10/10
kaboca12 2015 máj. 28. - 19:23:16 10/10
(2983/4273)
Ezt már én is írtam régebben, hogy 16 évesen olyanokat csináltam egy fiúért, hogy azt ma már szégyellem. :) Na jó, persze nem, mert az a múltam, a lánykorom. De nem nagyon szeretném, ha a lányom olyanokat csinálna. Egyértelmûen nem láttam mást, csak szemellenzõvel ÕT. És csakis õt. Engem 16 évesen tépett meg az anyám úgy MIATTA, hogy a mai napig fáj. :)
Én értettem az elfogultságot, csak erre írta sötét oldal, hogy erre akarnak kilyukadni, hogy a többi általuk jónak tartott szereplõt azért tartjuk jónak vagy a jót rossznak, mert Kuzey/Kivanc mellett vagy ellen állnak. Nem mindenkinél, mert én nem mondom azt, hogy csúnya, (nem is küldeném el :P) de nekem nem az ízlésem. Van egy sajátos kisugárzása, amit szépnek találok, de nem lehet azt mondani, hogy a kinézete alapján nézem a filmet. Esetlegesen nem értelmezem, mert elvakít a szépsége és az, hogy azt a gyönyörû férfit bántják a csúnya nénik meg bácsik. Csak azért, mert nem magyarázok mögé pszichológus-elemzést, attól még látom a rosszakban is a jellemváltozást.
10/10
kaboca12 2015 máj. 28. - 18:11:06 10/10 Előzmény maryriddle
(2982/4273)
"De az mi ahogy egyesek ilyeneket állítanak hogy Güney azért zárta Kuzeyt a ládába mert meg akarta ölni meg direkt csábította el Cemrét mert tudta hogy Kuzey szereti. Meg hogy hát Zeynep biztos agyondugadtatta magát mindenkivel Olaszországban és most böki a csõrét hogy Kuzey nem hódolt be neki. Ezek nem kitalált beképzelt dolgok? Hozzátenném Zeynepnek egy pasija volt a sorozat során akit szeretett. Cemrének három, abból egyet szeretett :-)"
Én nem emlékszem, hogy ennyire durva dolgokat írtunk volna. De lehet én voltam figyelmetlen.

"Ennyit szerintem minden második nõ zsörtölõdik."
Hát, nem! Én például nem, és szerintem még sokan nem. De a mindennapi pesszimizmus méreg, mindenkinek!

"Kérlek mutass egy konkrét jelenetet ahol Sami hazamegy és Handan a semmiért leordítja a fejét?"
A rossz házasság, az egymás bántása nem csak az ordibálásból és a verésbõl áll. Okolod Samit, mert olyan életet nyújtott Handannak, ami förtelmes. Én meg okolom Handant, hogy azt 30 évig hagyta. Még a vaskalapos Törökországban is hallottunk válásról.

"Illetve még egy: Handan amikor szétvágta Saminak egy nadrágját hogy beijedt már?
Sami ezzel szemben szétvágta az egész ruhatárát Handannak az mi volt?"
Ja, mert Handan miután szétvágta és megbánta vagy beijedt, akkor már sajnálni kell?

"Aham csak Kuzeyt azért piszkálta ha valami rosszat tett Güneyt viszont azért mert TANULT ÉS DOLGOZOTT!"
Ezt is kifejtettem már, hogy szerintem pedig (szigorúan szerintem) nem azért, hanem amint már írtam is azért, mert nem az eszét használta, hanem a nyelvét. Na jó, az eszét is egy kicsit. De azért jobban a nyelvét, Banunál meg a ... Mert õ éppúgy nem szerette Banut, mint ahogy szerintetek Cemre Güneyt. Csak kihasználta. Cemre átvágta Barist a házassággal? Güney meg Banut. Ugyanúgy szerelmet hazudott.

