Téma: Larry Crowne

10/10
sugar3 2011 júl. 20. - 22:38:08 10/10
(14/74)
Bár úgy tûnik, hogy sokaknak nem tetszik a film (lásd alábbi kritikák), mi mégsem tudtunk bejutni a moziba szerdán délután(!), mert csak az elsõ két sorba lett volna hely. Aztán a késõbbi elõadáson teljesen tömve volt a terem. A hangos nevetgélésekbõl ítélve nem csak nekünk tetszett a Larry Crown, szórakoztató, kellemes, vicces. Nincsenek benne alpári poénok és más trendi gusztustalanságok.
Arlette147 2011 júl. 16. - 15:24:20
(13/74)
Tény, a film nem fog bekerülni a remekmûvek közé. Az ötlet pedig jó, ugyan a tanár-diák viszony kissé elcsépelt. A dolog pikantériáját az adja, amikor két érett felnõtt éli át ezeket az érzelmeket. Julia Roberts sajnos nem csak szerepe szerint unatkozta végig a filmet. Mintha az ügynöke kényszerítette volna. Tom Hanks (botoxoltathatja tõlem magát, ahogyan akarja, kit érdekel) nem játszott egyáltalán. Kóválygott, téblábolt, helyenként már-már idegesítõen. Így a poénokat sem sikerült igazán kiélezni. Kár.
Bigpapa 2011 júl. 07. - 11:44:31
(12/74)
Tegnap láttuk a filmet,nekem nem volt bajom vele.leszámítva azt, hogy Hanks borzalmasan néz ki benne.Nem tudom,elbaszták a botoxot nála,vagy merev alkesz lett és attól ilyen felpüffedt a feje,de rémesen néz ki.
A leírásban annyit kéne módosítani,hogy nem tengerészgyalogos volt,hanem a haditengerészettõl szerelt le,de részletkérdés.Attól,hogy valaki katona,még nem automatikusan kommandós :)
SPOILER LEHET ÉS LESZ IS!
Nekem átjött,mit akart mondani a film.Elsõsorban nem nekünk,hanem az Amcsiknak.Mi érezzük a bõrünkön,mert tõlük indult el ez a rohadt válság.Az,hogy több a hitel a házon,mint maga a ház,mi is átéljük ezt.Mi már régóta robogózunk,bringázunk,mert drága a benzin,kint csak most szembesülnek azzal,hogy hiába verik a mellüket,hogy nekik joguk van 7000ccm-es verdákkal járkálni,ha televeri a tankot az így is úgy is 70-100$,ami azért megnyekkent mindenkit szerintem.Most szembesülnek azzal,hogy leépítések vannak,hogy nem Amerika a nagy álom,hanem a nagy lufi,ami kipukkadt.Sajna nekünk is kipukkadt itthon.Hívhatnánk ezt a filmet,válságfilmnek is.
Nekem bejöttek a karakterek.Roberts alkesz mivolta,hogy szar és boldogtalan a házassága.Hanks rádöbbenése,hogy hiába melózott 20 évig a seregben,szart sem ér.Azzal együtt,hogy ma elmész a mekibe és aki itthon kiszolgál,az egy kommunikációs diplomás seggfej.Miért seggfej?Mert ma mindenki (megint csak tisztelet a kivételnek) azt hiszi,majd a médiából megél,õ kommunikációs lesz.Az már a döglött kutyát nem zavarja,fõleg nem a Havast,hogy a jelentkezõk 98%-a raccsol,pösze,sejpit,dadog,ronda és buta.Tölteléknek való egy ágyúba,de nem a médiába és fõleg nem a képernyõre.
Mondjuk a mekiben jó helyen vannak :D Én 2 diplomát szereztem.Nem azért,hogy érvényesüljek,hanem,mert nekem kellett.Hogy meg tudom csinálni.Amikor elmentem diplomázni,már megvolt az egzisztenciám,nem ahhoz kellett,így tudom,milyen nehéz felnõtt fejjel diplomázni.Mondjuk Hanks diplomája is egy vicc a filmben,de ez más kérdés,az alap suttyó amerikainak ez maga a doktori :D
Aranyos volt a kiscsaj,na meg a pasija :D Sulu (George Takei) hatalmas arc volt benne :)))
SPOILER VÉGE
Alapjában nem a legnagyobb film,amit valaha láttam,talán valamikor újra megnézem,de tegnap lekötött.és ez a lényeg.remélem,az amcsik tanulnak kicsit belõle.

7/10
nicobradshaw 2011 júl. 04. - 11:13:54 Előzmény Lacika_
(11/74)
(SPOILER)

érdekes, nekem pont Julia Roberts és a szerelmi szál dobta fel az egész filmet, és szerintem nagyon jól kifejezte egy kapcsolat kialakulását manapság, hogy ma milyen helyzetek hozhat össze két embert. amúgy a filmre jellemzõ volt a mondás: ahol egy ajtó csukódik, egy másik megnyílik.

