zandra 2015 máj. 10. - 11:21:18
(2603/4273)
Szerintem Szinetár Dóra és egyesek azért láthatják Cemrét tökéletes erkölcsûnek, mert felszínesen nézik és a forgatókönyvírók sem teljesen tudatosan árnyalják Cemrét. Vannak ilyen direkt negatív dolgai, pl. lopás, de a forgatókönyvírók legtöbbször felmentik a "bûnei" alól, így a végén tényleg majdnem az jön ki, hogy tökéletes erkölcsû. Pl. többségben egyetértünk, hogy Cemre nem volt tisztességes Barissal, de a forgatókönyv mégis felmenti õt azzal, hogy 1. Baris szájába adja, hogy Güney miatt vette el, hogy nehogy megsajnáljuk a férjet 2. még ezt is Cemre erkölcsi felemelésére fordítják azzal, hogy Kuzey miatt marad házas.
Gültent tudatosan írták ilyenre, és így emberi, valóságos. Viszont a legtöbb nézõ és szerintem a forgatókönyv se veszi észre azt az iróniát, hogy Cemre azért élvezte a párizsi bevásárlást meg Baristól kapott kocsival járkál (Kuzey után is...). Kuzeyben lenne annyi szégyenérzet és büszkeség, hogy ilyet sosem tenne. Jó példa amikor Kuzey szól rá Cemrére, hogy azért nem szép, hogy a férj házában skypolnak. A tetõs csókot is a romantikusnak tartja a nézõ, de csak keveseknek jut közben eszébe, hogy Cemre házasságban teszi ezt és hogy Simayt kevesebbért tényleg ribancnak kiáltották ki (ez a kettõsmérce-dolog most nekem is csak azért jutott eszembe, mert itt írták).
Szerintem azért is adták hozzá egy olyan alakhoz, mint Baris, mert így a nézõ úgy van vele, hogy kit érdekel ez a szemét Baris, mert ha a rendes Burakkal vagy Cannal csinálja ezt, más lenne az egész megítélése.
Igazából, amikor a szüzesség témán lovagolunk, nem az a bajunk, hogy Cemre szûz, hanem hogy Cemre szinte alig bûnhõdött meg a házasság miatt. Bocs, hogy mindig a regényekkel jövök, nem tudom olvastátok-e, de, most ez jutott eszembe: a Jane Eyre-ben Rochester ugye bigámiát akar elkövetni, és bár megtörténik a szerelmes happy end, de úgy, hogy az író megvakítja, megcsonkítja szegényt, tehát megbûnhõdik az erkölcstelenségért, kamatostul. A Kuzeyben ez hiányzik, hogy minden szereplõ szenvedett, az erkölcsös Kuzey is, kivéve Cemrét, õt nem "csonkították" meg semmilyen téren, hanem inkább felmenti a forgatókönyv, pedig tisztességtelen volt Barissal és a két testvér is egymásnak fordította, így nem történik meg a szemünkben az igazságszolgáltatás. Tudom, csúnyán hangzik, de ha pl. Baris megerõszakolja vagy legalább alaposan megveri párszor, akkor Cemre megbûnhõdik és szerintem nyugodtabb szívvel kíván neki a "sötét oldal" is happy endet.

Az igaz, hogy Cemrébõl nem rosszindulatból vagy gonoszságból csinálja a dolgokat, hanem a szerelem nevében. De nekem ebben is van benne valami roppant ellenszenves, hogy úgy tesz rosszat, hogy közben nem is realizálja, hogy az rossz, pl. Barist élettelen, érzés nélküli húsdarabnak tekintette, és egyszerûen nem képes felfogni Kuzey erkölcseit, hogy miért nem akar vele lenni, mintha a falnak beszélne.
malvinkicska 2015 máj. 10. - 07:31:45
(2602/4273)
Én is megnéztem, gondoltam, hogy Baris érdeke eltüntetni Burakot, az minden szemétségre képes, mosta cég is nagy bajban van azért fútkosik, mint a mérgezett egér. Zeynep egy féreg nyaló gép, hol itt, hol ott akar szép lenni, most Banunak adta a szépet. A történet egyre érdekesebb legalább is nekem.
Bemes 2015 máj. 10. - 07:25:08
(2601/4273)
Milyen érdekes lenne, ha egy mexikói szappanoperából próbálnának meg ilyet csinálni!
Bemes 2015 máj. 10. - 07:21:45
(2600/4273)
Nekem is tetszett Gülten Handan paródiája.
Azért itt és az elõzõ részben is látni , mennyire nincs idealizálva Cemre. Gültennel együtt élvezték a párizsi bevásárlást Baris pénzén. Igazat adok Zandrának, hogy Kuzeyhez nem ér fel erkölcsileg. Nem is értem, Szinetár Dórát, hogy mondhatott "tökéletes" erkölcsût.
