5/10
The Cortez 2023 dec. 29. - 20:06:01 5/10 Előzmény Hottentottalapaj
(11/11)
Az ilyen igénytelen megmondóemberek netre szarása az unalmas. Az embereknek nem lehet negatív véleményük, te szerencsétlen? Hogy a picsába jönnek ide a blockbusterek? És még te pofázol másoknak szaremberségről meg kilúgozott agyról? :)

„semmit nem ad csak mentális deffektust legfeljebb a sok brutalitás”

Látom már pszichológus is vagy a rövid agyaddal.

„tessék nézni akkor idióta 80-as évekbeli hentelős agylágyító hülyeségeket... van bőven...”

Senki nem kért ajánlót, ez amúgy pont egy agylágyító hülyeség színvonalán mozog.

„a látvány, ami nem az kell legyen hogy agyvelők és belek fröcsögnek, fejek repkednek, szíveket tépkednek kis és hömpölyög vériszap bokáig, benne görgő szemgolyókkal... hanem pl a hajó... Nahát! ”

Ja a hajó, és itt meg is áll a látványdolog.

„esetleg azt kéne figyelni, mert piszkosul jó és nem azt várni, mikor jön minél ocsmányabb pofával a szörny mikor belez marcangol cafatokra”

Ha egy horrorfilm közben a hajóra vered a faszodat, akkor te meg nézzél Titanicot. Ha már ajánlgatunk...

„cgi pedig egyáltalán nem rossz, hanem épp ellenkezőleg, príma és hibátlan... csak a szokásos fanyalgó majmoknak rossz, akiknek minden rossz.... bármi új jön, érkeztek pont ugyanezzel a dumával, hogy jaaaj cégéíííí olyaaaan szaaaaar.”

Ha neked ez az ócska CGI igényes, akkor tényleg egy ízléstelen, gusztustalan véglény vagy, aki pofátlan módon mások ízlését pocskondiázza. Te mi faszt művelsz itt, ha nem fikázol? Bár gyanítom inkább egy élettelen troll vagy.

„nem tetszik, nézzél Freddy Crugert paprikajancsi...”

Senki nem kért filmajánlót, úgyhogy tudod hol a helyed!
10/10
Hottentottalapaj 2023 dec. 29. - 11:35:15 10/10
(10/11)
Gyerekek ez a film talán lehet, hogy egyeseknek unalmas, de még unalmasabb a folyamatos fanyalgás... semmi sem jó, lassan már mindent fikakórus bírálgat... nem veszitek észre magatokat, hogy nem a film a szar, hanem ti vagytok a azok... TI VAGYTOK KIÉGVE... ki van lúgozva az agyatok a blockbuster hájppal agyhalálig... Már ha nem a hiper-Godzilla, a giga-Megalodon, a titán-KingKong és maga az Isten dobálják egymást bolygókkal, sőt csillagokkal, akkor már minden gyenge gagyi piti nektek...
Ez a film nagyon is jó. Kiváló ötlet, hogy dolgozzuk ki, mit történhetett a bizonyos hajón, amit ugyebár Stoker nem írt meg részletesen... a gróf utazása Londonba... de csak annyit tudunk, hogy üresen kötött ki a hajó, mindenki meghalt/eltűnt rajta/róla. Tehát felesleges ezen rágódni, hiszen előre tudató, hogy igen, bizony mindenki meghal, hiszen ez az a bizonyos hajó, az a bizonyos sztori... Inkább le a kalappal, hogy valaki továbbgondolta, kidolgozta. Nagyon jó, hogy nincs túl sok brutális véres koncolós belezős jelenet, mert szánalmas és beteges már legalább 30 éve, ha valaki ezt szereti és várja el... semmit nem ad csak mentális deffektust legfeljebb a sok brutalitás... tessék nézni akkor idióta 80-as évekbeli hentelős agylágyító hülyeségeket... van bőven...
Itt pont az a lényeg, hogy lehet borzongani, vannak borzalmak, éppen elég, DE VAN SZTORI IS MELLÉ... és nem is rossz... van háttérsztori, van előzmény, vannak mellékszálak a sztoriban... fel van az egész gondosan és átgondoltan építve, ami nagyon ritkaság, és a mi még lényegesebb, a látvány, ami nem az kell legyen hogy agyvelők és belek fröcsögnek, fejek repkednek, szíveket tépkednek kis és hömpölyög vériszap bokáig, benne görgő szemgolyókkal... hanem pl a hajó... Nahát! De érdekes. Jó reggelt kívánok! Van itt egy hajó. Bármily meglepő van itt nekünk egy gyönyörű professzionálisan kidolgozott hajónk kérem szépen... esetleg azt kéne figyelni, mert piszkosul jó és nem azt várni, mikor jön minél ocsmányabb pofával a szörny mikor belez marcangol cafatokra... Aztán van itt pár parádésan jó színész is. Cunningham általában nem nyúl mellé... van kiváló zene, parádés atmoszféra, zseniális kameramunka és stílus... kérem szépen stílus... tudjuk még mi az egyáltalán? A cgi pedig egyáltalán nem rossz, hanem épp ellenkezőleg, príma és hibátlan... csak a szokásos fanyalgó majmoknak rossz, akiknek minden rossz.... bármi új jön, érkeztek pont ugyanezzel a dumával, hogy jaaaj cégéíííí olyaaaan szaaaaar.... szánalmas... ez egy jó film... nem tetszik, nézzél Freddy Crugert paprikajancsi...
5/10
The Cortez 2023 nov. 09. - 18:45:30 5/10 Előzmény The Cortez
(9/11)
Bővítve:

