10/10
syuzi 2015 máj. 24. - 14:05:40 10/10
(2873/4273)
Akkor Simay és Kuzey kisbabája betegen fog megszületni? sajnálom õket........:(
Kuzey akkor valami másik nõvel jön majdössze mert valami Zeynepet említetek õ lesz az új párja? Cemre és Baris között én is gondoltam hogy lesz valami, de akkor hova tünik Venusz? Összefognak házasodni majd és elválnak Cemre miatt?
Güney és Bahnu szerintem összefognak házasodni:)

Gülten asszony szerintem a fényképész boltossal jön majd össze...... Alival mi lesz mert õt nem nagyon emlitetitek, hogy õ neki ki lesz a párja és hogy továbbra is piacozni fog majd?

Már várom a keddi részt kár hogy holnap nem lesz:(
Én is szép pünkösdöt kívánok minden forúm tagnak és jó pihenést kívánok mindenkinek:)
malvinkicska 2015 máj. 24. - 12:49:26
(2872/4273)
Tudtam mennyire jól össze tartunk ezzel a jelzéseddel erõsíted a hitünket írántunk, nem akarok nagy szavakat használni, velünk a szentlélek galamb képében , és azok ti vagytok a kedves, Zandrával, ezer áldás rátok, ezt tiszta szívbõl kívánom.
9/10
gabus53 2015 máj. 24. - 11:16:36 9/10
(2871/4273)
Szép napot mindenkinek!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm, nemhiába, errõl szól egy közösség!
Picike technikai gond adódott, de most, hogy már üzenni is tudok nektek, remélhetõleg 1-2 órán belül fent lesz a következõ videó.

:-)
Bemes 2015 máj. 24. - 10:42:07
(2870/4273)
Szia Mariska!