Amiket ellene felsoroltak, az részint igaz. Én csak azért kedvelem, mert minden rossz tulajdonsága mellett hiányzik belõle a gonoszság, nem csinál alattomos dolgokat. Az, hogy felelõtlenül férjhez ment már kitárgyaltuk.
Nézzük Gûltent, ahogy fürdik a gazdagság nyújtotta örömökben, ahogy legyezgeti a hiúságát az újságírók érdeklõdése! Azért van ebben életszerûség, a "kisember" vãgya, nem tud ellenállni . Ezért is tudja Baris is kihasználni a szitut. Egyszerû üzleti megállapodás a felek között, praktikum.
Cemrét Baris zsarolja, és bár nem szép dolog, de azért érthetõ hogy a férj nincs tekintettel rá. Gülten száját pedig befogta a luxus utazással.
Szóval látjuk mi ezt, minden figurának van rossz oldala is.
Nagy különbség, hogy kik mennyire képesek tenni dolgokat, hogy a céljaikat elérjék. Baris-Cemre házasság közös hülye döntés volt, mind a ketten benne voltak, ki ezért, ki azért.
Cemre ki akar lépni, ahogy Baris is, csak Barisnak kell még üzleti érdekbõl a látszat. Ezért bedurvul, zsarol, villába költözteti, parancsolgat, megalázza az anyja és Demet elõtt.
Jó nézni Sami és a fia kapcsoolatának alakulását. Ahogy közelednek egymáshoz, úgy távolodik Handan és Güney. Az egyik páros az érzelmesebb, lelkisebb, a másik az érdekszövetség.
8/10
Érsekvári 2015 máj. 10. - 00:42:03 8/10 Előzmény malvinkicska
(2599/4273)
Gabus ma szárnyalt :))) és 0:10 már néztem a legújabb részt .
Baris a hunyó :( és közben tovább bonyolítja a kétes ügyleteit .
Kuzey és Sami jókat dumcsiznak az asztalnál , egyre viccesebb az öreg , felszabadultabb mióta nincs Handan anyu .
Gülten szenzációs ahogy kifigurázza Handant - SHERLOCK HANDAN- és jót röhögnek rajta a lányával ( én is ).
Seref hadnagy higgadt megfontolt , de elgondolkodik azon amit Kuzey mond , mert jók a meglátásai Barissal kapcsolatban .
Zeynep itt is keveri a lapokat és Banut is belekeveri .
zandra 2015 máj. 09. - 23:57:32
(2598/4273)
Én "fél sötétes" (Cemre-ellenes, Kuzey-párti) vagyok, de én vagyok a nagy menyasszonyom testvére ellenzõ az fórumon. Nem tartom erkölcsi bûnnek, mert ésszerû kivetni való nincs benne, de valahol olyan perverznek és cikinek érzem az ilyet, még ha nem is volt szex. (Szerintem lehet hogy ezért sem volt, mert az írók is annak érezték volna.) Güney és a forgatókönyv tesz róla, hogy felmentse Kuzey még nálam is, de engem akkor is elszomorított, hogy nem a vaskalaposság gyõzött az monumentálissá tette volna nálam a sorozatot és Kuzeyt is.

Jók ezek az mexikói alternatívák :D
Bemes 2015 máj. 09. - 22:43:05 Előzmény kaboca12
(2597/4273)
Csatlakozom Lizbellhez, nálam is szimpatikus leszel, mint ahogyan õ is és még többen.
Marianna Turi 2015 máj. 09. - 22:20:01
(2596/4273)
Jók ezek az alternatívák. Az elcserélt baba mondjuk olyan mexikói vonal lett volna. :)
Engem mindig azért nevetnek ki mert nem szeretem ha egy filmnek/könyvek nem Happy End a vége. Ennek a sorozatnak is a végénél olyan keserûség volt bennem mert bár jó vége lett mégsem éreztem magam happynek...
9/10
Kiara13 2015 máj. 09. - 21:31:05 9/10
(2595/4273)
Katica63!
Nagyon szépen köszönöm! :)
Marianna Turi 2015 máj. 09. - 21:28:53
(2594/4273)
Köszönöm szépen. Így már minden világos. Én nagyon csíptem Behlült mert ott olyan játékosabb volt, fõleg a kisfiúval és akármennyire önzõ volt legalább volt lelkiismerete. Bihter anyját is szerettem, hihetetlent alakított a nõ. Én általában a "sötét oldal" vagyok, minden sorozatban amit eddig néztem mindig a másik párak szurkoltam. Így a Tiltott szerelemben is Nihalnak szurkoltam. Aztán mint tudjuk Behlül két szék közül a padlón csücsült...