A Drakula című regény 1000.-ik bőrlehúzása. Maga az alapsztori érdekes, mert a mű hajóutas fejezetét dolgozza fel (tehát a film részben egy road movie), de mégis egy kosztümös, gótikus, szörnyes tucathorrort csináltak belőle.
Az Alien-párhuzammal megspékelt sztori jól épül fel, a szereplők korrektek (akad köztük egy Puzsér Róbert hasonmás is), befigyelnek merészebb ötletek, valamint a feszültséget kis ideig ügyesen építgetik, ám túl hamar kezdik el mutogatni a rémet, ami ráadásul röhejes CGI-lényként fest. Drake-et ezúttal az egyik legkeresettebb horrorszínész, Javier Botet játssza, aki nyálkás denevéremberként jelenik meg a vásznon.
Nagy vérengzésekre senki ne számítson, viszont erőltetett befejezésre + a történetbe erőltetett, négeres identitáspolitikára annál inkább! Ezzel az alkotással Ovredal messze alulmúlta a nagyszerű A boncolás szintjét.
3/10
Gaddemon 2023 nov. 09. - 16:27:33 3/10
(8/11)
Borzasztó fantáziátlan, rosszul kivitelezett film, pedig az alapötlet nem rossz. A vége totál értelmetlen.
5/10
The Cortez 2023 nov. 02. - 19:33:29 5/10
(7/11)
A Drakula című regény 1000.-ik bőrlehúzása. Maga az alapsztori érdekes, mert a mű hajóutas fejezetét dolgozza fel (tehát a film részben egy road movie), de mégis egy tucathorrort csináltak belőle.
A sztori jól épül fel, a szereplők korrektek (akad köztük egy Puzsér Róbert hasonmás is), befigyelnek merészebb ötletek, valamint a feszültséget kis ideig ügyesen építgetik, ám túl hamar kezdik el mutogatni a rémet, ami ráadásul röhejes CGI-lényként fest. Drake-et ezúttal az egyik legkeresettebb horrorszínész, Javier Botet játssza, aki nyálkás denevéremberként jelenik meg a vásznon.
Nagy vérengzésekre senki ne számítson, viszont erőltetett befejezésre + a történetbe erőltetett, négeres identitáspolitikára annál inkább! Ezzel az alkotással Ovredal messze alulmúlta a nagyszerű A boncolás szintjét.
1/10
Sensut 2023 szept. 22. - 09:46:38 1/10
(6/11)
A film ötlete jó ... is lehetett volna, csak ilyen formában semmi értelme az egésznek. Szerintem nem lett más belőle, mint egy Z kategóriás szörnyfilm, a Drakula regény egy újabb sikertelen ferdítése. Az, hogy a főszereplő színes bőrű román orvostanonc, már mellékes - ez a napi kötelező. Hogy a román paraszt lány simán beszél angolul és csak úgy véletlenül a fegyverek szakértője, az is mellékes. Az, hogy Drakula itt sem más, mint egy nyálkás hüllő, aki inkább hasonlít gollamra, mint egy vámpírra - ezt is megszoktuk és ez is lesz mindaddig, amíg valaki fel nem talál egy másik vámpírformát végre, mert a klasszikus "emberi" vámpírok lassan kimentek divatból. De hogy ennek az egésznek folytatása következik, az már egyenesen nevetséges. Bram Stoker forogna (újra) a sírjában, ha ezt látná. Én se félni, se szórakozni nem tudtam ezen a filmen, mert haláli unalmas, de igazság szerint nem is számítottam jobbra.
k11zoltan 2023 szept. 16. - 22:46:22
(5/11)
Mondjuk érdekes, hogy a Londonba menő hajók, miért Whitby-ben kötöttek ki?
k11zoltan 2023 szept. 16. - 22:20:31
(4/11)
Jó az elgondolás, hogy ebből filmet csináltak.
Nem is volt rossz, leszámítva a CGI drakulát, amit igazán megcsinálhattak volna élő, elmaszkírozott színésszel, illetve a

