9/10
gabus53 2015 jún. 17. - 19:45:16 9/10
(3353/4273)
Ez nagyon édes, köszönöm :-)
BMariska52 2015 jún. 17. - 19:32:59
(3352/4273)
Kedves Bemeském! Nagyon szépen köszönöm a szavaidat! Ez milyen gyönyörû kifejezés: "szívember"! Külön megjegyzem, nagyon illik bizonyos emberekre, örülök, hogy mi is hozzájuk tartozunk szerinted! Pedig nekünk nehezebb a életünk ezért, de megéri! Az a jó, hogy itt a fórumon, akik szépen összekovácsolódtunk, a legtöbb SZÍVEMBER!

Kedves Érsekem, Neked is itt írom, hogy bocs, mindent leírtam elõtted!! amúgy elég koránkelõ vagyok, de régóta nem jutottam hozzá a reggeli órákban az íráshoz, és mire leültem, már Ti írtatok le elõttem mindent, de én azt is úgy szeretem olvasni, amit Ti írtok, fontos nekem a véleményetek!
További Szép Estét!
BMariska52 2015 jún. 17. - 18:58:57
(3351/4273)
Drága Gabuskám!
Tudod, hogy mennyire szeretlek, mennyire tisztellek! Pont ezért nem szeretnélek megbántani, de mostanában az jut eszembe, vajon hány fénymásolatot készítettél magadról Kedvesem? Emlékszel még a Koltai Róbert "Illetékes elvtárs" humorára? Hát, elvtársak, az is hozzám tartozik, minden hozzám tartozik...
Teljesen odavagyok, milyen sokoldalú vagy, mi fér még bele, hogy tudsz ennyi mindent megcsinálni? Receptek, cikkek, videók, képek, színes tájékoztatások, montázsok, rengeteg fantáziával elkészített mindenfélék, már sorolni sem tudom, plusz filmek 20 percben most már két helyen!
Nagyon szépen kérlek, pihenj meg néha, még nagyon sokáig szükségünk van a Hozzád hasonló emberkékre a mi kis társaságunkban!
Ugye nem bántottalak meg? Nem szeretném! Örök hálám Neked, hogy élvezhetjük ezt a sok mindent, amit Tõled kapunk!
Szeretettel: Mariska
9/10
gabus53 2015 jún. 17. - 17:38:23 9/10
(3350/4273)
Kedves Fórumtársaim!

Ahogy ígértem, itt olvashatjátok az Epizód Magazin mai (2015.06.17.) 25. számában megjelent cikket teljes terjedelmében:

Kivanc Tatlitug: Betegesen soványra fogyott

A Kuzey Güney fõszereplõje mindezt egy szerep kedvéért tette meg. Sokan a 2013-as Egy pillangó álmát (helyesen: „A pillangó álma” szerk.megj.) tartják az utóbbi évek legjobb török alkotásának, de az biztos, hogy ez a mozi készült a legnagyobb költségvetésbõl, s Kivanc szó szerint mindent megtett annak érdekében, hogy tökéletes alakítást nyújtson egy tragikusan meghalt, tüdõvészben szenvedõ (talán helyesen így kellett volna írnia a cikk szerkesztõjének -bár megjegyzem, nincs újságírói vénám- szerk.megj.:) „egy tüdõvészben szenvedõ, tragikusan meghalt) költõ bõrébe bújva.

A film, ami Törökországban hatalmas sikert aratott, számos nemzetközi díjat is bezsebelt, s az Oscar-díjért is harcba szállt, igaz, végül sem a szobrot, sem a jelöltséget nem tudhatta magáénak. Ennek ellenére a külföldi kritikusok is magasztalták a produkciót, s Kivancot s. Kiemelték, hogy nem igazán tanult színészetet, hiszen egykor modellként indult be a karrierje, ehhez képest rendkívül hitelesen és meggyõzõen játszotta el a fiatalon meghalt költõt, Muzaffer Tayyip Uslut.

Egy tragikus szerelem története

Maga a film egyébként arról szól, hogy Muzaffer, s barátja, a szintén poéta Rüstü, ugyanabba a lányba szeretnek bele. Az arisztokrata származású Suzan azonban kezdetben elérhetetlennek tûnik a számukra, õk viszont nem adják fel, s verseikkel igyekeznek meghódítani a szívét. Egyfajta verseny alakul hát ki a két barát között. Mindehhez a díszleteket az 1940-es évek Törökországa adja. lgaz, a ll. Világháborúból az ország kimaradt, ám a háború szörnyûségei, legalábbis egy részük, õket is érintette. Abban a kisvárosban ahol éltek, például minden férfit arra köteleztek, hogy a közeli bányákban dolgozzon. Az amúgy is beteges Muzaffer azonban nehezen viselte a fizikai munkát, amelynek következtében tüdõbetegsége is súlyosbodott, s végül tuberkulózisban halt meg. A sors furcsa fintora, hogy barátja sem élte túl ezt az idõszakot, tehát egyikük szerelme sem tudott beteljesedni. A film - és ez igen fontos – igaz eseményeket dolgoz fel. Kivanc azt nyilatkozta, a forgatások alatt végig úgy érezte, hogy a fiatal költõ szelleme jelen van, ott Iebeg körülöttük, õ maga igyekezett a lehetõ legjobban Muzafferré lényegülni. Kívülrõl megtanulta számos versét, s mindent elolvasott, amit csak lehetett róla. Ám nem csak szellemileg, fizikailag is komoly kihívások elé állította ez a szerep. Õk ketten ugyanis alkatilag nagyon különböztek egymástól, Muzaffer kicsit púpos, sánta és betegesen sovány férfi volt. Emiatt Kivancnak több mint l0 kilótól kellett megszabadulnia már a forgatások kezdetére is. Késõbb pedig még tovább kellett fogynia, hiszen ahogyan a betegség egyre jobban elhatalmasodott a költõn, fizikálisan is mind rosszabb állapotba került. Végül pedig fel kellett adnia a küzdelmet a halálos kórral szemben.