Nagyon is jó példát hoztál fel a beteg gyerekekkel kapcsolatosan. Ma még sok apuka a tartásdíj fizetése alól is igyekszik kibújni. Nem akarok igazságtalan lenni a férfiakkal szemben, biztosan több a rendes apuka. Ettõl függetlenül nem csodálom, hogy a nõk ma jobban meggondolják a szülést. Igazán jó szakmával, és családi háttérrel kell ma rendelkeznie egy nõnek, hogy felelõsségteljesen vállalhasson gyereket.
Szóval Kuzey ritka példány, biztosan ezért szeretjük õt. Nagyon együttérzõ mindenkivel, és tényleg a jó lelke miatt ki is használják.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 24. - 10:41:52 8/10
(2869/4273)
Minden Fórumtársamnak szép Pünkösdi ünnepet kívánok .
Még a napocska is kisütött ezen a szép napon .
Bemes 2015 máj. 24. - 10:18:50
(2868/4273)
Szép Pünkösdöt mindenkinek!
Gabusék nagyon elkényeztettek minket azzal, hogy még hétvégeken is kaptuk az adagunkat. Egy kis lazítás, kikapcsolódás igazán kijár nekik, én is remélem hogy minden rendben velük.
malvinkicska 2015 máj. 24. - 07:56:31
(2867/4273)
Minden fórum társamnak szép Pünkösdi ünnepet kívánok, szeretettel.
BMariska52 2015 máj. 24. - 07:38:35
(2866/4273)
Mindenkinek szép Pünkösd Reggelt!
Kedves Bemes! Kérlek, ne tarts tolakodónak, és ne érezd, hogy ellopom a mondataidat, de mindig úgy láttam, hogy Te egy-két mondattal ki tudod mondani azt, amit én is igaznak érzek, és úgy kapod el a lényeget, ahogy számomra kevesen! Ezzel mindent elmondtál, én is így látom: idézet Bemestõl (Zeynep-Kuzey kapcsolatról beszél): "Nem az tántorította el, hogy lefeküdt vele, hanem a nyomulása, ugyanakkor meg érezte, hogy a lány igazából nem érti õt. Talán Zeynep sem igazán tudta, miért kell neki ennyire Kuzey.
Simay sohasem vehette komolyan Kuzeyt. Õ egy kellemes idõtöltés volt Kuzeynek, és akkor kedves is volt vele. A lány több törõdést kapott tõle, mint bárkitõl az életben, annak ellenére amit elkövetett ellene."
Hát, ez a lényeg: Zeynep nem igazán tudta, miért kell neki ennyire Kuzey. Szerintem, ha megkapja, nem sokáig tudott volna vele mit kezdeni. Ez úgy van, ha egy vágyott dolgot végre megkapunk, lehet, hogy nem is nekünk való, igazából csak a kirakatban olyan szép, de nem is a mi ízlésünk, ráadásul szerintem Zeynep nem tudta volna "alakítani-formálni" Kuzeyt a maga ízlésére. Kuzey nem annyira hajlítható!
Simay meg valójában a számára adható legtöbbet kapta Kuzeytõl, mert K. az utolsó percig próbálta támogatni, segíteni, lehet, hogy a lelkiismeretét is nyugtatta ezzel, de nézzünk már körül a honi pasik között, melyik tette volna ezt meg? Ahány szétszakadt családról hallok,olvasok,látok, mindenhol kihátrálnak a pasik a kapcsolatból, ha egy kis zûr van. Lehet, hogy ez rossz hasonlat, de pl. ha egy gyermek betegen születik, v. késõbb lesz az, a legtöbb esetben a pasi lelép, és még csak anyagilag sem mindig támogatja szerencsétlen egyedül maradt anyát és a saját gyerekét! Mindenkitõl elnézést kérek, ha elszaladt volna velem a ló!
Bemes 2015 máj. 23. - 20:57:57
(2865/4273)
Szia Zandra!
Milyen jó hogy felhoztad az Elbocsájtó szép üzenetet! Kedvenc versem volt mindig. De mirõl is szól? " általam vagy, mert meg én láttalak, és régen nem vagy mert már rég nem látlak"
Remélem jól idéztem, elnézést az esetleges pontatlanságért.
Hát éppen kimondja a lényeget a szerelemrõl. Sõt messzebb is mehetnénk! Mert magunk látjuk bele a tetszõ fiúba, lányba a saját álmainkat. Aztán, ha kipukkad a lufi, akkor csak nézünk.
Ady kegyetlen volt, fõleg a módja ahogy szakított. De ki mondja, hogy ezért szeretjük õt? Hol volt õ erkölcsileg a mi Kuzeyünkhöz?istenien bánt a szavakkal, egy-egy mondatába egész gondolatsort tudott sûríteni, de ettõl jellemes, jó ember? Tisztességes volt a kapcsolatuk Lédával? Nem ítélkezem, nekik megfelelt amit nyújtottak egymásnak.
Én azt gondolom, hogy saját érzelmeink ténye nem oldozhat fel a bosszú késztette tetteink alól.
Érdekes, ebben a filmben mindegyik lány nyomulós. Mèg Demet is az volt a maga módján, bár érthetõ volt a veszekedése Alival.
Lehet, hogy nem jól látom, de a Büszkeség és... -ben azért nagyon más a szitu mint itt. Kuzeyünknek komoly érzelmi- erkölcsi dilemmája van a ( általa még fel is turbózott) tiltott szerelem miatt.
Nekem az õ gondjához képest a másik egy mondvacsinált elvek harca. Ezért ne haragudj, én sosem tudtam átérezni azt a problémát. Tiszteletben tartom hogy sokan szeretik, biztos nem vagyok elég romantikus hozzá. Szóval egyszerûen nem tudok közöttük párhuzamot vonni.
Bemes 2015 máj. 23. - 20:32:19 Előzmény maryriddle
(2864/4273)
Én is azt gondolom, hogy mindegyikünk a magunk módján tud szeretni. Azért sem lehet hibáztatni senkit, ha nyomulós. Nem ítélkezem felettük, inkább csak próbálom megérteni, miért nem jött be nekik.
Banut én is sajnálom, õ tényleg annyira szerelmes Güneybe, hogy még azt sem érdekli, hogy a fiú kimondja a másik lány a szerelem, és elveszi feleségül. Én mint kívülálló megérthetem, sajnálhatom õt. Ráadásul õ rá is megy erre a kapcsolatra. Vajon az, aki volt mondjuk Cemre helyzetében, akinek elcsábították efy régi kapcsolatot felrúgva a võlegényét, az is olyan empatikus mint én? Vajon egy Banu, Zeynep mennyire lenne megértõ?
Azt gondolom, hogy saját érzelmeink mint a féltékenység, harag természetesek, de a bosszú, az aljas húzások már jellem kérdése.
A nyomulás sem bûn, mint ahogy az sem ha a másik fél ezt nem szereti. Kuzey nagyon szeretett volna Cemrétõl távol lenni, õ akarta a legjobban, hogy elmúljon ez az érzelem iránta. Zeynep esély lehetett volna neki, ki is mondta, hogy komoly kapcsolatot szeretne. Az, hogy megcsókolta nem mond ennek ellen. Nem az tántorította el, hogy lefeküdt vele, hanem a nyomulása, ugyanakkor meg érezte, hogy a lány igazából nem érti õt. Talán Zeynep sem igazán tudta, miért kell neki ennyire Kuzey.
Simay sohasem vehette komolyan Kuzeyt. Õ egy kellemes idõtöltés volt Kuzeynek, és akkor kedves is volt vele. A lány több törõdést kapott tõle, mint bárkitõl az életben, annak ellenére amit elkövetett ellene.
Szóval a filmet nézve is azt gondolom, hogy a szerelemnek, az egymás akarásának mind a két oldalon egyformán meg kell lenni. Hiába erõszakoskodik az egyik fél, szerzi meg fondorlattal, vagy veszi meg a másikat, mint látjuk hosszú távon nem mûködik. Mindenkinek meg kell találnia a foltját, és ez nem jó vagy rossz kérdése- csak így mûködhet.
A konzervatív Kuzey más nõt igényel, de nem arról van szó, hogy megvetné a szex miatt Zeynepet. Csak valahogy Zeynep nem tudta elfogadni õt, nem illettek össze. Talán ha késõbb találkoznak, amikor Kuzey már nincs olyan zakkant állapotban. Nem tudom, talán..