt amikor szétvágta a nadrágot, és te ezt úgy értelezed, hogy én ezzel azt közöltem, hogy sajnálni kéne Handant.

Megkérlek rá, hogy hagyj engem békén, mert egyáltalán nem érdekelsz, idegesítesz, támadónak érzem a stílusod, nem szívesen beszélek veled. Azért vagyok itt, mert viszont vannak olyan fórumozók, akikkel érdemben el tudok beszélgetni, ha nem is értünk egyet sok mindenben, pl. Katica63, Bemes, akik nem veszik szinte személyes támadásnak ha valami negatívumot írok a sorozatról.

Adriennt, aki rengeteg jó témát feldobott, és még humora is van, már sikeresen elüldöztétek, örüljetek neki.

Köszöntem.
10/10
lizbell 2015 máj. 29. - 19:41:20 10/10
(3028/4273)
remélem megnyugszol, most hogy ezt kiadtad magadból! én a fórumozást is úgy szeretem és úgy csinálom, mint a való életben akikkel körül vagyok véve, nem pazarlok sem idõt, sem energiát arra, aki érdemtelen rá! :)))
9/10
gabus53 2015 máj. 29. - 19:35:01 9/10
(3027/4273)
Értem én. Ez most célzás akar lenni? :-)))
10/10
kaboca12 2015 máj. 29. - 19:28:44 10/10
(3026/4273)
Tudod az a bosszantó, hogy mindenkit (engem is) szeretettel fogadtak azok, akik régebb óta jelen vannak itt a fórumon. Soha nem volt gond, mert valakinek más volt a véleménye, MOST SEM AZ! DE! És most a magam nevében nyilatkozom: próbáltam normálisan, alázattal fogadni az ellenvéleményt. Bárki visszaolvassa az elejétõl láthatja, hogy én is láttam a kettõs mércét. Többször utaltam rá, hogy van igaza a sötét oldalnak, ahogy õk kezdték el magukat hívni. Ugyanezt Adritól láttam csak viszont. Mary ettõl függetlenül már-már erõszakosan akarta kiharcolni tõlünk, hogy nehogy már, úgy igaz, ahogy õ állítja. És biztos vagyok benne, hogy nem csak én éreztem erõszakosságnak. Persze, hogy amikor már oldalról oldalra ez van, az ember mindig és jobban "húzza az agyát" és próbál védekezni. Ugyanez igaz rájuk is, õk is pont ugyanúgy érezhették. ÉS MEGINT ITT AZ ALÁZAT! Viszont azt undorítónak tartom, hogy burkoltan célozgatunk másra. Aki ilyen "nagyszájú", az merje már felvállalni, hogy kinek szól az üzenet, ne hívjon senkit EGYESEKNEK. A másik ami nehezen megy le a torkomon, hogy érdekes módon mi beleképzelünk valamit a történetbe, õk csak feltételeznek. Õk azok, akiknek rossz a szereplõgárda, rossz a forgatókönyvíró, rossz az egész történet, mert másképp akarták, csak megváltoztatták. Akkor ki is felejti el, hogy ez a sorozat a Kuzey Güney? Ha úgy lenne, ahogy õk akarják, akkor nem Kuzey Güney lenne, hanem valami más. Az, hogy mi szeretjük benne Cemrét is, attól még mi ezt a filmet nézzük és úgy jó SZERINTÜNK, ahogy van.
10/10
lizbell 2015 máj. 29. - 19:16:35 10/10
(3025/4273)
én is én is :))))
10/10
lizbell 2015 máj. 29. - 19:15:37 10/10
(3024/4273)
majd csak sor kerül arra is! :) elég jó kis csapat jött itt létre, akiknek igényünk van arra, hogy nézzük és olyanok is, akik képesek teljesíteni a vágyainkat! :)))
malvinkicska 2015 máj. 29. - 19:10:53
(3023/4273)
Pontosan azt gondolom én is valami rosszat akar Cemrének, mikor hogy beszélt Güneyjel is, szinte sajnos mintha bomlana az agya.
10/10
lizbell 2015 máj. 29. - 18:59:14 10/10
(3022/4273)
hû, micsoda hírek :) Karadayit fogunk nézni! azt hiszem össze fogok várni 4-5 részt, ha tetszeni fog és úgy nézem majd!

egyébként akartam kérdezni Gabus, ha kész a felirat, mennyi idõt vesz igénybe, hogy felrakd?
9/10
gabus53 2015 máj. 29. - 18:51:19 9/10
(3021/4273)
És már most is besegítek apróbb dolgokban, mert aki most még egyedül készíti a feliratokat (azért is kerül fel náluk is csak napi 20 perces rész egyenlõre), most még tanulja a feliratozást és vágást.
Úgyhogy a jó cél érdekében mindent megteszek, hogy még jobban örüljünk, mert szerintem egyenlõre gondolni sem szabad arra, hogy ezt a sorozatot megfogják venni, fõleg, hogy nagyon hosszú.
És miután már megszoktuk a török nyelvet, feliratosan sokkal élvezhetõbb lesz.

Szép estét mindenkinek :-)
9/10
gabus53 2015 máj. 29. - 18:43:04 9/10
(3020/4273)
Én is remélem, hogy jó csapat lesz náluk, hiszen ha már felkértek engem is, akkor rossz már nem lehet. Nem igaz? A nevem garancia...
Na jó, nem kell komolyan vennetek.

