danton-b 2012 nov. 11. - 10:26:19
(117/157)
Te próbálod megérteni császárnõ irogatását? Szerintem felesleges igyekezet ,mert hozzá képest Fülig Jimmy egyetemi tanár volt:)
1/10
Fõnix császárnõ 2012 nov. 11. - 10:26:15 1/10
(116/157)
A Horthy az úgy csinálta hogy volt a vörösterror utána a fehérterror utána lett õ a kormányzó.
Én úgy tudom azért mondott le mert elrabolták a németek a családját s lemondott, viszont én úgy gondolkozok hogy nem látta elõre a jövõt, ha Horthy helyett XY lett volna az is hibázott volna.
De ha a németeknek ellenlátunk volna az lett volna hogy megint nagyon sok hiábavaló emberáldozat.
Meg fogalmazhatnánk úgy hogy gyakorta két tûz között voltunk, tehát ha az oroszok szövetségesei lettünk volna akkor a németek nyirbáltak volna minket, így meg az oroszok nyirbáltak.
offtopic
atomotnektek 2012 nov. 11. - 09:09:36 Előzmény danton-b
(115/157)
Én inkább úgy kérdezném: ha nem felelt volna meg neki a német társaság, miért nem mondott le?
Vagy egyetértett vele (és akkor gazember volt) vagy nem, akkor meg egy gyáva gazember volt, mert a saját érdekeit az ország érdekei elé helyezte.
offtopic
Sz Peter 2012 nov. 10. - 22:06:20 Előzmény drProktor
(114/157)
"ha mindenkivel emiatt bajod..... "

Mi van? Ne csúsztass már, légyszíves. Ne adj olyat a "számba" amiket nem is írtam és ne menj át másik témába.
Konkrétan a mai magyar politikusokkal van problémám. Az, hogy '89 óta, hozzá nem értõ emberek ülnek a felelõsséggel (kellene, hogy) járó, döntéshozó pozíciókban.
Tõlünk nyugatabbra, sõt akár közvetlen északi szomszédaink is mûködõképesebb gazdasággal rendelkeznek mint mi.
Itt tartunk.
offtopic
fredi60 2012 nov. 10. - 18:39:27
(113/157)
"Eredeti jelentése: "sémi eredetû népek" (ami kategória mint kiderült nemlétezõ!)"

Ha szerinted nem létezõ kategória, akkor mégis hogyan létezhetnek sémi nyelvek?
http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9mi_nyelvek

Felhívnám figyelmedet, hogy a magyarban szemita népet illetve sémi nyelvet használunk (mondunk), de ezek összefüggése más nyelven egyértelmûbb (pl. angolul mindkettõ semitic, németül semiten ill. semitischen Sprachen).
offtopic
boom46 2012 nov. 10. - 18:31:42
(112/157)
Nem igaz hogy mindenki mindig manipulálni akar. Erre találták ki a tudományt, ami egyszerûen a tényeket tárja fel.

A legjobb alapvetés, ha abból indulunk ki hogy "nem tudom, lássuk a tényeket, és hogy azokból milyen következtetéseket tudunk levonni".
Ez a tudomány alapvetése a vallással (és mondjuk a politikával) szemben.
drProktor 2012 nov. 10. - 18:14:01
(111/157)
Mindig mindenki manipulálni akar,
ha mindenkivel emiatt bajod va, akkor vess magadra.
Ez az itten harcoló "elvtársak" alapbaja, erre mondtam, hogy frusztráció.

Azt is megteheted, hogy kiválassztod azt az irányt, ami helyes,
és az összes helyes ellenes irány manipulációját elutasítod.
Hogy melyik a helyes irány, azt nekedkell gondolkodással,
meg vitaztkozással kiválasztanod.
offtopic
boom46 2012 nov. 10. - 18:11:38
(110/157)
A "szemita" szó etimológiai eredete:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szemita

Eredeti jelentése: "sémi eredetû népek" (ami kategória mint kiderült nemlétezõ!).
Ebbõl alkották meg az "antiszemita" (= zsidóellenes) szót,
amit visszafordítva alkották meg a "szemita" (= zsidópártoló) szót.
drProktor 2012 nov. 10. - 18:07:51
(109/157)
ujjujjujjuj:

"Ha valaki csak az egyik oldalt szidja, az már nem lehet objektív"

Hát, ez teljesen téves:
Ha az egyik oldal objektíve rossz, káros, stb,
az objektiv véleményhez hozzátartozik, hogy azt szidni kell.

