Marianna Turi 2015 ápr. 27. - 18:36:11
(2273/4273)
Az én felfogásomban szerintem Kuzey nem utálta Güneyt. Gyerekkorukban legalábbis biztos nem. Nekem ilyenkor mindig az üveggolyós jelenet jut eszembe. Mikor Güneytõl elveszik az összes üveggolyót Kuzey pedig visszaviszi neki mindet + még egy párat a nyereményt :) Sõt szerintem még a vége feléig is csak szeretné utálni de nem tudja.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 16:35:00 10/10
(2272/4273)
Na igen, így egyetértek, mert Baris szerintem is szerette valamennyire Cemrét, annak ellenére amit írtam, csak neki egy viszonnyal a háta mögött tudnia kellett volna, hogy Cemre nem szereti viszont és így eleve egy nagy ballépés a házasság. Javára legyen mondva, hogy mikor Cemre elakart utazni Kuzeyjel, õ elakarta engedni. Én úgy gondolom, hogy azért mondta, hogy Güney miatt vette el, mert részben igazság is, részben így akarta titkolni a fájdalmát, a megalázást, a csalódottságot. Ha Kuzey úgy tudna Cemrére nézni, ahogy Baris, teljesen odalennék és elhinném, hogy tényleg szerelmes. Így "csak" szereti. Ami szerintem nem baj, ahogy azt már egyszer kifejtettem.
Szóval ezért jó kibeszélni magunkból a véleményünket, mert megtudjuk beszélni a félreértéseket. :)

Tényleg úgy beszélünk errõl, mintha a szomszédunkról lenne szó és pletyóznánk. :)
zandra 2015 ápr. 27. - 16:03:37
(2271/4273)
Akkor 2. hozzászólásomból remélem érthetõbb, hogy mi a fõ problémám: Cemrének azt kellett hinnie hogy Baris õszintén szereti, mégis átgázolt az érzésein. Az már külön kérdés, hogy Baris valójában mit érzett Cemre iránt. Én nem gondolom, hogy csak Güney idegesítése miatt vette el. (Ez elég hülye indok lenne.) Azt sem gondolom nyilván, hogy annyira szerelmes volt belé, de az egyértelmû, hogy nem nem volt számára közömbös. Látszódott, hogy vágyódik utána, rosszul esett neki, amikor Kuzeyjel foglalkozott, és a házasság után is eléggé depis volt.
A legutolsó "kellemes" találkozásukkor pedig gyakorlatilag szerelmet is vall neki, és elmondja, hogy õ azt várta, hogy Cemre majd belészeret és elfelejti Kuzeyt. Cemre persze nem hisz neki (mert Cemre - aki egy két lábon járó Coleho könyv - azt hiszi, csak õ tudhatja mi az a szerelem, szerinte csak olyan fenséges "meghalnék érted" szerelem létezik, mint Kuzeyé) én és a forgatókönyvírók hiszünk, azt hiszem.

A házasságos dologról még annyit: fiatal és tapasztalatlan vagyok, semmit nem tudok a házasságról. Magamat viszont ismerem, így biztos vagyok benne, én soha nem tennék ilyet, mint Cemre Barissal (de ez elég extrém szituáció, ki tesz ilyet az életben? szerintem senki. ) és soha nem csalnék meg senkit. Már csak azért sem, mert egész életemben mardosna a bûntudat és a szégyenérzet, nem érné meg. De lehet, hogy majd nálam is árnyalódnak a dolgok, bár így most nem tartom valószínûnek.

A körzõs-vonalzósságot csak külsõségekben értettem, és nem is negatívumként, sõt épp azt akartam kifejezni vele, hogy Kivanc tökéletes külsejû ember. (Én viszont szeretem, ha van a férfiban valami csúnyaság:)) Személyiségre nekem is ez a véleményem Güneyrõl, unalmas és élettelen. Nem is értem mit szeret benne Banu. De Kuzey sem az esetem az agresszivitásával, hímsovinizmusával. Barist pont azért bírom, mert õ a kettõnek az egyvelege: van benne élet, jó a humora, de kulturált, intelligens, dolgos (dolgos bûnözõ:))
zandra 2015 ápr. 27. - 15:46:27
(2270/4273)
"Én nem tartom Kuzey felelõsségét nemesebbnek Güney felé annál, amit Cemrével kapcsolatban terheli." Ha Kuzey feleségül venné Cemrét, aztán elhagyná, mondván mégsem tudja feldolgozni, hogy a testvére menyasszonya volt, akkor természetesen én sem tartanám nemesnek Kuzeyt, sõt azt mondám, hogy egy szemét és idióta is. De a házasság elõtt, Kuzeynek nincs semmiféle felelõsége Cemrével szemben, mert a senkije, Güney viszont a testvére.
Egyébként én nem hiszek az "egyetlen, igazi szerelemben", nem csak Cemre létezik, de persze, ez így szép, romantikus. Az életben azért ritka, hogy valaki a gyerekkori szerelmével éli le az életét.
zandra 2015 ápr. 27. - 15:42:41
(2269/4273)
Én Barissal úgy vagyok, hogy õ annyira kicsinyesen gonosz, hogy még arra sem méltó, hogy utáljam. Nekem õ olyan mint a Tom & Jerrybõl a macska: mindig forral valamit valaki ellen, de egy dolog van, amiben mindig biztosak lehetünk, ebben a sorozatban: ha Baris valakinek vermet ás, abba maga esik bele.És ez engem valahol szórakoztat. A magyarban nincs találó szó erre, de angolul azt mondanám, azért tudom kedvelni Baris karakterét, mert õ olyan "sassy":)) : arisztokratikus, pökhendi, szarkasztikus, bunkó. (Kicsit olyan Dr.House.-os) A Burak, Can-féle nagyonkorrektvagyok szereplõk engem untatnak. Az életben biztos utálnám Barist, és szeretném Cant és Burakot, de a filmekbe kellenek az ilyen karakterek, mint Baris.