kell egy kis happy end befejezést, hogy az orvos életben maradt.


3/10
Anna Dé 2023 szept. 07. - 00:30:19 3/10
(3/11)
Dögunalom. Asszem ez a legjobb szó rá. Nem is tudom hanyszor állítottam meg a lejátszót filmnézés közben. 10 után már nem számoltam. :)Csóri Drakula grófból egy Gyűrűk urás gollamot kreáltak. :D Viccnek jó volt. De horrornak gyenge.
1/10
Norhytm 2023 szept. 01. - 08:46:34 1/10
(2/11)
Tipikusan az , amikor már az 5. percben érzed, hogy ez már jó nem lehet... mint ha ugyanazt az értelmetlen semmit néznéd beloopolva folyamatosan órákig. Katasztrófa..
7/10
danek87 2023 aug. 30. - 12:22:09 7/10
(1/11)
Jelen film Bram Stoker művének azon fejezetét dolgozza fel, amely a vámpírgrófot erdélyi otthonából Londonba viszi.Már az ötlet önmagában is fasza, hiszen az eddigi feldolgozások csak érintőlegesen mentek bele, hogy mi történt az átkozott utat megtévő (Demeter) szkúner fedélzetén.A végkimenetel persze ismert viszont az addig vezető 'hogyan?" végig tudott érdekes lenni.Az egy 'szűk' hajóra korlátozódó helyszín és az azt körülvevő tenger jól megteremti a klausztrofób érzést.Összezárva egy vérszomjas ellenséggel, menekülési lehetőség nuku, ráadásul a szeszélyes időjárási körülmények és az éjszaka is nehezített pálya... Øvredal tulajdonképpen az Alien tengeri változataként jellemezte saját filmjét...van benne valami.Már csak a helyszín miatt is adná magát, hogy egy őrülten elborult vérfürdőt kapjunk de a film inkább a fokozatosságra és az atmoszféraépítésre támaszkodik.Persze akadnak premierplán gore fröcsögő killcount-ok is de némelyiknek csak az eredményét látjuk.Az ilyen csoportdinamikás cuccoknál itt is képbe jön a bizalmatlanság, egymás vádolása, gyanusítgatása, tök jó adalék a karakteríveknek.Külön pacsi azért, hogy be merték vállalni a belebegtetett

Gyerekhalált, aminek folyomáynaként drámai jelenetek is akadtak később.

Ha negatívumot kéne mondanom az utolsó jelenet nem (így) kellett volna, elvarrhatták volna azt a szálat... 7/10