Téma: Lantai-Csont Gergely: Eltûnõ Núbia

jozsefbalazs 2014 nov. 03. - 10:46:32
(1/1)
Üdvözlöm a Nyájas Olvasót!
Nagyon izgalmas terület került Lantai-Csont Gergely kamerái elé: Núbia, ahol az Õs- és Ókor aranybányáinak lelõhelye volt található. Ez volt a Másik Világ, az Alsó Világ, amelynek ura volt - sumér nevén En-Ki, Anu Istennek - az Ég Urának - egyik istenfia, aki az Anyagi Világért és a Tudásért volt felelõs. E terület bányái voltak, idõbeli sorrendben: a Kis Birodalom, a Mezopotámiai Birodalom majd az Ókori Egyiptomi Birodalmak állandó aranyszállítói.

A fotós körút utolsó állomása is izgalmas : Szudán. E-helyt (Kongó-Szudán-Csád-Kamerun) terült el az Emberiség bölcsõje - a Scientific Americanben sok évvel ezelõtt megjelent terjedelmes, összefoglaló cikk (kb.10 oldal) szerint - amit egy globális vérmintákon alapuló mitokondriális DNS vizsgálatfolyam alapján ismertetett a szerzõ. Ez majdnem egész Afrika területe, de egy jóval korábbi (kb.20 évvel) Univerzum-cikkben szerepelt valamelyik afrikai országban a természetes thorium-reaktorokról egy cikk, amely lokalizálhatta a "bölcsõ" valószínû helyét(a címlapon is szerepelt a reaktor orgonasípok-szerû képe). A Föld, Jégkorszak utáni, a Holocén elején még a hideg éghajlat idején nélkülözhetetlen kellett legyen egy állandó, biztos hõforrás, amit egy természetes thórium-reaktor szolgáltathatott (Univerzum).
Kedves érdeklõdésüket eme néhány felcsigázó mondat után kielégíthetik, a következõ szerzõktõl: Badiny Jós Ferenc (Brazilia, San Salvador Egyetem, Sumér Tanszékvezetõ, prof.Dr.), Bobula Ida (USA, XY Egyetem, prof.Dr.), Scientific American, Univerzum/TIT kiadvány.
Tisztelettel:szalko.j@upcmail.hu