Palánki Rita
10/10
lizbell 2015 jún. 17. - 16:27:36 10/10
(3349/4273)
A Tv2 oldalán nem tudod, csak itt: http://www.sorozat-barat.com/video/series/2210/Kuzey_Guney_-_Tuz_es_viz_online_sorozat/01_evad

itt már az egész 1. évad fenn van szinkronosan, mert a SuperTv2 leadta, máshol nem megy!
malvinkicska 2015 jún. 17. - 15:38:20
(3348/4273)
A sorozat baráton megtalálod az elsõ évadot, jelenbe a TV2 õn megy este az elsõ évad, mi már elõbbra vagyunk Gabuék jóvoltából mivel õk fordítják a második évadot, kérdez nyugodtan segítünk, hogy te is részese legyél ennek a ragyogó sorozatnak.
767757 2015 jún. 17. - 14:51:33
(3347/4273)
Hogyan lehet megnézni az elõzõ napi részt a TV2-ön ami kb 2 hónapja indult? Probálkoztam de nem találok sehol ilyen újranézõt a Kyzey Güney-hez. Nagyon tetszik a sorozat, de ugy látom van aki már nagyon elörébb van a sorozat nézésével! Megy másik csatornán is a sorozat?
10/10
syuzi 2015 jún. 17. - 12:45:38 10/10
(3346/4273)
Jó volt nagyon a tegnapi rész is:) Güney csak nézett nagyokat , hogy Kuzey milyen olcsón tudta megrendeltetni a pavilonokat:D Zeynep fõnõkének a varrodában hogy felcsillant a szeme mikor meghallotta Banu nevét és még ingyen is kész lenne le szállítani és megvarrni a kötényeket , ennyit tesz a Sinaner név. Szegény Simayt sajnáltam amikor Banuval beszélgettek az ékszerboltban Banu jól becsapta szegényt elõször munkát ígért neki, ruhákat adott neki amikor szüksége volt neki Simayra ,most hogy Simay bajban van már nem ad neki munkát a cégnél és már nem tud neki segíteni. Ez nem volt szép tõle. Handan asszony már megint hozta a formáját csak 3-juknak akart teríteni, de Sami jól helyre tette Handant. Sami még jobban elfogadja és próbálja megszeretni Simayt. Güney és Baris beszélgetése érdekes volt és pont akkor jött Ebru és már rá is jött hogy Güney lehallgatta a beszélgetését az ügyvéddel vagy kicsodával. Ebru már próbálta Güneybõl kiszedni hogy mit tud az aláírásról, de pont akkor jött Banu

Szegény Gültent sajnáltam ahogy rá támadt Handan pedig most nem õ volt a hibás Gülten.

Már várom a mai részt is:) Kedvenc sorozatom ezt a sorozatot nem lehet megunni:)
9/10
gabus53 2015 jún. 17. - 11:33:02 9/10
(3345/4273)
Heti RECEPT rovatunkban a Húsos burek elkészítéséhez adnék segítséget. https://www.facebook.com/notes/t%C5%B1z-%C3%A9s-v%C3%ADz/h%C3%BAsos-burek-recept/404099099783003

HÚSOS BUREK

Elkészítési idõ: 60 perc
Elkészítés nehézsége: közepesen bonyolult
Árkategória: közepesen költséges

HOZZÁVALÓK:

· 50 dkg darált hús
· 3 fej vöröshagyma
· só
· bors
· vaj
· 4 tojás
· 2 dl tej
· réteslap

ELKÉSZÍTÉS:

A húst a vöröshagymával megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A tûzrõl levéve hagyjuk kihûlni, kevés olvasztott vajjal, a tojásokkal és a tejjel elkeverjük.

A tepsit vajjal kikenjük, beleteszünk 2-3 réteslapot (minden rétegét zsiradékkal bekenjük), ráhalmozzuk a tölteléket, majd egy újabb lapot terítünk rá. Ismét töltelék ésmegint lap jön.

A legtetejére olvasztott vajat locsolunk, és meleg sütõbe téve megsütjük.

Forrás: KiskegyedRecepttár
Bemes 2015 jún. 17. - 10:42:55
(3344/4273)
Mariskám én is hasonló vagyok hozzád. Szerintem ezért is érthetjük meg kicsit jobban Kuzeyt. Általában a "szív"emberek gyorsabban kiakadnak, mert érzékenyebbek. Aztán ugyanezért több oldalról is megvizsgálják a dolgot, és megbocsájtanak. Lehet, nem túl kellemes ez a tulajdonság, mégis jobb mint a bosszúállás.
Én megértem, hogy nehéz Kuzey bizalmát elnyerni.
Demettel való kapcsolata Ali halála miatt mélyült el. Kölcsönösen egymásba kapaszkodtak. Lesz ezzel kapcsolatosan egy szép jelenet, elõ a zsebkendõkkel!