blowurmind 2025 nov. 17. - 14:53:19
(4/4)
Annyira furcsa, mintha nem ugyanazt az előadást láttam volna, mint kb. mindenki más (bár a 3 nézőtársammal legalább azonos véleményen vagyunk).

Számomra ez az előadás hatalmas csalódás volt. Az óriási hype miatt többet vártam tőle.

A történetmesélés logikátlan: a megismerkedés története indokolatlanul el van húzva, majd nagyon hirtelen a végéhez is érünk. Nincs rendesen kifejtve, hogy jutott oda, nincs rendes íve a dolognak.

A „gyerekes” jelenetek bántóan közhelyesek: idegbeteg, inkompetens anyuka vitatkozik a gyerekekkel hülyeségeken – tipikus proli szülő ábrázolás, mint egy olcsó vígjátékban.

Rozi játéka számomra egyáltalán nem hiteles. Sokszor azt éreztem, mintha csak gyorsan le akarná darálni a szöveget, vagy mintha csak egy hírt olvasna fel a híradóban. Nem tudott belőlem érzelmet kiváltani. Ott volt ez a kemény dolog, és nem tudott megérinteni. Olyan, mintha azt gondolták volna, hogy maga a történet majd elviszi a hátán az egész darabot. Emiatt üres, és csak hatásvadász érzést kelt bennem…
Jumbóka 2025 ápr. 08. - 22:44:45
(3/4)
Én nem kritikákat írok, hanem élménybeszámolót. Közben kapcsolatot keresve a közélettel. Ismét megtaláltam. https://lepcsohazonkivul.blog.hu/2025/04/08/nagyito_alatt_lanyok_fiuk
9/10
Egybizonyoslány 2025 febr. 02. - 23:05:39 9/10 Előzmény kaanmi
(2/4)
Teljesen egyetértek, nagyon jól megfogalmaztad! A Lányok, fiúk után döntöttem úgy, hogy most biztosan jó ideig kihagyom a LOUPE-t. Ettől függetlenül Lovas Rozi alakítása fantasztikus, nagyon jó színésznőnek tartom én is. Engem személy szerint nagyon megviselt ez a darab.
8/10
kaanmi 2024 okt. 25. - 09:19:03 8/10
(1/4)
Az előadás nagyszerű. Lovas Rozi lenyűgöző. A Loupe színházi társulás tagjai arról beszélnek, hogy olyan témákat dolgoznak fel, amelyek a mindennapokban foglalkoztatnak bennünket. Súlyos társadalmi problémákat, aktuális konfliktusokat...A családon belüli erőszak talán súlyos probléma, a férfi-nő kapcsolatok bonyolult, néha vicces, néha tragikus alakulása szintén örök aktualitás. De, amikor egy apa megöli az ártatlan, védtelen gyermekeit....nekem ez sok. Bármilyen kiemelkedő is Lovas Rozi játéka, ezt a vérfürdőt nehéz megemészteni. És, hogy ez valamiféle általános társadalmi probléma lenne ? Ez szerencsére nem igaz. A vastaps jogos, de erősen gondolkodom azon, hogy mely előadásait szeretném megtekinteni a társulatnak ? A nagy igazságoktól is meg lehet csömörleni egy idő után. után.