"Mikor szégyellte? Mi utal erre?"
Lehet, hogy konkrétan nem utal rá semmi, de érezni lehet. Kínos neki az anyja is és az apja is. Azért azt elég sokan észrevettük.

" De ne várd már el Güneytõl hogy nyalogassa az apját aki egész életében bántotta õket."
Nem várom el, hogy nyalogassa (most te is kiforgatod a szavaimat), de akkor is az apja. Nem éheztek, nem fáztak mellette, rájuk fog hagyni egy jól mûködõ üzletet. És amíg Güney nem tudta magának állni a tanulmányait valószínûleg (ez csak feltételezés) a szülei segítették.

"Güney: A pékség a te birodalmad, nekem is lesz sajátom.
Sami:(gúnyos hangon) Neked lesz saját birodalmad?
Güney: Ha lediplomáztam elmegyek, nem a pékségben fogok megöregedni.
Sami:(ezt olyan hangon hogy majdnem elsírja magát) Menj, de gyorsan ám, tûnj el a házamból!"
Egyébként ha már bemásoltad, én már itt is érzek egy enyhe lenézést Güney részérõl. Mert hát hol van az a kis pékség a Sinaner holdinghoz képest. Ne állítsuk már be úgy azt a pékséget, mintha szégyellni kéne, hogy nekünk csak pékségünk van. Nem kötelezõ pék üzletvezetõnek lenni, mert az apja az, de azért lenézni sem kell. Valószínûleg (szintén feltételezés) a gyerekeinek is megakarta alapozni a jövõjét ezzel. Mert csinálhatta volna ám azt is, hogy nem csak szerdánként megy el berúgni, hanem mindig. Minden szülõ nehezen viseli, ha a gyerek nem akar a családi vállalkozásban dolgozni.

"Bocsáss meg, de ezt konkrétan Katica63 fórumtárs írta le hogy így van"
Én egy szóval sem mondtam, hogy te írtad. Csak bemásoltam, amire válaszolni szerettem volna. Adritól is másoltam be például. Akinek nem inge....

"Azt már kifejtettük párszor hogy miért buta Cemre. Nem azért mert nincs diplomája, hanem mert alapvetõ dolgokkal nincs tisztában. Õ úgymond az élethez hülye. "
Nem emlékszem rá (lehet, hogy megint velem van a baj), hogy annyira kifejtettétek volna. Egyet hoztatok fel, hogy minden gondolata Kuzey körül forog. Én csak erre emlékszem. Az viszont tényleg érdekelne, hogy milyen alapvetõ dolgokkal nincs tisztában?

"Baris egy utolsó szemét aki nem cicózott amikor börtönbe kellett ártatlanul záratnia Cemrét nem cicózott amikor aláírást kellett hamisítani vagy amikor Burak kocsiját megbirizgálta de ahhoz már szelíd volt hogy üssön egy nõt aki becsapta????"
Azért mert valaki csal, lop, hamisít az együtt jár azzal, hogy nõt/nõket ver?

"És hogy Sami szerette Güneyt ez miben nyilvánult meg? Abban hogy amikor a FELESÉGÉT ELEKTROSOKKOLTÁK megölelte a zokogó fiát? Tyûha! És ebbõl már az jön le, hogy szerette?"
Szerintem meg mondhatunk Samiról nektek bármilyen jó tulajdonságot, azt úgysem fogjátok elismerni. Mondták már többen is, hogy adott pénzt a hajléktalannak, hogy a fiai mellett állt, mikor kellett, és persze ti nem fogjátok beismerni, de neki is köszönhetõ, hogy Güney az egyetemre került. Nem fénnyel etette, nem a nap melegítette. De aki a kákán is csomót akar keresni, az talál is. És igen, az jön le, hogy szerette, mert nem volt kötelezõ a fia mellett lenni.