A különbség Baris és Güney között, egyrészt hogy Baris azt a vagyont védi, amiért õ is megdolgozott, Güney ellenben mások vagyonára pályázik, másrészt, Barist az érdekei és a féltékenysége vezérlik, õ nem Banut akarja bántani, "csak" az érdekeiért átgázol a testvérén is. Güney viszont direkt rosszindulatú, szadista, õ kifejezetten élvezi hogy fájdalmat okozzon Kuzeynek, és ez is a célja. Barist csak gyarló emberi lénynek látom, Güneyt viszont gonosznak.
Barisnak az a problémája Burakkal, hogy, ahogy õ mondta, õ egész életében a talpnyalója volt Attilának, ezért úgy érzi, megdolgozott a jogaiért. Burak "csak" biológiai fia, nem alakult ki közöttük kötõdés, ezért én is úgy érzem, inkább jobban az apja Attila Barisnak, mint Buraknak. De ez szubjektív.

Szerintem Baris tudta, hogy Cemre nem szereti szerelemmel. De úgy gondolta (ezt õ is mondta), hogy Cemre nem hozna meg egy ilyen fontos döntést, ha nem lenne határozott, azok után, hogy micsoda monológot vágott le a házasságról, amikor elõször megérte. Tehát azzal valóban nem lehet vádolni Cemrét, hogy szerelmet hazudott szegény ártatlan kis Barisnak, mert soha nem is mondta neki,hogy szereti, és szerintem õ is tudta. De ugyanakkor arra sem számíthatott, hogy annyira ótzkodik tõle - hozzá ha már képes volt hozzámenni - hogy 1) elsírja magát a nészájszakán 2) már másnap el akar válni 3) a házasságkötõ teremben arról ábrándozik, hogy Kuzey majd megakadályozza. Az életben sem születik minden házasság lángoló szerelembõl, de azért ilyen szituációval szembesülni a házasság után, elég meredek. Banu is tudja, hogy Güney a pénzért van vele, mégis hozzáment.

"Kuzey elmondja hogy négy évig növesztette a szerelmét Cemrével kapcsolatban, pedig tudta, hogy számára tabu. Erre is gondoltam, hogy sokszor a vágy kerekedik felül az észen és erkölcsön." Igen, de az érzelmeket, gondolatokat nem tudjuk irányítani, ezért nem gondolom, hogy ezzel Kuzey vágyai felülkerekedtek volna erkölcsön. Az érzelem és a tett azért messze vannak egymástól.
malvinkicska 2015 ápr. 27. - 13:02:58
(2268/4273)
Én is így látom , mert lehet látni kibõl lesz jó, és kibõl rossz a pénz elveszi, sok ember eszét a mostani világunkban is , nézzük az új gazdagokat, a szegény ember lóra kap a jehova nem éri utol, most Handan is ezt csinálja, csak, hogy a pénzes zsák közelében legyen, amit követ Banuval az már sok egy kicsit, hogy gyereket vár. A terhesség áldott állapot akkor teher ,ha valaki beteg, míg kihordja a magzatát, én így tudom, örüljön, hogy neki megadatik az anyaság, már mint Banu.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 12:26:58 10/10
(2267/4273)
Teljesen egyetértünk! :)
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 12:24:53 10/10
(2266/4273)
Bocsánat, nem mentem elõbb a hozzászólásokkal és nagyjából meg is válaszoltad a "miért kérte meg Baris Cemre kezét" kérdést. :)

Egyébként pedig nekem pont Güney a körzõs-vonalzós pasi. A rendes, tökéletes, dolgos, precíz.... akiben nekem nincs élet, csak a szögletes látásmód, és ennyi. :) Kuzey mellett van élet, még ha veszélyes is. De már ezt is írtam régebben. Nekem õ az élettel teli.
Ha pedig a végén nem Cemrét választotta volna, nekem akkor lett volna csalódás. Így legalább éreztem, hogy Cemre kitartó udvarlása, futása nem volt hiábavaló és tényleg meghódította Kuzey szívét. De ezt csak a katarzis miatt írom, mert ugye azt is írtam már, hogy nálam sincs meg a kémia. Inkább a testvéri szeretet. De ennek ellenére számomra a befejezés így volt tökéletes. De ez már tényleg csak azon múlik, hogy kinek mi jön be, a romantika, a dráma, a krimi és a többi.
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 12:15:21 10/10
(2265/4273)
BMariska52!

Írtam privit! :)
10/10
kaboca12 2015 ápr. 27. - 11:58:28 10/10
(2264/4273)
Nagyon szeretem az összes fórumtársamat itt, mert az tényleg igaz, hogy mindenkit megosztanak a karakterek, viszont az közös mindenkiben, hogy a szereplõk átalakulása mindenkinek tetszik és mindenki látja. Egyébként pedig egy negatív karaktert eljátszani nehezebb. Ezért tetszik nekem is Güney, Handan, Sami, Ferhat játéka. Mindenkiben van valami, amitõl zseniális. Én sem csak a Kuzey és Cemre szál miatt nézem.