jó jelenlegi témákat is hozott fel a film, pl. hogy diploma nélkül már nem tudsz sehol sem érvényesülni, még egy szupermarketben sem, és hogy az mennyire fontos, és az emberek elhitelesedését is, hogy Amerikában is a legtöbb ember el van hitelesedve, és hogy ez milyen következményekkel járhat.
5/10
offtopic
Lacika_ 2011 júl. 03. - 17:06:49 5/10
(10/74)
Ebben igazad van, USA teljesen más mint itthon, de a film maga akkor is rossz. Az alaptörténetbõl sokkal jobb filmet lehetett volna csinálni, talán nem is kellett volna szerelmi szál sem bele, csak maga az, hogyan próbál egy ember 180 fokot változtatni az életén. Az az igazság, hogy meglettem volna az iszákos, szerencsétlen, rossz házasságban élõ tanár nélkül is, de ha már benne van én 2 szálon vezettem volna és lehet össze sem hoztam volna õket. :)
Nekem Tom Hanks alakítása tetszett, szerintem jól játszott. Viszont Julia számomra nem mutatta meg a képességeit sajnos, pedig kedvelem õt.
zohor 2011 júl. 03. - 16:18:32
(9/74)
Itt nem egy filmet latunk, ezt a nem fogja szimplan megerteni a magyar nezo, ha nem volt kint amerikaban legalabb par honapot, addig amig nem tudja mi a kulonbseg a forcloser / shortsale kozott. Nekunk ez csak egy film, az amerikaiknak egy tukor, egy felszolitas! Ott kezdodik,hogy tedd le a batar autodat , es lass csodat egy moped is elvisz A bol B be, 3,8$ , nekik ez hihetetlen. Magyarorszagon nem fog elmenni senki egy foiskolara 40 eves fejjel, de amerikaban erre van lehetoseg, ott nem csak szalloige :Life long learning. Magyarorszagon meg csak most kezdodnek a svajci frankos kilakoltatasok, de itt az emberek ragaszkodnak a tulajdonhoz, feleslegesen , mert berelni olcsobb es rugalmasabb is lenne, de ennek itthon nincs kulturaja. Szoval ez a film nem nekunk szolt..... Meg!! 
7/10
Missa 2011 júl. 03. - 14:35:22 7/10 Előzmény Missa
(8/74)
Ja és még valami. Régen a csoki desszertekben volt egy cédula: "A termék felületén képzõdõ fehér bevonat, az élvezeti értéket nem csökkenti."
Viszont ennél a filmnél nagyban csökkenti az élvezeti értéket, hogy a feliratok 1/3-a olvashatatlan volt. Talán a film forgalmazójának, feliratozójának elkerülte a figyelmét, hogy fehér alapon, a fehér betûk nem látszanak...
5/10
Lacika_ 2011 júl. 03. - 08:42:28 5/10
(7/74)
5 pontot adtam erre a fimre,mert 2 ekkora szinésztõl
sokkal nagyobb alakítást vártam volna el.
Ahogy az elõttem szólok is leírták alapvetõen a történet lett összecsapva.
Erre a filmre nem lennék büszke a forg.könyv írója helyében.
Pedig lehetett volna jó film ha kidolgozotabbak a karakterek és kevésbé
Julia Roberts mosolyára alapoz az író/rendezõ.
Nekem addig a részig tetszett a dolog amíg elcsattan az elsõ csók
az és onnantól kezdve lett számomra erõltetett a film.
Sajnos ez egy gyenge film 2 kiválló színésztõl.
7/10
Missa 2011 júl. 02. - 21:19:30 7/10
(6/74)
Valami mûsorfüzetben (Pesti Est?)írtak a filmrõl kritikát. A kritikus valami olyasmit írt, hogy beazonosíthatatlan a film mûfaja. Nagyjából azt írta, hogy drámának nem dráma, de azt sem tudja mitõl lenne vígjáték. Nem veszem "szentírásnak" a kritikusok véleményét. Emberek õk is, nem hiszem, hogy 100%-os objektív véleményt mondanának. Ennél a filmnél mégis egyetértettem. Nem mondom, hogy nézhetetlen, hogy nem jó, stb. De számomra nem az a film, aminek a DVD megjelenését toporogva várnám. Ha egyszer valami TV csatorna lejátsza, inkább más programot keresek. Egyszer szórakoztató volt, aki kedveli a fõszereplõket nézze meg! De csodát ne várjon, nem egy Forrest Gump-ot fog látni... Persze én most csak a saját véleményem írom.
2/10
Deodato62 2011 júl. 02. - 19:07:54 2/10
(5/74)
Ahogyan a Most akkor hun vannak Morganék esetében bebizonyososott, hogy két sztár még nem jelent feltétlenül élvezhetõ filmet, erre a filmre ez hatványozottan igaz. Még a mûfaját sem tudnám meghatározni, egyszerûen play-dohl gyurmás katyvasz az egész....
8/10
szkuli 2011 jún. 30. - 10:25:21 8/10
(4/74)
Kiváló film, csak ajánlani tudom. Vicces, romantikus, és még mondanivalója is van.
Egy nyolcast megér.
Ford Mustang 2011 jún. 29. - 14:15:20
(3/74)
Szerintem jó lesz, hatalmas mikor Hanks beborul a robogóval a két asztal(?) közé :D
parpadlin 2011 jún. 29. - 12:49:57
(2/74)
Az elõzetes aranyos, kiványcsi vagyok, milyen ez a film.
PivarnyikKrisz 2011 ápr. 08. - 20:56:09
(1/74)
Annyi szent,hogy a színészi felhozatal jól hangzik. Tom Hanks,Julia Roberts mindeketten óriási színészek. A nevükkel el lehet adni ezt a filmet. Kérdéses,hogy mi sül majd ki belõle? Remélem jó lesz. Aki látta írjon. A premier még elég messze van... A trailer még nincs kint úgyhogy itt egy link: http://www.imdb.com/video/imdb/vi2139135257/