Egyébként tényleg nagyon jó a sorozat, az utóbbi évek legjobb sorozata Törökországban is, gyakorlatilag minden évben nyer a sorozat is, és a szereplõk is. Én is nagyon várom. :-)
BMariska52 2015 máj. 29. - 18:41:01
(3019/4273)
Drága Gabuskám! Nagyon hálás vagyok, hogy még ezt is megtetted a kedvünkért, Te kis Jó Tündér! Annyira szép ez a szöveg, egészen megható, és ahogy Kivanc énekli, nekem nagyon tetszik! Biztos tudjátok, azt szokták mondani, ha hirtelen elhallgat egy társaság és csend lesz a szobában: "Angyal szállt el felettünk". Hát, ez történt a filmben és az én lelkemben is! NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM GABUS NEVÛ ANGYALKÁNKNAK!
Ezért is szeretném nagyon magyarul látni valamikor a Pillangó álma c. filmet, mert úgy képzelem, abban is gyönyörû költemények hangoznak el! A törököknél azt tapasztalom, nagyon szeretik a verseket, jó verssorok is hangoznak el filmjeikben, pl. Szulejmánban is kifejezetten gyönyörûen versel akár a szultán, akár Ibrahim - szerelmesen!
Szép hétvégét kívánok Nektek és "Napot kívánok" a kertjeitekre!
9/10
gabus53 2015 máj. 29. - 18:38:51 9/10
(3018/4273)
De most milyen jó lesz, egyébként én is alig várom vár, mert nagyon jó sorozat, az elején még néztem törökül, de mégsem az igazi, úgyhogy lesz mit letölteni. :-)
10/10
kaboca12 2015 máj. 29. - 18:30:23 10/10
(3017/4273)
Kedves Hangerika!
Nem csak Te vetted magadra, én is, mert egyrészt rajtam és Bemesen kívül nem ír velük senki, tehát én belebújtam az ingbe, mert illik rám és én is írtam a Kivanc fórumra. Viszont én nem érzem magam kétszínûnek, mert eddig is felvállaltam a véleményem itt is és ott is.

Kedves Maryriddle!
Ha már ilyen provokáló stílusban írsz, akkor merd felvállalni, hogy kinek címzed, ugyanis itt senki nem hívja magát EGYESEKNEK!! Itt mindenkinek van neve, még ha nick név is.

" mi, akik a sorozatról kulturált stílusban beszélgetünk,"
Kulturáltság? Mi nem beszélünk így, hogy például elkussoltatja, eltakarodjunk stb., -ilyet senkitõl nem hallottál szerintem, bocs ha igen- nem fröcsögünk hanem beszélgetünk, továbbá senki nem szabta meg soha, hogy mit írj, és mennyit. Az merõben más, hogy esetleg megkértünk, -ha már itt békés beszélgetés folyt elõttetek- hogy óvatosabban a szavakkal. Én soha, de soha nem használtam ocsmány szavakat a kedvenceitekre. És ha már ott tartunk, hogy ki akar kinek mit megszabni, akkor visszalehet olvasni az elejétõl a dolgokat, hogy pontosan ti nézitek le -pontosabban Te, mert Adri azért visszafogottabb- az itt fórumozókat azzal, hogy mi csak mexikói szappanopera szemmel nézzük a filmet. Meg sarkítva persze, de hülyék vagyunk, hogy mi látjuk a kémiát (én speciel nem, de senkibe nem magyaráztam bele, hogy hogy látja), meg hogy mi Kuzey és Cemrének tartjuk a sorozatot. Neked sincs jogod ilyeneket állítani rólunk! Az meg, hogy ki mennyit tud itt lenni attól függ, hogy kinek mikor, mennyi ideje van. Nem mindenki teheti meg, hogy minden hozzászólásra tud válaszolni. Én most éppen megtehetem, hogy sûrûbben itt vagyok! De lehet, hogy valaki csak 2 hetente ér rá. És ahogy neked, nekem is van mondanivalóm, csak most éppen nem érek rá, talán majd este, vagy holnap, engedélyeddel!
8/10
Érsekvári 2015 máj. 29. - 17:53:20 8/10
(3016/4273)
Bizony ám 114. részes .
A 112. tart és így a célegyenesben van már .
Gondolj bele minden hétfõ este 90 perc tömény izgalom meg szerelem , még ha törökül is . Megérte , de újra elkezdem .
Neked is ajánlom nagyon .
9/10
gabus53 2015 máj. 29. - 17:43:22 9/10
(3015/4273)
Hát az igaz, hogy vége lesz, de szegénykéim még nem tudják, hogy mire vállalkoztak, most még csak 1 fordító van, tehát ugyanúgy mint nálunk, napi 20 perces részek fognak felkerülni.
Bár idõvel ez változik, hiszen keresnek fordítót és szerkesztõket is, engem is felkértek, de csak pár hónap múlva tudok csatlakozni, ha még lesz helyem...
:-)
8/10
Érsekvári 2015 máj. 29. - 17:22:20 8/10
(3014/4273)
Szia Gabus !
Köszi a másik sorozatról a hírt .
Úgyis vége hamarosan , még 2 rész és nincs tovább .
Így lesz teljes :)