"Mutass egy ilyen jelenetet ahol Güney és Sami apa-fia, mert én végig néztem a sorozatot kétszer és harmadjára is nézem de nem emlékszem ilyenre."
Nekem pont az a két jelenet beszél a szeretetrõl, amit ti semmiségnek tartotok. Az elektrosokk és az ablakbetörés. Sajnos általában a tragédiák hoznak össze egy széthullott családot és olyankor jönnek elõ a valódi érzelmek is.

"Akkor miért pont a milliárdos Barist akarta Cemrének?"
Ezt is írtam már egyszer, hogy minden anya a legjobbat akarja a gyerekének. Az már más kérdés, hogy nem jól döntött. Meg is bánta késõbb. Csak Gülten amilyen naiv azt hitte, hogy majd szépen egymásba szeretnek.

Köszi, hogy bemásoltad a képet, de én nem látom benne, amit ti. Olyan nõ a földön nincs, aki miután párt talált, nem bókolt neki egy másik férfi. Kíváncsi lennék, hogy ez hány nõnek esett rosszul, ki az, aki ezen felháborodott. Még akkor is, ha kapcsolatban volt. Attól (is) vagyunk nõk, hogy tetszik nekünk, hogy nõnek tekintenek. Aki mást mond arra bocsánatkérés nélkül mondom, hogy hazudik!!! Az pedig, hogy Kuzeynek tetszett Cemre Bemes szépen megválaszolta: nehogy már el kelljen venni valakit azért, mert az ismerkedés elején tetszett, de késõbb kiábrándultam belõle. Valószínûleg (feltételezés) rájött, hogy kívül szép, belül csúnya.
malvinkicska 2015 máj. 28. - 17:57:44
(2981/4273)
Kedvesem erre szokták mondani mi itt jó páran egy húron pendülünk, és ettõl vagyok boldog nap, mint nap, mivel nem sikerült az emberi érzéseket ki irtani maradtak szerethetõ lények a földön.
BMariska52 2015 máj. 28. - 17:40:36
(2980/4273)
Szép Estét Mindenkinek! Igyekszem jól összefoglalni, ha nem sikerül, elõre elnézést kérek! Szulejmánt én is nézem kezdettõl fogva, csak mert érdekel az a kor, amelyben játszódik, és úgy általában az abban és akörüli századokban történt események bárhol a világban. Nagyon agyoncsapja, hogy így elhúzzák, sokszor elalszom rajta, de még kitartok, a színészeket, ill. a kosztümöket is kedvelem a sorozatban, pl. nemrég megjelent az Ezelben Eysant alakító színésznõ is. Éppen ezért fordulhat elõ velem is, hogy néha látom az ajánlóban az ÉNB-t, azt a förmedvényt, ami ott van, nem is tudom minõsíteni, pl. tegnap (is!) konkrétan iszonyú volt, le sem írom! Ez több szót nem is érdemel.
Mindig az a végkövetkeztetésem, hogy amit megír elõttem Bemes, az számomra az etalon! Nekem sajnos nincs testvérem, ezt nem érzékelhettem otthon, ki-kinek a kedvence, de a tágabb családban mindenhol több gyermek volt, és szó szerint az volt, mint Kuzey-Güney-ben, sõt saját tapasztalatomból azt mondhatom, hogy a gyereknek is éppúgy van kedvenc szülõje - szerintetek nem? Ez talán a szülõi szerepek megoszlása miatt is lehet így, mert nálunk anyukám szinte csak este jött haza, áruházi munka miatt, de apu két mûszakban dolgozott, így többet, máskor lehetett velem, így sok dologban hozzá kötõdtem, viszont a vasárnapokat szigorúan együtt töltöttük, most is van mire emlékeznem. Már bocsánat, de miért ne mosolyoghatott volna Cemre akár Barisra is, és miért ne tetszhetett volna Kuzeynek Zeynep, sosem mondta neki, hogy komoly kapcsolatot akar tõle, sõt Simaynak