Amit te sugallsz, abból az következik,
hogy nincs objektív mérték a szidni való és a dícsérni való között.
Én ezzel nem értek egyet, van rossz és van nem rossz, a diktatúra, és minden,
ami annak a "holdudvarába" tartozik, objektíven rossz, és szidni kell.
Bár, as "zidás" erre nem a legmegfelelõbb szó(inkább mondanám, hogy elítélni,
küzdeni, mindent megtenni ellene)
offtopic
boom46 2012 nov. 10. - 18:05:04
(108/157)
Komolyan gondolom, mert a leszedett kommenteket letároltuk, és elérhetõvé tettük.
webulon 2012 nov. 10. - 14:11:16
(107/157)
Szia

Én a genocídiumot soha nem kérdõjeleztem meg ( sem az Örményt , sem a Zsidót , sem Boszniait , sem Palesztint , gondolok itt sabra- shatila-ra is).
De agyanúgy fejet hajtok a siratófal elött mint ha egyszer(remélem ) eljutok a Don kanyarához.

Hortyt véletlenül írtam kis betûvel ,- nem volt bennem nemecsek ernõs gondolat

Rákosi ,- diktátor volt ,- s mint ilyennek nem "jár" szobor illetve járthat de csak mintegy mementóként egy ezt bemutató helyen pl Recskre én lehet,hogy tennék.

Engem senki nem nevezett senki sem nem skatulyáztak be.

Olyan kormányaink vannak úgy 20-éve amik mentesek mindenféle durva szélsõségtõl ,- maradjunk is itt
,-van ugyan pár ezer kretén akár jobb akár bal oldalon höbörõg ,- tegyék ( erre mondta megboldogult Don kanyart is megjárt Anyai Nagyapám,hogy kisunokám -"Kutya ugatás nem hallik az égig " ,-)
s örüljenek annak ,hogy tehetik s nem verik õket véresre ,-mint mondjuk Fehéroroszoszországban.
offtopic
fredi60 2012 nov. 10. - 12:36:01
(106/157)
Elnézve a maradék kommenteket, te sem gondolhatod komolyan, hogy idézni tudnék belõlük...?
De volt jó pár.
hanguktaekwondooo 2012 nov. 10. - 12:28:11
(105/157)
négy vagy hatmilla. Érdekes szám ez a nulla. Megvadít. Tán a formája miatt.
Nem mindegy hova rakod, a szám elé után vagy helyette. mindenhol így van. Ahonnan anyám jött nincs se zsidó se cigány van meg volt más dili, mégis ugyanúgy nullásgéppel mennek végig a fejeken. felfele kerekítettek. körbe körbe karikába. míg be nem csavarodtak.annak meg a vége egy nulla..
Aztán meg az életben a sok nulla nélkül épphogy egy nagy nulla vagy. ez egy idõ után lenulláz. és game over 00:00:00
ez a lámpaernyõ, egy félbevágott nulla.

én magyarnak(is) érzem magam, nekem tkp. náci komcsi egykutya, de az hogy itt csörtettek csak azoknk jó akik ezt valójában generálják.
offtopic
atomotnektek 2012 nov. 10. - 08:01:57
(104/157)
Ugye a kérdésed költõi volt? ;-)
danton-b 2012 nov. 10. - 01:50:11
(103/157)
De ez nem annak a következménye hogy únió tagok vagyunk,sõt nélkülük már totál padló lenne, hiszen pl minden beruházás ,ami még van úniós pénzbõl van.És arról sem tehetnek ,hogy az Orbánék a pénzeket ellopják és acsókosoknak azsebébe tömik .Úgyhogy ahelyzetkép ,amit adsz az kizárólag az általatok oly okosan megválasztott fidesznyik kormány tevékenységének eredménye.
Béciman 4 2012 nov. 10. - 01:46:06
(102/157)
Na az tetszett! a zenéje is.
De rég láttam már...
Béciman 4 2012 nov. 10. - 01:44:46
(101/157)
Utólag mindenki okos.
Legalább erre a piciny megmaradt országra kéne vigyázni, de nem... eladják ezt is.
Béciman 4 2012 nov. 10. - 01:42:03
(100/157)
Ki szeretne még ilyen ország lenni? Ipar, mezõgazdaság tönkretéve, hazug média, a fiatalok menekülnek...
danton-b 2012 nov. 10. - 01:33:37
(99/157)
Pl Híd a Kwai folyón,az angolszász felsõbbrendûséget hirdette,és limonádé volt.
danton-b 2012 nov. 10. - 01:28:42 Előzmény Béciman 4
(98/157)
Akkor már semmilyen ,de akkor már nem is õ volt agóré hanem Szálasi .Elötte viszont nagyon is sok volt,pl ha elfogadja az oroszok ajánlatát a 48-as zászlók visszadásakor ,akkor ma miénk lenne Erdély.úgyhogy tanulgass egy kis történelmet.