sem ígért házasságot, de mikor közölte vele, hogy terhes, mindjárt elindultak a kis agytekervényei és nem sujkolta belé, hogy ugyan vetesse már el, csak pont akkor borzasztóan tanácstalan volt, mit is kezdjen a helyzettel, már Ferhat fenyegette õt, DE késõbb hogy állt a kérdéshez? Már a babaruhákat nézegette meghatódással, gyûrût vett, sõt még többet is tett, mint késõbb látjuk majd, és írtam már, hogy sokan elmenekültek volna, de õ nem tette! Ez is egy olyan vonása, amiért én nem bántom az õ karakterét. Néha eszembe jut szegény forgatókönyvíró, mennyit csuklik. Mit tegyen szerencsétlen, így írta meg? Minden másként alakult volna, ha...., de õ így képzelte el és mi ezt a filmet nézzük.
Nem ismétlek másokat és magamat sem, amit Érsekvári és Bemes, Malvinka mond én is úgy vélekedem.
Sajnos, látszik, min szocializálódnak a mai fiatalok és ez nem közhely, és senkit nem akarok megbántani, bocsánat a KIVÉTELEKTÕL!
Amit Gabuska tesz a közösségért, az mindent felülmúlóan tökéletes munka és hozzáállás, minden nap megköszönöm a "felsõ kapcsolatomnak", hogy ilyen emberkék is vannak! Köszönöm, hogy meghallgattatok.
malvinkicska 2015 máj. 28. - 17:37:50
(2979/4273)
Mostanában nem vagyok jó passzban így jobban leírom amit akarok, mert különben szeretem visszafogni az érzelmeimet, nagyon elegem van ebbõl a sok tanulatlan celebbõl munka nélkül királyi módon élnek az adózók pénzébõl, felelõsség semmi.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 28. - 17:15:35 8/10
(2978/4273)
Ma mindenki olyan jókat ír , teljesen igaz minden egyes sorotok :)
Gabusék videói a legszuperebbek és az eredeti nyelv az igazi annyira tetszik , a felirat meg hab a tortán :D
malvinkicska 2015 máj. 28. - 17:03:48
(2977/4273)
Nem vagy vaskalapos azért olyan mûvelt a mai gyerek, mert ilyen mûsorokon szocializálódik köszöni is elfelejtenek, hiába ismerjük egymást, rendes kvíz mûsor nem kell , mert a bibliát nagyon sokan nem tudják, nincsenek fogalmakkal tisztába nincs mirõl beszélni. A sorozatokat nem szeretem lejáratni de a Mexikói szemét dombra sokan voltak kíváncsiak, egy értelmesebb felépített szép sorozat nem kell mert netán ebben percenként nem másznak egymásra, ez a véleményem, most tudatos nép butítás folyik akinek pénze van csinál mûsort, mindegy honnan szerezte, a szinvonal a béka feneke alatt netán van lejjebb is.
9/10
gabus53 2015 máj. 28. - 17:01:46 9/10
(2976/4273)
Szia Bemes!
Teljesen igazad van, csak sajna a tv-társaságoknak már a felmérésekért is sokat fizetnek, és ha alacsony a nézettség, akkor annyi a sorozatnak.
Egyébként én is jobban imádom feliratosan, mint szinkronosan. Legalább a török szókincsemet is fejlesztem.
:-)
8/10
Érsekvári 2015 máj. 28. - 16:53:33 8/10
(2975/4273)
Isteni lehet ez a süti , már látványra is ......és ami utána jöhet amikor megkóstolod :D
Csak azért hoztam fel a nézettséget reménykedem felível majd , de a lényeg mindennap nézhetjük ! :D
Bemes 2015 máj. 28. - 16:44:42
(2974/4273)
Az elsõ évad a törököknél 40 rész volt, egyenként kb. másfél órás.
Ebbõl nálunk 107 részt csináltak, és még a reklámblokkok is benne vannak.
Mondhatni legyilkolták a filmet.